Érdekességek

A legkreatívabb safety videók

Tegyük a szívünkre a kezünket: az első alkalom után hányszor néztük végig a repülőutak előtt a stewardessek által bemutatott biztonsági protokollt? Hiába fontosak – és végső esetben akár életmentőek is lehetnek – az elhangzottak, hajlamosak vagyunk inkább még egy utolsó pillantást vetni a levelezésünkre, mialatt az oxigénmaszk használatát, vagy az öv ki- és becsatolását magyarázzák. Ezzel a légitársaságok is tisztában vannak, ezért igyekeznek kreatív ötletekkel feldobni a kötelező köröket. A következőkben a legviccesebb, legötletesebb videókból válogattunk!


Air New Zealand

A 2014-es Hobbit: Az öt sereg csatája bemutatója alkalmából az Air New Zealand – Középfölde hivatalos légitársasága – egy igazán parádés videót készített, A Gyűrűk Ura- és A hobbit-trilógia készítőivel és szereplőivel, valamint új-zélandi hírességekkel. Minden másodperce arany!


British Airways

Természetesen a briteknek sem kell a szomszédba menniük egy kis humorért: a British Airways és a Comic Relief nevű jótékonysági szervezet safety videójában a legnagyobb brit színészek magyarázzák el a legfontosabb tudnivalókat, miközben életük lehetőségére, azaz egy safety videóban való szereplésre készülnek.

A 2017-es videóhoz egy évvel később egy folytatás is készült, szintén parádés szereposztással:


Delta Air Lines

A 80-as éveket idézi meg az amerikai Delta Air Lines safety videója: a kornak megfelelő, rikítóan színes ruhák, hatalmas frizurák, szintipop, Alf, stb. Azaz van itt minden, ami miatt szeretjük (vagy megmosolyogjuk) ezt az évtizedet. Csak a biztonsági övet ne felejtsük el becsatolni nosztalgiázás közben!


Korean Air

A Korean Air a SuperM nevű K-Pop fiúegyüttessel közösen készített egy hangulatos safety videót, ami egyszerre felér egy videóklippel is. A futurisztikus stílus láttán gyorsan megjön az ember kedve arra, hogy jegyet vegyen a legelső Szöulba tartó gépre.


Singapore Airlines

Visszafogott, mégis emlékezetes a Singapore Airlines safety videója, ami Szingapúr szépségeivel és látnivalóival karöltve mutatja be a biztonsági előírásokat. Megnyugtató zene, filmszerűen fényképezett képek, varázslatos látványvilág – legszívesebben azonnal elindulnánk Szingapúrba a videó láttán!


Turkish Airlines

2019-ben A Lego-kaland második része alkalmából a film szereplőit vetette be a Turkish Airlines, és egy roppant szórakoztató animációs videóban magyarázzák el a szükséges tudnivalókat. És természetesen egy fülbemászó dalt is énekelnek, hogy teljes legyen az élmény.


Qantas Airways

Egy igazi időutazásra invitál a Qantas Airways safety videója. Az ausztrál légitársaság fennállásának 100. évfordulójára készített kisfilmben a biztonsági protokoll bemutatása közben végigmegyünk a légitársaság 100 évén, a húszas évektől kezdve a repülés aranykorának számító hatvanas éveken át, egészen 2020-ig.


Qatar Airways

A 2022-es katari labdarugó-világbajnokságra hangolódik a Qatar Airways safety videója, ami talán a legviccesebb tétel a listánkon. Jason Thorpe és Ross Hatt brit színészek ebben a kisfilmben focisták közreműködésével (köztük Neymar, Cafu és Robert Lewandowski) magyarázzák el az utazáshoz szükséges tudnivalókat.