Úti cél ajánló

Európa leghangulatosabb adventi vásárai

Európa leghangulatosabb adventi vásárai

November végének közeledtével Európa nagyvárosai ünnepi díszbe öltöznek, és kezdetét veszi a karácsonyi vásárok időszaka. Most egy csokorba szedtük Önnek Európa leghangulatosabb karácsonyi vásárait, melyeket Ön sem hagyhat ki, ha szeretné átélni az egyedülálló ünnepi hangulatot.

London

Londonban kár lenne különálló karácsonyi vásárról beszélni, hiszen decemberben az egész város egy óriási karácsonyi vásárrá változik. A közel két kilométer hosszú Regent Street ilyenkor varázslatos fényjátékban úszik, míg a Trafalgar térre látogatók egy gyönyörűen feldíszített óriás-karácsonyfa lábánál adhatják át meglepetéseiket szeretteiknek. A Hyde Park gigantikus területén pedig egy igazi téli csodaország elevenedik meg az ember szeme előtt, mely nem csak a gyerekek számára óriási élmény!

Európa leghangulatosabb adventi vásárai
Londonban az egész város karácsonyi díszbe öltözik

Párizs

Párizsban a karácsonyi vásároknak már régi hagyományai vannak. A Champs-Elvsées-n minden évben több, mint 250 pompásan feldíszített karácsonyfa festi hangulatosabbá az utcát, fokozva ezzel a szeretet ünnepének érzését az oda látogató emberekben. Párizs ugyan több karácsonyi vásárnak is helyt ad, azonban a leghíresebbek mind közül a La Defense-negyedben és a Les Halles-ban találhatóak.

  • Érdeklődik a régi hagyományokkal rendelkező párizsi adventi vásár iránt? Szerezze meg repjegyét itt!
Európa leghangulatosabb adventi vásárai
Párizsban a karácsonyi vásároknak már régi hagyományai vannak

Koppenhága

Koppenhágában egy igazán sajátos helyszínt választottak a karácsonyi vásárnak, hiszen Európa egyik legrégebbi vidámparkjában, a híres Tivoli Gardens-ben tartják. A parkban megszokott hullámvasutak sivító hangját felváltják a Mennyből az angyal dallamai, a büfés standokat felváltják a feldíszített karácsonyfák, miközben közel félmillió fényüzér világítja meg a gyönyörű kézműves termékeket és ínyenc finomságokat áruló standokat.

Európa leghangulatosabb adventi vásárai
A koppenhágai adventi vásár egy vidámparkban kerül megrendezésre

Brüsszel

Brüsszel kihagyhatatlan úti cél az ünnepi időszakban, hiszen itt található Európa egyik legnagyobb és legismertebb karácsonyi vására, ami egyben a brüsszeli vásár is. Az ünnepi hangolódás itt is garantált, hiszen minden meg van, amire csak egy karácsonyi vásárban vágyhat az ember: díszek, korcsolyapálya, körhinta, mézeskalács, forralt bor és a kihagyhatatlan belga csokoládé.

Európa leghangulatosabb adventi vásárai
Brüsszelben található Európa egyik legnagyobb és legismertebb karácsonyi vására

Nürnberg

Ön tudta, hogy a nürnbergi Európa egyik legrégebbi karácsonyi vására? Gyökerei egészen az 1628-as évig vezethetőek vissza, így a vásárnak már több évszázados hagyományai vannak, melyek utánozhatatlan hangulatot kölcsönöznek neki. Évente csaknem 2 millió látogató csodálja meg a több száz fényben pislákoló, kellemes ünnepi zenével átszőtt karácsonyi vásár-óriást. Leghangulatosabb része a gyerekek számára kialakított, egyedi birodalom: kétszintes körhinta, ringlispíl, gőzmozdony vezette kisvonat és további lenyűgöző látványosságok ejtik rabul a kisgyermekek örömmel telt szívét.

Brüsszelben található Európa egyik legnagyobb és legismertebb karácsonyi vására
A nürnbergi karácsonyi vásár gyökerei 1628-ig nyúlnak vissza

Frankfurt

Ha valaki egy igazán hagyományos német karácsonyi vásáron szeretne részt venni, annak Frankfurt városát ajánljuk. Az ünnepi hangulatot a fantasztikus kézműves termékek, a karácsonyi díszek és az ékszerek teszik még színesebbé. A vásár kezdetét és egyben végét is minden évben egy harangjáték jelzi. Ilyenkor 10 templom 50 harangja cseng egyszerre, megadva ezzel az ünnepi hangulat kezdő- és záróakkordját.

Európa leghangulatosabb adventi vásárai
Frankfurtban egy igazán hagyományos német adventi vásárral találkozhatunk

Stockholm

Az északi városban a december valóban a fagyos szentek hónapja. Éppen ezért az itt lévő karácsonyi vásárok a vakítóan fehér téli tájjal karöltve varázsolják el az adventi vásárok szerelmeseit. A városban négy külön adventi vásárral is találkozhat az ember, ahol a fűszeres forralt bor illata és a karácsonyi énekek mindenkit elvarázsolnak.

Európa leghangulatosabb adventi vásárai
Varázslatos, fehér hóba burkolózó vásárokkal találkozhatunk Stockholmban

Köln

Köln városát sokan tartják az adventi vásárok „fővárosának”. A történelmi belváros advent alkalmából lenyűgöző ünnepi díszbe öltözik, melyet a világ minden tájáról érkező turisták millió csodálnak meg. A bódékban árult kézműves mesterművek, a karácsonyi különleges ételek és a varázslatos hangulat egyszer ámulatba ejtő és szívet melengető. Ráadásul a városban egyszerre négy külön álló adventi vásár is található, mindenki legnagyobb örömére.

Európa leghangulatosabb adventi vásárai
Köln, az adventi vásárok fővárosa

Tallinn

Az észt fővárosban a decemberi télben is melegebbé változik a hangulat, amikor az ember sétálgat a helyi karácsonyi vásárban. A belváros szívében megrendezésre kerülő adventi vásár csilingelő díszekbe öltözik, és az tér közepén felállított óriási karácsonyfát kis hófedte kunyhókból álló bazársorok ölelik körbe. A tallinni vásárban a kisgyermekek is varázslatosan érezhetik magukat, hiszen a Mikulás házában lehetőségük van megcsodálni Rudolfot, a rénszarvast és barátait.

Európa leghangulatosabb adventi vásárai
Tallinnban a Mikulás háza az egyik legközkedveltebb látványosság a vásárok alatt

Riga

Rigában, akárcsak északi szomszédjánál, minden évben az óvárosban rendezik a karácsonyi vásárt. Egyedülálló építészeti környezetben, rengeteg szórakoztató programmal várja látogatóit. Aki ide jön átéli a közelgő ünnep varázsát, és megtalálja a karácsonyi csodát – vallják a helyiek.

Európa leghangulatosabb adventi vásárai
A karácsonyi csoda Rigában garantált