Utazási tanácsok

Kijutás a bécsi repülőtérre

Kijutás a bécsi repülőtérre, egyszerűen és gyorsan
Kijutás a bécsi repülőtérre, egyszerűen és gyorsan

Gyakran tapasztaljuk, hogy Bécsből jóval több desztináció elérhető, mint Budapestről, és sokszor a repülőjegy árak is kellemesebbek, mint itthon. A Duna nyugati oldalán élők szinte biztosan jól járnak, ha a keresést kibővítik, de többnyire még a budapestieknek is érdemes bécsi indulással tervezni. Amikor az egész család utazni készül, akár több tízezer forintot is megspórolhatunk, ha az osztrák fővárosból tervezzük meg az indulást. Aktuális írásunkban a bécsi repülőtérre vezetjük ki Önöket.

Mivel egyszerre több paraméter is befolyásolja a repülőjegyek árát, alábbiakban összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat és utazási lehetőségeket.

Saját autóval Schwechatra

Többnyire a parkolás díja borsos a bécsi reptéren, mivel az olcsóbb parkolóhelyek általában gyorsan elfogynak. Az oldalon lehetőség van ezt pontosan kiszámolni.

Autóval a bécsi repülőtérre
Autóval a bécsi repülőtérre

A parkolási díjat mellőzhetjük, ha találunk valakit (rokon, barát, ismerős), aki saját autónkkal kivisz, majd az érkezés napján értünk jön. Ebben az esetben a benzinköltségen, az autópálya matricán, a jármű amortizációján, és alkalmi segítőtársunk idején kívül nem kell többet ráfordítanunk.


Tömegközlekedéssel a bécsi reptérre

Ezen az opción belül kétféle eszközzel is megoldhatjuk a kijutást: busszal vagy vonattal. Ráadásul, ha a tömegközlekedés alternatíváival jutunk el a reptérre, bátran dicsekedhetünk majd a repülőjegyen megspórolt összeggel is. A két eszköz menetjegyáraiban nincs nagy különbség: 1 személy útiköltsége 7 500 – 10 000 Ft között alakul.

Busszal

A budapesti Népliget állomásról indítja járatait a Volánbusz – Eurolines, illetve az Orangeways társaság is.

Számos kisebb buszos személyszállító cég kínál bécsi transzfert, ezek árairól is érdemes a neten tájékozódni.

Vonattal

Az osztrák Railjet társaság szinte a buszjeggyel megegyező áron kínál utazást. Ha biztosra szeretnénk menni és időben sem megcsúszni, akkor ezt a lehetőséget válasszuk. Ugyanis pontos, gyors és kényelmes. Itt nincs akadálya, hogy menet közben használjuk a mosdót, illetve éhen-szomjan sem maradunk, mivel a 3 órás utazás során többször is vásárolhatunk a felkínált harapnivalókból.
Akárcsak a repülőkre, itt is három osztályra válthatunk menetjegyet: first class, business és economy. Kisgyermekeseknek külön tv sarkot alakítottak ki, és néhány mosdóban pelenkázóasztal is rendelkezésre áll. Az ingyenes wifi szolgáltatás pedig segít gyorsabban átvészelni az utazás idejét is.
Amennyiben mozgássérült személy utazik, mindenképpen ez a közlekedési forma ajánlott, mert itt van lehetőség a kerekesszékkel felszállni.

Útitárs kereső

Napjainkban egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek az online útitárs kereső oldalak, mint például az Oszkár, vagy a BlaBlaCar. Amennyiben bevállalós, és nem fél egy idegen sofőrre rábíznia magát, akkor nyugodtan választhatja ezt az alternatívát is. Az árak itt a legkedvezőbbek, már nagyjából utasonként 4000 forinttól lehet helyeket találni.

    One Response

A hozzászólás letiltva.