Koronavírus

Ciprusra utazók figyelmébe: kötelező regisztráció

Ciprusra utazók figyelmébe: kötelező regisztráció

Aki Ciprust választotta nyaralásának úti céljául fontos tudnia, hogy akárcsak a görögországi utazásoknál, Ciprus esetében is kötelező regisztrálni az utazás előtt. Cikkünkben leírjuk, hol és hogyan végezheti el a néhány perces online műveletet.

Cyprus Flight Pass

Ciprus is megnyitotta határait a turisták előtt, de továbbra is biztosítani szeretné a biztonságos nyaralás lehetőségét, ezért az ország beutazási szabályai változtak és a belépést előzetes regisztrációhoz kötik.

A ciprusi kormány még júniusban létrehozta a „Cyprus Flight Pass” elektronikus platformot, amelyen a beutazáshoz szükséges adatlapot az utazás megkezdése előtti 24 órában elektronikusan kell kitölteni. A szigetre utazók így kapják meg az úgynevezett „flight pass”-t, amely az országba való belépéshez feltétlenül szükséges, és amelyet a kiindulási országban, a repülőgépbe való beszálláskor is be kell mutatni.

A platform használata mindenki számára kötelező, aki Ciprusra szeretne utazni.

Ellenőrzéskor kizárólag az elektronikus úton elvégzett regisztrációt fogadják el, így aki a „Cyprus Flight Pass” iránti kérelmet nem elektronikus formában tölti ki, vagy anélkül érkezik a szigetre a hatóságok:

  • vagy megtagadják az országba való belépését és visszafordítják a kiindulási országba,
  • vagy 300 eurós pénzbüntetést szabnak ki.

A regisztrációt a következő hivatalos felületen lehet elvégezni: cyprusflightpass.gov.cy

 

További hasznos információk:

  • A jelentkezés beküldése csak az online felületen lehetséges! Kizárólag a platform műszaki meghibásodása vagy karbantartása esetén tekintenek el az elektronikus kitöltéstől és csak ebben az esetben fogadják el a kézzel kitöltött formanyomtatványt.
  • A jelentkezést bármikor el lehet készíteni és vázlat formájában elmenteni a platformon, viszont a végleges beküldést csak 24 órával az utazás megkezdése előtt lehet elvégezni!
  • Az igénylésre csak a beutazáskor van szükség, a Ciprusról történő hazaút során nem kell újra kitölteni a jelentkezést. 


Ciprus zöld kategóriás úti cél
: az új magyarországi beutazási szabályokról és az esetleg karanténkötelezettségről korábbi cikkünkben olvashat.

Kedvező árú ciprusi repülőjegyekért látogasson el a repjegy.hu-ra, és használja egyszerűen kezelhető repjegy keresőnket:

Kérjük, utazástervezéskor mindig tájékozódjon az aktuálisan hatályban lévő szabályozásokról, úgy a célországban, mint Magyarországon érvényes szabályokról és ezeknek megfelelően mérlegeljen. Beutazási feltételekről való tájékozódáshoz a Magyar Konzuli Szolgálat hivatalos felületét javasoljuk, ahol országonként megtalálható minden hatályban lévő beutazási szabály, korlátozás és ajánlás. 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük