Utazási tanácsok

Check-in kisokos

Check-in kisokos

Cikkünkből mindent megtudhat arról, hogy mi az a Check-in és hogyan tud rá felkészülni.

Kezdjük rögtön az elején. A check-in kifejezés utasfelvételt jelent, vagyis a repülőgép járatunkra történő bejelentkezést nevezzük így, ami magába foglalja a jegykezelést és a poggyászfelvételt is. A check-in, azaz utasfelvétel során kapunk egy beszállókártyát, mivel kizárólag ezzel a beszállókártyával van lehetőségünk felszállni a repülőgépünkre.

Hogyan történik az utasfelvétel?

Többféle lehetőség is a rendelkezésünkre áll, hogy bejelentkezzünk a járatunkra. Megtehetjük akár online, vagy egy mobil applikáción keresztül, de személyesen a repülőtéren, indulás előtt is. A check-in feltételeit minden esetben az adott légitársaság szabja meg és ennek alapján kell eljárni az utasoknak.

Fontos: Pusztán a beszállókártya nem elegendő a repülőgépre való felszálláshoz! A kártya mellett rendelkeznünk kell érvényes úti okmányokkal, és az úti céltól függően személyi igazolvánnyal vagy útlevéllel, ha szükséges, vízummal is.

Javasoljuk, hogy az úti okmányainak érvényességét időben ellenőrizze, hogy szükség esetén intézkedni tudjon a meghosszabbításukról, ugyanis érvényes úti okmányok, vízum hiányában az utazás megtagadható!

Mi történik a check-in során?

Amikor online intézzük a folyamatot, általában a foglalási azonosítót, az egyik utas vezetéknevét vagy a foglalás során megadott e-mail címet kell megadni a légitársaság honlapján. A check-in gombra kattintva végig kell menni egy többlépcsős folyamaton, közben jellemzően lehetőségünk van kiegészítő vagy kényelmi szolgáltatások vásárlására. A folyamat végén megkapjuk a beszállókártyát, amit ki kell nyomtatni és ezt a dokumentumot kell a reptéren bemutatni. Ha lehetőség van mobil applikáción keresztül is a check-in elvégzésére, akkor a beszállókártyát nem szükséges kinyomtatni.

Check-in kisokos
Mobil applikációval a check-in is egyszerűbb

Ha online elvégeztük a regisztrációs folyamatot, rendelkezünk a beszállókártyával és nincs feladott poggyászunk, akkor a reptérre érkezést követően egyből mehetünk a biztonsági ellenőrzésre. A jegyünket minden esetben azon a terminálon kell kezeltetnünk, ami a repülőjegyünkön szerepel. Amennyiben van csomagunk, úgy előbb a poggyász ellenőrzésen és -feladáson kell átesnünk.

Check-in kisokos
Poggyász feladás a repülőtéren

Figyelem: Amennyiben az utas nem tesz eleget az utasfelvételi szabályoknak, akkor a reptéren a légitársaság által meghatározott díjat kell fizetnie, illetve ezen felül a reptér további adminisztrációs díjat számolhat fel. A fizetési formák repterenként eltérnek, ezért jó, ha az ilyen esetekre készpénz és bankkártya is a rendelkezésünkre áll.

Úti okmányaink mindig legyenek nálunk!

Az online check-in az aktuális légitársaság által meghatározott időponttól lehetséges, ez 30-60 naptól 24-48 óráig terjedő időszak lehet. Általában a járat indulása előtt 2-4 órával zárják az utasfelvételt, így ezt követően már csak a repülőtéren van lehetőség a bejelentkezésre. Ennek alapján ajánlott már ekkor a repülőtérre érkezni, hogy mindenre maradjon megfelelő mennyiségű időnk. A beszállókártyán szereplő beszállási időpontra az utasnak oda kell érnie a beszállító kapuhoz, különben a helyét akár törölhetik is.

A kellemetlenségek elkerülése érdekében mindig tájékozódjunk előre az utasfelvétel szabályairól!

Check-in kisokos
A check-in során szükség van az úti okmányainkra is

A reptéri utasfelvétel általában ingyenes, kivéve néhány légitársaságot, így erről szintén érdemes tájékozódni indulás, vagy már a repülőjegy-foglalás előtt.

Mi az a Fast check-in?

Egyre több légitársaság alkalmaz kihelyezett érintőképernyős felületeket, ahol az utasfelvétel folyamatát önállóan elvégezhetjük. Ezek az automata berendezések jelentősen meggyorsítják és egyszerűbbé teszik az utasfelvételt, ezért érthető okokból roppant népszerűek.

Lássuk néhány ismertebb légitársaság előírásait!

A Ryanair a székfoglalással bíró utasok számára indulás előtt 60 nappal megnyitja az utasfelvételt, amit indulás előtt 2 órával zárnak. Az ingyenes székekre indulás előtt 2 nappal van lehetőség a check-in elvégzésére.

Check-in kisokos
Check-in kisokos Ryanair járatokra

A Wizz Air indulás előtt 30 nappal nyitja meg az utasfelvétel felületet azok számára, akik repülőjegy-foglaláskor vásároltak ülőhelyet is, amit felszállás előtt 3 órával zárnak. Az automatikusan kiosztott szabad székekre indulás előtt 48 órával nyitják meg a felületet. 

Check-in kisokos
Check-in kisokos Wizz Air járatokra

Az Easyjet szintén 30 nappal korábban nyitja a check-in lehetőségét. Az Eurowings utasai az adott járat indulása előtti 72 órában végezhetik el az utasfelvételt, míg a Norwegian utasai csak legkorábban 24 órával indulás előtt. A Vueling utasai számára Budapesti indulás esetén nincs lehetőség online utasfelvételre, ezt csak a reptéren intézhetik, de ott díjmentesen.

Check-in kisokos
Check-in kisokos Eurowings járatokra

(A légitársaságok előírásainak változására fenntartjuk a jogot, ezért kérjük, hogy minden esetben ellenőrizze azokat!)

Ezek a bejegyzések is érdekelhetik!

  123 Responses

 1. Tisztelt Repjegy.hu!
  Átszállásos repülőjegyem van, egy jegyben van a foglalás. Az lenne a kérdésem, hogy egyszer vagy kétszer kell becsekkolnom?
  Az első check-in során megkapom mind a két beszállókártyámat, vagy az átszálláshoz újabb chek-in szükséges, és akkor kapok még egy beszállókártyát a további utazáshoz?
  Köszönettel

  1. Kedves Andi,

   Általában kiadják a teljes odaútra a beszállókártyákat! Ha több átszállás van akkor fordul elő ritkábban, hogy a reptéri átszállás során a tranzitpultnál vehető át például az utolsó szakasz beszállókártyája.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

   1. Tisztelt Repjegy.hu!

    Barcelonába utazunk és az utasfelvételt hazafelé Ryanair 48 órával indulás előtt teszi lehetővé. Akkor már Barcelonában Vagyunk. Betartják ezt pontosan vagy esetleg pár órával korábban is hozzá lehet férni mert akkor még itthon kitudom nyomtatni. Szeretném mind a 2 chek in lehetőséget alkalmazni mobil applikáció és nyomtatás is. Hol lehet a repülőtéren kinyomtatni vagy a városban a beszálló kártyákat? Privát szállásunk van ott nincsen nyomtató. Köszönjük a választ

    1. Kedves Gábor!

     A légitársaságok percre pontsan nyitják meg az online utasfelvételi lehetőséget. Azt javasoljuk, hogy vásárolják meg előre az ülőhely foglalást így 2 nap helyett a Ryanair 60 napos időintervallumot határoz meg, így már itthon is kinyomtatható a beszállókártya, és nem kell külföldön ezzel foglalkozniuk, csak az élményekkel. A reptéri utasfelvétel vagy a beszállókártya újranyomtatása sajnos díjköteles.

     üdvözlettel,
     repjegy.hu

  2. Tisztelt Repjegy.hu!

   Szeptember 13-án repülünk a Ryanair-rel Ciprusra, ülőhelyünk megvan, az utasfelvételnél mikor a a végére érek ,hogy beszállókártya letöltése folytatás gomb semmi nem történik, ugyan ez a telefonon is. Ilyenkor mi a teendő, hogy lesz beszállókártyánk?
   Köszönettel

   1. Kedves Andrea,

    Javasoljuk, hogy másik böngészőben is próbálják meg vagy egyből a nyomtatás gombra kattintsanak és úgy próbálják kinyomtatni a beszállókártyákat!

    üdvözlettel,
    repjegy.hu

    1. Tisztelt Repjegy!

     Holnap utazunk, és az online utasfelvetelre kaptunk egy emailt, hogy technikai okok miatt nem tudtak megoldani! Tehát se odafelé nincs jegy, se visszafelé, ilyenkor mi a teendő?azért azt gondolom ez elég kellemetlen, legalábbis nekünk biztos, és akinél inteztuk természetesen elérhetetlen, majd reggel 9-kor!
     Miért kell ezt így megbonyolizalni? Ha technikai probléma merült fel náluk, akkor mi hogy fogjuk ezt intézni???

  3. Tisztelt Repjegy.hu!

   Budapestről utazunk az Egyesült Államokba, Brüsszeben átszállunk. A Brussels Airlines légitársasággal repülünk 4-en, de a telefonos online check-in után a 4 helyett csak 2 személy beszállókártyáját látom az applikációban. Mi ilyenkor a teendő, be tudunk majd szállni a nélkül a két jegy nélkül, kapunk majd a reptéren egyet?

   1. Kedves Tamara!

    A kérdésre pontosabban a légitársaság tudna válaszolni. A reptéri utasfelvétel/beszállókártya átvétel díjmentes a Brussels Airlines járatain.

    üdvözlettel,
    repjegy.hu

 2. Tisztelt Repjegy.hu
  Szeretném kérdezni,hogy a Malpensa reptéren elfogadják a mobil applikációt. ?
  3 napot töltenék Milánóban.A Wizz Air járattal mennék. Fontos kinyomtatni a jegyet? Milánóban szerintem ez kicsit nehézkes és drága lesz. Odafelé ez megoldható,de vissza nem.
  Köszönettel
  Katalin

  1. Kedves Katalin,

   Amennyiben elfogadják úgy a Wizzair rendszerében az utasfelvétel során lehetősége lesz letölteni a mobil beszállókártyát, ellenkező esetben ki kell nyomtatnia. Irodánk javasolja, hogy inkább nyomtassa ki akár több példányban és vigye magával az utazásra.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 3. Ha a ryanairnel nem találják a Pelikantol vásárolt repjegyet mi a teendő?

  1. Kedves Klári,

   Kérjük keresse a Pelikán-t közvetlenül.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 4. Tisztelt Repjegy.hu
  A következő a problémám. A Ryanair-nel vásároltam 2 felnőtt jegyet, székfoglalassal, elsőbbségi beszállással. Az online csekkolasnal derült ki hogy a 2 utas csak novemberben tölti be a 16 évet. Sajnos így nem tudtam őt becsekkolni. Mi a teendő most? Budapest Manchester járat.

  1. Elnézést de nem voltam egyértelmű. Az egyik utas 16 éven felüli. A másik novemberben lesz 16. Köszönöm

   1. Kedves Mária,

    Köszönöm, a korábbi válasz egy főre is vonatkozik!

    üdvözlettel,
    repjegy.hu

  2. Kedves Mária,

   Ahhoz, hogy a megfelelő utaskategóriába kerüljön az utazó kérjük, hogy a jegyet kiállító irodával vagy a Ryanair légitársasággal vegye fel a kapcsolatot. Amennyiben van lehetőségük akkor átállítják, amennyiben technikailag nem megoldható akkor a légitársaság jelzést tesz a foglalásba a reptérnek, hogy csak az érintett utasnak díjmentes legyen a reptéri utasfelvétele. Jelzés nélkül a reptéren díj ellenében csekkolják be az utast.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 5. Tisztelt Repjegy.hu!

  Más személy foglalt a nevemre Wizzair repjegyet. Ebben az esetben én is el tudom végezni a saját felhasználó nevemmel az online/mobil utasfelvételt;ha rákeresek a nevemre és a foglalás kódjára. Az a kérdésem lenne;hogy ha én végzem el a check in-t,akkor a foglalást végző személy számára látható lesz-e a születési dátumom? Emlékeik szerint sem a mobil beszállókártyán, sem a nyomtatott verzión (a visszaútra csak ez lehetséges) nem lesz feltüntetve,de ez egy nagyon szenzitív kérdés számomra.
  Köszönettel:
  Amália

  1. Kedves Amália,

   Az utasfelvételt a légitársaság oldalán elvégezheti, felhasználói fiók nem kell hozzá. Amennyiben kell megadni okmányokra vonatkozó adatot akkor tudomásunk szerint az okmány típusa, száma, lejárata és az állampolgárság kerül a beszállókártyára az egyéb, járattal kapcsolatos adatok. A légitársaság hatásköre, hogy mit ír a beszállókártyára, így bővebb információt a légitársaság adhat!

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 6. Tisztelt repjegy.hu
  A Wizzair légitársaságnál vásároltunk jegyet a gyerekemnek és nekem. A gyerek sajnos nem tud jönni az útra. A kérdésem a következő. Problémám adódhat- e a reptéren a becsekkolásnál ha a második utas nem jelenik meg mivel mind két jegy az én számlámra lett megvéve. Nem szeretném ha én sem tudnék elutazni.
  Előre is köszönöm
  Karolina

  1. Kedves Karolina,

   Nem fog problémát jelenteni ha a másik utazó nem jelenik meg a reptéren.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 7. Kedves Repjegy.hu!

  A Ryanairrel utazunk Nápolyba. A mobil telefonom applikációján csináltam meg az elektronikus utasfelvételt.

  Kérdésem:
  – elfogadják-e, ha a telefonomon mutatom meg a beszállókártyát, vagy mindenképp ki kell nyomtatni;
  – ha mindenképp ki kell nyomtatni, azt hogy tudom megtenni /pl. egy printscreen megfelelő lehet erre?/

  Előre is köszönöm, üdvözlettel: IStván

  1. Kedves István

   Amennyiben applikáción keresztül készítette az utasfelvételt akkor a készüléket/appon keresztül tudja használni azt, ettől függetlenül a webes felületre belépve akár ki is nyomtathatja a papír alapú beszállókártyát.

   Nem megfelelő ha printscreen-vel készíti vagy a nyomtatható beszállókártyát a telefonra feltölti.

   Üdvözlettel,
   repjegy.hu

   1. Lanyomnak foglaltam jegyet a swiss jaratra.A swiss aplikaciot letoltottem neki.De fél azt használni nem mer itt becsekkolni.
    Ha kimegy a reptere es oda megy a chekin pulthoz a jeggyel megkaphatja papirformátumban a beszallo kártyát.?

    1. Kedves Kriszta!

     Igen, a SWISS díjmentes reptéri utastfelvételt biztosít! Az APP is jól műküdik, bátran próbálják ki!

     üdvözlettel,
     repjegy.hu

 8. Tisztelt repjegy.hu!
  Ryanair-el utazunk 4 felnőtt 1 tinèdzser.A tinit es az egyik felnőttet nem tudtuk becsekkolni.Voltam a reteren ott azt mondták fel lett cserelve a kèt szemèly a foglalàsnàl.Megcserèlte a hölgy de azòta sem tudjuk ezt megtenni..mi a teendő ilyen esetben?Köszönöm válaszàt.

 9. Tisztelt repjegy.hu! Norvégiába repülünk, Tromsoba, átszállással. Útlevelet igénylünk az utazáshoz, mert azzal információink szerint kevesebb a várakozási idő tranzitkor. Kérdés, mivel még nincs meg az útlevél, az igénylés folyamatban van, a személyi igazolvánnyal is lehet repülőjegyet vásárolni? Előre is köszönöm a választ.

 10. Tisztelt repjegy.hű.Az lenne a kérdésem hogy Budapestről utaznék Hollándiába egy kiskorú gyerekkel.Kell a szülői engedély az apukától és elég e a személyi igazolvány az utazáshoz vagy kell az utlevél?Koszonöm

 11. Tisztelt Repjegyesek
  Azzal a kérdéssel fordulok Önökhöz, hogy Austrian airlines-szal utazunk mint család-( 2 felnőtt, 1 gyerek (3 éves) , érdemes -e előzőleg plussz díjért az Austrian airline oldalán biztosítanunk a helyünket, hogy mindenképp a gyerek mellé ülhessünk vagy
  az online check-in-nél 24 h val utazás előtt is lehetséges választanunk egy más melletti ülőhelyet. ha jól olvastam, az Austrian Airline-nál csak a 2 év alatti gyermek esetében ingyenes a jegyek ( ha család utazik)egymás mellé biztosítása.
  Köszönöm válaszuk

  1. Kedves Judit!

   A légitársaságok egy felnőttet + egy kiskorút egymás mellé ültetnek, de nem feltétlen oldható meg, hogy a második felnőtt Önök mellett üljön. Előzetes ülőhely foglalás díj ellenében lehetséges, bár ez is függ a megvásárolt jegy kategóriájától!

   üdvözlettel
   repjegy.hu

 12. Tisztelt Repjegy.hu

  Ryanair légitársasággal utazunk majd áprilisban,és 1db ingyen a gépre felvihető kézipoggyásszal vásároltunk jegyeket melynek mérete 40x20x25 lehet. A kérdésem az lenne hogy a hátizsák amivel utazunk 43x30x15. Belefér ez még a megadott határokba vagy szigorúan nézik hány cm-el nagyobb a táska? Vagy űrtartalom alapján ítélik meg ? Ezeknél a kézipoggyászoknál amik beférnek a szemközti ülés alá, valóban 2 kg-os a súlyhatár?

  Köszönöm válaszukat!

  1. Kedves Emma,

   Tapasztalatunk szerint ha össze tudja nyomni a hátizsákot a kellő méretre akkor elengedik. A súlyhatár tudtunkkal nincs meghatározva a személyes táska esetében.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 13. Tisztelt Repjegy.hu!

  A check-in vagy a beléptetéskor probléma, ha a jegyen Dr. előnév nem szerepel, a személyi igazolványban viszont igen?

  Köszönöm válaszukat !

  Béla

  1. Kedves Béla,

   EU-n belül, ill. a legtöbb országban nem jelent problémát tudomásunk szerint. Kérjük vegye fel a kapcsolatot a jegyet kiállító irodával.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 14. Üdvözlöm!
  Mivel korábban még nem utaztam fapadossal (WIZZAIR),szeretném megtudni,hogy a kézipoggyászomat a raktérbe is feladhatom és a fedélzetre nem vinnék semmit és így tehetnék a csomagba pl.tusfürdőt…persze a megengedett 10 Kg-on belül ?
  Köszönöm

  1. Kedves Bertalan,

   A Wizzair esetében abban az esetben jár két kézipoggyász ha elsőbbségi beszállást vásárol. A jegy árában egy 40x30x20cm-es táska találató csak. Új poggyász kategóriaként 10kg-os feladott poggyászt is vásárolhat, igény szerint,

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 15. A Ryanair légitársasággal utazom. Az oda útra szóló beszállókártyát ki tudom nyomtatni itthon ha nem veszek ülőhelyet a gépen 48 órával az utazás előtt. Szeretném kinyomtatni a visszaút beszállókártyáját is itthon, ezt úgy meg tudom tenni, ha a visszaútra helyet veszek a gépen?

  1. Kedves Kata,

   Igen, pontosan!

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 16. Tisztelt Reojegy,
  Tuidly-jal utaznák Belgiumból Tenerifére. Április 17.-én. Már foglaltam ülést is, de nem tudok becsekkolni. Ez miért van? Vagy itt nem lehetséges az online csekkolás?
  Köszönettel:
  Zsuzsa

  1. Kedves Zsuzsa,

   A Tui oldalán talál információt az online utasfelvétellel kapcsolatban. Amennyiben szervezett úr, elképzelhető, hogy csak a reptéren tudja elvégezni az utasfelvételt.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 17. Tisztelt Repjegy,
  Tuifly-jal utaznák Belgiumból Tenerifére. Április 17.-én. Már foglaltam ülést is, de nem tudok becsekkolni. Ez miért van? Vagy itt nem lehetséges az online csekkolás?
  Köszönettel:
  Zsuzsa

 18. Tisztelt Repjegy,
  Foglaltunk 2 felnőtt és 1 gyereknek a Ryanairnél repjegyet Rómában, de most ébredtem rá, hogy a kislánynak 2 keresztneve van a személyiben, és én csak egyet írtam be a foglalásnál. Sajnos, már becsekkoltunk, így nem enged változtatni. Ebből lehet gondunk? Fel fogják engedni?
  Köszönettel,
  Adri

  1. Kedves Adri,

   Tudomásunk szerint a második keresztnév hiánya a Ryanairnél nem kötelező viszont javasoljuk, hogy a Ryanair chat felületen kérdezzenek rá és jelezzék feléjük a kérést, hogy korrigáltatnák a kislány nevét.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

   1. Tisztelt Repjegy.hu

    Ryanair esetében ha a check in-t követően útlevél csere történik akkor módosítható az útlevél szám?

    1. Kedves Levente!

     Utasfelvétel után a légitársaság ügyfélszolgálata vagy a chat felületen tud módosítást kérni, majd újra elvégezni az utasfelvételt.

     üdvözlettel,
     repjegy.hu

 19. Sziasztok, Wizzair-el utazom és a kézipoggyászom 42*30*25 méretű. Ha nem pakolom tele és össze tudom nyomni 40*30*20ra elfogadják?
  Svájcban és Budapesten elfogadják a mobil beszállókártyát? Nem találok róla információt.
  Köszönöm a segítséget! 🙂

 20. Tisztelt repjegy!
  Ha kinyomtatom a repjegyemet a4- papirra ki is kell vágnom?

  1. Kedves Katalin,

   Nem kell kivágnia.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 21. Sziasztok, Wizzair-el utazunk Az internetes utasfelvételt vesszük igénybe. A gép korán indul a kislányunkkal megyünk, akit nem szeretnénk túl korán kelteni. Ezért az lenne a kérdés, hogy ebben az esetben mi a javasolt időtartam? Mennyivel korábban kellene a reptérre érkeznünk, hogy biztosan mindenre legyen idő?

  Válaszotokat előre is köszönöm!

  1. Kedves Attila!

   Igen, javasoljuk, hogy 2,5 órával indulás előtt legyenek a reptéren. Nyáron az átlagosnál több járat közlekedik.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 22. Tisztelt, Repjegy.hu!
  Lányom vásárolt nekünk repülőjegyet a Booking com-on. Eurowings légitársaságnál. Sajnos Stuttgartból visszafelé elfelejtett poggyászt vásárolni. Miként módosíthatom?

  1. Kedves Érdeklődő!

   Kérem próbáljanak meg a légitársaság oldalán belépni a foglalásba ahol a kiegészítő szolgáltatásokat megvásárolhatják!

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 23. Tisztelt Repjegy !

  Azt szeretném kérdezni , hogy a rodoszi reptéren , ha nincs feladni való csomagom , de elvégeztem az internetes utasfelvételt , akkor egyből mehetek a biztonsági ellenőrzésre. Az itthoni folyamatot ismerem , gondolom , akkor ugyanaz lesz.
  köszönöm a segítségét előre is !

  1. Kedves Ferenc!

   A reptérre történp érkezés után a biztonsági ellenőrzésre mehet a kézipoggyásszal.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 24. Kérdésem, hogy az Eurowings járatain mekkora lehet a kézipoggyász mérete, amit fel szeretnék vinni a gépre?

  1. Kedves Zsuzsanna!

   1 db 8 kg-os kézipoggyász 55x40x23cm és 1 db kiegészítő táska: 40x30x10cm méretben.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 25. Augusztus 15.én a wizzairrel repülünk Debrecenből Milano Malpensára, Augusztus 19-én pedig Milanóból vssza Debrecenbe. A repülőjegyet egyszerre vettük, egy foglaláshoz tartozik. Ülőhelyet nem szeretnénk venni. Augusztus 13-án az odaúti internetes check-innel egy időben elkészíthető a visszaúti inernetes check-in is?

  1. Kedves Tamás,

   Csak aabban az esetben ha a visszaútra megvásárolják az ülőhelyeket így 30 nappal adott járat indulása előtt már el lehet végezni az utasfelvételtl. Az adott járat indulását megelőzően érvényes a szabály.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 26. Tisztelt repjegy.hu!
  Olyan kerdesem lenne hogy az online utasfelvetelnel elrontottunk baratnommel egy okmany adatot es ugyan nem csinaltuk vegig az utasfelvetelt, de nem engedi modositani az okmany adatot es ryanairrol lenne szo esetleg ezt lehet valahogy modositani online vagy igy akkor marad a helyszini utasfelvetel?

  1. Kedves Györk!

   Ez esetben kérem vegyék fel a légitársasággal a kapcsolatot, ilyen esetben általában kicsekkolják az utast vagy tudják javítani. Javasoljuk az online chat felületét a légitársaságnak!

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 27. Tisztelt Repjegy.hu! Július 24.-én indulunk Velencébe Ryanairrel .Repjegy kifizetve,hely lefoglalva még februárban.Online szeretnék becsekkolni de nem sikerül.Létezik,hogy 2 nappal előtte lehet csak ezt megtenni?Vagy egyáltalán van rá szükség? Még sosem intéztem ilyet.Várom segítségüket! Előre is köszönöm!

  1. Kedves Petronella!

   Amennyiben ülőhelyet is foglaltak (általában díj ellenében) akkor 60 nappal adott járat indulása előtt elvégezhető az utasfelvétel. A Ryanairnél szükséges elvégezni online vagy mobilon (utóbbit nem minden reptéren lehetséges), a reptéri utasfelvétel magas díj ellenében érhető el.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 28. Tisztelt Repjegy.hu!
  Édesanyám esetében felcserélődött repülőjegy vásárláskor a keresztnév:
  Az eredeti így néz ki: Nagy István Józsefné
  A jegyen így fog szerepelni: István Józsefné Nagy
  Mekkora probléma lehet ebből Ryanairnél a beszálláskor?
  Köszönettel,
  Krisztián

  1. Kedves Krisztián!

   Azt javasoljuk, hogy vegye fel a kapcsolatot a jegyet kiállító irodával vagy a légitársasággal, egyedül neki van rálátásuk, hogy a név helyes sorrendben vagy helytelenül lett-e megadva. A Ryanair esetében a leggyorsabban a Ryanair Chat felületén tud ügyet intézni.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 29. Tisztelt Repjegy!
  Becsekkoláskor a személyi igazolvány számban szereplő betűket véletlenül nem nagy betűvel írtuk, hanem kisbetűvel.
  Gond lehet ez a beléptetésnél?
  Ha igen, mit tudunk tenni?
  Előre is nagyon köszönöm a választ. Sürgős lenne.

  1. Kedves Katalin!

   Ez esetben kérem vegyék fel a légitársasággal a kapcsolatot, ilyen esetben általában kicsekkolják az utast vagy tudják javítani.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 30. Jóestét kívánok!

  Alexandra vagyok és Augusztus 17.-én repülök az akkor 1,5 fiammal az eurowingssel Köln-Bonn-ból Wien- be. A férjem csak 1 hét múlva jön utánunk. A kérdésem a következő. Kell valamilyen nyilatkozat, engedély, arról, hogy a férjem beleegyezik abba, hogy elrepülhetünk a kisfiammal? Ha igen hol találok ilyen nyomtatványt? Muszály közjegyzővel is aláiratni?
  Köszönöm.

 31. Tisztelt Repjegy!

  Abban kérnék segítséget, a Wizz-zel a visszaútra hogyan tudok check-inelni a lehúzások kifizetése nélkül.
  Ülésválasztás nélkül csak 48 órával indulás előtt teszik lehetővé a check-int. Értelemszerűen külföldön nem szeretném azzal tölteni az időt, hogy egy internetcafét vadásszak, ahol van nyomtató.

  A telefonomra nincsen natív alkalmazás. Ha a webes felületen elvégzem a check-in-t, az onnan letölthető PDF beszállókártyát elfogadják a telefon képernyőjén bemutatva? (A Mávnak pl. így jó.)

  Köszönettel:
  Ákos

  1. Kedves Ákos,

   Ha a visszaútra megvásárolja az ülőhelyet akkor a visszaúti check-in 30 nappal indulás előtt elvégezhető. A PDF-re vonatkozó kérdésére nem rendelkezünk információval, kérjük vegye fel a kapcsolatot a reptérrel.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 32. T.Repjegy!
  A nápolyi repülőtér elfogadja a Ryanair mobil beszállókártyáját?

  1. Kedvs István,

   Az alábbi információ áll rendelkezésre a Ryanair weboldalán:

   “A mobileszközökön használható beszállókártya-szolgáltatás elfogadott a legtöbb Ryanair repülőtéren, de előfordul, hogy néhány repülőtér a mobil beszállókártyát nem tudja elfogadni. A repülőterek listája a következő:
   Agadir
   Essaouira Airport
   Fez
   Nador
   Oujda
   Marrákes
   Rabat
   Tanger
   Kefalónia
   Vólosz
   Azon ügyfeleknek, akik ezekről a repülőterekről utaznak, online kell az utasfelvételt elintézniük, majd a beszállókártyát kinyomtatniuk.”

   További információt a nápolyi reptér tud adni.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 33. Tisztelt Repjegy!
  Online utasfelvételnél csak 2005-ig lehet kiválasztani a születési dátumot. A fiam 2007-ben született. Mi ilyenkor a teendő?
  Tisztelettel Wurm Gábor

  1. Kedves Gábor!

   Amennyiben irodánknál vásárolták a jegyet kérem vegye fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal mielőbb! Telefonszám: 06 1 510 0550

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 34. Tisztelt Repjegy!

  Online intéztük a becsekkolást (a német TUI utazási iroda weboldalán) és érdekelne bennünket hogy gond lehet-e ellenőrzéskor az hogy a vezetéknevükben egy “A” betűn hiányzik egy vessző (ezt kifelejtettük) illetve hogy a becsekkolás során minden németesen lett kitöltve (előbb az utónév aztán a vezetéknév ( vessző nélkül)).
  Münchenből indulunk egy TUIfly repülővel.

  1. Kedves Emese!

   A legjobb megoldás ha a TUI-val felveszik a kapcsolatot, hogy ellenőrzizzék a neveket. Az ékezet hiánya nem probléma, a foglalási rendszerek az angol abc karaktereit használják, különleges karakterek nélkül.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 35. Tisztelt Repjegy!

  Törökország az úticel szeptember 4-en. Elvileg 3-an lesz elérhető a beszallokartyank. Hogy kell ezt intézni, mármint a becsekkolast, és utána mi a teendő???
  Visszafelé meg a bravoflay becsekkol nekünk, ott ugyanez a kérdés, ki kell nyomtatni k, és ha nem tudjuk, akkor hogyan tovább? Hogy lesz fizikailag nálunk?
  Köszönöm, Csilla

  1. Kedves Csilla!

   Ez attól függ melyik légitársasággal utazik és Ők milyen szabályt alkalmaznak. A légitársaság weboldalán az erre vonatkozó információk elérhetőek.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 36. Tisztelt Repjegy.hu!

  Érdekőldni szeretnék, hogy az online utasfelvételnél ryanair oldalán csak az odaútra töltöttem ki, a visszaútnál a későbbi lehetőséget választottam, a nyitó oldalon azt írja, hogy most meg kell csinálnom visszafelére is az utasfelvételt. Nem lehet hazaindulás előtt megcsinálni? Azért hagyjuk nyitva, mivel előfordul, hogy a nyaralás alatt vásárolunk és nem férünk bele a kézipoggyászba tudjunk feladni bőröndöt is. Köszönöm a választ.

  1. Kedves Nikolett,

   Kiegészítő szolgáltatást, mint a poggyászt az utasfelvéltel után is vásárolhat, de a beszállókártyát újra kell nyomtatni. Alap esetben ha nincs ülőhely vásárolva a visszaútra akkor 48 órával lehet elkészíteni a beszállókártyát legkorábban.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 37. Tisztelt Repjegy.hu!

  Október 31.-én indulunk Budapestről Barcelonába Ryanairral. 11 főre foglaltunk helyet, melyet ki is fizettünk a foglalás pillanatában. A beszálló kártyát csak szeptember 1.-től tudjuk megkapni. Helyjegyes repülőjegyet vásároltunk. Időközben kiderült, hogy az egyik utas családi okok miatt nem tud velünk tartani, de más eljönne helyette. Próbáltuk a névmódosítást elvégezni, de sajnos sikertelenül. Tudjuk, hogy 115,-EUR költsége van a név módosításnak, melyet ki is fizetnénk, de az Ryan oldalon nem tudjuk ezt valamiért elvégezni.
  Tudnának segíteni, hogy most mit csináljunk, vagy hogy ez egyáltalán hogy működik?
  Előre is köszönöm a segítségét!

  Üdvözlettel: Virágné Kauker Zsuzsanna

  1. Kedves Zsuzsanna!

   Próbálják meg a Ryanair mobil applikációban, vagy másik böngészőben, esetleg a Ryanair Chat felületét használva. A Ryanair Maestro kártyát nem fogad el, Visa és Mastercardot igen.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 38. T. Repjegy.hu!
  Wizzair számlám forint alapú, egyéb fizetéseim alapján euro alapú visszatérítéseket kaptam. A wizzair csak annyit ír, hogy az alap pénznem szerint tudok a wizz air számlámról vásárolni. Hogyan tudnám ezeket az euro alapú összegeket felhasználni? (Konkrétan csomagot szeretnék a meglévő repjegyemhez rendelni vagy parkolást vásárolni)
  Előre is köszönöm

  1. Kedves Éva!

   A kérdésben a Wizz ügyfélszoglálat tudna segíteni a 06 90 900 555-ös számon, mely emelt díjas!

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 39. hello
  az erdekelne hogy a beszallokartyan hova kell irni a juniort mert en igy irtam : Jr Tamas Toth

  1. Kedves Tamás,

   A foglalás során lehet megadni, általában a vezeték vagy a keresztnév mögé.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 40. Kedves Repjegy.hu!
  Már nagyon rég jártam repülőtéren, az lenne a kérdésem, hogy Dubaiba utazunk Wizzairrel elsőbbségi és feladandó poggyász nélkül. Csak simán egy “ingyenes” kis kézi lesz nálunk és ülőhelyet vásároltunk. Online becheckoltunk már. Ebben az esetben kell menni a Check-in pulthoz, vagy egyből lehet menni a biztonsági ellenőrzéshez?
  Az útlevél ellenőrzés az hol történik? Az a biztonsági ellenőrzés után valahol? Vagy a Check-in pultnál?
  Köszönettel
  Béla

  1. Kedves Béla,

   Ha már megvan a beszállókártya és nem lesz feladott poggyász sem, úgy menetnek a biztonsági ellenőrzése, majd a tranzitból az útlevél ellenőrzésre. Visszaúton a Wizzair Dubai járat esetében jelenleg az online utasfelvétel nem lehetséges – így a reptéren visszafelé be kell állni az utasfelvételi pultokhoz átvenni a beszállókártyát, de ezt ellenőrizzék a foglalásba belépve is, változások előfordulhatnak!

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 41. olyan kérdésem lenne hogy már becsekkoltam.meg vannak a beszallo kartyak is de az egyik szemelynel ellett irva a szuletesi ev es nem engedi az online felulet at irni .
  mi a teendo?

  1. Kedves Bigi,

   Kérjük vegye fel a kapcsolatot a légitársaság ügyfélszolgálatával.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 42. Tisztelt repjegy.hu,

  Taskentbol Budapestre tervezek repulni Moszkvan (VKO) keresztul ket legitarsasaggal: Taskent – Moszkva Uzbekistan Airways, Moszkva – Budapest Wizzair, ketto kozott 12 ora varakozasi idovel a tranzit zonaban. Az a problemam, hogy sem a Wizzair alkalmazasan keresztul, sem online nem lehet elintezni a check-int a Moszkva – Budapest jaratra. Van-e ra mod, hogy a tranzit zona elhagyasa nelkul elvegezheto a check-in a Wizzair jaratara Moszkvaban? Feladott poggyasz nem bonyolitja a dolgot.

