Koronavírus

Egzotikus utazást tervez? Ezek most a beutazási szabályok

Egzotikus úti célok - koronavírus - beutazási szabályok

Vannak, akik számára semmi sem pótolhatja az óceán illatát, az aranyaló színű homok melegségét és a tökéletes trópusi környezetet. Ha Ön is egy egzotikus utazáson gondolkozik, érdemes számolnia a koronavírus okozta utazási korlátozásokkal is. Nézzük a legfontosabb tudnivalókat!

Az alábbi cikk elavult információkat tartalmazhat! Utolsó frissítés dátuma 2021. január 14.


A tartalomból:

 1. Beutazási szabályok Ázsiában
  1. Dubai
  2. Thaiföld
  3. Maldív-szigetek
  4. Srí Lanka
  5. Indonézia
  6. Malajzia
  7. Japán
 2. Beutazási szabályok a Karibi-térségben
  1. Dominikai Köztársaság
  2. Kuba
  3. Mexikó
  4. Jamaica
 3. Beutazási szabályok Afrikában és Óceániában
  1. Seychelle-szigetek
  2. Madagaszkár
  3. Francia Polinézia

Mi a helyzet Ázsiában?

Dubai

Dubaiba 2020. július 7-től lehetséges a turista célú beutazás, az alábbi feltételekkel:

 • Az országba belépéskor ki kell tölteni egy egészségügyi információval illetve egy karantén intézkedéssel kapcsolatos űrlapot.
 • Szükséges letölteni a Covid-19 DXB Applikációt
 • Nemzetközi utas és balesetbiztosítással kell rendelkezni
 • 4 napon belüli elvégzett negatív PCR teszt felmutatása
 • Magyarországról érkező személyeket érkezéskor egy újabb PCR teszt elvégzésére kötelezik (a teszt költsége az utazót terheli), teszteredmény megérkezéséig kötelező az izoláció

Thaiföld

Thaiföld kormánya a 2020. március 26. és a 2021. január 15. közötti időszakra vészhelyzetet rendelt el a Covid-19 járvány miatt. Külföldi állampolgároknak kizárólag külön engedély birtokában van lehetőségük az országba való belépésre, amely meghatározott utaskategóriák esetében a származási ország thaiföldi nagykövetségén benyújtott kérelem elbírálását követően történhet. A tilalom a tranzitálásra is vonatkozik. A belépési engedéllyel rendelkező külföldiek érkezésüket követően hatósági karanténba kerülnek, ahol 15 éjszakát kell eltölteniük.

További hasznos információkért látogasson el az alábbi oldalakra:

Maldív-szigetek

Szeptember 10-től minden turista vagy rövidtávú vízummal rendelkező beutazó köteles érkezésekor egy angol nyelven kiállított hatósági igazolást bemutatni a negatív Covid-19 PCR tesztről, amelyet az érkezés előtt 72 órával állítottak ki. Minden turisztikai célú beutazónak – érkezése előtt 24 órával – nyilatkoznia kell az egészségügyi állapotáról. A nyilatkozatokat az „Imuga” portálra kell feltölteni.  Az országba beutazni kívánó turistáktól kérhetik a „Trace Ekee” nyomkövető alkalmazás letöltését és annak bemutatását a reptéren.

További hasznos információkért látogasson el az alábbi oldalakra:

Srí Lanka

Srí Lankára jelenleg tilos a belépés minden nem Srí Lanka-i állampolgár számára, így a magyar állampolgárok sem léphetnek be az országba. Mindazok számára, akik még is beléphetnek Srí Lanka területére – tartózkodási engedéllyel rendelkezők pl – , 14 napos kötelező karantént írnak elő. A belépéskor rendelkezni kell angol nyelven kiállított negatív PCR teszttel, amit a megérkezés előtti 72 órában végeztek el. A belépéskor újabb PCR teszt készül, majd a harmadik tesztet a kötelező 14 napos karantén elhagyása előtt végzik el.

További hasznos információkért látogasson el az alábbi oldalakra:

Indonézia

2021. január 1. és 14. között a külföldi állampolgárok Indonézia területére nem léphetnek be, kivételt képeznek ez alól a tartózkodási engedéllyel és a diplomata útlevéllel rendelkezők. A kivételt képező csoportokba tartozók a kiindulási országból történő felszállást megelőzően legfeljebb 48 órával készült negatív PCR teszteredménnyel, és az indonéz egészségügyi hatóság portálján történt regisztrációt (https://inahac.kemkes.go.id/)  követően léphetnek be az országba, ahol 5 napos kötelező hatósági karanténba kerülnek.

További hasznos információkért látogasson el az alábbi oldalakra:

Malajzia

Malajzia határai főszabály szerint zárva vannak a külföldiek előtt a beutazás vonatkozásában. A külföldiek beutazását tiltó rendelkezés alól mentességet élvező személyi kategóriák a bizonyos szektorokban vezető beosztásban vagy nélkülözhetetlen szaktudása miatt alkalmazott, és munkavállalói tartózkodási engedéllyel rendelkező külföldiek. Az Idegenrendészeti Hivatal MyEntry mobilapplikáción keresztül fogadja be és adja ki  a Malajziába tartózkodás céljából beutazni kívánó külföldi állampolgárok tartózkodási engedélyét. Kijelölt hotelkaranténba kötelező vonulnia minden Malajziába beutazó tünetmentes személynek.  A 10 napos karanténidő 7 napra csökken, ha a beutazó 3 napnál nem régebbi negatív PCR-teszteredményt mutat fel a beutazásakor.

További hasznos információkért látogasson el az alábbi oldalakra:

Japán

2020. december 28-tól 2021. január végéig Japán felfüggeszti a nem rezidens külföldi állampolgárok országába való beutazását a világ minden tájáról, így Magyarországról is. Alapvetően az érvényes vízummal rendelkezők beléphetnek az országba, kivéve azon személyek, akik a belépést megelőző 14 napban Nagy-Britanniában, vagy Dél-Afrikában jártak.

További hasznos információkért látogasson el az alábbi oldalakra:


A Karibi-térség állami

Dominikai Köztársaság

A Dominikai Köztársaság 2020. július 1-jén megnyitotta határait a külföldi turisták előtt, azonban a beutazóknak a repülőtereken szigorú egészségügyi ellenőrzésen kell átesniük. Amennyiben egy beutazó koronavírussal fertőzött, de tünetmentes, legalább 14 napig otthoni karanténba,  amennyiben a betegség tüneteit mutatja, kórházba kell vonulnia.

További hasznos információkért látogasson el az alábbi oldalakra:

Kuba

2021. január 1-jétől a Kubába érkezőknek rendelkezniük kell a kibocsátó ország illetékes hatósága által kiállított – és a Kubába történő érkezéskor 72 óránál nem régebbi – negatív koronavírus teszttel (PCR-RT). Az országba érkező turistáknak kötelező kitölteniük egy egészségügyi nyilatkozatot, a repülőtéren PCR tesztet végeznek a kubai egészségügyi szakemberek, amelynek eredményéről 24 órán belül tájékoztatják az addig a szállásán tartózkodni köteles beutazót. Negatív eredmény esetén a turista elhagyhatja a szállását és szabadon mozoghat.

További hasznos információkért látogasson el az alábbi oldalakra:

Mexikó

Mexikó szövetségi szinten a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban nem rendelt el semmilyen utazási korlátozást, külföldiek állampolgárságuktól és kiinduló állomásuktól függetlenül beléphetnek az országba, de a járattörlések és az egyes tagállamok, illetve helyi önkormányzatok által alkalmazott ellenőrző pontok és egyéb korlátozások miatt kiszámíthatatlanná vált mind a be- és kiutazás.

További hasznos információkért látogasson el az alábbi oldalakra:

Jamaica

Jamaica június 15-től megnyitotta határait a külföldi turisták előtt, menetrendszerinti járatok korlátozott számban üzemelnek. A Jamaicába történő beutazása esetén megvizsgálják, hogy az illető „magas kockázatú” csoportba sorolható-e (mely országból érkezett, van-e bármilyen betegségre utaló jel, kapcsolatba lépett-e koronavírus fertőzött betegekkel), és ez esetben tesztet végeznek. Ezeknek a személyeknek a teszt elvégzését követően,  otthoni vagy hatósági karanténba kell vonulniuk.

További hasznos információkért látogasson el az alábbi oldalakra:


Afrika és Óceánia

Seychelle-szigetek

A seychelle-szigeteki hatóságok bejelentették, hogy 2020. augusztus 1-től engedélyezik a nemzetközi légi személyiforgalmat az általuk alacsony, illetve közepes kockázatú besorolású országokból érkező járatoknak. Sajnos azonban Magyarország 2020. szeptember 14-i hatállyal tiltó listára került, így országunkból nem engedélyezik a seychelles-i hatóságok a belépést.

További hasznos információkért látogasson el az alábbi oldalakra:

Madagaszkár

Madagaszkáron az egészségügyi vészhelyzet miatt 2020. március 21-től tartó szükségállapotot 2020. október 18-án feloldották, azonban az országban továbbra is teljes légtérzár, határzár, beutazási tilalom van érvényben.

További hasznos információkért látogasson el az alábbi oldalakra:

Francia Polinézia

Francia Polinézia irányába Franciaországból csak halaszthatatlan hivatali vagy családi okból lehet elutazni, ennek oka legalább annyira az ország európai területén (hexagone) bevezetett kijárási tilalom, mint a kérdéses területeken érvényes beutazási korlátok.

További hasznos információkért látogasson el az alábbi oldalakra:


Tájékozódás mindenekelőtt!

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a cikkben felsorolt információk hiteles forrásból származnak, ugyanakkor idővel elavulhatnak. Kérjük, utazástervezéskor mindig tájékozódjon az aktuálisan hatályban lévő szabályozásokról, úgy a célországban, mint Magyarországon érvényes szabályokról és ezeknek megfelelően mérlegeljen.

Utazási szabályokról való tájékozódáshoz a Magyar Konzuli Szolgálat hivatalos felületét javasoljuk, ahol országonként megtalálható minden hatályban lévő szabály, korlátozás és ajánlás.

Forrás: Magyar Konzuli Szolgálat