Érdekességek

Ide utaznánk legszívesebben 2021 nyarán – a Google szerint

Ide utaznánk legszívesebben 2021 nyarán - a Google szerint

Ugyan még rengeteg országban bizonytalan a járványhelyzet, egyre többen állnak optimistábban az elkövetkező hónapokhoz. Ezt mutatják a Google által nemrég közzétett nemzetközi keresési statisztikák. Ezekre az úti célokra kerestek rá a legtöbbször világszinten, amikor a 2021-es nyaralást tervezték.

Görögország

A Google szerint a 2021-es nyaralások tervezésekor a legnépszerűbb célállomás Görögország. Egy örök klasszikus: a dél-európai országnak számtalan olyan pontja van, amelyeket érdemes személyesen is megtapasztalnunk. Legyen szó tengerparti pihenésről, vagy kulturális élményekről, itt mindenre van lehetőségünk.

Görögország - repjegy.hu

Görögország jelenleg csak 72 óránál nem régebbi, negatív PCR-teszttel látogatható.

Olaszország

A tavaly tavaszi, különösen súlyos járványhelyzet ellenére sem csökkent Olaszország népszerűsége az utazni vágyók körében. Úgy tűnik a gyönyörű történelmi városok, hangulatos tájak, a semmihez sem fogható „olaszos” életérzés továbbra is ott motoszkál az utazást tervezők fejében.

Olaszország - repjegy.hu

Az Olaszországba való utazáshoz 48 órán belül elvégzett negatív PCR- vagy antigén gyorsteszt szükséges.

A Karib-térség

Az egzotikus helyszínek közül a Karib-térségbe vágynak a legtöbben. Itt szerencsére számtalan kisebb-nagyobb sziget közül választhatunk, minden adott a pihenéshez, és ahhoz, hogy elmeneküljünk a szürke hétköznapokból.

Karibi szigetek - repjegy.hu

Már több sziget is megnyitotta kapuit, és negatív PCR- vagy antigén gyorsteszt ellenében várják a turistákat (például Haiti, Bahamai Közösség, Saint Lucia, Saint Vincent és a Grenadine-szigetek is).

Mexikó

Elsősorban az Egyesül Államok lakosai számára kedvelt úti cél a déli szomszédjuk, Mexikó, ahol nemcsak a kulturális örökségek szerelmesei, de a tengerpartokra vágyók is megtalálhatják számításaikat.

Mexikó - repjegy.hu

A közép-amerikai országba jelenleg bárki beutazhat, nem kell hozzá negatív koronavírus-teszt, és karantén kötelezettség sincs. Mexikó üdülőhelyei elképesztő népszerűségnek örvendenek a pandémia idején is, mivel az ország szigorú járványvédelmi intézkedések mellett ugyan, de már 2020 nyarán megnyitott a turisták előtt. Ennek köszönhetően több mint 6 millió turistát fogadtak a pandémia idején.

Kanada

Szintén az amerikaiak által kedvelt utazási cél. Kanada elsősorban gyönyörű hegyvidékes tájai miatt lehet vonzó a kirándulni vágyók számára: rengeteg a felfedezésre váró természeti szépség ebben a hatalmas országban.

Kanada - repjegy.hu

Kanadába jelenleg csak kivételes esetekben engedélyezett a beutazás, akkor is szükséges egy 72 óránál nem régebbi, negatív PCR-teszt, illetve a 14 napos karantén is kötelező.


Tájékozódás utazás előtt!

2021.03.12. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a cikkben felsorolt szabályok és információk idővel elavulhatnak. Kérjük, utazástervezéskor mindig tájékozódjon az aktuálisan hatályban lévő szabályozásokról – úgy a célországban, mint Magyarországon – és ezeknek megfelelően mérlegeljen! Utazási szabályokról való tájékozódáshoz a Magyar Konzuli Szolgálat hivatalos felületét javasoljuk, ahol országonként megtalálható minden hatályban lévő szabály, korlátozás és ajánlás.