Koronavírus

Kötelező regisztráció a Görögországba utazóknak!

Kötelező regisztráció a Görögországba utazóknak!

Görögország bizonyos óvintézkedések bevezetése mellett megnyitotta határait a turisták előtt. Július 1-től magyar állampolgárok is szabadon utazhatnak egy görögországi nyaralásra, azonban minden utasnak kötelezően regisztrálnia kell.

Egy új rendelet értelmében, a július 1. és augusztus 31. között Görögországba utazóknak egy úgynevezett Passenger Locator Form (PLF) nyomtatványt kell előzetesen kitölteniük.

Az országba történő beutazáskor nem kell negatív koronavírus-tesztet felmutatni, azonban szúrópróbaszerű tesztelésekre lehet számítani. A kötelező regisztráció is ezt hivatott elősegíteni.

A Konzuli Szolgálat tájékoztatása szerint a PLF nyomtatvány kitöltését követően az utas kap egy QR kódot, amelyet érkezéskor be kell mutatnia a határellenőrzést végző hatóságoknak. A QR kód okostelefonon vagy kinyomtatott verzióban is bemutatható. A megadott információk alapján a rendszer kockázatelemzést végez, amely alapján kiválasztják azokat az utasokat, akiket letesztelnek. A tesztelésre kiválasztott utasokat megkérik, hogy a teszt eredményének megérkezéséig (24 óra) ne menjenek hosszabb kirándulásokra, hanem inkább maradjanak a szálláshelyen. Akinek negatív a tesztje, folytathatja a nyaralását, akinek viszont pozitív, két hétre államilag ellenőrzött karanténba kerül.

A repülőgéppel érkezőknek minimum 48 órával az utazás megkezdése előtt ki kell tölteni a nyomtatványt.

A regisztráció minden utasra nézve kötelező! A repülőjáratokra történő beszállításkor ellenőrzik a sikeres regisztrációkor kapott QR kódot és amennyiben az utas nem rendelkezik ilyen kóddal, a légitársaság megtagadja a járatra történő felvételét.

    2 Responses

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük