Úti cél ajánló

Összegyűjtöttük a legtökéletesebb nászutas úti célokat!

Ahány pár, annyiféle stílusú esküvő és annyiféle nászút igény létezik. Vannak, akiket a gazdag programválaszték vonz, mások a világtól elvonulva, kettesben szeretnék élvezni a mézesheteket. De jellemző az is, hogy a pár nászajándékba is hozzájárulást kér az úthoz, és olyan egzotikus úti célt választ, ahova életében egyszer jut el az ember. Ha már tervezik a nászutat, ezek között a helyek között érdemes szétnézni.

Ahol sosem fognak unatkozni a kalandra vágyók

Számos olyan romantikus város van, ahol rengeteg a programlehetőség, ugyanakkor a szerelmeseknek lehetőségük van egy kis andalgásra, sétára is. Az egyik ilyen hely Párizs, amit nem véletlenül hívnak a szerelem városának. Egy esti séta a Szajna-parton vagy hajókázás a folyón felejthetetlen élmény önmagában is, ám emellett Párizs rengeteg érdekes programot is kínál. A nászút során kihagyhatatlan az Eiffel-torony megmászása, de akár egy egész napot is eltölthetünk a Louvre-ban a műkincsek között.

A romantikus úti cél: nászút Párizsban

Érdemes megnézni Párizs legszebb divatházát, a Lafayette-et, amelynek tetején egy új étterem is nyílt és ahonnét csodás kilátás nyílik az egész városra. Főszezonban ugyan egy keveset várni kell, míg sorra kerülünk, de a felejthetetlen látványért és a romantikus vacsoráért érdemes. Nem maradhat ki a Montmarte sem, a kedvelt művésznegyed a híres Sacre Coeur bazilikával. Az új városrész és üzleti negyed, a La Défense is megér egy sétát. A gyermeklelkű pároknak pedig mindenképp érdemes egy napra Disneylandbe látogatni.

Szintén tökéletes választás Lisszabon, ahol ugyancsak rengeteg a látnivaló. A mór és az európai kultúra találkozása hihetetlen építészi remekekkel ajándékozta meg az itt lakókat. A kék csempék, mozaikok, csipkés kődíszítésű épületek lenyűgözők, máshol nem tapasztalható, egyedi hangulatot adnak a városnak. A dombos vidék adottságai miatt fentről lenyűgöző panoráma tárul a látogatók elé.

Meseszép épületek Lisszabonban

Számos teraszos étterem, bár várja a turistákat, így minden adott a romantikus sétához és vacsorához. A látnivalók közül kihagyhatatlan a Sé katedrális, ami Lisszabon legrégebbi temploma, a Szent György vár, ahova a csodás panoráma miatt is megéri felmenni, az UNESCO Világörökség részét képező Szent Jeromos-kolostor, a Belém-torony, a VII. Eduardo nevét viselő gyönyörű park, a Santa Justa lift, amelyet Eiffel egyik tanítványa tervezett, illetve az Ócenárium. Mindenképpen érdemes menni egy kört a legendás 28-as villamossal is, amely minden látványosság mellett elhalad.

Nászút a pároknak, akik pihenésre vágynak

Akiknek a nászút egyenlő a pihenéssel, azoknak érdemes egy közelebbi, európai tengerpartot választani úti célul. Ilyen lehet például Szantorini, képeslapra illő, vakítóan fehér falú, kék tetős házaival. A kaldera partján lévő településekről, amilyen Fira, Oia vagy Firostefani, gyönyörű a panoráma. Oiában a legszebb a naplemente, sőt, itt meg is tapsolják a látványosságot!

Romantikus naplemente Szantorinin

Nászutasok számára kihagyhatatlan program a vacsorával egybekötött, naplementés hajókázás. Akik még különlegesebb helyszínt keresnek, normál szálloda helyett foglaljanak legalább pár éjszakára szállást a barlanglakásokból kialakított szállodák egyikében.

Kiváló választás Szardínia is, ami a Földközi-tenger második legnagyobb szigete. Érdemes ellátogatni Algheróba, ebbe a kis középkori városba, ahol az óvárosban máig érződik a katalán hatás. A szűk utcácskák, a pálmafás kikötő mind egy-egy romantikus nászút álomhelyszínei. A nyugati hegyfokról, a Capo Cacciáról gyönyörű kilátás nyílik, rengeteg madárfaj él itt, valamint itt hozzák felszínre azokat a korallokat, amelyeket Algheróban dolgoznak fel később ékszerré.

A csodás Cagliari, Szardínia

Szardínián emellett gyönyörű, fehérhomokos partszakaszok vannak, ahol minden adott a pihenéshez és az aktív kikapcsolódáshoz is. A legszebb a Smaragdpart, a fürdés mellett érdemes kipróbálni a sznorkelezést is.

Jó szívvel ajánljuk még Mallorcát, Spanyolország legnagyobb szigetét is a nászutasoknak. Mallorca elsősorban nyaralósziget, a napfény, a tengerpart szerelmesei ugyanakkor kirándulási- és szórakozási lehetőségek garmadája közül választhatnak.

Ámulatba ejtő Mallora, tökéletes úti cél!

Télen is kellemes itt a klíma, így azok számára is kiváló választás, akik nem nyári esküvőben gondolkodnak. A sziget nagy részét természeti parkká nyilvánították, s mint ilyen, fokozottan védett. Itt a legtisztább a tengervíz Európában.

Egzotikus úti célt keresőknek

Sokak számára a nászút egyet jelent olyan helyszínnel, ahova életében egyszer jut el az ember, így örökké emlékezetes marad. Nekik ajánljuk a figyelmükbe a Seychelle-szigeteket, mint egyik lehetséges úti célt. Az ország legnagyobb szigete a Mahe-sziget, ahol lakosság 90 százaléka él. A főváros Victoria, lényegében ez az egyetlen város, a többi település inkább falu. Érdemes ellátogatni a nyüzsgő piacra, és kihagyhatatlan az itteni Big Ben megtekintése.

Seychelle-szigetek

Van botanikus kert, fűszerkert, illetve megtekinthető a teagyár, ahol a teakészítés fázisait ismerhetjük meg. Sokak szerint a sziget legszebb partszakasza a Petit Anse, a Four Seasons Hotel partszakasza. A part finom homokos, itt nincsenek áramlatok, így kiválóan lehet sznorkelezni. Természetesen emellett még számos, fehér homokos, pálmafás partszakasz várja a pihenni vágyókat.

A Maldív-szigetek is lenyűgöző, valódi egzotikus paradicsom. Álomszép a korallzátonyokból felépülő sziget környezete, vakítóan fehér a homok, mindenütt pálmafák, a tiszta tengervíz pedig a türkiz és a kék minden árnyalatát felvonultatja. A világtól elzárt hely, nászutasoknak garantált a zavartalan együttlét.

Maldív-szigetek, ez a nászút egy álomból lépett elő

A legtöbb bungallóban nincs is tévé, a vendégek itt pihennek, olvasnak, egymással foglalkoznak. Garantált a befelé és az egymás felé fordulás, hazaérve maximálisan feltöltődve érkezik meg az ember, ami különösen egy fárasztó esküvőszervezéssel teli év után nagyszerű, életre szóló élmény.