Tippek a foglaláshoz

Lehetséges-e a repülőjegyek utólagos módosítása, lemondása vagy árának visszatérítése?

Mit érdemes tudni a lefoglalt repülőjegyek dátum módosításával, illetve visszamondásával kapcsolatban? A pontos információk ismerete érdekében célszerű az előzetes tájékozódás. Bejegyzésünkben ebben a témában szeretnénk hasznos tanácsokkal szolgálni.

Előfordulhat, hogy az előre megtervezett utazásunk meghiúsulni látszik, mert közbe jött egy halaszthatatlan munka vagy családi program. Ebben az esetben jó, ha előre bebiztosítjuk magunkat és tájékozódunk, hogy utazás előtt repülőjegyünk lemondása vagy változtatása még lehetséges-e, és ha igen, akkor milyen költségekkel számoljunk.

A repülőjegyek módosíthatósága és árának visszatérítése a légitársaság által meghatározott szabályok szerint történik. A hagyományos légitársaságok esetén ezen formulák egy bizonyos osztályra és társaságra vonatkozóan is eltérhetnek. Általában az alacsonyabb alapárú repülőjegyek nem módosíthatóak, nem visszatéríthetőek, azonban a magasabb árú tarifaosztályoknál díjfizetéssel, vagy alkalmanként díjmentesen variálhatunk. A diszkont (avagy fapados) légitársaságok jóval egységesebb és egyszerűbb szabályozást alkalmaznak.

Hagyományos légitársaságok: repülőjegy lemondás, módosítás, visszatérítés

Egy foglaláson belül több tarifaosztály szabályait kell figyelembe venni, a légitársaságok többnyire mégis a szigorúbb szabály alapján kalkulálják a változtatási vagy lemondási díjakat. Amennyiben a repülőjegy nem módosítható és nem visszatéríthető, úgy azt kizárólag a foglalásban szereplő időpontban lehet felhasználni, vagyis kizárt annak utólagos lemondása és változtatása.

Azonban, ha a szabály alapján a repülőjegy módosítható, akkor a változtatásnál az előírt költségeken felül, az adott napra készített foglalásunk díj- és illeték különbözetét is meg kell fizetnünk. A változtatás pontos árát az adott iroda, illetve légitársaság ügyfélszolgálata tudja megmondani, így érdeklődésünket feléjük továbbítsuk.

Magasabb árú turista, business, illetve első osztályra szóló repülőjegyek esetében előfordulhat, hogy a változtatási díjért nem kell külön fizetni, azonban a felmerülő illeték- és díjkülönbözetet ebben az esetben is le kell róni.

Fontos megjegyezni, hogy a hagyományos légitársaságoknál a repülőjegyen szereplő név, illetve az útvonal nem módosítható, kizárólag az utazás dátuma.

Fapados repülőjegyek módosítása

Itt légitársaságonként eltérő szabályozásokat alkalmaznak, viszont jó hír, hogy ezen társaságoknál minden esetben áttekinthetőbb és könnyebben értelmezhető a díjszabás.

A repülőjegy lemondása a fapados társaságok többségében nem lehetséges, vagy kizárólag olyan díj megfizetése mellett kivitelezhető, amely levonásával a fizetett repülőjegy árának csekély részét térítik vissza.

A változtatásra két elterjedt formulát használnak:

 • a módosíthatóságot egy magasabb díjtételű repülőjegy vásárlásához kötik,
 • egy díjszabást alkalmazva  minden repülőjegyre általánosan lehetővé teszik.

Amennyiben megvásároltuk repülőjegyünket, rugalmasabb feltételekkel élhetünk, mivel a dátumon kívül meg tudjuk változtatni az utas nevét és egyes esetekben a célállomást is. A  hagyományos légitársaságokkal azonos módon, a felmerülő díj és illeték különbözetet itt is meg kell fizetni.

Amit mindenképpen javaslunk repülőjegy vásárlás esetén:

 • Előzetesen tájékozódjunk a módosíthatóságról és a visszatéríthetőségről az utazási irodánál vagy légitársaságnál még a repülőjegy kifizetése előtt.
 • Módosítani kizárólag azon szakaszokat lehet, amelyek utazási időpontja még nem múlt el. Ennek érdekében ne hagyjuk az utolsó pillanatra a módosítást: ha nem használtuk fel az adott utazásunkat, azt a későbbiekben már nem fogjuk tudni megváltoztatni.
 • Egy repülőjegyet az érvényességi időn belül többször is változtathatunk.
 • Kifejezetten ajánlott lemondási biztosítást kötni a repülőjegy foglalás mellé: így például egy váratlan betegség miatt meghiúsult repülőút költségét a biztosító megtéríti számunkra.

  136 Responses

 1. Tisztelt cím!

  A mai napon foglaltam online repülőjegyeket, és a párom neve elől lemaradt a dr. Okozhat e ez problémát, hogy a foglaláson szereplő név eltér az utiokmányon szereplő névtől a dr. előtaggal.
  Próbáltam a ryanairt elérni, hogy módosítsam, de lehetetelen elérni őket.

  Köszönettel:

  Vona Titusz

  1. Szeretnem megtudni hogy a megvasarolt repulojegy mennyibe kerult mert szerintem levaba szamoltak euro helyett

   1. Kedves Alica,

    A foglalásába belépve láthatja a jegy árát.

    üdvözlettel,
    repjegy.hu

    1. Január 15 -èn egy utazási irodànàl lefoglaltam 2020. Júl 30-indulassal egy hetes Spanyol ország I nyaralàst 2szemèlyre. Befizettem az előleget. Az összeget rep. Jegyek befizetésre fordítottàk.
     A vilagjarvany miatt jún. 25-èn letiltottàk a lègiközlekedèst Magyar országra a coronavírus
     Vissza kapjuk e a repülő jegyek àràt?
     Köszönöm szépen.

     1. Kedves Erzsébet!

      Kérem vegye fel a kapcsolatot az utazási irodával.

      üdvözlettel,
      repjegy.hu

  2. Érdeklődni szeretnék ,hogy a férjem nevére vásároltam egy jegyet Manchesterbe dec.23-ésjan.05 között de nem tud eljönni betegség miatt. Szeretném a saját nevemre átíratni a repülő jegyet márciusi időpontra. Hogy lehetséges .Rayonerrel

   1. Tisztelt H. Elekné!

    Az együttes név és dátummódostás nagyon költséges is lehet egysszerre így javasoljuk, hogy az új utazónak új jegyet vásároljanak. A foglalásba belépve tudják ellenőrizni az árakat.

    Üdvözlettel,
    repjegy.hu

    1. Szeretnék érdeklődni, hogy 24 órán belül le lehet e mondani tengerentúli járatra szóló repülőjegyet?
     Köszönettel :
     Molnar Anita

     1. Kedves Anita!

      Amennyiben a módosításra vagy lemondásra gondol, az a jegy tartifaszabályától függ. Ezt a jegyet kiállító iroda tudja Önnek ellenőrizni.

      üdvözlettel,
      repjegy.hu

    2. A fel nem használt repülőjegy ujra használható e

     1. Kedves Katalin!

      Kérjük vegye fel a kapcsolatot a jegyet kiállító irodával.

      üdvözlettel,
      repjegy.hu

     2. A British airwaystol vettem jegyet mo.- ről Montrealba. Hogyan valtoztathatom meg a vissza út dátumát, amennyiben tovább maradok. A repülő jegyet a repjegy.hu oldalán vettem.

     3. Kedves Judit!

      Kérem vegye fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal az info(kukac)repjegy.hu címen!
      A levélben legyen szíves feltüntetni pontos foglalási azonosítóját!

      üdvözlettel,
      repjegy.hu

   2. Fel nem használt repülőjegyet újra használhatom airfrance járat

    1. Kedves Katalin!

     Kérjük vegye fel a kapcsolatot a jegyet kiállító irodával.

     üdvözlettel,
     repjegy.hu

  3. Tisztelt cim!

   Idaho Fallban vagyok a lányomnál és március 31.-én kellene Magyarországba hazautaznom, de olyan körülmények álltak elő, hogy még kellene párhónapot maradnom az unokáim megsegitésére . Szeretnék érdeklődni, hogy kell a továbbmaradásomat intéznem és a repülőjegyemet egy későbbi időpontra átteni.
   Köszönöm a válaszukat. Michellerné

   1. Kedves Michellerné!

    A jegyet kiállító irodával kérem vegye fel a kapcsolatot a módosítással kapcsolatban!

    üdvözlettel,
    repjegy.hu

 2. Air Berlin és Brüsszel Airlines repülőjegyeket vásároltam. Oda-visszaútra, azonban nem tudok utazni. Van lehetőségem pénzt visszafizettetni?

  1. Kedves Márton,

   Visszatérítéssel kapcsolatban a jegy kiállítását végző iroda tud felvilágosítást adni.

   Üdvözlettel,
   repjegy.hu

 3. Lufthansa repülőjeggyel utaztunk az USA-ba, visszafelé is megvan a jegyünk szintén a Lufthansanál. Hamarabb szeretnénk visszautazni, mint ahogy a jegy szól. Van-e lehetőség a dátum módosítására?

  1. Kedves Péter!

   A jegy tarifaszabályzata szerint lehet módosítani amennyiben az engedi. A módosításban, bővebb felvilágosításban az az iroda tud segíteni ahol a jegyet kiállították.

   Üdvözlettel,
   repjegy.hu

 4. Tiszteletel! Tesveremnek van jegye wizernel, en az ocse irok. A jegyet szeretnem felhasznalni. Hogy lehetne at irni a nevemre?! Koszonettel

 5. Erdeklodnek h az ismert torok esemenyek miatt visszavalthato e egy pegazus airlines jegy ami Doha Istanbul Budapest es vissza utvonalra vonatkozik? Hova forduljunk? A jegyet Dohaban vettek neten sajnos biztositas nincs ra kotve, viszont nem szeretnek felhasznalni a haborus esemenyek miatt! Hova forduljunk?

  1. Kedves Katalin,

   A jegyet kiállító iroda tud Önnek segíteni, vagy a légitársaság telefonos ügyfélszolgálata.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

   1. Tisztelt repjegy.hu !
    Lányommal utaztunk volna Miamiba Június hónapban,de a vírusveszély miatt le szeretnénk mondani az utazást és szeretnénk visszatéríteni a jegyek árát.. Az American Airlines társaságnál váltottuk meg a jegyeket..Lányom szerint a jegyek nem visszaválthatőak. A vírusveszély világra szóló borzalom, nem létezik hogy nem lehet visszatéríteni a költségeket!
    Tudnak e biztatót javasolni? Tisztelettel Abaházi László.

    1. Kedves László!

     Kérem vegye fel a kapcsolatot a légitársaság ügyfélszolgálatával!

     üdvözlettel,
     repjegy.hu

 6. Tisztelt cím. Családommal el szerettünk volna repülni Barcelonába. Meg is vettük a jegyeket félével ez előtt. Még soha nem mentünk külföldre, ezért rutinunk nincs. Online vásároltuk a RYANAIR-nél. Teljes összeg fizetve. De egyéb okok miatt (nem halál eset) nem tudunk elutazni. Az indulásig még két hónap van. A kérdésem az lenne hogy van lehetőség az összeg visszaigénylésére. Válaszát előre is köszönöm. Péter.

 7. Tisztelt cím.
  A testvéremmel utaztunk volna Londonba Októberben,de most úgy tűnik,hogy nem tudunk elmenni. Rokonokhoz mentünk volna,Ők viszont azt mondták,hogy repjegyvisszafizetés nincs,a repjegy átrakása más időpontra és a név átíratása is sokba kerül. Wizzair-nél vásaroltuk a neten a repjegyeket. Mit tudnánk most tenni?

  1. Kedves Virág,

   Kérem egyeztessen a légitársasággal, hogy törlési díj levonásával téríthető-e vissza díj. A név-és a dátum módosítása is általában magas díj ellenében lehetséges.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 8. Udvozlom az lenne a kerdesem hogy az usaba szeretnenk utazni es milyen biztositast tudok kotni a repulojegyemre ha pl.nem engednenek be Dublini utazassal mennenk mert ott allitolag az usa vam tisztjei vannak es ha mar ott ok nem engednek be akkor a megvasarolt jegyem arat milyen bizositassal oldhatom meg?Valszat elore is koszonom Udvozlettel:Lajos

  1. Kedves Lajos!

   Ilyen jellegű biztosítást irodánk nem értékesít. Mivel a biztosítási piac nagy kérem érdeklődjön biztosító társasságoknál a lehetőségekről. Érdemes a jegy tarifaszabályát is megnézni, hogy kitér-e erre!
   Fontos információ USA beutazásról: http://konzuliszolgalat.kormany.hu/amerika?egyesult-allamok-usa#c

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 9. üdvözlöm
  kérem sziveskedjenek segíteni : utólagosan szeretnék nagyméretű kézipoggyászt a meglévő lefoglalt jegyem mellé rendelni,
  hogyan lehetséges ez ? Budapest- Brüsszel CHRL járatszám xxxxxx

  üdv Börcsök László

  1. Kedves László!

   Kérem vegye fel ügyfélszolgálatunkkal a kapcsolatot amennyiben irodánknál vásárolta jegyét. Amennyiben nem, úgy a légitársaság tud Önnek segíteni!

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 10. tisztelt repjegy

  1\

  .

  vasaroltam egy utazasi irodan keresztul az egyesult allamokba azaz new yorkba egy oda vissza utal repjegyet ami nov 20 indulassal es 2017 febr.20 vissza uttal de indulaskor kiderult a repteren hogy mar eleve nem tudok felszalni a gepre mert modositani kell az indulasomat mert nem 90 napra szol hanem 92 napra igy nem ervenyes az utra a jegyem ki fizettem megvaltoztattam pedig ugyanaz a geppel mentem csak a vissza ut febr 16 lett de megint valtoztatnom kell mert rovidebbre szol a megbizatasom es a kerdes lehet e ketsze valtoztatni

  1. Kedves Attila,

   Kérem vegye fel a kapcsolatot a jegyet kiállító irodával, Ők tudnak segíteni a jegy tarifaszabálya szerint!

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 11. Jo napot!
  Megvettuk a jegyet angliaba dec.2-ra es kozben az egyik gyerekkel korhazba kerultunk. Ilyenkor milyen lehetosegunk van a datum valtoztatasara?
  A wizzaer-nel vetuk a jegyet.
  Koszonom ilka

  1. Kedves Ilka,

   Jobbulást kívánunk irodánk nevében! Kérem vegye fel a kapcsolatot a Wizzair ügyfélszolgálattal a módosítás díjával és a módosítási lehetőséggel kapcsolatban!

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 12. Szeretnék érdeklődni,hogy a Wizzaer járatra vásárolt rep.jegy dátummódosítása mennyibe kerül ? Köszönettel:Eta

  1. Kedves Fige Lászlóné!

   Dátum módosításra a jegyet kiállító iroda vagy a légitársaság tud kalkulációt készíteni.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 13. Tisztelt Cím!
  Párommal Hawaiira szeretnénk nászútra menni idén októberben, és most lehetne kedvezően megvenni a repülőjegyet. Azonban a házasságkötésünk májusban lesz, mely után felveszem a férjem nevét, így az útlevelemet is ki kell cserélni, tehát mind a repülőjegyen szereplő szám, mind a nevem el fog térni a foglaláskoritól. Az lenne a kérdésem, hogy ilyen esetben van-e lehetőség a már meglévő repülőjegyen módosítani a nevem, illetve az útlevélszámom, vagy egyáltalán mi a teendő?

  Köszönettel: D. Andrea

  1. Kedves Andrea,

   Nevet nem cserélnek a légitársaságok, így ez esetben a felvett névre célszerű foglalni. Az útlevél szerinti név és a jegyen szereplő névnek azonosnak kell lennie.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 14. Tisztelt Cim!

  A Norwagian legitarsasagnal foglaltam jegyet Osloba,aprilis 6.-ra.Ülőhelyként a 2A,tehát az ablak melletti helyet választottam.Van-e arra lehetőseg ,hogy utolag más ülőhelyet válasszak?
  Köszönettel,K.Anna

  1. Kedves Anna,

   Amennyiben van még szabad ülőhely akkor díj ellenében át lehet foglalni az ülőhelyet máshová!

   Üdvözlettel,
   repjegy.hu

 15. Tisztelt Cim!

  Wizzairnel vasaroltam 04.20. -ra jegyet…de sajnos egeszsegugyi problema miatt nem repulhetek.
  Hogy tudnek igenyt tartani a kartalanitasra??

  1. Kedves Gizella,

   A Wizzair nem visszatéríthető jegyeket árul, azonban próbálja meg leküldeni a Wizzair “panasz/claims” oldalán az igényt melyet a légitársaság bírál el.

   Üdvözlettel,
   repjegy.hu

 16. Tisztelt Cím!
  Rotterdamba és vissza vettem jegyet magamnak és páromnak. Sajnos azonban ő nem tud eljönni velem, ezért a lányommal utaznék. Van-e lehetőségem átíratni a jegyet a lányom nevére, mely a Transavia járatára szól április 4-ére?

  1. Kedves Eszter!

   Névcserét alkalmazhatnak a Transavia járatain a foglalásba belépve, díj ellenében!

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 17. Tisztelt Cím! A pegazusra van jegye az egyik ismerősömnek . Sajnos nem tud utazni, kérdezném, hogy más nevére ugyanabban az időpontra át lehet e írni vagy későbbi időpontra tetetni. Budapest-Istanbul oda vissza. Előre is köszönöm a választ!

  1. Kedves Éva,

   A jegyszabály szerint lehet módosítani a repülőjegyeket. Mivel a jegyre nem látunk rá, így kérem vegye fel a kapcsolatot a jegyet kiállító irodával, vagy a légitársaság ügyfélszolgálatával.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 18. Május 19-re foglaltunk jegyet 2 főre az angliai Leeds-be, Jet 2 járatra,amit ki is fizettünk,hogy meglátogassuk fiúnkat,aki kint dolgozik Angliába! Igenám ,de tegnap este összedurrant a főnökével és jön haza! Mi csak miatta mentünk volna Angliába! 🙁 Lehetséges lenne,hogy másik országba repülhessünk helyette? Köszönettel!

  1. Kedves Éva,

   A Jet2 jegyek nem visszatéríthetőek, így sajnos nem is lehet visszamondani és sajnos útvonalat sem lehet változtatni.
   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 19. Tisztelt cím!
  A Wizzairnél online vásároltunk 2 db jegyet a Las Palmasi járatra, de időközben kiderült. hogy a lányom nem tud utazni a lefoglalt időpontban, helyette a férjem jönne velem. Azt szeretném kérdezni, hogy hogyan lehetséges a nevet átíratni és mennyibe kerül ez? Válaszukat előre is köszönöm!

  1. Kedves Erzsébet,

   A Wizzair weboldalán a foglalásba belépve lehetséges nevet módosítani 45 EUR díj ellenében!
   Kiegészítés: az ár járatonként és utasonként értendő!

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 20. Hasonló névátírási problémám van a Transavia-nál, de utazási irodán keresztül foglaltunk és az iroda nem adott egyértelmű választ, így reméltem itt kaphatok egy független támpontot. Névátírásról érdeklődtem, mire ezt a választ kaptam: át lehet írni ennyi és ennyi, de “azért kérdéses a dolog, mert az összes fő egy foglalásban van – ha a légitársaság egyben kezeli az összes utast, akkor nem szívesen nyúlnék bele a foglalásba, nehogy mindenkire felszámolja a jegyár különbözetet”
  Ilyen van? Mármint, hogy egy nevet szeretnék módosítani és felszorozza a 15 fővel? Válaszát előre is köszönöm.

  1. Kedves Noémi,

   Névátírásról az alábbi olvasható a légitársaság weboldalán: https://www.transavia.com/en-EU/service/change-passenger-details/
   Amennyiben az ár magasabb akkor a jegyárkülönbözetet kell a módosítási díjon felül befizetni az érintett utazónál. Ha ez az ár magasabb mint az új jegy ára akkor inkább vásároljanak ezen utazónak egy új jegyet.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 21. Üdvözlöm!

  Én az airberlin-nél vásároltam 2 r.jegyet (Bécs-Tenerife ) járatra.Bankártyával fizettem, rögtön megkaptam a visszaigazoló emailt és a számlát. De repjegyet nem. Lehet a számla maga a jegy is ? Amely tartalmaz minden infót , járatszámot is.

  Válaszát előre is köszönöm!

  1. Kedves Judit,

   Az Air Berlin oldalán vásárolt jegyre nincs rálátásunk, kérem mindent nyomtasson ki. Kérem ellenőrizze a kapott dokumentumokat, kiállított repülőjegyen rajta kell lennie egy 13 számból álló jegyszámnak.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 22. Tisztelt Cím!
  Az easyjetnél férjem foglalt egy Budapest/Basel/Budapest jegyet, amiből az odautat nem használta fel. Nem is végezte el az online utasfelvételt, gondolván a visszaút rá még ráér. A hétvégén utaznánk haza, de most vette észre, hogy mindkét jegy egy foglalási számon volt/ van, a fiókjában nem elérhető már semmi. Tudunk még tenni valamit? Köszönettel: Anna

  1. Kedves Anna,

   az easyjet is engedi, hogy a visszautat az odaúttól függetlenül felhasználja az Utas, így a jegyének érvényesnek kell lennie.
   Mindenképpen vegyék fel az easyjet-tel, vagy a foglalást készítő irodával a kapcsolatot, hogy a konkrét foglalás állapotát ellenőrizzék.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 23. MA FOGLALTAM A TAP PORTUGALIAI LISZABONI JEGYET HOLNAPI INDULASSAL FERIHEGY2-ROL A 2-ES TERMINARLOL 16.20-AS INDULASSAL ( A TP 1315-OS JARATRA/BOEING 767-300/300ER)DE SAJNOS KOZBEJOTTEK SZEMELYES PROBLEMAK.LEHETSEGES LEGALABB AZ AR EGY RESZET VISSZATERITENI?

  1. Kedves Pál Annamária Tünde,

   Minden jegy szabályzata más és más, ami szabályozza a visszatérítést.
   Javasoljuk, hogy haladéktalanul vegye fel a kapcsolatot a repülőjegy kiállító irodával, vagy a légitársaság ügyfélszolgálatával és töröltesse a foglalását.

   Üdvözlettel,
   Repjegy.hu

 24. Üdvözlöm,
  Pegazus ügyben,
  Isztambulba megvezetett a taxis, 16.25h indult volna Athénba, a Pegazus gépe.

  16.00kor csekkoltunk volna be, a
  török fickó átküldött a tikettért a másik ablakhoz.

  Ott a török nem adta ki a tikettet, azt mondta már nem mehetünk fel a gépre.

  Most itt a családom, megszívtuk.

  Mit tudok tenni a Pegazussal.
  – vissza adják a már kifizett jegyek árát?
  – vagy ugyan olyan értékben adnak másnapra jegyet?

  Mert hadovált itt a török fickó, de még ugyan annyit kért rá fizetést, mint amit már eredetileg kifizettem.
  Mi tehetek ilyenkor??
  Várom a szíves válaszokat.

  1. Kedves Olivér,

   sajnos abban az esetben, ha nem a légitársaság okozta hibából kési le a repülőgépet, nem jár semmilyen kártérítés, kedvezményes változtatási lehetőség, vagy ingyenes repülőjegy.
   Nem lehet mást tenni, mint a meglévő repülőjegyet a legközelebbi járatra módosítani, vagy amennyiben olcsóbb, akkor újat vásárolni.
   Érdemes utánajárni, megkérdezni hogy a fel nem használt illetékekből visszajár e valamekkora összeg.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

   1. Köszönöm a választ. Az összeg 50%-át, vissza utalták.

 25. Üdvözlöm,

  az Eurowings légitársaságnál vásároltam egy repülőjegyet online. Az adatoknál sajnos az országnál rossz országot jelöltem be. Egy ügyfélszolgálati telefonszámot találtam csak eddig, mely nem magyar nyelvű. Sajnos nem igazán beszélek idegen nyelven, van esetleg a légitársaságnak magyar elérhetősége? Hogyan tudnám az ország nevet módositani?
  A válasz előre is köszönöm.

  1. Kedves Orsolya,

   A kapcsolattartói adatoknál lévő országnál nem feltétlenül jelent problémát ha nem a megfelelő országot választotta ki. Sajnos nincs magyar képviselete a légitársaságnak, így német/angol nyelven érhetőek el az alábbi telefonszámon, biztonság kedvéért: 00 44 330 365 1918

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

   1. Nagyon szépen köszönöm a segítségét.
    Üdvözlettel: Harkányi Orsolya

 26. Üdvözlöm!
  Stockholmból Párizsba utaznék a párommal november 24-én a Ryanair társasággal, viszont duplán fizettem ki a jegyet ( utazási irodán keresztül és a Ryanair oldalán), tehát az utaslistán kétszer is szerepelünk. Van esély rá hogy visszafizessék az egyik oda vissza utat?

  1. Kedves János,

   A légitársasággal szükséges egyeztetni ez ügyben. Telefonszámuk: 06 90 982 213

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 27. Tisztelt Cím!

  Barátnőm decemberre foglalt online oda-vissza repülőjegyeket Dublinba Ryanairnél. Sajnos nem tud utazni, mert rákos beteg, és állapota a foglalás óta rosszabbodott. Aki az utazásra rábeszélte, nem mondta meg, hogy biztosítást kellett volna kötni egy ilyen esetre.(Magánútra,családtaghoz utaztak volna)Egyébként a másik résztvevő egészségi állapota sem megfelelő.
  Mit tudnak tenni? .

  1. Kedves Orosz Tiborné,

   A Ryanair nem visszatéríthető jegyeket értékesít így lemondás esetén nem adnak visszatérítést. Név módosítása lehetséges díj ellenében ha még nem kezdték meg az utazást.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 28. Szeretném a segítségüket kérni. A RYANAIRNÉL foglaltam 2018 szeptember 21-26ig szóló repülőjegyet. Elsőbbséggel és biztosítással. A körülményeink úgy alakultak, hogy nem tudunk elrepülni Ír országba az unokámhoz. Van-e lehetőség a vételár vissza térítésére?

  1. Tisztelt Szilágyi Zoltán és Szilágyi Zoltánné!

   A Ryanair nem visszatéríthető jegyeket értékesít így a szabályzat szerint nem térít összeget lemondás esetén. Mivel a foglalás náluk készült így kérem vegyék fel a kapcsolatot a légitársasággal: 06 90 982 213, (A hívás díja 150 Ft-től/perc)

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 29. Érdeklődni szeretnék, hogy közeli /szülő/ halála eseten a Rayner visszatéríti-e a repülőjegy és a vásárolt feladott bőrönd árát?

  1. Kedves Frindik Miklósné,

   A Ryanair légitársaság nem visszatéríthető repülőjegyeket értékesít, azonban saját hatáskörben dönthet a jegy árának visszatérítéséről. Ebben az esetben közvetlen a légitársasággal kell felvenni a kapcsolatot.

   üdvözlettel
   repjegy.hu

 30. sajnos a megadott telefonszám nem jó. Azt mondja az autómata, hogy rossz számot hívtam, próbáljam újra. / A megadott telefonszám: 06 90 982 213 /

  Köszönettel: Szilágyi Zoltánné.

 31. Üdvözlöm,

  Indiába utaztam volna a Lufthansaval, de nem tudok menni. Nem viszatérítendő jegyet vettem. A kérdésem az, hogy tehetek -e valamit, hogy valamennyit visszakapjak a jegyárból?
  Köszönöm a válaszát.

  Anita

  1. Kedves Anita,

   Amennyiben irodánknál történt a jegyvásárlás kérem küldje el lemondási szándékát és a foglalási azonosítóját az info@repjegy.hu e-mail címre és kollégáink leellenőrzik a repülőjegy szabályát. Abban az esetben ha nem a repjegy.hu weboldalon vásárolta a repülőjegyét kérem vegye fel a kapcsolatot közvetlenül a légitársasággal.

   üdvözlettel:
   repjegy.hu

 32. A körülményeim úgy alakultak, hogy a megrendelt kifizetett repülőjegyeket ami elsőbbséggel és biztosítással lett lefoglalva. sajnos nem vehetjük igénybe a kezelő orvosom szerint. Van-e arra lehetőség, hogy átiratom az unokámra. Ha igen mennyit kell fizetni az átiratásra. A repülőjegyek 2018 szeptember 21-26-ig szólnak ÍRORSZÁGBA. Segitségüket és válaszukat előre köszönöm.
  Szilágyi Zoltánné.

 33. Nemrég vettünk jegyet Londonba, de nem foglaltunk helyet. Most pedig nem tudjuk hogyan csinálni..
  Valaki tudna segíteni?

  1. Kedves Izabel,

   A légitársaság weboldalát tudjuk javasolni, ahol díj ellenében jelölheti ki ülőhelyeit! Amennyiben irodánknál vásárolták a jegyeket, kérem vegye fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal!

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 34. Üdvözlöm!
  Lufthansa és United Airlines jegyünk van, Las Vegasba szerettünk volna repülni müncheni átszálással augusztus közepén.
  Sajnos haláleset történt, az egyik utazó elhunyt, így egyikünk sem szeretné igénybe venni a jegyeket. Jelenleg úgy gondoljuk, hogy később sem utaznánk.
  Van esélyünk visdzatérítésre?
  Előre is nagyon köszönöm szíves válaszát!

  1. Kedves Melinda,

   A jegyet kiállító irodát szükséges megkeresni ebben az esetben, Ők tudnak pontos tájékoztatást adni!

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 35. Veletlenul dublinba vettem repulojegyet bristol helyett. Atirhato a jegy? Ryanair..

  1. Kedves Niki,

   Tudomásunk szerint az útvonal módosítható ha még nem megkezdett jegyről van szó. Járatát a légitársaság oldalán tudná módosítani.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 36. Üdvözlöm!
  A Turkish Airline-nal utaznánk novemberben Isztambulba és idő közben kiderült, hogy az egyik utas nem tud jönni velünk. Szeretnénk átíratni a jegyet más nevére. Tudnának ebben segítséget nyújtani?

  Előre is köszönöm!

  1. Kedves Kitti,

   Tudomásunk szerint nem lehetséges, azonban kérem vegyék fel a kapcsolatot a jegyet kiállító irodával!

   Üdvözlettel,
   repjegy.hu

 37. jó napot kivánok!
  hogyan tudom le mondani és vissza igényelni a repjegy árát BUDAPEST és LOMDON STANDENT és meg nem kezdet repjegy lenne szómert váratlan esemény történt babát vár a mennyasszonyom és igy nem tudunk el utazni.

  1. Kedves Zoltán,

   Kérem vegye fel a kapcsolatot a jegyet kiállító irodával!

   Üdvözlettel,
   repjegy.hu

 38. Segítséget szeretnék kérni az alábbiak miatt.
  Ryanairnál foglaltam repülőjegyeket Londonba és vissza.
  Az egyiket egy tininek vettem/szántam, de amikor az utasfelvételt próbáltam elintézni, láttam hogy az felnőtt jegy és nem engedi a születési időpontot berögzíteni.
  Mi a helyzet ilyen esetben?
  Hogyan tudom átmódosítani tinire?
  Segítségüket előre is köszönöm
  Tamara

  1. Kedves Tamara,

   A Ryanair chat szolgáltatását javasoljuk ez esetben, mely angol nyelvű. Amennyiben jelzi a problémát de nem tudják átállítani a megfelelő utaskategóriába az utazót akkor az érintett kaphat díjmentesen reptéri utasfelvételt, a többi utazó nem.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 39. Üdvözlőm!

  Roppant kellemetlen probléma miatt írok, ugyanis a jegyeket, amiket vettem, mindkettőn az én nevem és személyi igazolványszámom szerepel. A Ryanair rendszerén belül párom be van állítva utastársamnak, így mindig egyszerűen be tudtam állítani, de most valami hiba történhetett, és bár az én figyelmetlenségem átka is, de két jegyem szól ugyanarra a járatra, az én adataimmal. A Ryanair a chat szolgáltatásból csak úgy kilépett – amikor a személyi igazolványra és kétszeres megjelenés lehetetlenségére utaltam, a válaszadást feladta. Mit tudok ilyenkor tenni, tudok e még bárhová fordulni?

  Köszönöm szépen!

  1. Kedves Krisztina,

   A chatet tudjuk javasolni, ill. a foglalásba belépve nézzék meg a neveket, hogy mi szerepel a foglalásban. A chat szolgáltatás néha leterhelt azonban irodánknak is sokszor segítettek már.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 40. Kedves repjegy.hu

  Az alábbi kérdéssel fordulnék Önökhöz,
  Már megvásároltam a Toronto-Budapest járatra a repülőjegyem Amsterdam-i átszállással. A jegyek egyben vannak a Toronto-Budapest, majd Budapest-Toronto viszonylatban.
  Meg tudnám gyorsítani a hazaérkezésem úgy, hogy az Amsterdami várakozási időt nem tölteném ki, hanem egy fapados alternatívával, korábban jönnék el Magyarországra. Ergo nem használnám fel a KLM Amsterdam-Budapest viszonylatát. Kérdésem, ez lehetséges-e? avagy akkor törlik a januári visszautazásom is? Igazából 10 őrát nyernék így ami december 24. napján több mint ajándék lenne, előre is köszönöm válaszukat 🙂 és tanácsaikat.

  Ps.: gondolom a poggyász feladásánál, nem okoz problémát a földi személyzetnek, ha azt mondom, hogy feladott poggyászom Amsterdamban adják ki (?)… és ne Budapesten

  1. Kedves Bent,

   A poggyász kiadásáért önkéntes útmegszakítás esetén a légitársaság külön díjat szed. Azonban fontos az un. no-show szabály: az egyes szakaszokat (járatokat) sorrendben kell felhasználni. Az egyes szakaszok nem sorrendben történő felhasználása, vagy egy szakasz/járat kihagyását követően a légitársaság törli a meglévő foglalást és a szakaszokat a jegyből, és új jegyet szükséges vásárolnia, visszatérítés nem jár ilyenkor. Ebből kifolyólag javasoljuk, hogy ne hagyjon ki egy járatot sem.

   Üdvözlettel,
   repjegy.hu

 41. A kerdesem az lenne hogy vissza e teritheto ha a Ryanair legitarsasagnal ketszer vettek le a bankszamlamrol a jegy arat ugyanarra a jaratra. avagy mit lehet tenni lienzo?

  1. Tisztelt Utasunk!

   Kérjük vegye fel a kapcsolatot azzal az irodával ahol a foglalást készítette, vagy közvetlenül a légitársasággal!

