Utazási tanácsok

Gyakran repülő utasok 10 legjobb utazási tippje

Gyakran repülő utasok 10 legjobb utazási tippje

Mit vigyünk magunkkal feltétlenül egy repülőútra? Hogyan töltsük el az időt a repülőgépen vagy egy ismeretlen reptéren? Mit tegyünk egy adott szituációban? Kihez forduljunk? Gyakran repülő utasok bevált tippjei következnek!

Ami mindenképp legyen nálunk az utazás során:

Füldugó

Amennyiben csendre van szüksége a pihenéshez, esetleg zavarja a turbinák okozta állandó, monoton morajlás a gépen, akkor mindenképp javasoljuk, hogy vigyen magával füldugót a zavartalan pihenés biztosítása érdekében.

Rágó

A fel- és leszállás során keletkező nyomáskülönbség következtében előfordulhat, hogy pattogó hangot hall, esetleg megfájdul, eldugul a füle. Ennek kiküszöbölésére jó, ha tart magával az útipoggyászban egy csomag rágógumit, mivel a rágózás segít megszüntetni a füldugulást.

Zenelejátszó

Nem mindenkinek kényelmes egy repülőn olvasni, főleg, ha egy kicsit megdobja a gépet egy-egy légörvény. A hosszabb út során ilyenkor jól jön, ha van nálunk zenelejátszó. Kedvenc számaink nem csupán szórakoztatnak, rosszabb időjárás esetén önmagunk megnyugtatására is jól jöhet egy-egy lassabb szám.

Utazási tippek
A hosszabb út során ilyenkor jól jön, ha van nálunk zenelejátszó

Amire mindenképpen készüljünk fel lélekben:

Kedvezőtlen időjárási viszonyok

Bármikor légörvénybe kerülhet egy repülőgép, emiatt olyan érzésünk támadhat, mintha hullámvasúton ülnénk. Ilyenkor ne essünk kétségbe. Ha kételyeink vannak, kérjünk tájékoztatást a stewardesstől. Egyebekben pedig tartsuk be az előírásokat: maradjunk a helyünkön ülve, becsatolva.

Késés

Bármikor előfordulhat, hogy egy járat késik, és emiatt például lemaradunk a csatlakozásról. Ilyenkor kérjük a légitársaság helyi képviselőinek segítségét. Általában adnak jegyet egy későbbi gépre vagy ha ez nem lehetséges, és egy éjszakát helyben kell eltölteni, akkor egy közeli motelben elszállásolnak.

Elkeveredik a poggyász

Ritkán, de előfordulhat, hogy elkeveredik a poggyászunk. Ezért jó, ha a személyes irataik, pénzünk mellett kézipoggyászunkban mindig van egy váltás ruha, valamint a célország térképe.

Hogyan töltsük el az időt?

Duty free shop

Ha több órát töltünk a reptéren, használjuk ki az időt, és nézelődjünk a Duty free shopokban. Kedvező áron szerezhetjük be például a szuveníreket, parfümöt, csokoládét.

Városnézés

Ha csak úgy tudjuk megoldani a továbbutazást, hogy egy egész napot a tranzitországban töltünk, és a reptér elhagyásához nincs szükség vízumra, vagy egyéb külön engedélyre, akkor használjuk ki az időt városnézésre. A reptéri transzferrel vagy taxival, tömegközlekedéssel keressük fel a belvárost és nézelődjünk ahelyett, hogy a reptéri váróban töltenénk az egész napot.

Ami nélkülözhetetlen:

Utasbiztosítás

Megfelelő utasbiztosítás nélkül sose induljunk útnak külföldre. Tudnunk kell, hogy külföldön bármilyen orvosi vizsgálat esetén biztosítás hiányában felszámolják a vizsgálati díjat, a kezelést és a gyógyszereket is. Már egy reptéri gyomorrontás kezelése is több tízezer forint lehet külföldön, nem is beszélve egy váratlan bokaficamról, végtagtörésről.

Dombornyomású kártya

Számos helyen, például autóbérlésnél csak dombornyomású kártyát fogadnak el. A bankkártyánk, hitelkártyánk felhasználási lehetőségeiről tájékozódjunk előre, és szükség esetén készíttessünk egy másikat.

    One Response

  1. A hosszabb utazasnal van az elottem levo fejtamlaban monitor,ahol lehet nezni filmeket,halgatni zenet.
    En legjobban a kameras felvetelt szeretem nezni,ami a repulogep aljan van es mutatja alattunk a tajat.persze,ha nincs felho.

    Ha lekesem a csatlakozast-hat nekem rendkivul rossz a tapasztalatom-elkuldtek Becsbe,majd ugy Budapest.Ha magyarok nem segitenek/keveset tudok angolul/,nem tudom,hoy talaltam volna meg a helyet,ahol atirtak a jegyemet.Remalom lett volna.

    Megtanultam,az atszallasnal legalabb 2 ora kell ,hogy valoszinu elerjem a csatlakozasomat.

A hozzászólás letiltva.