Érdekességek Szállásfoglalás

Különleges hotelek a világ körül

Különleges hotelek a világ körül

Ugyan általában város szerint választunk úti célt, és a szállást amolyan szükséges rosszként igyekszünk minél olcsóbban elintézni, vannak olyan különleges hotelek, amelyek már önmagukban élményt nyújtanak. A következőkben olyan egyedülálló szállodákat mutatunk be, amelyekben legszívesebben ki se tennénk a lábunkat a szobánkból egész nap.


Kakslauttanen Arctic Resort, Finnország

Ugyan több igluhotel is létezik, a finnországi Kakslauttanen Arctic Resort több szempontból is különleges: egyrészt nagyon közel van az Északi-sarkhoz, alig 150 mérföldnyire, így itt látható a semmihez sem fogható északi fény. Az igluhotelek falai pedig üvegből készültek, így az Aurora Borealist gyakorlatilag az ágyból fekve is végig nézhetjük. Évszaktól függően számtalan program közül választhatunk, például magának a Mikulásnak otthonát is meglátogathatjuk.

Elérhetőségük: https://www.kakslauttanen.fi/


Fantasyland Hotel, Kanada

A kanadai Edmontonban található Fantasyland neve nem árul zsákbamacskát, lakosztályai mind egy-egy témára épültek: van hercegnős, viktoriánus, iglus, kalózos, űrhajós, westernes – és még messze a választék vége. Az épületben ráadásul van még vízi élménypark, állatkert, minigolfpálya, sőt, a Santa Maria replikája is. A lehetőségek tárháza szinte végtelen: a Fantasylandben egymagában egy hatalmas kalandot ad a látogatónak.

Elérhetőségük: https://flh.ca/


Book and Bed, Japán

Ez a tokiói hostel első látásra egy könyvesboltnak tűnik, amíg a gyanútlan látogató fel nem fedezi, hogy a könyvespolcok kicsi, egyszemélyes hálófülkéket is rejtenek. Az itt megszállók közel 3000 japán és angol nyelvű könyv közül választhatnak, hogy elüssék az idejüket. Bibliofiloknak kihagyhatatlan hely, klausztrofóbiásoknak viszont csak óvatosan!

Elérhetőségük: https://bookandbedtokyo.com/en/shinjuku/gallery/


Costa Verde, Costa Rica

A Costa Verde hotelnek van egy nagyon különleges lakosztálya: egy átalakított Boeing 727-esben tölthetünk el pár éjszakát. Az 1965-ben gyártott repülőgép „előző életében” a South Africa Air és az Avianca Airlines színeiben járta a világot, most pedig egy két hálószobás lakosztályként bérelhető. Elhelyezkedése is különleges: a hotel egy esőerdős nemzeti park határán van, a gépet gyakorlatilag a lombkoronába építették bele, így a kilátás is azt az érzetet kelti, mintha a levegőben lennénk.

Elérhetőségük: https://costaverde.com/accommodations-2/727-fuselage-home/


Red Caboose Motel, Egyesült Államok

A vonatok rajongóinak is van lehetőségük megszállni kedvenc járművükben: a Pennsylvaniában található Red Caboose Motel révén igazi mozdonyokban tölthetjük az éjszakát. Az 51 éves hotel igazán egyedülálló élményt nyújt. Közvetlenül mellette egy kiváló étterem van, és a közelben található az állami vasúttörténeti múzeum is. Mozdonyra fel!

Elérhetőségük: https://redcaboosemotel.com/


No Man’s Fort, Anglia

Az angliai Portsmouth patrjainál található No Man’s Fortot egykoron erdőként építették a tengerbe, ma pedig luxusszállodaként funkcionál, sőt, akár magánrendezvényekre is kibérelhető. Már a látványa is rögtön felcsigázza az ember fantáziáját, és szerencsére hozzá felnő a kínálata is: szauna, boros pince, tetőmedence, játékszoba, bárok, stb., mindez egy középkori erődítményben, teljesen elszigetelve a külvilágtól. Az életre szóló élmény garantált. 

Elérhetőségük: https://solentforts.com/


Muraka, Maldív-szigetek

A Conrad Maldives Rangali Island nevű hotel 2018-ban adta át Muraka nevű vízalatti luxuslakosztályát. A Murakában van minden, ami szem-szájnak ingere: egy kétemeletes, három hálószobás lakosztály, amit magánmotorcsónakkal közelíthetünk meg, jár hozzá saját szakács és lakáj is, aki a nap 24 órájában elérhető. De a lényeg úgyis a nagy hálószoba, ami gyakorlatilag egy üvegbúra a víz alatt, így egész nap gyönyörű a “kilátás” a tenger mélyére.

Elérhetőségük: https://www.conradmaldives.com/stay/the-muraka/


Kapcsolódó tartalmak: