Érdekességek

Repülőgépek különleges festéssel

A légitársaságok olykor különleges, egyedi mintázattal látják el flottájuk egy-egy repülőgépét. Írásunkban 10 egyedi festéssel ellátott repülőt gyűjtöttünk össze a világ minden tájáról.

SkyEurope és a szépségkirálynő

Elsőként itt egy magyar siker: Laky Zsuzsi 2003-ban nyerte meg a Miss Europe szépségversenyt. A Magyar Turizmus Rt. az ő arcával reklámozta Magyarországot külföldön, sőt, még a SkyEurope Airlinesszal is aláírtak egy szerződést, melynek keretében ráfestették őt a gépeikre.

Laky Zsuzsi a SkyEurope gépén
Laky Zsuzsi a SkyEurope gépén – Forrás: airliners.net

 

Western Pacific és a Simpson család

Kedveli a rajzfilmeket? Ismeri a Simpson családot? A híres sorozat szereplőit 1995-ben festették rá a Western Pacific Airlines egy Boeing 737-esére. Sajnos nem sokkal később újrafestették a gépet.

Simpson család egy Boeing 737-esen
Simpson család egy Boeing 737-esen

Qantas és az ausztrál hagyományok

Az ausztrál Qantas légitársaság Boeing 747-ese igen emlegetett a különleges repülőgépek között. Tradicionális ausztrál motívumokat láthatunk a gépen, melyek a modernebb mintázatokkal keverednek. A grafikán őslakos Ausztrálok és bevándorlók is dolgoztak.

A Qantas Airlines különleges ausztrál gépe
A Qantas Airlines különleges ausztrál gépe – Forrás: airliners.net

(Forrás: http://www.airliners.net/photo/Qantas/Boeing-747-438-ER/1023514/)

Alaska Airlines és egy repülő lazac

Az Alaska Airlines évente több, mint 13 millió kg halfélét szállít szerte Amerikában. A nagy teljesítmény örömére a légitársaság egy hatalmas lazaccá „alakította” egyik repülőjét.

Az Alaska Airlines lazac repülőgépe
Az Alaska Airlines lazac repülőgépe

Finnair és a Télapó

Telente a Finnair egy jól ismert figurával kedveskedik utasainak: a Finn Lapföld fővárosába, Rovaniemibe tartó gépeken feltűnik a Mikulás alakja.

A Finnair télapós repülője
A Finnair télapós repülője

Air New Zealand és A gyűrűk ura

A híres könyvből forgatott filmet, A gyűrűk urát Új-Zéland gyönyörű tájain forgatták. Később A Hobbit című filmnek is ez lett a helyszíne. Az Air New Zealand természetesen kapott a lehetőségen, és feldíszítette járatait.

Az Air New Zealand gépe A gyűrűk ura karaktereivel
Az Air New Zealand gépe A gyűrűk ura karaktereivel
A hobbit című film sárkánya az Air New Zealand gépén
A hobbit című film sárkánya az Air New Zealand gépén

Germanwings és Berlin medvéje

Az alábbi képen a GermanWings német fapados légitársaság egyik gépe látható, amit a párizsi Charles de Gaulle reptéren fotóztak le. A repülő festése Berlin jelképét, egy medvét ábrázolja – napszemüvegben.

A GermanWings medvéje
A GermanWings medvéje

All Nippon Airways és Pokemon

A Japánok odáig vannak a karaokeért, Hello KIttyért és nem utolsó sorban az animékért. Az All Nippon Airways, azaz az ANA, Japán legnagyobb légitársasága az egyik Boeing 747-esére festett Pokémon karaktereket. A repülő belsejében is megtalálhatóak az animé részletei, sőt, a gép külön honlapot is kapott.

Az ANA Pokémonos Boeingje
Az ANA Pokémonos Boeingje

Dragonair és a hongkongi népi minták

A Dragonair 2005-ben ünnepelte 20. születésnapját. Ennek örömére készítette el Tania Willis hongkongi illusztrátor az alábbi gépet hagyományos népi minták alapján. A Dragonair honlapja szerint a festés több mint 14 hónapon keresztül készült.

Dragonair tradicionális mintákkal
Dragonair tradicionális mintákkal

 

Felkeltették az érdeklődését a különleges mintát kapott repülők? Az alábbi videó egy pár perces összeállítás további hasonló dekorációkról:

[youtube_sc url=”https://www.youtube.com/watch?v=WRZHJBPWqAg” title=”Különleges%20és%20egyedi%20repülőgépek” ratio=”4:3″]

 

Ha Ön is látott már vagy utazott ilyen különleges repülőn, ossza meg velünk hozzászólásában!