Tippek a foglaláshoz Utazási tanácsok

Milyen előnyökkel jár a csoportos repülőjegy foglalás?

repjegy.hu

Csoportos repülőjegy foglalást a tizedik főtől kezdve lehet igénybe venni. Leginkább akkor éri meg ezt a megoldást választani, ha fontos, hogy a csoport tagjai mind ugyanazon a gépen utazzanak, illetve, ha foglaláskor egy vagy több személy neve még kétséges. A csoportos repülőjegy foglalás további előnyökkel is jár, ezekből válogattunk.

Hány főtől lehetséges a csoportos repülőjegy foglalás?

A repjegy.hu-n 9 fő felett, azaz a tizedik főtől kezdve lehet csoportos árajánlatot kérni. A Magyarországon rendkívül népszerű diszkont légitársaságoknál, mint például a Wizz Airnél 11 fő a csoportos foglalás alsó határa, míg ez a szám a Ryanairnél 25 fő.

Hogyan tudhatjuk meg a csoportos repülőjegy árát?

Csoportos foglalás esetén az alapár és az illetékek összege is eltérhet a feltüntetett árakétól, így minden esetben külön árajánlatot kell kérnünk. A csoportos jegyfoglalást mindig egyidőben, egyszerre kell megtenni.

Csoportos repülőjegy foglalás
9 fő felett csoportos repjegy foglalásra van szükség

Ha több egyéni foglalás készül a csoportos foglalás helyett, az akár a már kiállított repülőjegyek utólagos törlését is maga után vonhatja a légitársaságok részéről.

Ez a konstrukció elsősorban azok számára éri meg, ahol egy céges vagy baráti társaság egy időben, egy gépen szeretne utazni. Így a csoport minden tagja azonos áron vásárolhatja meg a jegyét. 

Hogy működik ez a fapados légitársaságoknál?

Az egyéni foglalástól eltérően a csoportos foglalások esetében nem kell valamennyi utas nevét azonnal megadni. A Ryanairnél például a foglalás és az utazás közötti időszak feléig elég csak az utasok neveinek felét feltüntetni, amennyiben a csoportos foglalásban részt vevők száma meghaladja a 25 főt. A teljes utasnévsort pedig indulás előtt 14 nappal kell legkésőbb megadni.

A Wizz Air esetében indulás előtt legkésőbb 72 órával lehet feltölteni vagy módosítani az utasnévsort. De csakis abban az esetben, ha a teljes vételárat kifizették már. Utóbbi légitársaságnál legkésőbb a foglalás után 30 nappal és legkésőbb az indulás előtt 60 nappal lehet az utasok létszámát bővíteni, maximum 10 százalékkal. Erre is csak akkor van lehetőség, ha már a teljes vételár kifizetésre került. Aki később venne még a csoport mellé repülőjegyet, már csak teljes áron teheti meg.

Csoportos repülőjegy foglalás a repjegy.hu-n

A repjegy.hu-n is lehetősége van csoportos repülőjegy foglalásra. Mivel a  végleges foglalást sok tényező módosíthatja és befolyásolhatja, ezért előzetesen érdemes ajánlatot kérni a csoportos repülőjegyekre. A repjegy.hu-n ezt a következő oldalon teheti meg: csoportos ajánlatkérés.

Csoportos repülőjegy foglalás a repjegy.hu-n
Csoportos repülőjegy foglalás a repjegy.hu-n

A légitársasági általános szabályokhoz hasonlóan, oldalunkon is a 9 fő feletti repülőjegy foglalások esetében tudja igénybe venni szolgáltatásunkat.

Alapvetően azokra az információkra van szükség mint egy hagyományos repülőjegy-foglalásnál. Első lépésként az út típusát adhatja meg, hogy egyirányú vagy oda-vissza jegyet szeretne. Ezt követően az induló és érkező állomásokat kell megadni, majd az utazás időpontját. A következő lépésben az utazásban résztvevők létszámát szükséges feltüntetni, ahol lehetősége van felnőtt (16 év feletti), tini (12-16 év), gyerek (2-12 év) és csecsemő (2 év alatti) korú utast is megadnia.

Ha ezeket megadta, jöhetnek a speciálisabb dolgok. Például az Ön igényeihez mérten kiválaszthatja, hogy mi a legfontosabb szempont Önnek az árajánlat kapcsán: az ár, a menetidő vagy például az átszállási idő. Ha egyéb megjegyzést szeretne hozzáfűzni árajánlatkéréséhez, erre is adott a lehetősége.

Zárólépésként a kapcsolattartó adatait szükséges megadnia, majd az ajánlatkérés elküldése gombra kattintva megküldeni számunkra érdeklődését. Ezt követően munkatársaink azonnal hozzáfognak az ajánlat elkészítéséhez, és akár már pár órán belül el is küldik azt Önnek!

Milyen előnyökkel jár a csoportos repülőjegy foglalás?

Amennyiben oldalunkon kér ajánlatot és foglalja le csoportos repülőjegyét, számos előnyben részesülhet. Például folyamatos, dedikált kapcsolattartás Ön és a légitársaság között. Tapasztalt munkatársainknak köszönhetően gyors és szakszerű segítségnyújtás napi 10 órában. Ezeken felül a feltételek is rugalmasabbak illetve 50% kedvezményben is részesülhet a gyors biztonsági átvizsgálás díjából budapesti indulással.

Csoportos repülőjegy foglalás
Velünk gyorsabb a bejutás is

A Wizz Air esetében lehetőség van a jegyárakat két részletben is kifizetni, illetve külön kínálnak diák- és nyugdíjas csoportos kedvezményt is. Ez esetben a csoport 90 százalékának vagy 25 év alatti diáknak vagy 65 év feletti nyugdíjasnak kell lennie.

Ha az utazás dátuma bizonytalan, akkor viszont nem érdemes csoportos repülőjegyet vásárolni, mert ez esetben a foglalás dátumát csak utasonként és járatonként meghatározott díj fejében lehetséges módosítani. Ha az új járat viteldíja magasabb, akkor még a különbözetet is meg kell fizetni.