Repülőtér ismertető

Repterek a nagyvilágban: Moszkva – Seremetyjevói nemzetközi repülőtér

A Seremetyjevói nemzetközi repülőtér Moszkva 5 reptere közül az egyik. A Föld minden lakott kontinensére indulnak innét járatok. Egy felmérés szerint kategóriájában Seremetyjevói repülőtér területén a legkellemesebb a tartózkodás. A Repterek a nagyvilágban következő része. 

A Seremetyjevói repülőtér

A Repülőterek Nemzetközi Tanácsa 2017-ben végzett egy felmérést arról, hogy mely reptereken a legkellemesebb a tartózkodás az utasok szerint. A vizsgált reptereket méretük és a régiók szerint is kategorizálták, valamint készült összesített lista is. Utóbbin a 25-40 millió éves utasforgalmat lebonyolító, európai repterek között a moszkvai Seremetyjevói repülőtér bizonyult a legjobbnak, amely a regionális listán – ahol minden 2 milliónál nagyobb utasforgalommal bíró reptér versenyzett – Európában a második helyezést érte el Portóval holtversenyben. Itt a harmadik helyezést a Római Fiumicino nyerte, amely összesítettben a 40 millió feletti utasforgalmat bonyolító európai repterek között nyert.

Seremetyjevói repülőtér

Közlekedés

A Seremetyjevói repülőtér 30 kilométerre található az orosz fővárostól. Az autóbérlésen és a taxirendelésen túl elsősorban vonattal érdemes Moszkvába utazni. Az Aeroexpressz vonat 30 percenként indul a repülőtérről, és 35-40 perc alatt ér Okruzhnaya állomásra. 450 rubeltől, azaz nagyjából 1800 Ft-tól kezdődnek a jegyárak.

Hasznos tudnivalók

Az átszálló utasok számára itt valóban élmény az időtöltés. Az éttermek és duty-free boltok mellett szépségszalont is találunk. Elérhető az ingyenes wifi szolgáltatás, található helyben posta, pénzváltó, több utazási iroda képviselete. A közelben több hotel szolgáltatásai közül is választhatnak az ide látogatók.

Seremetyjevói repülőtér

Speciális szolgáltatások

A baba-mama szobákban a 7 éven aluli gyermekekkel utazó szülőket, valamint a félidőn túli várandós anyukákat fogadják maximum 24 órás időtartalomra. Itt lehetőség van pihenni, játszani, zuhanyozni a gyermekeknek, valamint a kicsik etetésére etetőszéket, mikrohullámú sütőt is rendelkezésre bocsátanak. Összesen 5 ilyen szoba van a Seremetyjevói reptéren.

Seremetyjevói repülőtér

A felnőtt utasok számára is kialakítottak több helyen zuhanyzót, ahol kényelmesen fel tudnak frissülni. A D Terminálon található a SPA-egység, ahol hétféle szolgáltatás közül lehet választani.

Szintén a Seremetyjevói repülőtér területén kapott helyett a Seremetyjevói Történelmi Múzeum 30 perces kiállítása, ahol az utasok a reptér és a repülés történelmével ismerkedhetnek meg orosz és angol nyelven.

Amennyiben valaki nem tud kimenni a repülőtérre szerettét fogadni, akkor lehetősége van a „Virággal váró” szolgáltatás megrendelésére. Ebben az esetben egy reptéri alkalmazott egy csokor virággal várja az utast.