Utazási tanácsok Úti cél ajánló

Még sosem repült? Ezeket a városokat ajánljuk első repülőútjához!

Ha még soha életében nem repült, de már nagyon szeretné a repülés élményét kipróbálni, akkor az első útra válasszon olyan úti célt, ami közel van, és ahova az év bármely időszakában talál olcsó repülőjegyet. Következzenek a legjobb városok első repüléshez!

A családban sokszor a kisgyerekek kezdenek el egy idő után könyörögni, hogy hadd próbálják ki a repülést, de van, aki idősebb korában érzi úgy, hogy semmiképp nem hagyná ki ezt az élményt. Akár magának keres, akár egy szerettének adná ajándékba a repülés élményét, ezekkel az úti célokkal nem lőhet mellé.

Városok első repüléshez

Aki először utazik, még nem tudja, mire készüljön fel pontosan, éppen ezért lehetnek félelmei, kétségei a repülést megelőzően. Első útnak emiatt érdemesebb egy közeli úti célt kinézni, ahová rendszeresen kínálnak a légitársaságok olcsó jegyet. Ezekbe a városokba sokszor nagyon hamar eljut a repülő, így nem a mély vízbe ugrik rögtön az ember.

A következő városoknak még az is hatalmas előnye, hogy akár egy hétvége alatt is szét lehet már nézni, így elég egy hátizsáknyi holmi is. Ez azért is nagyon jó, mert így az először repülő könnyebben koncentrálhat a repülés élményére, nem kell a poggyásszal külön törődnie.

Prága

Prágába a Ryanair és a Czech Airlines is indít közvetlen járatot, előbbi 1 óra 10 perc alatt, utóbbi 1 óra 25 perc alatt teszi meg az utat. Árban természetesen a fapados járat jóval kedvezőbb, a Ryanairnél 10-16 ezer forint környékén már tud jelenleg repülőjegyet vásárolni egy oda-vissza útra. A Czech Airlines járataira valamivel drágábbak a jegyek, jellemzően 33 ezer forint körül mozognak. Mindkét légitársaság egy nap több járatot is indít, így rugalmasan választhat időpontot aszerint, hogy inkább reggel vagy délután utazna szívesen. Az út általában akkor a legolcsóbb, ha hétköznap, azon belül is inkább a hét elején utazunk.

Városok első repüléshez: Prága

Persze Prágában sem a repülőtér az egyetlen hely, amit érdemes megnézni. Ha tudunk, szakítsunk a két repülés között időt egy kellemes sétára az óvárosban vagy kóstoljuk meg a helyi finomságokat és igyunk hozzájuk egy finom prágai sört.

Milánó

Milánóba mindkét nagy fapados légitársaság, a Ryanair és a Wizz Air is indít járatot, általában napi többször. A menetidő Budapestről Milánóba körülbelül másfél óra. Hogy épp melyik légitársaság járatára olcsóbb a jegy, az javarészt az időponttól függ. Ha hétköznap repül, akkor átlagosan 10-15 ezer forint körüli összeggel kell számolni. Milánóba sokan utaznak városnézésre hétvégén, így, ha csak az élmény miatt utazna, érdemes inkább hétköznapra időzíteni.

Városok első repüléshez: Milánó
Városok első repüléshez: Milánó

Milánóba a repülőutat akár kulturális programokkal is színesítheti, például egy operaelőadás megtekintésével, de a dóm és környékén tett séta vagy a gardrób felfrissítése pár divatos holmival is abszolút jó ötlet.

Berlin

Németország fővárosába akár a Ryanair, a Wizz Air vagy az easyJet járatával is közvetlenül eljuthatunk, a menetidő minden esetben másfél óra. A repülőjegy ára Berlin esetében az időponttól és légitársaságtól függően 10-15 ezer forint körül mozog. Jelenleg a Ryanair kínálja a legolcsóbb jegyet, az easyJet pedig a legdrágább a három közvetlen járatot indító légitársaság közül.

Városok első repüléshez: Berlin
Városok első repüléshez: Berlin

A német fővárosba mindenképp érdemes repülővel utazni. Landolás után pedig pár napot szánni Berlinre, hiszen rengeteg kulturális program, látnivaló várja a turistákat. A város keleti és nyugati része között még mindig jelentős a város történelméből fakadó különbség, a régmúlt iránt érdeklődőknek ezért feltétlenül meg kell nézni a legikonikusabb helyeket.

Velence

Velencébe legolcsóbban a Ryanair vagy az easyJet valamelyik járatával lehet eljutni. Ezekre kb. 8-15 ezer forint körül találunk olcsóbb árkategóriás repülőjegyeket, indulási időponttól függően.

Városok első repüléshez: Velence
Városok első repüléshez: Velence

Velence az év bármely időszakában rengeteg látnivalót és programot kínál. Mégis, ha leginkább a repülés élménye miatt választjuk ezt a várost úti célnak, akkor érdemes elkerülni az olyan kiemelt időszakokat, mint amilyen például a télbúcsúztató Velencei Karnevál vagy a Velencei Filmfesztivál. Ilyenkor ugyanis a repülőjegy és a szállás is jóval drágább. Mint ahogy a többi város esetében, így Velencére is igaz, hogy hétközben lehet a legolcsóbban repülni.

 

Kapcsolódó tartalmak: