Úti cél ajánló

Úti cél ajánló: újdonságok az őszi-téli kínálatban

Izgalmasnak ígérkezik az idei ősz és tél utazási szempontból: több olyan járat is indul Budapestről, amelyeknek köszönhetően kevésbé ismert, ámbár érdekes városokba látogathatunk el. Mindegyik helytől csupán pár óra repülőút választ el, és bármelyik kiváló választás lehet, ha a megszokott úti célok helyett valami szokatlant szeretnénk felfedezni.


Bournemouth

Homokos tengerpart Angliában? Bizony, létezik, és október 31-től mi magunk is megcsodálhatjuk, mivel heti két járatot indít a Ryanair Bournemouth-ba.

A Londontól 151 kilométerre fekvő város a tengerpartja és a nyüzsgő kulturális és éjszakai élete miatt népszerű a turisták körében. Ha fürdőzni nem is, de felfedezni, városnézni bátran útnak indulhatunk, hiszen a nagyrészt a viktoriánus korban épült belvárosa gyönyörű épületekkel és káprázatos hangulattal várja az utazókat.


Krakkó

Lengyelország második legnagyobb városába heti háromszor juthatunk el szintén a Ryanair segítségével november elsejétől. Szerencse, hiszen Krakkó télen igazán különleges. A város karácsonyivására is nagyon népszerű.

Ha Krakkóba utazunk, mindenképpen járjuk be a Stare Miastót, azaz az óvárost, benne többek között a waweli székesegyházzal, a királyi palotával vagy a Planty nevű városi parkkal.


Kaunas

Litvánia második legnagyobb városába, Kaunasba november 2-től juthatunk el közvetlenül Budapestről heti két Ryanair járattal. Lehet, hogy még nem is hallott a városról, de kulturális szempontból igazán központi helyről van szó.

Érdemes sétálva bejárni a történelmi óvárost, a középkori kastélyt, az elnöki kastélyt, válasszunk a számtalan múzeumból, biztos hangulatos élményben lesz részünk.


Shannon

Az írországi Shannonba is az ír fapados segítségével juthatunk el közvetlen járattal november 3-tól heti kétszer. A Clare megyében található település egészen új városnak számít, hiszen hivatalosan 1982-ben kapta meg a város státuszt. Nemzetközi repülőtere kiszolgálja a régiót. A város és környéke az ország egyik leghangulatosabb helye!

Shannonban a szépen restaurált Bunratty kastély és a mellette lévő 400 éves pub kihagyhatatlan látnivaló. De gyönyörű látványban lehet részünk, ha elmegyünk a tengerpartig, különösen a sziklás Loop Head félszigetig vagy a Moher-sziklákig. Shannontól 20-50 percnyi autóútra rengeteg látnivaló várja az utazókat: Limerick, Adare, Ennis csak hogy néhányat említsünk a közeli, megnézendő városokból.


Tirana

November 22-től heti két járatot indít a Wizz Air az albán fővárosba. Tengerpart, folyópart, hegyvidék, városi programok mind megtalálhatók a környéken, hiszen Tirana csupán 35 kilométerre fekszik az Adriai-tengertől, a Dajti hegy lábánál, a Lana és Tirana folyók partján.

Tirana egy kis nyüzsgő főváros, színes épületekkel, zöld parkokkal, sok szórakozóhellyel és múzeummal. Kiváló választás egy hétvégi kiruccanáshoz. Városnézéskor érdemes a Szkander bég tértől indulnunk, és pár óra kellemes séta alatt fel tudjuk fedezni a legszebb pontjait a városnak.


Akaba

Jordánia egyetlen tengerparti városába is a Wizz Air indít járatokat december 16-tól. A csodás élővilággal és korallzátonyokkal rendelkező, tiszta vízű Vörös-tenger partján fekvő város számtalan lehetőséget kínál a tengerparti pihenésre és a vízi sportokra. Télen is kellemes, 25 fokos meleg várja az utazókat. A folyamatosan fejlődő városban is van látnivaló, például a Mamluk erőd, amely már a XII. század óta áll.


Hurghada

Hurghada az egyik legismertebb és legszebb egyiptomi üdülőváros, ahová most a Wizz Air indít közvetlen járatot. December 18-tól hetente egyszer, szombatonként utazhatunk a fapadossal Hurghadába.

A Vörös-tenger partján fekvő városban télen is csodás nyaralóidő van és minden igényt kiszolgáló hotelek, így a pihenésre és a vízi sportokra vágyók megtalálják számításaikat. Hosszú, homokos partszakaszok, a búvárok és sznorkerek legnagyobb örömére csodás korallzátonyok várják a nyaralnivágyókat.


Legutóbbi bejegyzések: