Érdekességek Úti cél ajánló

5 kevésbé ismert olasz város, ha elkerülné a turisták tömegét

Ha azt mondjuk, olaszországi úti cél, a legtöbben rögtön Rómára, Velencére, Milánóra vagy Firenzére gondolnak. Azonban számtalan olyan olasz város van, amelyek ugyanolyan látványosak és hangulatosak, mint híresebb társaik, de a turisták többsége még nem fedezte fel magának. Íme öt bámulatos úti cél, ahova bátran ellátogathatunk, ha el akarjuk kerülni a tömeget, de Itália minden kincsét kiélveznénk!


Bergamo

Lombardia megismerésére kitűnő kiindulási pont Bergamo városa. Az Alpok lábánál fekvő Bergamo két részre oszlik, a történelmi, fallal körülvett felsővárosra (Città Alta) és a főleg a múlt században kiépült, modernebb alsóvárosra (Città Bassa). Előbbi egy dombra épült, gyönyörű épületekkel és macskaköves utcákkal van teli, illetve itt található a híres Piazza Vecchia is.

A városnézés mellett több múzeum és templom is várja az idelátogatókat. Saját repülőtere is van, de a milánói Linate repülőtérről is könnyen megközelíthető.


Párma

A pármai sonka és a pármai sajt szülővárosa kihagyhatatlan az olasz konyha rajongóinak. A város Olaszország északi részén, Emilia-Romagna régióban található, nagyjából félúton Milánó és Bologna között. Pármát elsősorban vonattal érdemes megközelíteni, ami Olaszországban igen kézenfekvő, így már az utazáskor is emlékezetes élményekben lehet részünk.

A kulináris élvezeteken túl érdemes megnézni a Pármai Egyetem (ami egyébként a világ egyik legrégibb egyeteme) botanikus kertjét, a teljes egészében fából épült Teatro Farnese-t, illetve a Palazzo della Pilottát, a palotát, ahol múzeum, galéria és színház is működik.


Rimini

Szintén Emilia-Romagna régióban leledzik Rimini városa, az Adriai-tenger partján. Rimini elsősorban tengerparti fekvése miatt vonzza a látogatókat, rengeteg a lehetőség a strandolásra és az aktív pihenésre, de mellette számos római kori műemlék miatt is érdemes ide ellátogatni, például Tiberius hídja és Augustus császár diadalíve.

Érdemes megnézni az Italia in Miniatura parkot is, ami gyakorlatilag egy kicsinyített Olaszországot takar. Rimininek van saját repülőtere is, ami a város egyik leghíresebb szülötte, Frederico Fellini rendező után kapta a nevét.


Ravello

Ha festői szépségű helyre szeretnénk utazni, Ravello kiváló választás. Ez a gyönyörű település a méltán híres Amalfi-parton fekszik, a Salernói-öböl északi részén. Az itt található települések a UNESCO Világörökség részét képezik, nem véletlenül, ugyanis a mediterrán tájak egyik legszebbikét tekinthetjük meg itt.

Ravellót Nápolyból érdemes megközelíteni, leginkább bérelt kocsival, így a pihenés mellett bejárhatjuk a környéket, több villát és templomot is megnézhetünk.


Siracusa

A Szicíliába vágyóknak a nyüzsgés elkerülésére a főváros helyett inkább Arkhimédész szülővárosát, Siracusát ajánljuk, ami Cataniától 60 km-re délre fekszik. Az egykoron görög város tele van ókori és középkori épületekkel, egy gyönyörűen kék tenger partján – itt minden adott az időtlen szépséghez.

Filmkedvelőknek a 2000-ben készült Malénából lehet ismerős a város látképe. Találhatunk itt római amfiteátrumot, egy ókori görögök által épített színházat, illetve innen érdemes átutazni Ortygia szigetére is. A nagyobb izgalmakra vágyóknak pedig kihagyhatatlan a San Giovanni-katakombák bejárása, valamint Pantalica nekropoliszának meglátogatása.


Legutóbbi bejegyzések: