Koronavírus

Újraindulását tervezi a Wizz Air május elejére

Wizz Air

A légitársaság jelenleg a koronavírus-járvány előtti kapacitásának mindössze 3%-át, 4-5 repülőgépét használja. A legfrissebb információk szerint azonban május elejére tervezi néhány járatának újranyitását a légitársaság.

A tervek szerint az újraindulás fokozatos lesz, eleinte 10%-ra szeretnék emelni a kapacitást egyes bázisok megnyitásával, 2-3 hónap múlva pedig akár a 30%-át is elérheti a korábbi járatoknak. Persze ezt sok tényező befolyásolja, például, hogy mely országok és mikor lazítanak az utazási korlátozásaikon.

Arról, hogy a légitársaság pontosan hány járatát indítja újra és mely úti célokra egyelőre még nem érkezett hivatalos közlemény. Egyes információk szerint a lehetőségek között felmerül például Berlin, Birmingham, Brüsszel, Göteborg, Liverpool, Marosvásárhely, Malmö is.

 

Ezzel egy időben május elejétől szigorított higiéniai előírásokat vezetnek be. A légitársaság közleménye szerint: „A hatósági előírásokkal összhangban bevezetett új egészségvédelmi szabályok célja, hogy elősegítse a fizikai távolságtartást a beszállás során, és biztosítsa az eddiginél is nagyobb tisztaságot a repülőgépek fedélzetén. Az utasokat és a személyzet védelme érdekében hozott intézkedések részeként kérjük a kedves utasokat, hogy az interneten végezzék el az utasfelvételt, illetve online vásárolják meg a kiegészítő szolgáltatásokat, beleértve az extra poggyászt, hogy minimálisra csökkentsék az emberekkel való indokolatlan érintkezést a repülőtéren. Határozottan ajánljuk az önkiszolgáló poggyászfeladás és a gyorsított biztonsági ellenőrzés igénybevételét azokon a repülőtereken, ahol erre lehetőség van, ezzel is csökkentve az érintkezések számát az utazás, beszállás előtti szakaszában. Az esetleges fertőzések megelőzése érdekében kérjük a kedves utasokat, hogy a be- és kiszállás során is tartsák be az új távolságtartási szabályokat.”

Arról, hogy a légitársaság miként képzeli el a repülést a következő időszakban készítettek egy videós ismertető anyagot, amely a fent említett intézkedések bevezetését készíti elő. A videóból többek között kiderül, hogy a légiutaskísérők és az utasok számára kötelezővé teszik a maszk viselést a repülés teljes időtartama alatt, emellett fertőtlenítő kendőket fognak osztani az utasoknak. Azokon a járatokon, ahol a töltöttség megengedi, a személyzet az utasok átültetésével is igyekszik majd elősegíteni a távolságtartást.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük