Úti cél ajánló

14 romantikus úti cél Valentin-napra

Egy pár napos Valentin-napi utazás emléke örök, nem elcsépelt, ráadásul jó indok arra, hogy eljusson a régóta dédelgetett álom útra. Ha megfogadta, hogy 2019 lesz a legjobb meglepetések éve – vagy minden évben erre törekszik, akkor akár már februárban teljesítheti a kitűzött célt, egy utazással például.


Valentin-napi utazás

Egy romantikus kávé Párizs macskaköves utcáin, igazi olasz fagyi, mielőtt beledobjuk az érménket a Trevi-kútba. Hajókázás az igazi romantikus lelkeknek Velencében, a kalandoroknak Amszterdamban. Kirándulás az Alpokban az aktívaknak vagy egy hosszú, de csodás villamos-körút Lisszabonban. Megannyi romantikusabbnál romantikusabb program, szinte lehetetlen csak egyet választani.

Párizs

Valentin-napi utazás Párizsba

Párizs maga a romantika. A színek, a hangulat, a lenyűgöző fények, a finomabbnál-finomabb édességek – mindaz, ami Párizs atmoszféráját adja utánozhatatlan. Egy Valentin-napi utazás Párizsba pedig olyan meglepetés, mellyel nem lehet mellélőni. A megkóstolt macaronok és kávék, a sétával töltött órák a felejthetetlen út receptjének legfőbb alkotóelemei.

Velence

Gondolázás Velencében

Ha romantikus úti célra gondolunk, Párizs után Velence jut eszünkbe. Egyáltalán nem véletlenül! Nem sok romantikusabb program van, mint a párunkkal gondolázni a csodás velencei naplementében. Velence ráadásul végtelenül fotogén város a színes épületeivel és szűk utcácskáival, így amellett, hogy bőven lesz mit mesélni – és mutatni – majd az utókornak, a nagy gonddal szerkesztett közösségi oldalaink is megkaphatják végre a nekik járó elismerést.

Róma

Méltán híres Trevi-kút, ahol a kívánságok valóra válnak

Egy római Valentin-napi utazás még a legrutinosabb utazókat is megerősíti, hiszen annyi látnivaló van, amire több hét sem lenne elég! Itt teljes összhangra, egyetértésre és figyelemre van szükség – és nem árt egy kevés limoncello sem. Sok-sok pizzával és tésztával kísérve. A türelem és csapatmunka garantáltan meg fogja hozni a gyümölcsét, hiszen a Colosseum, a Trevi-kút, a Vatikán és a számtalan látnivaló, romantikus utcácska és étterem mind felejthetetlen élmény.

Amszterdam

Amszterdamot leginkább biciklivel érdemes felfedezni

Talán nem a romantika az első szó, ami Amszterdamról eszünkbe jut, pedig igenis romantikus! A klasszikus andalgós Valentin-napi utazás nem lehet mindenki műfaja és nem is kell annak lennie. Amszterdam sokkal lazább, fiatalosabb úti cél. Itt az egyik legnagyobb élmény biciklire pattanni és azzal szelni át a várost. A hajókázás hangulata egészen más, mint Velencében, de itt is különleges. A rendhagyó romantikázásra a legjobb hely Amszterdam!

Barcelona

Igazi barcelonai látkép

Barcelonában három dolgot nagyon jó csinálni: enni, inni és táncolni. A tapasozás kettesben az egyik legjobb program, amit egy Valentin-napi utazás során kieszelhetünk. Az étel összehoz, elfeledteti az apróbb nyaraláskor felmerülő konfliktusokat, ráadásul jó alkalom a sangria kipróbálására is. Az evéssel töltött esték mellett persze a városnézés is kihagyhatatlan, a téli és kora tavaszi hónapokban ráadásul még a tömeg is sokkal kellemesebb.

Marseille

Marseille igazi kikötőváros

Franciaország legnagyobb kikötővárosa önmagában is nagyon romantikus, rengeteg látnivalóval és a hamisítatlan francia hangulattal és konyhával. Azonban ez nem minden! Marseille tökéletes kiindulópont ugyanis a környék felfedezésére is. Így ha több napot, akár egy teljes hetet szánnánk a Valentin-napi utazásra, érdemes bebarangolni Provence-t vagy a Côte d’Azurt, azoknak pedig, akik hajlandóak megdolgozni a felejthetetlen élményekért, irány az Alpok.

Lisszabon

Lisszabonban kihagyhatatlan a villamosozás!

