Utazás előtt Úti cél ajánló

Útikalauz Görögország leghangulatosabb szigeteihez

Görögország szigetei

Görögország a homokos strandok, a tengerparti öblök, a kalderák, a tenger felől érkező szellők, a színes házikók és a kék kupolás templomok egyvelege! Ha Ön most készül első alkalommal a görög szigetek valamelyikére, vagy szeretne egy kicsit jobban képbe kerülni a mítoszok földjével kapcsolatban, akkor ezt az útikalauzt mindenképp érdemes lesz elolvasnia!


Kréta

Kréta, a Minótaurusz legenda otthona és Európa első fejlett társadalmának szülőhelye, élénk és érzéki kontrasztok mozaikja. A magasztos hegyekről és a rózsaszín-homokos strandoktól a zümmögő éjszakai életig és a hagyományos kávéházakig bármit megtalálhat itt az ember. Három kontinens kereszteződésén állva, az atoll, amelyet Homérosz az Odüsszeiában „tisztességes földnek … a boros-sötét tenger közepén” ír le, számtalan hódításnak volt már kitéve. Az egymást követő inváziók értékes nyomai napjainkban is megtalálhatóak a török ​​fürdőházakban, a velencei erődítményekben és a bizánci építészetben egyaránt.

Kréta szigete látnivalókban sem szűkölködik. Hajózzon át a híres Spinalonga-szigetre, ahol egy középkori erődítmény megmaradt nyomait fedezheti fel, vagy látogasson el Aptera településére, ahol egy, a 12. században épült, és azóta teljesen restaurált kolostort járhat körbe, miközben a római-korból hátramaradt romok és városkapuk között sétálgat.

Korfu

Korfut sokan a görög szigetek legszebbikének tartják. A szigeten csodálatos vadvirágok, ciprusfák, olajfák és fényűző homokos strandok kavalkádja várja. A buja zöld domboktól a nemesi kastélyokig, az idilli strandoktól kezdve egészen a múzeumokig ez a sziget mindent megtesz azért, hogy az Ön szívébe is belopja magát.

Barangolja be a keskeny kis macskaköves utcákat, látogasson el a múzeumokba, például az Ázsiai Művészeti Múzeumba, sétáljon át a híres Liston sétányon vagy járja körbe az impozáns Spianada teret. Korfu dicsőséges múltjához tartoznak az impozáns paloták, a nemesi kastélyok, a gyönyörű múzeumok és a bájos terek is. A várostól távolodva festői tengerparti falvakat, apró zöldellő szigeteket és vadon élő természeti tájakat fedezhet fel. Csodálatos, ahogy ennek az idillikus szigetnek a különböző arcai összhangba kerülnek egymással!

Rodosz

Rodosz szigetének gazdag múltja van, amelyet történelmi épületei és emlékművei bizonyítanak. Az óvárosában a légkör egészen egyedi! Erős falak, kőburkolatos sikátorok, elegáns kastélyok és egy középkori vár pont azt az illúziót hozzák létre, mintha a lovagok korába nyargalna vissza! Ne lepődjön meg, ha úgy gondolja, hogy egy középkori mesébe csöppent.

A középkori illúzión túl azonban nem mehetünk el szó nélkül Rodosz kedvelt strandjai mellett sem, hiszen a sziget kilométer hosszú strandokkal büszkélkedhet, de ha inkább a nyugalomra vágyik, számos apró, szinte rejtett homokos öblöt is megtalálhat. Akár vízi sportokat, akár családbarát strandokat, netán csendes, eldugott helyeket, vagy épp ellenkezőleg, élénk tengerparti bárokat keres, Rodoszon biztosan meg fogja találni a számításait.

Zákinthosz

A világszerte híres Navagio (Shipwreck) strand otthona, és a számtalan utazó vágyálma. Zákinthosz szigete az egyik legnépszerűbb görög sziget, nem véletlenül. Lélegzetelállító táj, egzotikus strandok, méghozzá cukorfinom homokkal és türkizkék vizekkel. Népszerűségéhez a sziget buli hangulata is hozzájárult, kedvelt úti céllá téve így a fiataloknak is.

A hajóroncsos strandként is ismert Navagio türkizkék vízzel és egy sziklás öböllel rendelkezik, ahol a szebbnél szebb fotók és szelfik elkészülte szinte már magától értetődő. Másik híres strandja a szigetnek a Marathonisi, ahol ha az igazán szerencsések közé tartozik, Ön is találkozhat az álcserepes tengeri teknősökkel! A tengerparton történő napozás közti szünetekre Zákinthosz túrákat és kerékpározásra ideális tájakat is kínál, ha pedig egy kiadós szórakozásra vágyik, koncertekkel és koktélokkal, akkor látogassa meg a Pure Beach Clubot, ami nem csak éjjel, de nappal is várja a betérő vendégeket!

Szantorini

Szantorinire nyugodtan mondhatnánk azt is, hogy a görög szigetek szupermodellje! Egy olyan modell, akinek az arca azonnal felismerhető a világ minden táján. A tengerből előtörő kalderából emelkednek ki a város alapját szolgáló, többszínű sziklák, amelyeket a fehérre festett épületek hálóznak be a már jól ismert kék tetőikkel. A káprázatos panorámaképek, a romantikus naplementék és a vulkáni-homokos strandok olyan hírnevet hoztak a sziget számára, hogy szinte minden utazó bakancslistáján szerepel Szantorini neve.

Szantorini szigetén a legjobb dolog, amit tehet, ha túrára adja a fejét, és felfedezi a kaldera gyalogutat! Ha azonban otthon maradt a túracipője, akkor se kell kétségbeesnie, hiszen kedvére válogathat a legszebb borvidékek között, hajóra pattanhat, és a naplementében csodálhatja meg a várost, vagy bebarangolhatja a környékbeli falvacskákat. Az éjszakai életbe is belevetné magát? Kedvére válogathat majd a különböző borklubok és szórakozóhelyek, nyílt pubok között.

Mikonosz

Úgy tűnik, hogy az utazóközönség csak nemrégiben fedezte fel magának Mikonoszt, amelyet most már egy lapon emlegetnek olyan turistavonzó paradicsomokkal, mint Ibiza vagy Miami. Annak ellenére, hogy általában a legdrágább és legexkluzívabb görög szigetek között tartják számon, vonzereje így is hatalmas.

És hogy miért? Mert kellemesen meleg és egyben gyönyörű strandokat találni itt, mint például a Super Paradise és az Elia. Sétáljon a csábító főváros, Chora környékén, a cukorkocka alakú épületek mentén, krétafehér falaikat fényes kék ajtók és redőnyök hangsúlyozzák, és színes virágok keretezik. A történelem és a kultúra szintén bőséges, különösen a közeli Delos-szigeten, amely egy szent hely, és amelyet Apolló szülőhelyének is tartottak. De hogy mitől is olyan hangulatos ez a sziget? Rendeljen egy hamisítatlan görög eszpresszót a régi kikötőben, vagy egy Mojito koktélt a Skandináv Bárban az éjszakai nyüzsgés közepette, és egyből megérti, miért lett ez a hely milliók kedvence!


Kötelező regisztráció a Görögországba utazóknak

Egy új rendelet értelmében, a július 1. és augusztus 31. között Görögországba utazóknak egy úgynevezett Passenger Locator Form (PLF) nyomtatványt kell előzetesen kitölteniük.

Az országba történő beutazáskor nem kell negatív koronavírus-tesztet felmutatni, azonban szúrópróbaszerű tesztelésekre lehet számítani. A kötelező regisztráció is ezt hivatott elősegíteni.

További részletekért kattintson ide!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük