Érdekességek

A legjobb repülős mozifilmek

Népszerű repülős filmek
Népszerű repülős filmek

Most jöjjön egy könnyedebb írás a repülés témakörében. Alábbiakban összeválogattunk egy listát népszerű repülős filmekről, amelyeket érdemes megnézni vagy újranézni. Az alkotásokat a gyártás éve szerint állítottuk sorba, a rangsorolást pedig Önökre bízzuk.

Osszák meg velünk véleményüket az ajánlóval kapcsolatban! Eszükbe jutott még egy remek repülős film? Írják meg nekünk!

Jó szórakozást és kellemes kikapcsolódást kívánunk!

Airport – 1970

Ítéletidő és hatalmas hóvihar tombol a Lincoln repülőtéren. A kifutópályán egy elakadt repülőgép elszállításán és meghibásodásán dolgoznak, miközben a római járaton különös dolgok történnek. Az akciófilmben Burt Lancester és George Kennedy játékát élvezhetjük.


Airport ’79: Concorde – 1979

A népszerű író, Arthur Hailey tollából íródott filmben, terroristák veszik át az irányítást a moszkvai olimpiára tartó Concorde repülőgép fedélzetén. Az előzőleg bemutatott film folytatásában George Kennedy segítőtársa a francia pilótát alakító Alain Delon.


Airplane! – 1980

Vígjáték a Zucker rendezőpáros tollából: egy amerikai járat pilótája repülés közben lesz rosszul, helyét az utasok között található egykori vadászpilóta veszi át. Sajnos a beugró pilóta még nem heverte ki teljesen a vietnámi háború okozta megpróbáltatásokat, így mindenki csak reméli a sikeres landolást. Leslie Nielsen szereplésével a nevetés több, mint 30 év távlatából is garantált!


Top Gun – 1986

Ezt a filmet senkinek sem kell már hosszan bemutatni, mert szinte mindenki ismeri. Tom Cruise ezzel a mozival futott be Amerikában. A történetben egy amerikai vadászpilótát alakít, aki a legjobbak között is a legjobb akar lenni. A filmben társa a nyolcvanas évek másik sztárja, Val Kilmer.


Con Air: A fegyencjárat – 1997

Most jöjjön egy film az akció kedvelőinek. A kilencvenes évek egyik nagysikerű akciósztorija egy repülőgépen játszódik. Az utasok pedig Amerika legveszélyesebb bűnözői. A főbb szerepekben Nicolas Cage, John Malkovich és John Cusack.


Kapj el, ha tudsz – 2002

A többszörösen jelölt alkotás valós történetet dolgoz fel: egy fiatal csekkhamisító életét követhetjük nyomon, aki még 21 éves sincs, de már dolgozott orvosként, ügyvédként, sőt egy nagy légitársaság pilótájaként is. Briliáns észjárásával nemcsak milliókat csal ki másoktól, hanem mindig képes egy lépéssel az FBI nyomozói előtt is járni. A főbb szerepekben Leonardo di Capriot, Tom Hankset és Christopher Walkent láthatjuk.


Aviátor – 2004

Az Oscar-díjas Martin Scorsese rendező közel 3 órás opuszában Hollywood krémje játszik, mondhatni a lehető legjobban. Az igaz történet egy amerikai milliomos, Howard Hughes színes és kalandos életét tárja elénk, melyben a karakter siker, intrika, híres színésznők és a repülés iránti szenvedélye egyaránt helyet kap. Főszerepben itt is Leonardo di Capriot láthatjuk.


Terminál – 2004

Szintén 2004-es alkotás a Terminál című film, amely Steven Spilberg rendezésében készült.  Tom Hanks alakítja a JFK-n rekedt, szomorú sorsú utas szerepét.  A mozifilm a főszereplő hosszú hónapokig tartó küzdelmét dolgozza fel az abszurditás ellen: egy igazi amerikai társadalomkritikát láthatunk a vásznon. Mellette Catherine Zeta-Jones játékát élvezhetjük.


Egek ura – 2009

A sármos George Clooney főszereplésével bemutatott filmet a romantikus dráma kedvelőinek érdemes megnéznie. A főhős karaktere egyszerre vicces és tragikus, nem véletlenül jelölték a Legjobb férfi alakítás Oscarjára. Ryan munkaerő-leépítési szakértő, aki mások helyett végzi el a piszkos munkát, többnyire repülőgépeken és reptereken dolgozik. Életének fő célja azonban nem az emberek elbocsátása, hanem a 10 millió törzsutas mérföld elérése.


Kényszerleszállás – 2012

Robert Zemekis repülős sztorija egy drog-és alkoholproblémákkal élő pilótáról szól, aki csodával határos módon megmenti utasai életét egy légi katasztrófát követően. Az eset után azonban nyomozás indul, hogy kit terhel leginkább felelősség a repülőgép meghibásodása kapcsán. Denzel Washingtont a szerep megformálásáért Oscar-díjra jelölték.


Szeretők, utazók – 2013

Végül jöjjön egy friss mozi, amit leginkább a művészfilm rajongóinak ajánlunk. Pedro Almodovár komédiája a 80-as évekbe repíti vissza nézőit, ahol egy bajba került repülőgép utasainak legbensőbb titkaira derül fény, a spanyol rendező megszokott, bizarr tálalásában. Penelope Cruz és Antonio Banderas ismét nagyot alakít.

 

 

    4 Responses

  1. Légcsavar (Flightplan), Jodie Foster, 2005

  2. Non-Stop ,Liam Neeson ,2014

    Imádom a kényszerleszállást,a légcsavart és a non,stopot!!!(pedig gyerek vok)

  3. Régen láttam egy repülős katasztrofafilmet, ami egy kenyszerleszallasrol szól. Valami csodával határos módon megkozelitik a repteret, de nem sikerül leszallniuk, sokan meghal ak. A film csattanoja, hogy azota is oktatják a szitut, de senki, meg csak a reptér közelébe sem jutott. Tudja valaki a címét?

A hozzászólás letiltva.