Érdekességek Szponzorált tartalom

Szabadon a felhők között: a kisgépes repülésről

Blogunkban legtöbbször a nagy nemzetközi légitársaságokkal, hatalmas repülőterekkel és több száz fős utasszállító repülőgépekkel találkozhatnak olvasóink. Ezúttal azonban a repülésnek egy másik, talán kicsit kevésbé ismert oldalát szeretnénk bemutatni: kisgépes repülést (PPL jogosítás) és a kereskedelmi pilótaképzést (ATPL Integrated).

A szabadság élménye

Először is, a kisgépes repülés egy semmihez nem fogható élményt jelent. A szabadságérzet, ami a felhők között repülve elfogja az embert már első alkalommal rabul ejt, de sokszor még a rutinos pilóták is ugyanúgy a hatása alá kerülnek. A madártávlatból elénk táruló táj felejthetetlen látványa – legyen szó Budapest, a Dunakanyar vagy a Balaton látképéről – nem hasonlítható sem a fényképekhez, de még az utasszállítók ablakból látható kilátáshoz sem.

A megfelelő időjárási körülmények esetén a pilóta döntheti el, hogy mikor, hova repül: sétarepülés, kirándulás, vagy akár üzleti út is szóba jöhet. A repülés itt közvetlen, személyes érzés: a pilóta a maga ura, ugyanakkor a váratlan eseményekre is neki kell megoldást találni.

Hobbi, ami elérhető

Talán sokak számára meglepő, de már nem elérhetetlen álom, hogy valaki önállóan vezessen egy repülőt. Ha valaki rászánja az időt és a pénzt, könnyű repülőgép-pilóta jogosítványhoz már egy 3 hónapos képzés elvégésével hozzá lehet jutni, ami egy 9 tantárgyból álló elméleti oktatást és 45 óra repülést tartalmazz. A vizsgák sikeres teljesítése után az engedély tulajdonosa jogosult lesz kisgép bérlésére, amit ma szerte Magyarországon számos helyen megtehet. És akkor már annak sem lesz akadálya, hogy elvigye egy sétarepülésre családját vagy barátait.

Közforgalmi kereskedelmi pilóta jogosítás

Azoknak, akik ennél többet szeretnének – egy légitársaságnál pilótává lenni – javasoljuk, hogy ATPL Integrated képzést válasszák

Ha cikkünk felkeltette érdeklődését figyelmébe ajánljuk az Airwin Aviator School pilótaképzéseit. Ráadásul, ha jelentkezéskor a repjegy.hu-ra hivatkozik, PPL tanfolyam esetén 25 000 Ft-os, ATPL Integrated tanfolyam esetén 200 000 Ft értékű repjegy.hu utalványt kap ajándékba!