Érdekességek Úti cél ajánló

Egzotikus szigetekre és nyüzsgő nagyvárosokba vágynak a magyarok

A magyar utazók a 10 álom úti célja

Ha a világon bárhová elutazhatna, Ön mit választana? Nemrég ezt kérdeztük meg látogatóinktól, sőt egy szerencsés válaszadót két – az általa választott úti célra szóló – repülőjeggyel is megjutalmaztunk. Kérdésünkre egy hónap alatt több mint 32 000 válasz érkezett, ami alapján összeállítottuk az álom úti célok toplistáját. A listában találkozhatunk örök kedvencekkel és meglepő választásokkal egyaránt.

Íme, a magyarok TOP 10 úti célja:

10. Bora Bora, Francia Polinézia

Bora Bora, Francia Polinézia

Szeptember-október között zajlott a felmérés, amikor itthon már eléggé esős és hűvös az időjárás. Így nem meglepő, hogy sokan egy trópusi szigetre, pálmafákra és strandolásra vágynak. Bora Bora került a tizedik helyre a magyar álom úti célok ranglistáján. Ami igencsak előkelő hely, ha belegondolunk, hogy a világ összes úti céljával versenyzett.

>> A megtestesült földi paradicsomra az alábbi repjegyeket kínáljuk!

9. London, Egyesült Királyság

London, Egyesült Királyság

Egy úti célokat felsoroló toplistán London mindig biztos pont, hiszen a világ egyik legnépszerűbb városa. Sokszínűségében minden utazó megtalálja a számítását, vágyjon akár művészetekre, szórakozásra vagy műemlékekre. London egyszerre modern és történelmi, multikulturális és nagyon angol, pörgős és nyugodt, egyszóval minden. Sokoldalúsága ebben a versenyben a kilencedik helyre volt elég.

>>Irány London, Európa (egyik) legnépszerűbb úti célja!

8. Sydney, Ausztrália

Sydney, Ausztrália

Nagy összegben mertünk volna fogadni, hogy egy ausztrál város is bekerült a TOP 10-be, hiszen a világ legkisebb kontinense igencsak kecsegtető úti cél. Nyolcadik helyen találjuk Sydney-t, ami meglehetősen távol van Magyarországtól, csaknem 30 órányi repülőútra. Mégis minden fáradtságot megér, ha sétálhatunk egyet a Sydney Tower tetején lévő üvegteraszon, vagy ha koalákat és kengurukat simogathatunk, vagy épp megcsodálhatjuk az operaház „vitorláit”.

>> Önnek is Sydney szükséges az igazi kikapcsolódáshoz?

7. Bali, Indonézia

Bali, Indonézia

Nyugalom, meghittség, egzotikum. Általában ezeket keresik az utazók az indonéz szigetvilág legszebben csillogó gyöngyszemén, Balin. Az hogy a sziget felkerült a lista hetedik helyére igazolja, hogy mi magyarok is szívesen töltenénk itt a szabadidőnket. Nem is csoda, hiszen Balin pompás tengerpartok, gazdag kultúra, izgalmas gasztronómia és minden rezdülésében egzotikus környezet vár.

>> Irány Bali, Indonézia mesés tája!

6. Bangkok, Thaiföld

Bangkok, Thaiföld

Thaiföld fővárosa első látásra mindenképp megosztja az embereket. Templomok, piacok, nyüzsgés, kaotikus közlekedés, ez a város először zavarba ejt, majd teljesen magával ragad. Felmérésünkben Bangkok a hatodik helyre ért el. Úgy tűnik, sokakat vonz ez az izgalmas, színes forgatag.

>> Ha Önhöz is közel áll ez a sokszínű ázsiai főváros, ne habozzon!

5. Miami, Amerikai Egyesült Államok

Miami, Amerikai Egyesült Államok

Talán nem is gondolná, de ez a floridai üdülőparadicsom az egyik legtisztább város az Amerikai Egyesült Államokban. Miami nem annyira a nevezetességeiről, sokkal inkább az éghajlatáról híres. Itt egész évben állandó napfény és hőség várja. Nem csoda, hogy az őszi hideg helyett mi is szívesebben lógatnánk a lábunkat Miami valamelyik homokos tengerpartján, pálmafák árnyékban, koktélokat szürcsölgetve.

>> Népes, gazdag város, különleges habitus – Ez Miami!

4. Los Angeles, Amerikai Egyesült Államok

Los Angeles, Amerikai Egyesült Államok

Újabb amerikai nagyváros a magyarok álomlistáján. Ez a város persze tényleg hatalmas! Egyes részei talán híresebbek magánál Los Angelesnél is. Ott van például Hollywood, Disneyland, Beverly Hills, Malibu és még sorolhatnánk. Biztosan mindegyik ismerős, ha máshonnan nem, hát kedvenc filmjeinkből. Az Angyalok Városa a negyedik ezen a toplistán.

>> Kedvenc filmje itt játszódott, netán más okból ez az álom úti célja? Ne várjon!

3. Male, Maldív-szigetek

Maldív-szigetek

Ha egy gyönyörű trópusi sziget képe jelenik meg a képzeletünkben, az minden bizonnyal a Maldív-szigetek egyike lesz. Cölöpökre épült bungalók emelkednek ki a kristálytiszta, azúr óceánból, hatalmas kókuszpálmák vetnek árnyékot a hófehér homokra és változatos vízi élővilág kápráztatja el a búvárokat. Ez az úti cél valószínűleg nemcsak a magyarok bakancslistáján szerepel előkelő helyen.

>> Male – Egy hamisítatlan bakancslistás szereplő!

2. Barcelona, Spanyolország

Barcelona, Spanyolország

Úgy tartják, Katalónia fővárosa egy olyan multikulturális központja Európának, amit egyszer az életben mindenképp látni kell. A Földközi-tenger partján fekvő mediterrán városban nemcsak a pezsgő, élettel teli hangulat vonzó, hanem a szinte felsorolhatatlanul sok történelmi műemlék is. Egy biztos, nagyon sokan vágynak Barcelonába, aki járt már itt, talán még inkább.

>> Nem járt még itt, vagy egyszerűen csak újra átélné a katalán érzést? Repjegyeit itt találja!

1. New York, Amerikai Egyesült Államok

New York, Amerikai Egyesült Államok

A világ talán legismertebb városáról mindenkiben él egy kép, azonban a többségünk még csak nem is járt itt. A Nagy Alma gazdaságilag és kulturálisan is megkerülhetetlen pontja a világnak, olyan örökmozgás jellemzi, amelyet máshol nem igazán találunk meg. New York a magyarok abszolút kedvence, erről a városról álmodozunk a legtöbben, ide utaznánk el a legszívesebben!

>> Irány New York – A világ (talán) legismertebb városa!

A felmérés további helyezettjei:
11. Manila, Fülöp-szigetek
12. Havanna, Kuba
13. Dubaj, Egyesült Arab Emirátusok
14. Tokió, Japán
15. Acapulco, Mexikó
16. Róma, Olaszország
17. Honolulu, Amerikai Egyesült Államok
18. Tenerife, Spanyolország
19. Phuket, Thaiföld
20. Párizs, Franciaország

Nem találta meg a fenti listában a saját álom úti célját? Írja meg hozzászólásban, hogy Ön hová repülne el legszívesebben!

A cikkben szereplő felmérést a repjegy.hu készítette a magyar internetezők körében 2016. szeptember 7. és október 9. között.

A hozzászólás letiltva.