Érdekességek

Nem mindennapi éttermek a világból

Egy utazás során újra és újra felmerül a kérdés, hogy hol együnk. Általában az értékelések, a hely, és az ár alapján döntünk, azonban vannak olyan helyzetek, amikor egy bizonyos étterem nem csupán egy mellékes része a nyaralásunknak, hanem az egyik legfontosabb programot nyújtja. Az alábbi összeállításunkban olyan éttermeket válogattunk a világból, ahol valami olyan pluszt nyújtanak az ételek mellé, ami egy életre velünk marad.

Grotta Palazzese
Polignano a Mare, Olaszország

Ebben a Bari megyében található dél-olasz faluban igazán egyedi étteremben ismerhetjük meg az olasz konyhát: a Grotta Palazzese egy barlangban található a tengerparton. Már az 1700-as évek óta járnak ide étkezni az emberek, hiszen igazán különleges hangulatú helyről van szó. Ha Bari környékén járunk, semmiképpen se hagyjuk ki!

The Labasin Waterfall
San Pablo City, Fülöp-szigetek

A Villa Escudero üdülőhely igazán természetközeli élményt kínál: Labasin Waterfall nevű éttermük szó szerint egy vízesés lábánál található.  Természetesen nagyban időjárásfüggő az élmény, de ha szerencsénk van, akkor igazán hangulatos úgy enni a hagyományos fülöp-szigeteki ízeket, hogy közben sekély vízfolyás mossa a lábunkat.

The Rock
Zanzibár, Tanzánia

“A szikla” nevéhez híven egy sziklán helyezkedik el Zanzibár partjaitól pár méterre, kenuval vagy akár gyalog is könnyen megközelíthető. Homokos tengerpart, pálmafák, türkizkék víz – minden adott egy tökéletes romantikus vacsorához. Az étterem elsősorban tengeri ételekre specializálódott, így akkor érdemes menni, ha nem idegenkedünk a polippal, kagylóval és homárral teli menütől.   

Nemo 33
Brüsszel, Belgium

Ugyan nem olcsó mulatság, de kétségkívül megismételhetetlen élményben lehet részünk a brüsszeli Nemo 33 nevű étteremben. Ez az étterem ugyanis egy körülbelül 5 méter mély medencében található kabint takar, ahova csak búvárfelszereléssel juthatunk le (ha még nem búvárkodtunk, az étterem biztosít gyorstalpalót). Az ételt légmentesen zárt csomagban, azon belül is üvegekben viszik le profi búvárok a vendégeknek.  

Ithaa
Alif Dhaal Atoll, Maldív-szigetek

Az előző tételhez hasonló élményt ad az Ithaa étterem a Maldív-szigeteken, azonban jóval kényelmesebb kiadásban.  Az Ithaa a világ első víz alatti étterme: 5 méterrel az óceán felszíne alatt, lényegében egy üvegburában ehetünk, miközben körbe vesz minket a víz élővilága.

Le Jules Verne
Párizs, Franciaország

Ha igazán különleges helyen akarunk enni Párizsban, akkor irány az Eiffel-toronyban található Le Jules Verne étterem. Foglalni hetekkel előre érdemes, és mindenképpen jegyezzük meg, hogy ablak melletti helyett szeretnénk, és páratlan szemszögből csodálhatjuk meg a francia fővárost. Sehol sem olyan ízletes a bagett, mint 125 méter magasan!

Piz Gloria
Mürren, Svájc

A magasság és a filmek szerelmeseinek ajánljuk ezt a svájci éttermet: az Alpokban a Schilthorn hegy tetején található a Piz Gloria, 2970 méter magasan. Ráadásul még forog is, így gyakorlatilag ültő helyünkben minden szögből megcsodálhatjuk a csodálatos kilátást. Itt forgatták az 1969-es Őfelsége titkosszolgálatában című James Bond-filmet is; az étterem egyik szintjén kiállítást is megtekinthetünk a 007-es ügynökről.


Összeállításunk az alábbi cikkek alapján készült:
https://www.purewow.com/travel/most-unique-restaurants-in-the-world
https://www.pandotrip.com/top-10-unusual-restaurants-around-the-world-26052/