Koronavírus Tippek a foglaláshoz

Rugalmas repjegyek – flexibilis feltételek az utasok igényeire szabva

Változásbiztos repjegyek - rugalmas feltételek az utasok igényeire szabva

Hónapok óta tapasztaljuk, hogy a sok változás, új szabályok, más feltételek, mennyire fel tudják borítani az eddig megszokottat. Az utaztatók és a turisták életét is eléggé felfordította ez a helyzet. Látjuk és megértjük, hogy sok utazni vágyó bizonytalan, nem tudja eldönteni, hogy menjen vagy sem. Lesz-e változás, lesz-e kellemetlen meglepetés? Mi lesz, ha törlik a járatot? Mi lesz, ha nem törlik, ám el szeretné halasztani az utat? Igen, ezek a kételyek sok utazóban felmerülnek, mi pedig épp nekik szeretnénk egy eléggé megnyugtató lehetőséget mutatni.

Hogyan lehet “rugalmas” egy repülőjegy?

Szinte már közhely, de azt alaposan megtanultuk 2020-tól, hogy a hirtelen változásokra fel kell készülni. Kellően flexibilisen kell hozzáállni és amennyire csak tehetjük, számolnunk kell minden eshetőséggel. Vagyis be kell biztosítani magunkat az esetleges változásokra. Innen jön a „rugalmas repjegy” elnevezés. De lássuk, mit is jelent ez a gyakorlatban:

Voltaképp ezek olyan repjegyek, amelyek alapból el vannak látva mindenféle extrán kedvező feltétellel, így megkönnyíthetik az utazó életét „változás” esetén. Persze ez is légitársaságonként eltérő lehet, de a legtöbb ilyen rugalmas repjegyet, például díjmentesen lehet módosítani, vagy épp a jegyár értékével megegyező (sőt, esetenként magasabb összegű) utalványos visszatérítés igényelhető törlés vagy lemondás esetén. Szóval elég nagy szabadságot ad az utasoknak.

De a legjobb az egészben talán mégiscsak az, hogy ezekért a jegyekért nem kell többet fizetni, mint a sima repülőjegyekért. Nincs semmi extra feláruk, mégis többet adnak. Szerintünk ez a rugalmasság most különösen fontos, hiszen megadhatja azt a biztonságérzetet, amivel bátrabban, nyugodtabban vághat bele egy 2020-as utazás megszervezésébe.

Pontosan milyen előnyökkel jár?

A legfontosabb tulajdonságuk, hogy változtathatóságot biztosítanak. De a teljesség igénye nélkül, például ilyen kedvező feltételek lehetnek egy rugalmas repjegynél:

  • dátum módosítási lehetőség: ilyenkor a módosítási díjat, ami általában 50-200 euró között szokott lenni, nem kell kifizetni. Ilyen esetben extra költség csak az árkülönbözetből adódhat, ha az új választott dátumon magasabb áron foglalható újra a repjegy.
  • úti cél módosítási lehetőség: itt is ugyanúgy mint a dátum módosításnál, a módosítási díj nem kerül felszámolásra, de esetleges árkülönbözet lehet, ha az új választott úti cél drágább.
  • utalványos visszatérítés járattörlés esetén: a befizetett összeg akár 110%-ában
  • önkéntes lemondásnál is jár az utalványos visszatérítés: szintén akár 10%-kal magasabb összegben

Ezek a leggyakoribbak, de hogy a fentiek közül mely kedvezményeket tartalmazza a kiválasztott rugalmas repjegy, az az adott légitársaságtól függ. A dátum módosítást a legtöbben engedélyezik, az úti cél módosítást viszont már kevesebben. Azt, hogy egy adott rugalmas jegyhez pontosan mely feltételek vannak hozzáadva, hogy milyen szabályok érvényesek rá, a foglalás során jelezzük, illetve a visszaigazolásban is részletesen tájékozódhat a feltételekről.

Hogyan lehet ezeket megtalálni, lefoglalni?

Nagyon egyszerű, egyetlen szűrőfeltételt kell csak kiválasztania:

Mindenekelőtt indítson a választott úti célra egy keresést a repjegy.hu-n. Majd a találati oldalon, ahol a keresésnek megfelelő, aktuálisan elérhető repülőjegyeket és járatokat listázzuk ki, talál bal oldalon mindenféle szűrési lehetőségeket. Itt a „jegy típusa” kategórián belül kell kiválasztani a rugalmas repjegyeket. Egyetlen kattintással bepipálhatja a „Csak a rugalmas repjegyeket kérem” opciót és így csak azokat a találatokat fogjuk mutatni, amelyek megfelelnek ennek a feltételnek.

Tervezzen tudatosan, keresse a rugalmas lehetőségeket, mindig tájékozódjon előre és foglalja le repjegyeit egyszerűen, biztonságosan. Ha pedig segítségre lenne szüksége, keresse munkatársainkat.


 

Korábbi cikkeink is érdekelhetik:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük