Egyéb

Álom úti célok: A Karib-tenger gyöngyszemei

A Karib-tenger ugyan nincs a legközelebb, de ha megtehetjük és nagyobb kalandra vágyunk, érdemes ellátogatnunk a térségbe. Számtalan olyan úti cél közül válogathatunk, amelyek talán kevésbé ismertek, de rengeteg élményt tartogatnak számunkra. Lássuk, melyek a legérdekesebb úti célok a Karib-tengeren!


Guadeloupe

Guadeloupe egy Franciaországhoz tartozó szigetcsoport. Az őslakosok Karekura néven emlegették, azaz a gyönyörű vizek szigetét jelenti. Nem véletlenül: számtalan gyönyörű helyet találunk itt. A rengeteg homokos tengerpart közül nehéz kiemelni egyet, de például a Pompierre képeslapra illő látványt nyújt. A Cousteau rezervátum a búvárok körében népszerű, elsősorban a gyönyörű korallok miatt.

Aruba

Aruba szigete a Karib-tenger déli részén, Venezuela közelében fekszik. A 36 km hosszú és 11 km széles sziget fővárosa Oranjestad, ahol bőven van programlehetőség: éjszakai élete pezseg. A számtalan szórakozóhely mellett érdemes ellátogatni péntek esténként a reneszánsz piacra, ahol a helyi kézművesek alkotásai közül válogathatunk.

Tömegközlekedéssel könnyen eljuthatunk a népszerű strandokra, az Eagle-re és a Palmra. A búvárok körében is népszerű a sziget, mivel számos hajóroncsot lehet találni a partjainál. Mind közül a leghíresebb az S.S. Antilla, egy német hadihajó, amely 1940-ben süllyedt el.

Curacao

A holland fennhatóság alá tartozó Curacao is kiváló választás lehet, ha a Karib-tengerre vágynánk. Két szigetből áll, de az egyik, „Kis Curacao” lakatlan, de a nagy rengeteg szépséget kínál az idelátogatóknak. A legtöbb homokos tengerpartja a déli oldalán fekszik: ha pihenésre és napfürdőzésre vágyunk, érdemes például a Playa Lagunt, a Boca Samit vagy a Westpuntot célba venni.

A holland hódítók több erődöt is építettek, hogy megvédjék a szigetet a kalózoktól: ezek közül érdemes például a Fort Amsterdamot, vagy a Fort Nassaut megnézni.

Punta Cana

Punta Cana egy népszerű üdülőváros a Dominikai Köztársaság területén. Ha homokos, kristálytiszta vízzel határolt tengerpartokra vágyunk, keresve sem találhatnánk jobb helyet. Az egyik legnépszerűbb hely a Bavaro strand, ahol akár az egész napot eltölthetjük pihenéssel – vagy akár egy hajótúrára is benevezhetünk.

Január és március között érdemes egy bálnalesre is elmenni: ekkor ugyanis nagyobb eséllyel nézhetjük meg közelről ezeket a hatalmas állatokat. Érdemes megnézni a földi Paradicsomra emlékeztető Saona szigetet, valamint a Los Haitises nemzeti parkot, ha az érintetlen természetre vagyunk kíváncsiak.

Szent-Márton sziget

A Szent-Márton sziget két ország felségterületéhez tartozik. A déli részen található Sint Maarten a Holland Királyság része, az északi részen fekvő Saint Martin pedig Franciaországhoz tartozik. Sint Maartenben található a híres Maho strand, ahol egyszerre lenyűgöző és kissé félelmetes élményben lehet részünk. Közvetlenül mellette van ugyanis a Princess Juliana nemzetközi repülőtér, és kb. 30-35 méterrel a strandolók feje felett haladnak el a repülőgépek. A francia területről érdemes megközelíteni a Creole-sziklát, amely igen népszerű hely a búvárok körében.

További hasznos tartalmaink: