Tippek a foglaláshoz

Többszakaszos repülőjegy keresés

Többszakaszos keresővel egyszerűen foglalhatunk repülőjegyet.
Többszakaszos keresővel egyszerűen foglalhatunk repülőjegyet.

Nem ugyanabból a városból szeretne hazautazni, mint ahová érkezett? Talán körutazást tervez? Akkor használja a többszakaszos keresés opciót, amellyel könnyűszerrel tökéletesítheti utazását.

Mikor lehet hasznos ez a fajta repülőjegy foglalás?

Sok olyan kéréssel találkoztunk munkánk során, amelyekre ez a fajta keresés nyújthat egyszerűsített megoldást ügyfeleink számára. Tökéletes választás, amikor egy másik városból szeretnénk visszautazni, mint ahova megérkeztünk, vagy ha egy átszállási ponton szükséges eltöltenünk pár napot, illetve körutazások tervezésében is nagy segítséget biztosít a repülőjegyek keresésének útvesztőiben. 

Szinte minden hagyományos (nem fapados) légitársaság alkalmaz olyan kedvező díjszabásokat, melyek lehetővé teszik hogy ne ugyanabból a városból utazzunk haza, ahová landoltunk, így pénztárcánkat sem terhelik meg annyira a költségek, mintha két egyirányú jegyet vásárolnánk.

Lássunk egy példát: Budapestről Münchenbe szeretnénk eljutni, de vissza már Frankfurtból jönnénk, mert ott is lesz programunk, akkor a többszakaszos kereső segítségével körülbelül negyed annyiért is találhatunk repülőjegyeket, mintha két egyirányú, azaz egy Budapest – München, majd egy Frankfurt – Budapest jegyet vásárolnánk meg,  amely ára 200-300 ezer forint is lehet. Távolabbi, interkontinentális járatok esetén is kitűnően alkalmazható ez (például egy Budapest – Peking, Sanghaj – Budapest útvonal esetén).

Ha körutazást tervez, vagyis több helyre is el szeretne jutni repülővel, akkor a többszakaszos kereső segítségével egyszerűen beírja az útvonalat, illetve az időpontokat a megadott sorrendben és a rendszer kiadja a legjobb lehetőségeket. Néhány kontinensen kifejezetten hasznos ez a kereső, mint például Amerikában és Ázsiában, ahol egy-egy belső repülőjegy megvásárlása elég költséges lehet.

Amire kifejezetten figyeljünk repülőjegy lefoglalásakor

Néhány városnak nemcsak egy repülőtere van, ezért jól nézzük meg repülőjegyünkön, hogy pontosan hová landolunk, illetve honnan fogunk tovább utazni, nehogy meglepetés érjen bennünket és lekéssük a járatot. Fontos az útvonalak betartása is: a repülőjegyen megadott útvonalakat kizárólag abban a sorrendben lehet felhasználni, ahogy az a foglalásban is szerepel. Amikor az utazó nem használja fel jegyének bármely szakaszát, akkor az azt követőeket a légitársaság rendszere automatikusan törli és a tovább utazáshoz új repülőjegy vásárlása szükséges.

Átszállás esetén a reptéren is várakozhatunk.
Átszállás esetén a reptéren is várakozhatunk.

Amennyiben úgy foglaljuk le utazásunkat, hogy este érkezünk meg az átszállási pontra, de a járatunk csak másnap reggel indul tovább, akkor ne is számítsunk díjmentes szállásra, ellátásra mert ezeket a légitársaság nem biztosítja és az utasnak egyénileg kell megoldania. Ilyenkor érdemes egy közeli szállást foglalni, de a repülőtéren is eltölthetjük azt a pár órát, mivel annak tranzit területe nem zár be.

Körutazás esetén ne feledjük, hogy minden érintett országba (még ott is ahol csak átszállunk) a belépéshez érvényes vízumokkal, dokumentumokkal kell rendelkeznünk. Erre vonatkozó információért ajánlott előzetesen tájékozódnunk a Nagykövetségeknél vagy az interneten.

A többszakaszos repülőjegy szabályait illetően, a repülőjegy megvásárlása előtt érdeklődjön az utazási irodánál, mivel egy jegy esetén a szakaszokra eltérő lehet a légitársaság rendelkezése mind az érvényesség és a módosítások, mind a visszatérítések tekintetében. Ennek elmulasztásakor kellemetlen meglepetés érhet bennünket, ha egy programváltozás miatt a repülőjegyet később módosítani szeretnénk, azonban a repülőjegy szabályzata ezt nem teszi lehetővé.