   Üdvözlettel,
   repjegy.hu

 42. Kedves repjegy.hu!

  Dél-Amerikába foglaltunk jegyeket 4 személyre, 2019. februári indulással. Időközben 3 utazó személynek kell új útlevelet csináltatni,melyet 2019. január elején szándékozunk sort keríteni / előző útlevelünk sajnos a számított határidő előtt 2 héttel hamarabb jár le, nem merünk kockáztatni/. A repülőjegy foglalások a régi útlevéllel történtek. Természetesen a régi útleveleket is visszakérjük és visszük magunkkal, de az új útlevélszámokkal történik majd az online check-in is. Okoz-e ez galibát, illetve mi ilyenkor a teendő a repülőjegyek tekintetében? Változtatást igényel?

  Köszönöm válaszát!

  1. Kedves Erika,

   Kérjük vegye fel a kapcsolatot a jegyet kiállító irodával. Ha adtak meg útlevél adatot korábban akkor ajánlott javítani az új adatokra. Természetesen ez alól kivételt képez az utas neve mely nem cserélhető.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

   1. Köszönöm szépen! A jegyeket a repülő társaságoknál foglaltuk közvetlenül, jelezni fogjuk feléjük! A név nem változik. Köszönöm a gyors választ!

 43. Szeretném megkérdezni,ha már vasároltunk repülöjegyet,de nemtudunk utazni munkahely váltás miatt visszakaphatjuk e az árát?

  1. Kedves Tünde,

   A jegy tarifaszabályától függ a visszatérítés mértéke lemondás esetén. Kérem, hogy a jegyet kiállító irodával vegyék fel a kapcsolatot!

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 44. Kedves Repjegy.hu
  A Rayanairnál foglaltam,és elbizonytalandtam a nevem beírásának helyességén.
  Kocsisné Nagy Szilviának hívnak. A vezetéknevemet Kocsisné Nagy sorrendben írtam be.Ez így helyes? Ékezetekre szükség van?
  A követekező foglalásomat a canaryfly.-nél szeretném megtenni és a névprobláma ott is fenáll. Náluk 1.,illetve 2. vezetéknevet kérnek. Nekem ebben az esetben melyik az első az ő szabályaik szerint?

  Köszönöm szépen
  üdvözlettel,
  Kocsisné Nagy Szilvia

  1. Kedves Szilvia,

   A Ryanairnél vélhetően helyesen írta a nevét ha a vezetéknév mezőbe az említett módon írta be, mindkettő vezetéknév.

   A másik oldalt nem ismerjük, amennyiben két vezetéknevet (és nem keresznevet vagy middle nevet – ez a második keresztnév) kérnek akkor feltehetően az első a né-vel ellátott név a második a Nagy vezetéknév. Bövebb információt az oldal üzemeltetője tudna adni.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 45. Mai napon utazott volna Budapestről Torontoba a a sogorom,római àtszàllàssal,de onnan nem engedtèk tovàbb,a visszaút 3 hèt múlva lett volna esedèkes Francia lègitàrsasàggal,a kèrdèsem az lenne,hogy van e mód legalàbb a visszaút àrànak visszakövetelèsère?Első osztàlyra lett vève a jegy,nem kevès összeg volt.

  1. Kedves István!

   A jegy tarifájához tartozó szabálytól függ. Kérem vegye fel a kapcsolatot a jegyet kiállító irodával.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 46. Tisztelt Repjegy.hu!
  Véletlenül gyerekjegyet vettem egy felnőttnek, és felnőttet egy gyereknek. (Ryanair)
  Van lehetőség cserére? Utaznánk, de nem engedi az utasfelvételt a kor miatt.
  Köszönette

  1. Kedves Antal!

   A Ryanair ingyenesen használható chat felületén jelezzék a problémát a légitársaság felé, általában tudnak segíteni ilyen esetben!

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 47. Kedves Repjegy.hu,

  Gyermekem versenyre utazott volna a Ryanairrel, de sérülés miatt nem tud elutazni. A Ryanair standard biztosítását kötötték meg nekik (Europ Assistance). Nem tudom, hogy utazás előtt már le kell mondanom a repjegyet, vagy meg kell várnom az indulást (esetleg be is kell csekkolnom) és utánna kell igazolást kérnem. A bejelentést már elkezdtem a biztosító honlapján. Mivel a Ryanairről van szó nem tudom őket (biztosító és/vagy légitársaság) elérni. Mivel már csak ez az igazolás hiányzik, ehhez kérem segítségüket.

  Köszönettel:

  Jáger Lajos

  1. Kedves Lajos!

   Amennyiben a biztosítónak olyan igazolás szükséges mely igazolja, hogy az utazó nem volt a járaton, nem használta fel a jegyet, úgy kérem a Ryanair ingyenesen használható chat felületét használják e dokumentum megigényléséhez! Ezt akkor szokták kiadni amikor a visszaúti járat teljesítette útját. További felvilágosítást a légitársaság tud adni.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 48. Kedves Cím!

  Mi a teendő akkor, ha nem egy másik személyre szeretném átruházni a repjegyet (lufthansa), hanem csupán a név elgépelése (vezetéknév helytelen megadása) történt, így nem a személyi igazolványon szereplő név van megadva. Hogyan tudom ezt korrigálni?

  Válaszát előre is köszönöm,
  Csepregi Dóra

  1. Kedves Dóra!

   Kérem vegye fel a kapcsolatot névkorrekció miatt a Lufthansával: 061 429 22 00.
   Hagyományos légitársaságok jegyeit más személyre/névre sajnos nem lehet átírni, névkorrekció a légitársaság szabálya szerint végezető, melyről bővebb információval a LH call centere ad tájékoztatást.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 49. T. Repjegy.hu!

