Utazási tanácsok

Irány a reptér!

Kijutás a Liszt Ferenc Repülőtérre
Kijutás a Liszt Ferenc Repülőtérre

A repülőjegy sikeres lefoglalása után előbb-utóbb elérkezik a várva várt indulás napja. Hazánkban  a legtöbb utas a  ferihegyi  Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről száll fel. Azonban, akik ritkábban  (vagy először) utaznak repülővel, nem biztos, hogy pontosan tudják, hogy milyen úton-módon lehet eljutni Ferihegyre. Ebben a bejegyzésben számokra gyűjtöttük össze a legfontosabb közlekedési lehetőségeket.

Tömegközlekedéssel

200E busz
A kép forrása: wikipedia

A legkedvezőbb áron tömegközlekedést használva juthatunk ki a repülőtérre. A 200E jelzésű BKV buszok hajnali 4-től este 23 óráig közlekednek Kőbánya-Kispest metróállomás (az M3-as metróvonal végállomása) és a repülőtér 2-es Terminálja között. A legforgalmasabb időszakokban 7-8 percenként váltják egymást a járatok, a kora reggeli és késő esti órákban 10 perc a járatsűrűség.
Az éjszakai órákban, este 23 óra és hajnali 4 között a 900-as éjszakai busz jár a repülőtér és a Dél-pesti autógarázs között.

Menetrendek:
200E busz
900-as busz

Vonattal

A repülőtér  a városközpontból (a Nyugati pályaudvarról és Zugló megállóhelyről) és számos kelet-magyarországi településről (Debrecen, Kecskemét, Miskolc, Nyíregyháza, Szeged, Szolnok) vasúttal is megközelíthető. A Ferihegy vasútállomástól (a jelenleg nem üzemelő 1-es terminálnál), a fent említett buszjáratokkal lehet továbbutazni a 2-es terminálhoz. A vonatjegy mellé kedvezményes csatlakozó jegy váltható.

A vonatok menetrendje a MÁV 100a jelzésű vonalán található, letölthető menetrendért kattintson ide, vagy használja az online vasúti menetrendet!

Taxival

A legkényelmesebben taxival érhető el a reptér, a belvárostól az út körülbelül 20-30 perc alatt megtehető. Érkezéskor a helyszínen a repülőtérrel szerződött taxi-társaság a legegyszerűbb választás, a terminálok bejáratánál felállított standoknál lehet kocsit foglalni.

Minibusszal

Egy személy utazása esetén a taxinál kedvezőbb árú választás a lehet az AirportShuttle-Minibusz transzfer szolgáltatása. A háztól-házig közlekedő 8-10, illetve 30-50 fős buszokban az azonos irányba tartó, illetve a repülőtérre azonos irányból érkező utasokat gyűjtik össze és szállítják.

 

Nagyon egyszerű a kijutás a repülőtérre.
Nagyon egyszerű a kijutás a repülőtérre.

Saját gépkocsival

Autóval a Liszt Ferenc Repülőtér a legegyszerűbben a belváros felől az Üllői út – Ferihegyi gyorsforgalmi út útvonalon közelíthető meg. Optimális közlekedési viszonyok esetén, Budapest központjából mintegy 30 perc alatt érhetők el a terminálok, de indulás előtt érdemes a forgalmi helyzetről tájékozódni.


Parkolás

Több lehetőséget találunk járművünk tárolására.
Több lehetőséget találunk járművünk tárolására.

Az autóval érkezők többféle parkolási lehetőség közül választhatnak. A Budapest Airport több parkolót is üzemeltet, melyek a termináloktól különböző távolságra találhatók. A bejárathoz közel fekvő parkolóhelyeket leginkább rövidebb időtartamra célszerű igénybe venni, itt a legmagasabb a parkolás díja. Hosszabb, több napos utazás esetén a termináltól rövid sétával megközelíthető parkolókat javasoljuk, itt minimum egy napot ki kell fizetni.

További részletek a parkolási lehetőségekről.

Repülőtéri parkolását már kényelmesen, kedvezményes áron online is lefoglalhatja! A részletekért kattintson ide!

  47 Responses

 1. A 200E busz menetrendje nem jelenik meg a megfelelo rakattintassal. Egyik iranyban sem.

 2. Köszönjük az észrevételt! A linket javítottuk!

 3. Szeretném tudni, hogy egy vonaljegy felhasználásával lehet-e kijutni a repülőtérre?
  Köszönettel: Majorné

 4. Sajnos még mindig nem jelenik meg a 200E busz menetrendje, egyik irányban sem.
  Ill. csak a hajnali.

 5. 65 év felett kell bujagyet váltani?

  1. 65 éves kor felett a BKV járatain díjmentesen lehet utazni.

 6. 2014-es evre is ervenyes a 200E busz menetrend? Az utolso busz tenyleg 00:06 perckor indul a Ferihegy vasutallomasrol?

  1. A BKV honlapja szerint a menetrend visszavonásig – tehát 2014-ben is – érvényes. Tehát e szerint valóban 0:06 kor indul az utolsó busz.

   1. kérdésem, hogy mozgáskorlátozott igazolvánnyal van-e lehetőség a reptéren parkolni, ha igen mennyi időtartamra.

    1. A parkolókban mozgáskorlátozottak részére kijelölt helyeket tartanak fent, azonban ezek ugyancsak díj ellenében vehetőek igénybe.

 7. Ferihegy vasút állomás-Liszt Ferenc terminál közötti menetidő idő tartama mennyi?

  1. A repülőtér 2-es terminálja és a vasút állomás között a 200-as busz menetideje 10 perc.

 8. Amennyiben a vonatot választjuk a reptéri kijutáshoz, hasznos tudni, hogy Budapest bérlet az Inter City-re nem érvényes, csak a helyközi vonatokra.

