Repülőtér ismertető

Repterek a nagyvilágban: Madrid – Barajas nemzetközi repülőtér

Madrid - Barajas repülőtér

A Barajas Dél-Európa legfontosabb nemzetközi repülőterének számít. Elsősorban Latin-Amerika irányába bonyolít jelentős utasforgalmat, Spanyolországon belül pedig a Madrid-Barcelona útvonalon közlekedik a legtöbb légiutas.

A Barajas repülőtérről

Amikor 1928-ban elkezdték a Barajas repülőteret tervezni Madridban, a helyszínválasztás melletti legfontosabb érvek azok voltak, hogy Barajas falu mellett haladt el a franciaországi autópálya, valamint, hogy a környéken nem voltak komolyabb akadályok, sem lakott terület. A repteret végül 1931-ben nyitották meg hivatalosan.

Madrid – Barajas nemzetközi repülőtér
Madrid – Barajas Nemzetközi Repülőtér

Jelenleg 4 terminálja van a Barajasnak. A legutolsót 2006-ban építették, és a futurisztikus épület Stirling-díjat is kapott. Két különálló épületből áll, amelyet automata személyszállító köt össze. Többek között az Iberia Airlines bázisaként szolgál. A reptér 2014-ben vette fel az Adolfo Suárez nevét.

Jó tudni, hogy míg az 1-es, a 2-es és a 3-as Terminál kapui folytatólagosan számozódnak, a 4-es terminálé elölről kezdődik.

Közlekedés

A reptér kiváló közlekedéssel rendelkezik. Az autóval utazók számára parkoló és autókölcsönző egyaránt megtalálható. A reptérről Madridba taxival, busszal, vonattal és metróval is utazhatnak az ide érkezők. A repülőtér kijáratainál összesen 7 taxiállomás található. Madridba körülbelül 30 euróért lehet eljutni taxi igénybevételével.

Barajas Repülőtér - Térkép
Barajas Repülőtér – Térkép

A repteret két metrómegálló is érinti. A 8-as számú metró végállomásától 8 perc alatt ér a szerelvény az első reptéri megállóhoz, innét újabb 5 perc a második megálló, a 4-es terminálig. Fontos tudni, hogy a kettő között van egy Barajas nevezetű megálló, ez azonban nem a reptéren van, hanem Barajas településen.

A vonattal közlekedőknek a C1-et kell keresni. Egy jegy 2,60 euróba kerül és a szerelvények 15-20 percenként közlekednek.

Ha pedig busszal utaznánk, 4 különböző járat visz más városokba. Madridba a 101-es, a 200-as és az Expressz-járat közül választhatunk.

Hasznos információk

A repülőtéren ingyen wifi, számos étterem, üzlet, lounge és transzfer hotel lehetőség van. A repülőtéren is működik egy 22 szobából álló szálloda, ahol az átutazó utasok pár órára visszavonulhatnak felfrissülni, pihenni. Emellett a VIP lounge-okban is lehetőség van néhány órás elvonulásra. Mivel Madrid is gyorsan elérhető, rengeteg szálláslehetőség van.

Madrid - Reptéri lehetőségek
Madrid – Reptéri lehetőségek

Az üzletemberek a VIP-lounge-okban használhatják az asztali számítógépeket is, de a reptéren bárhol, bármilyen mobil eszközről lehetőség van felcsatlakozni a wifire. Az 1-es, a 2-es és a 3-as Terminálon is  több ponton találhatók telepített gépek.

A reptéren rövid és hosszútávra működő csomagmegőrzők is vannak, ahová átvilágítás után helyezhetik el az utasok csomagjaikat.

Kapcsolódó tartalmak:

>> Madrid: repjegyek, információk, látnivalók

>> További repülőtér ismertetőink

  3 Responses

 1. Barcelona és Madrid érdekelne,3-4 napos tartózkodásokkal.Jó volna ,ha megírnák,hogy a repülőjegy és szállás kb. mibe kerülne febr-márc.hónapban.

  KÖSZÖNÖM:

  1. Kedves Katalin,

   Weboldalunkon a repjegy.hu oldalon szabadon kereshet a járatok közt, minden nap van madridi és barcelonai járat. Szállás ajánlatokért kérjük látogasson el a szallas.repjegy.hu oldalra.

   Üdvözlettel,
   repjegy.hu

A hozzászólás letiltva.