Utazás előtt Utazási tanácsok

Ezek a leggyakoribb kérdések egy repjegyes ügyfélszolgálatnál

Habár az utóbbi években rengeteget egyszerűsödött a repjegy foglalás és szinte minden infót megtalálhatunk az interneten, azért jó, ha van valaki, aki személyesen válaszol a kérdéseinkre. Nem véletlen hát, hogy a repjegy.hu-nál például napi 12 órában érhető el az ügyfélszolgálat. Az itt dolgozók egész nap várják a hívásokat, üzeneteket és igyekeznek még a legnehezebb ügyekben is segíteni. Akad persze néhány „furcsa” kérdés, de egy-két érdekesség is. Következzenek a leggyakoribb kérdések.

Vihetek a poggyászomban szalámit / pálinkát / túró rudit?

Ezzel a kérdéssel keresik fel a lehető leggyakrabban az ügyfélszolgálatot. Egyértelműen a túró rudira vonatkozó kérdés a legnépszerűbb, szinte mindenki szeretne legalább egy-két darabot magával vinni az utazásra. Van, aki ajándéknak szánja, de van, aki egyszerűen csak nem tudja nélkülözni. Szerencsére azzal a jó hírrel szolgálhatunk, hogy a feladott- és a kézipoggyászban is egyaránt magunkkal vihetjük.

A szalámi már némileg problémásabb, mert több országba, például az USA-ba tilos bevinni bármiféle húskészítményt, máshova pedig csak hermetikusan lezárva lehetséges. A pálinkát – mivel folyadék – a kézipoggyászban csak limitált mennyiségben lehet szállítani, a feladottba viszont nyugodtan berakhatjuk. Arra azért érdemes odafigyelni, hogy jól be legyen csomagolva, nehogy eltörjön az üveg a rakodás során.

Magammal vihetem-e a repülőútra a kisállatom?

„A kisállatom nélkül sehová!” – gondolja a legtöbb gazdi, főképp, ha hosszú távú utazásról van szó. Azt viszont már sokan nem tudják, hogy mivel is jár a kedvenc szállítása. Ez a leggyakoribb kérdések egyike, de sajnos általános érvényű válasz nincsen, hiszen nem csak légitársaságonként, de géptípusonként is eltérő szabályok lehetnek érvényben. Van azonban néhány fontos szabály: egyes légitársaságok bizonyos országokba egyáltalán nem szállítanak állatokat. Ha pedig szállítanak, általában csak kutyát és macskát. A különböző szabályok alapján az állatok az utastérben vagy a poggyásztérben szállíthatóak. De egy adott gép fedélzetén csak maximum két ugyanolyan fajtájú állat utazhat egyszerre. Egy utas pedig legfeljebb két állatot vihet magával.

Leggyakoribb kérdések egy repjegyes ügyfélszolgálattól

Mennyi időt kell hagyni magunknak átszálláskor?

Ez a kérdés is rengeteg emberben merül fel, főképp azok körében, akik először utaznak átszállással vagy csak nem ismerik a tranzitrepteret. Az átszállásra szükséges idő mennyisége rengeteg tényezőtől függ. A legfontosabb talán a repülőtér mérete. Egy kisebb repülőtéren elég lehet fél óra is, míg egy nagyobb, nemzetközi repülőtéren akár két órát is érdemes ráhagyni a csatlakozás indulásáig. Ha pedig repteret is kell váltanunk, akkor mindenképpen hagyjunk ennél több időt.

Mennyi tápszert vihetek fel a gépre, ha babával utazom?

Viszonylag kevesen tudják, de akik a kisbabájukkal együtt utaznak, azok a saját kézipoggyászuk mellett még egy maximum 5 kilós pelenkázótáskát is felvihetnek a repülőgépre, melybe a baba holmijait tehetik. A folyadékokra vonatkozó szabályok itt is érvényesek. Maximum 100 milis kiszerelésben lehet felvinni a gépre például a csecsemő tápszert, anyatejet és vizet.

Leggyakoribb kérdések egy repjegyes ügyfélszolgálattól

Hogyan tudok becsekkolni a járatomra?

A leggyakoribb kérdések egyike az utasfelvétel vagy check-in folyamatára irányul. Ennek nehézsége, hogy légitársaságonként eltérő szabályzatok és buktatók jellemzik. Így aztán teljesen érthető, hogy az utasok igyekeznek a lehető legtöbb információt összegyűjteni az utazás előtt. Általánosságban elmondható, hogy a járatokra történő bejelentkezés több módon is lehetséges. Egyfelől online, mobil applikáció segítségével, másfelől ha előbbi valamiért nem felel meg az utasnak, személyesen, a repülőtéren is be lehet csekkolni.