 9. Kobanya Kispest Metro allomastol -Liszt Ferenc terminál közötti menetidő idő tartama mennyi? Koszonom

 10. A vonatok menetrendje hivatkozás miért nem működik?

  1. Kedves Melinda!

   Köszönjük észrevételét! A hivatkozást javítottuk.

   Üdvözlettel,
   repjegy.hu

 11. Érdeklödöm, hogy a külföldi nyugdijas utas ingyen utazik a BKV járatain?

  1. Kedves Németh Gyöngyi!

   Pontos felvilágosítást a BKV ügyfélszolgálata tud adni Önnek.

   Üdvözlettel,
   repjegy.hu

 12. A 200E buszon is érvényes a BKV 24 órás jegy?
  Köszönöm.

 13. Érdeklődni szeretnék, hogy melyek a fizetős szakaszok személyautók számára a repülőtér körül?
  Hogy tudnék eljutni anélkül, hogy útdíjat kellene fizetnem? Le szeretnék tenni egy utast a terminál ajtóban és már jövök is ki a parkolóból. (Szolnokról érkeznék személyautóval) Vecsésen a 400-as számú úton, kikerülve a gyorsforgalmit? Ha jól tudom a 4-es ottani szakasza fizetős.
  (sajnos azt még nem tudom, hogy 1 vagy 2 a terminál száma)

  Köszönettel: Nagy Péter

 14. 2016. március 16-án 0.40-kor érkezünk haza Dubaiból Ferihegy 2-re. A vonatunk 4.05-kor indul haza Székesfehérvárra a Déli pályaudvarról. Hogyan jutunk el, milyen busszal vagy buszokkal oda, hiszen ha jól tudom a metró csak 4 órától közlekedik. Köszönettel: Szöllősiné, Irén

  1. Tisztelt Szöllősi Istvánné Irén!

   Ebben a kérdésben a BKK ügyfélszolgálata tud Önnek segíteni.

   Üdvözlettel,
   repjegy.hu

 15. Szeretném megkérdezmi,hogy a 200E.BJV-járat a keleti pályaudvarról megy-e a repulőtér B2-es terminálhoz.2016.06.09.-én.12.-h.-kor,vagy akkörüli időben.Elősször utazunk ezért vagyunk tanácstalanok.Köszönettel:Veronika

 16. Érdeklődni szeretnék, hogy az utolsó 200E busz a Kőbánya-Kispest megállóból 23:30-kor vagy 00:00-kor indul?
  Köszönettel: Attila

 17. Szeretném megkérdezni, hogy hajnal fél1-kor hétfői napon hogyan tudok a belvárosba eljutni az éjszakai 4-6-os villamos vonalára, taxin kívül? A suttle minibusz opcio 404-es errort ír nekem. Esetleg azt igénybe lehet venni ilyen korai órában, vagy marad a taxi megoldás?
  Köszönöm

 18. Azt szeretnem kerdezni, hogy a Budapest kartyat elfogadjak-e a 200 E buszon? Elore is koszonom

  1. Kedves Renáta,

   A járatra információink szerint külön megvásárolt jeggyel lehet felszállni, így vonaljegy sem megfelelő. Bővebb információt a járat üzemeltetőjétől kérhetnek.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

  2. Igen, az is normál bkv járat a 100 E busz, amire spcéci jegy kell

 19. Érdeklődni szeretnék, hogy a Keleti pályaudvartól egy taxi mennyiért fuvarozna ki a reptérre? Előre is köszönöm a segítséget!

  1. Kedves Norbert,

   A pontos tarifákat a taxitársaságok tudják megadni Önnek!

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 20. Azt szeretném kérdezni, hogy BKV bérlettel ingyen utazhatok-e vonattal, Nyugatiról Ferihegyig és onnan tovább 200E busszal? Köszönöm a segítségét.

  1. Kedves Franciska,

   A pontos információ érdekében kérem vegye fel a kapcsolatot a BKK ügyfélszolgálatával.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 21. Tiszteletem! Közeledik az idei nyaralásunk, s ki szeretnénk jutni a Ferihegy 2. terminálra, ahol hétfőn 8,00-kor indulunk is a terveknek megfelelően. Újpalotáról mennénk. Májusban is utaztam repülőn, s akkor a 7E busszal a Zugló vasútállomáson felszálltam a vonatra, ami elvitt a Szemeretelep (200-as busz) megállóhelyére, amivel kijutottam a Ferihegy 2.B terminálra. Most a 200-as busz menetrendjében nem látom, hogy Zugló vasútállomáson megáll ez a vonat. Kérem szíves tájékoztatásukat, hogy jól érzékeltem, így mostmár nem lehetséges a Ferihegyre való kijutásom, vagy esetleg megáll mégis a vonat.
  Minél előbb kellene az info.
  Üdv.

  1. Kedves Béla,

   A reptéri busz útvonal/megálló esetleges változásairól nincs információnk így javasoljuk, hogy keresse a BKK ügyfélszolgálatát akik bővebb információval rendelkeznek!

   Kellemes utazást kívánunk!

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 22. […] a jegyünk, közeledik az utazás időpontja és már megterveztük, hogy miként jutunk ki a repülőtérre. Azonban mire készüljünk a repülőtéren? Hova kell mennem és mit kell tennem? Remélhetőleg […]

 23. Kérem szépen a segitségüket. Népligetböl a liszt ferenc reptérre hogyan jutok el tömegközlekedéssel a leg könyebben. Vidéki vagyok és nem voltam még igy. Elörre is köszönöm.

A hozzászólás letiltva.