  Ryanair-nél – interneten kerersztül – vásároltunk jegyet kéthetes utazásunkhoz. Súlyos baleset (combnyaktörés) miatt az utat le kellett mondanunk. Nem volt biztosításunk és ennyiben el kell fogadnunk, hogy nem jár vissza a repülőjegy ára. Viszont a Ryanair saját szabályzata (10.4 cikk) szerint halál eset, illetve súlyos betegség esetén – fenntartva maguknak, tehát a légitársaságnak a döntés jogát – eltérhetnek a visszatérítés elutasításától is.
  Megkerestük a Ryanairt, amely – egyébként értetlenül, pont a 10.4 cikket felemlítve – elutasította a velünk való foglalkozást. (Az orvosi papírokat, kórházi jelentést az operációról egyébként megküldtük, tehát láthatták a baleset igazolását.)
  Kérdezném, tudnának-e tanácsot adni, hogy mit tehetünk, illetve van-e olyan szervezet vagy személy, aki segítségünkre lehetne?
  Válaszukat nagyon köszönöm!

  1. Kedves János!

   Engedje meg, hogy mielőbbi felépülést kívánunk! Amennyiben a légitársaság elutasította a benyújtott igazolásokat, sajnos – tapasztalatunk szerint – a döntüket felülbíráltatni meglehetősen nehézkes lenne, bár érdemes még egyszer benyújtani a kérelmet.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 50. Kedves rerpjegy.hu!

  Köszönöm jókívánságaikat és a megjegyzést. Valóban a reményünk csekély, de próbálkozunk!

  Még egy kérdés: a repjegyhez vettünk kiegészítő poggyász, plusz kézitáska és ülőhely-foglalást. Ezeket, természetesen, szintén nem tudtuk felhasználni, noha ezek összesen talán jelentősebb tételt jelentettek, mint maga a repjegy. Tapasztalataik szerint, ezek a tételek sem igényelhetők vissza? Üdvözlettel, J.

 51. Kedves rerpjegy.hu!
  A LOT légitársaságnál 2020.03.22 megrendeltük a rep jegyeket Pekingbe.A járvány miatt nem szeretnék utazni vissza tudom kérni a jegyárát.

  1. Kedves Sándor!

   Kérjük vegye fel a kapcsolatot a jegyet kiállító irodával!

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 52. Kedves repjegy.hu,
  júniusra vettem 2 db. jegyet egy “félfapados” légitársaságnál (utazom.com oldalon) Amerikába, természetesen örült sok pénzért.
  Jelen helyzet miatt 2 negatív forgatókönyv lehetséges, de nem tudom, ilyenkor mi a helyzet:
  – A) légitársaság lemondja az utat, nem indítja el a járatot – ezt már most is megtette 3000 ! járat esetében (forrás: Yahoo). A pénzt visszaadják?
  (Feltételezem, ha karantén helyzet van itthon, vagy a célállomáson, a légitársaság nem indítja el a járatot?)
  – B) ha netán a légitársaság csődöt jelent: ilyenkor mi a helyzet a repjegy árával?

  1. Kedves József!

   Kérem vegye fel a kapcsolatot az utazom.com ügyfélszolgálatával!

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 53. Tisztelt CÍm!
  A Pegazussal szerettem volna Istambulba menni május 6-án. Sajnos a koronavírus miatt jelenlegi munkahelyemen nem engednek el külföldre. Ilyen esetben hogyan tudom visszakapni a jegy árának valamennyi részét? Áttetetni nem tudom másik időpontra.
  köszönettel

  1. Kedves Barbara!

   Kérem vegye fel a kapcsolatot a légitársaság ügyfélszolgálatával!

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 54. Tisztelt Cím!
  2020. április 22-re van jegyünk a Ryanair társaságnál Koppenhágába való utazásra, április 26-i visszaúttal. A jegyeket a Ryanair weblapján vásároltam, Mastercard-dal fizettem a weblapon.
  A járvány miatt nem fogunk elutazni, az a kérdésem, hogyan célszerű eljárnom, hogy a legkevesebbet veszítsek a jegy árából az útlemondással?
  Válaszát előre köszönöm.
  Üdvözlettel.

  1. Kedves László!

   Kérem vegye fel a kapcsolatot a légitársaság ügyfélszolgálatával!

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 55. április 4-én utaztunk volna Milánóba, de a korona vírus miatt törölték a járatokat.
  A Wizz számlámra már visszautalták a pénzt de, hogy jutok hozzá?

  1. Kedves István!

   Kérem vegye fel a kapcsolatot a légitársaság ügyfélszolgálatával!

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 56. A koronavírus miatt szeretnénk a repülőjegy visszatérítését kérni ami májusi foglalás volt oda vissza

  1. Kedves Miklós!

   Kérem vegye fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal az info(kukac)repjegy.hu címen!
   A levélben legyen szíves feltüntetni pontos foglalási azonosítóját!

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 57. Hello

  Június 17 en töröltek a járatomat .azóta sem érkezett vissza a jegy ara, Felvettem a kapcsolatot a társasággal de de semmi. Hol tudok érdeklődni

  1. Kedves Zsuzsanna,

   A jegyet kiállító irodánál, vagy a légitársaságnál amennyiben náluk történt közvetlenül a vásárlás.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 58. Üdvözletem!
  Még februárban megvettem a jegyemet közel 100.000Ft-ért és a WizzAir légitársaság legalább háromszor megváltoztatta az indulást ezért átraktam a foglalásom augusztusra, de ezt pedig törölték. A pénzem visszaigénylésénél már csak 55.000Ft-ot utalnának vissza (a maradénál Spoilage Fee-t jelez).
  Van rá mód, hogy a teljes összeget visszaigényeljem?

  1. Kedves Dávid!

   Lemondással kapcsolatban a légitársaság telefonos ügyfélszolgálata tud segíteni, a visszaigazoláson megtalálható a telefonszámuk!

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 59. Repülőjegy foglaláskor nem szólt az utas, hogy férjezett neve van a személyién, így a foglalás a leánykori nevére szól.
  Személyién viszont xyné + leánykori név.
  Mennyire problémáznak ezen a reptéren?

  1. Kedves Boglárka!

   Az okmámyon található viselt, hivatalos nevet szükséges megadni. Kérjük vegye fel a kapcsolatot a jegyet kiállító irodával, légitársasággal.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

A hozzászólás letiltva.