Lisszabon az egyik legnyüzsgőbb főváros, ahol szinte lehetetlen unatkozni. Ráadásul az egyik legmelegebb városról van szó, így ha szeretnénk végre ledobni a vastag holmikat, Lisszabon vár! Vérmérsékletünktől függően tölthetjük a napjainkat szórakozással, kalandokkal, hosszúra nyúlt éjszakákkal, vagy kávézókban és éttermekben üldögélve. Macskaköves utcák, a híres városnézésre tökéletes villamos, az óceánpart és a gyönyörű történelmi óváros mind a látogatókat várják.

Prága

Havas Prága

A gyönyörű és romantikus cseh főváros könnyedén, egy rövidke repülőúttal elérhető Budapestről. Így aztán kimondottan kedvez a gyermekes családoknak is. Ha a romantikus nyaralást a kicsikkel együtt képzelik el, a rövidke út alatt a lehető legminimálisabb az esély arra, hogy a gyerekek elveszítsék a türelmüket. Ha pedig a legkisebbek otthon maradnak, akkor is azzal a tudattal lazíthatunk, hogy annyira nincsenek is messze. Gyermekkel vagy anélkül, Prága rengeteg meglepetést tartogat, nem véletlenül tartják Európa egyik legelragadóbb városaként számon.

Firenze

Firenze naplementekor még szebb

A napsütötte toszkán régió fővárosa, Firenze az a város, mely nem tud csalódást okozni. Akár heteket is el lehetne itt tölteni azzal, hogy a hangulatos utcácskákon kézenfogva sétálva döbbenettel nézzük a szebbnél-szebb épületeket, csak egy isteni olasz kávé vagy egy finom ebéd idejére megszakítva a programot. Egy kis változatosságért tegyünk egy kis kitérőt az Arno-folyó felé, sétáljunk át egy hídon és szívjuk magunkba a történelmi város összes báját.

Szantorini

A mesés Szantorini

Szantorinin úgy érezhetjük, hogy végre kicsit eltávolodhatunk a világ zajától. Itt belecsöppenünk az igazi görög mindennapokba, elengedhetjük magunkat és relaxálhatunk. A sziget összterülete mindössze 90,7 négyzetkilométer, ám ettől távolról sem érezzük magunkat bezárva, sőt! A gyönyörű fehér házak között sétálva isteni frappét iszogatva valóra válik, ami egy Valentin-napi utazás lényege: hogy végre csak egymásra figyeljünk.

Isztambul

Isztambul látképe

Isztambul lényegében egy másik világ. A két évezrednyi történelem erőteljesen érződik rajta, főként építészetén: egymást érik a római kori, a bizánci és az oszmán műemlékek, melyek igen gazdaggá teszik a várost. Azonban távolról sem ragadtak meg a múltban, legalább ennyi modern utcát, éttermet és kávézót találunk. Így ha eldöntöttük, hogy a modern kor vívmányai vagy a hosszú évezredek nyomai érdekelnek jobban, esetleg mindkettő, csak nyakunkba kell venni a várost és kettesben megélni az élményeket.

Verona

Az igazán romantikus Verona

Ezen a ponton talán már kijelenthetjük, hogy Olaszország bizony romantikus hely. Legyen szó modern és nyüzsgő vagy történelmi, elbűvölő városokról, minden párnak érdemes legalább egyszer ellátogatni kettesben. Verona igazi középkori, romantikus hangulatával csábítja ide a szerelmeseket. Rózsaszín mészkőből épült reneszánsz épületei, vásárai és a világhírű Júlia háza pedig garantáltan elnyeri a turisták szívét.

Nizza

Valentin-napi utazás a gyönyörű Nizzába
Gyönyörű Nizza

A Francia Riviéra fővárosa Nizza egyszerre áraszt mediterrán és francia nagyvárosi hangulatot, gyönyörű tájaival és belvárosával pedig magával ragadja az ide látogatókat. Jobb, ha felkészülünk, itt egyetlen unalmas percünk sem lesz. Legyen szó kulturális, művészeti vagy kreatív programokról, egy kiadós sétáról a természetben vagy csak egy nyugodt délutánról, melyet a francia konyha bűvöletében töltünk, Nizza felkészült.

Brugge

Csónakázás Brugge-ben

Brugge Európa egyik legbájosabb városa, függetlenül attól, hogy milyen évszakban érkezünk. Télen a vásáraival, és ha jól kifogjuk, gyönyörű havas utcáival nyűgözi le a pihenni vágyókat. Nyáron pedig érdemes befizetnünk egy romantikus hajókázásra. A számtalan látnivaló, gyönyörű házak és megannyi múzeum mellett érdemes a gasztronómiába is belevetnünk magunkat. A Valentin-napi bonbon kiválasztása például itt a legizgalmasabb, a Brugge-ben kapható csoki világhírű.