Utazás előtt

Online check-in a Wizz Air légitársaságnál – lépésről lépésre

Wizz Air check-in

Az utasfelvételre sokan úgy tekintenek, mint egy bonyolult, összetett folyamat, amihez elengedhetetlen egy hozzáértő segítsége, ez azonban nem teljesen igaz. A speciális eseteket leszámítva, a check-in folyamata könnyen abszolválható, melynek végeztével az Ön kezében is ott lesz beszállókártyája. Bejegyzésünkben a Wizz Air online check-in folyamatán vezetjük végig, hogy legközelebb már rutinosan tudják elvégezni az utasfelvételt.


1. lépés: Foglalás azonosítása

Amennyiben Ön rendelkezik saját Wizz Air fiókkal, és be van jelentkezve, előszőr ki kell jelentkeznie. Ha ez megtörtént, akkor kattintson a https://wizzair.com/hu-hu#/ linkre, és válassza ki az „Utasfelvétel és foglalások” menüpontot. Ezt követően adja meg 6 karakterből álló foglalási azonosítóját és a vezetéknevét ékezetek nélkül, végül pedig kattintson a Keresés gombra!

Fontos, hogy a hasonló, vagy azonos nevű utasok esetén a rendszer a keresztnevet is elkérheti, szintén ékezetek, illetve speciális karakterek nélkül. A név megadásánál figyelni kell a szóközre is két vezetéknév esetén, továbbá a Dr titulust is meg kell adni a belépéshez, ha azt megadták a foglalásnál. Amennyiben a repjegy.hu-n foglalta repülőjegyét, javasoljuk, hogy ellenőrizze le a név formátumát az „E-JEGY” tárgyú e-mailben, melyet az info@repjegy.hu címről továbbítottunk Önnek!

Wizz Air foglalás keresése

2. lépés: Utasfelvétel és az utasok kiválasztása

A belépés után keresse ki az adott járatot és kattintson az „Utasfelvétel elvégzése” gombra, majd válassza ki azokat az utazókat, akiknek el kívánja végezni az utasfelvételt. 

Wizz Air check-in - utasadatok megadása

3. lépés: Ülőhelyválasztás

A légitársaság ekkor kínál lehetőséget az ülőhely vásárlására.

A díjmentes utasfelvételt alap esetben legkorábban 48 órával, legkésőbb 4 órával az indulás előttig lehet elvégezni az „Ülőhelyek kiválasztása most” gomb megnyomásával, majd a „Megerősítés” gombra való kattintással, anélkül, hogy ülőhelyet választana.

Fontos, hogy a légitársaság rendszere ilyenkor véletlenszerű ülőhelyeket oszt ki az összes utazó számára és nem garantált, hogy bármelyik utazó egymás mellé kerülne.

14 év alatti gyermek az online utasfelvétel során díjmentesen az egyik felnőtt utazó mellé ültethető, ha a légitársaság nem ültette be őket előre.

Ülőhely vásárlása esetén az utasfelvétel akár 30 nappal az utazás előtt is elvégezhető, kizárólag azon járatokra, melyre az ülőhelyek megvásárlásra kerültek.

Wizz Air ülőhelyválasztás

4. lépés: További lehetőségek

A légitársaság a további menüpontokban felajánlja a kapcsolattartási adatok megadását, megvásárolt szolgáltatások áttekintését, illetve újabb szolgáltatás hozzáadását a foglaláshoz (Poggyász, elsőbbségi beszállás).

Addig navigáljon a „Következő” gombra kattintva, amíg el nem érkezik a „Beszállókártyák” menüponthoz.

5. lépés: Beszállókártya nyomtatás

Töltse le, majd végül nyomtassa ki beszállókártyáját!

Fontos, hogy tudja

Az online utasfelvétel elvégzésének, vagy a beszállókártyák kinyomtatásának elmulasztása esetén a repülőtéri utasfelvételre csak magas díj ellenében biztosít lehetőséget a légitársaság!

A letöltött PDF beszállókártyáról készült fotót, vagy magát a digitális PDF beszállókártyát nem kötelesek a repülőtéren elfogadni, ezért mindenképp nyomtassa ki, vagy a hivatalos Wizz Air mobilapplikáción keresztül mutassa be a beszállókártyát!