Repülőtér ismertető Utazási tanácsok

Minden, amit a budapesti Universal AirportHUB-ról tudni lehet

A Budapest Airport új fejlesztése könnyebbé teheti az utasok életét. Július 1-én nyílt meg a Liszt Ferenc Repülőtér Universal Airport HUB Store nevű kirendeltsége, mely a belvárosban kapott helyet. Most összegyűjtöttük, milyen szolgáltatásokkal várja az utasokat az új airportHUB.


Helyszín és közlekedés

Az Universal airportHUB gyakorlatilag a belváros közepén, a Kálvin tér 4. szám alatt található, és reggel 7 és este 7 óra között várja az utasokat különböző kényelmi szolgáltatásaival.

A repülőteret a várossal összekötő 100E buszjárat megállója 2-3 perc sétára található az üzlettől, mely egy közvetlen repülőtéri járat a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér és a Deák Ferenc tér között, érintve Budapest meghatározó közlekedési csomópontjait, köztük a Kálvin teret is. A buszjárat a hét minden napján 0-24 óráig közlekedik.

A részletes menetrend és további információk a reptéri buszokról az alábbi oldalon tekinthetőek meg: https://bkk.hu/utazasi-informaciok/kozossegi-kozlekedes/repteri-jarat/kozvetlen-autobuszjarat-a-repuloterrol-a-belvarosba.151

Beszállókártya nyomtatás

Az airportHUB-on az utasoknak lehetőségük van arra is, hogy előre csekkoljanak be járatukra, így a reptéren ezt már nem lesz szükséges újra elvégezni. Ez tovább gyorsítja a repülőtéren történő folyamatokat, és a megérkezéskor egyenesen célba lehet venni a biztonsági kapukat.

Az előre történő utasfelvétel az alábbi légitársaságok utasainak érhető el: Lufthansa, Swiss, Brussels Airlines, Austrian Airlines, Turkish Airlines, El-Al, Air France, KLM, Finnair, Egyptair, SAS, Aegean.

Bőröndcímke nyomtatás

Ha utazása során poggyászt is visz magával, itt alkalma lesz arra, hogy lemérje a súlyát, illetve kinyomtathatja bőröndcímkéjét is, így a reptéren már csak le kell adnia azt valamelyik önkiszolgáló pultnál.

Jelenleg a szolgáltatás az alábbi légitársaságoknál érhető el: Air France, KLM, Norwegian, Wizz Air, Aegean.

Csomagmegőrzés

Ha még akad pár órája az indulás előtt, és még körülnézne a városban, esetleg harapna valamit, lehetősége van rá, hogy igénybe vegye az airportHUB csomagmegőrző szolgáltatását.

A csomagmegőrzés díja:

  • 1 óra: 1 000 Ft
  • 2-3 óra:  2 500 Ft
  • 4-6 óra: 3 900 Ft
  • 7-9 óra: 4 900 Ft
  • Napi díj:  6000 Ft

Az óradíj a megkezdett órák alapján értendő, a csomagmegőrzés 10. megkezdett órájától napi díj kerül felszámolásra.

Bőröndbérlés

A repülőjegy már meg van, de a bőrönd még hiányzik? Ha nem kíván tízezrekért új bőröndöt vásárolni utazásához, bérelhet is egyet!

A Budapest Airport és a bereljborondot.hu együttműködésének keretein belül Önnek is lehetősége van arra, hogy kedvező konstrukciók mellett béreljen az utazásához, na és persze a légitársaságok egyedi szabványaihoz passzoló bőröndöt.

A bérléssel kapcsolatos információk az alábbi oldalon találhatóak meg: https://bereljborondot.hu/. A bőröndbérlés átvételi pontja az airportHUB, ahol elvégezheti a poggyász felcímkézését és feladását is.

COVID-19 teszt

Lehetősége van COVID-19 tesztjét is elvégezni a HUB-on. PCR, antigén gyorsteszt és IgG antitest gyorsteszt is elérhető az itt kialakításra került szűrőállomáson. A különböző tesztek árai az alábbiak szerint alakulnak:

  • Antigén gyorsteszt: 11 000 Ft
  • PCR teszt: 19 500 Ft
  • IgG antitest gyorsteszt: 7 000 Ft
  • Sürgős PCR teszt: 45 000 Ft

A tesztelésen történő részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, amit ezen az oldalon tud megtenni.

Kényelmi szolgáltatások és termékek

Egy finom kávéra vágyik még az utazás előtt? A Nespresso kávézóban hagyományos és organikus kávékülönlegességeket próbálhat ki és fogyaszthat helyben és elvéve is! A kávé mellett Nespresso ajándéktárgyak is várják.

Fagylaltból is különleges kínálat található, köszönhetően a Cloud9 fagyizónak, akik prémium alapanyagokból dolgoznak, amik nem tartalmaznak sem mesterséges színezéketet, ízfokokozókat, tartósítószereket és aromákat.

Lehetőség van továbbá olyan hungarikum és prémium termékeket is megvásárolni a HUB-ban, mint a Bortársaság által forgalmazott magyar borok, külünböző Zwack és Unicum termékek valamint a 100%-ban természetes alapanyagokból készült Pödör termékek. Továbbá olyan világmárkák termékei is megtalálhatóak, mint az Oakley és Ray-Ban napszemüvegei, vagy az American Tourister bőrönd kollekciói. 

Források: