Szállásfoglalás

Tippek szállásfoglaláshoz, ha az ár a legfontosabb szempont

Tippek szállásfoglaláshoz, ha az ár a legfontosabb szempont

Utazásainkkor kiadásaink legnagyobb részét általában a szállással járó költségek teszik ki. A következőkben megpróbálunk pár hasznos tippet adni arra vonatkozólag, hogy hogyan tudunk minél többet spórolni ezeken a díjakon.


Mire érdemes figyelni?

Az egyik legfontosabb szempont, hogy mikorra tervezzük az utazásunkat. Általánosságban elmondható, hogy szezonon kívül olcsóbbak a szállások, illetve hétköznapi utazással is sokat tudunk spórolni: hétvégén és ünnepnapokon ugyanazt a szobát jóval drágábban kaphatjuk meg. Azt is érdemes figyelembe venni, hogy a kinézett városban van-e valamilyen nagyobb esemény, mondjuk egy zenei fesztivál, ami miatt sokan mások is szállást keresnek ugyanarra az időre – ilyenkor általában szintén magasabbak a szobaárak.

A koronavírus-járvány miatt most különösen fontosak a rugalmas lemondási feltételek, ugyanakkor olcsóbban megkaphatunk egy szobát, ha nem mondható le ingyenesen szinte az utolsó pillanatig. Természetesen ebben az esetben némi kockázatvállalásra is szükség van, akkor érdemes vele élni, ha teljesen biztosak vagyunk az utazásunkban.

Hasznos, ha ezeket is tudja!

Azt is érdemes figyelembe venni, hogy kedvezményeket kaphatunk (például egy éjszaka árát visszatérítik), ha hűségesek vagyunk egy adott oldalhoz, és mindig azon keresztül foglalunk szállást. A lényeg, hogy legyünk körültekintőek, és mindig az adott alkalomnak legmegfelelőbb opciót válasszuk!

Természetesen a szállás helye is nagyban befolyásolja az összeget. Minél kijjebb esik a városközponttól és turistalátványosságoktól, annál olcsóbban kapjuk meg a szobát – de persze a környéknek mindig nézzünk utána! Akár az is szóba jöhet, hogy egy másik településen szállunk meg, még kedvezőbb feltételekkel. Ilyenkor azt érdemes mérlegelni, hogy hogyan, mennyit és mivel tervezünk közlekedni. Könnyen lehet, hogy ha állandóan tömegközlekedésre kell költenünk, hiába olcsóbb a külvárosi hotel, a végén mégis rosszabbul járunk, mintha egy drágább, de közlekedés szempontjából kedvezőbb szállás mellett döntünk!

Amin még tudunk spórolni, az az, hogy élünk-e a szállás által felkínált plusz szolgáltatásokkal. Gondoljuk át alaposan előre például, hogy jobban megéri-e a szállás által kínált reggelit választani ahelyett, hogy máshol ennénk reggelente. Nézzük át alaposan, mi mindent tartalmaz a szoba ára!

Abban az esetben pedig, ha hirtelen ötlettől vezérelve utazunk, várjunk ténylegesen az utolsó pillanatig a szállásfoglalással: a szabadon maradt szobákat általában last-minute kedvezményekkel kaphatjuk meg

Kapcsolódó tartalmak: