Utazási tanácsok

Meglepetések helyett – Kössön útlemondási biztosítást repülős utazása mellé!

Ajánlott biztosítást kötni utazás előtt.
Ajánlott biztosítást kötni utazás előtt.

A repülőjegy vásárlásnak ugyan nem feltétele utazási biztosítás megkötése, azonban ajánlott rendelkeznünk vele. Sajnos, érhetnek bennünket kellemetlen élmények, szerencsétlen élethelyzetek – akár még elindulás előtt -, így jobb felkészülten elindulni és a visszaúttól sem kell tartani.

Írásunkban két olyan biztosítási ajánlatot mutatunk be, amely számos felhasználási formát rejt magában.

EUB STORNO BIZTOSÍTÁSOK: Storno Basic és Storno Kombi

Mindkét biztosítási forma javasolt utazási irodákon vagy online csatornákon értékesített repülőjegy, szállás illetve csomagajánlatok foglalása mellé.

Ezen felül fordíthatjuk még:

• nem visszatéríthető felárakra (pl. egyágyas felár)

• nem visszatéríthető repülőjegy illetékekre

• repülőjegy-kiállítás díjára (Ticket Service Fee) legfeljebb 15 000 Ft/jegy értékben.

Mielőtt időt szánunk a szolgáltatás megrendelésére, a későbbi félreértések elkerülése érdekében  azért nézzük át, pontosan mire nem vonatkozik a biztosítás:

• ha például az utazást értékesítő cég szerződésében vállalja, hogy visszatéríti a fakultatív programok korábban befizetett költségét,

• ha a lefoglalt utazás kifizetése valamely utalvánnyal, esetleg a szolgáltatónál vezetett klubkártyával (pl.: pontgyűjtő vagy hűség kártya) történt.

Mikor köthető meg a biztosítás?

Aki már jó előre tudja, hogy mikor lesz szüksége biztosításra, akár 1 évvel az utazás előtt is gondoskodhat ennek adminisztrációjáról. Legkésőbb viszont:

• Az utazási szolgáltatás(ok) foglalásának napján.

• Amennyiben a foglaláskor az utazási szolgáltatás(ok) kezdetéig még több mint 2 hét van hátra, akkor a biztosítás megköthető a foglalást követő 5 napon belül is. Jó ha tudjuk, hogy ebben a speciális esetben a kockázatviselés az első 5 napon csupán baleseti eseményekre vonatkozik!

Minkét ajánlat rugalmas feltételek mellett köthető meg.
Minkét ajánlat rugalmas feltételek mellett köthető meg.

Kedvező feltétel, hogy nem muszáj egyből előleget fizetnünk, mert már az is foglalásnak számít, amikor a leendő utas elkötelezi magát az utazási szolgáltatás megvásárlására (pl.: telefonos megrendelés esetén).

Amennyiben a foglalás (valamint a biztosítás kötés) és az utazási szolgáltatás kezdete között összesen 2 nap van, a biztosító kockázatviselése kizárólag baleseti eseményekre és halálesetre terjed ki.

A biztosító kötelezettségei

A biztosító vállalja, hogy bizonyos esetű utazásképtelenség vagy útmegszakítás esetén a befizetett utazási költség részét vagy teljes árát megtéríti. (Pl.: válás, munkaviszony megszűnése, váratlan betegség, hozzátartozó halála.)

A biztosítási ajánlat rugalmasságát mutatja, hogy lehetőség van limit beállítására. Ennek főleg akkor van jelentősége, ha az általunk lefoglalt utazás költsége meghaladja az egy főre jutó maximum biztosítás kifizetési összegét, amely 1 000 000 Ft/fő.

Pontosan mennyibe fog kerülni a biztosítás?

Storno Basic: ez az ajánlat önállóan is megköthető, a biztosítás költsége pontosan a részvételi díj 5%-a lesz. Maximum 500 000 Ft/fő-ig terjed ki a kockázatvállalás.

Storno Kombi: ez a fajta ajánlat csak utasbiztosítással együtt köthető meg, a biztosítás költsége pedig a részvételi díj 3%-át teszi ki. Ennél az ajánlatnál maximum 1 000 000 Ft/fő-ig terjed a kockázatvállalás mértéke.

A fenti bejegyzés tájékoztató jellegű, részletes információ az adott termékekre vonatkozó aktuális biztosítási feltételekben található!

Bővebb tájékoztatásért keressék ügyfélszolgálatunkat:

repülőjegy foglalás esetén: 06 1 577 6281
info@repjegy.hu

üdülés foglalás esetén: 06 1 483 2960
info@hurra-nyaralunk.hu

Szinte percek alatt megkötheti utasbiztosítását, kényelmesen, akár otthonából:

Utasbiztosítás repülőjegy mellé