  Koszonettel,
  Balazs

  1. Kedves Balázs,

   Sajnos a VKO reptéren a Wizzair nem tud online vagy mobil beszállókártya lehetőséget biztosítani az alábbi leírás szerint, csak a díjmentes reptéri utasfelvétel. Sajnos a VKO reptérről nem rendelkezünk a kérdésének megfelelő információval, a reptér weboldalát javaslom: http://www.vnukovo.ru/en/
   Kapcsolat: http://www.vnukovo.ru/en/feedback/
   https://wizzair.com/hu-hu/informaciok-es-szolgaltatasok/foglalasi-informaciok/utasfelvetel-es-beszallas

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 43. A British airways el és az American Airlines-el fogunk New Yorkba utazni, a fedéltere felvihető kis bőrönd illetve kis táska méretét szeretném megtudni nem találtam erre infót. , Illetve az ülőhelyet mikor lehet lefoglalni, mert a foglalásnál ez nem volt opció, nyilván a család együtt szeretne utazni. és annak van e valami költsége.
  Köszönöm szépen

 44. Tisztelt Repjegy.hu!
  Június 17-re van repjegyem a British Airways-nél, London, Heathrow-Budapest, ülőhelyet is vásároltam, viszont az online chek-in csak indulás előtt 24 órával nyílik meg…. ez miért van?

  1. Kedves Viktória!

   A fapadosokkal ellentétben – ahol több helyen az ülés megváráslásával előbb megnyílik az utasfelvétel – a British Airways-nél ilyen szabály nincs. Sokszor az utasfelvételi rendszer sajátossága miatt nem lehetséges más/korábbi napon ugyanolyan járatszámú járatra bejelentkezni. A társaságok eltérő rendszert használnak/használhatnak.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 45. Köszönöm szépen!

 46. Tisztelt Repjegy.hu!
  A családnak megvettük a repülőjegyét, de utólag kiderült, hogy még egy fő csatlakozna hozzánk, viszont ő kiskorú. Hogyan tudom elintézni, hogy utazhasson velünk?
  Köszönettel Szemes Ági.

  1. Kedves Ágnes!

   Kérdése függ a légitársaság foglalási szabályaitól, kérjük vegye fel a kapcsolatot a légitársasággal!

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 47. Tisztelt repjegy.hu!
  A wizzairrel utazunk barcelonába január végén. A repülőjegyet egy utazási iroda foglalta le számunkra ahogy a szállást is. Az odautra a beszállókártyát 48 órával az indulás előtt küldik el amit kitudunk nyomtatni. Az lenne a kérdésem, hogy a visszaútra a szállásunkra fogják küldeni a beszálló kártyát? Ott kell kinyomtatnunk?

  1. Kedves András!

   Kérem vegye fel a kapcsolatota az utazási irodával, hogy hová fogják küldeni a beszállókártyát!

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 48. Tisztelt Repjegy.hu!

  Az Eurowings légitársaságnál vásároltam jegyeket Düsszeldorfba, majd onnan vissza. A kiútra nem tudunk velük repülni, mert korábban kell autóval kimennünk, de visszafelé már a megvásárolt jeggyel repülnénk. El kell ilyen esetben is végezni a kifelé útra is az utasfelvételt vagy elég csak később a visszaútra? Köszönöm a választ!

  1. Kedves Gábor!

   Kérem vegye fel a kapcsolatot a légitársaság ügyfélszolgálatával!

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 49. Lefoglaltam és kifizettem egy egyirányú utat tegnap ( 2020.02.27-én), április 26-ra. Mikor nyomtathatom ki a beszállókártyát,mert a foglaláskor nem kínálta fel a beszállókártya kinyomtatása opciót?

  1. Kedves József!

   Kérdése légitársaság függő, általában 24-72 órával indulás előtt lehetséges megtenni az online utasfelvételt.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 50. Köszönöm a választ.Amúgy a Wizzair járatáról van szó. Csak azért lepődtem meg,mert számtalanszor vásároltam már ettől a társaságtól repülőjegyet,de mindig ki lehetett nyomtatni a beszállókártyát már a vásárlás pillanatában. És volt már,vásárlás,két-három héttel az indulás előtt is.

 51. Tisztelt: Repjegy.hu

  Azt szeretném kérdezni , hogy ha a repjegyegyem átszálásos tehát valahol át kell szállnom akkor a nagy poggyász díját is 2X-er ( mivel ott uj gépre szálok)??

  1. Tisztelt Bertalan!

   Nem kell kétszer fizetnie a bőröndért.

   Üdvözlettel,
   repjegy.hu

 52. Mennyibe kerül a lufthansanál ha a reptéren veszem meg a 23 kg-os poggyász feladást.
  Köszönöm a választ előre.

  1. Tisztelt Tünde!

   A reptéren vásárolt poggyász ára az úti céltól függően változó lehet.
   Kérem, vegye fel a kapcsolatot a légitársaság ügyfélszolgálatával.

   Üdvözlettel,
   repjegy.hu

 53. Tisztelt repjegy.hu

  Itt ragadtunk Tenerifen. A Ryanairrel a poklott jarjuk. 23i jegyunket atraktuk a tegnapi levelukre 22re amit ma toroltek. Priority plusz 10kg feladando poggyasszal volt.
  Atprobaltam rakni 19re holnapra amit nem engedett mert a becsekkolasnal nem volt ulohely…
  Azert a jet2ra sikerult jegyet vennunk. Nem keves penzert.
  Kesobb probaltam a Ryanairnel ujra ugy hogy csak small baggal ,na ugy engedte… de a jegyen az van hogy a kapunal kiosztva a hely . Ez mit jelent pontosan?
  Orulet ami itt van most….
  Nem bizom bennuk, mert ha holnap kimegyunk a repterre ugy hogy innen a hotelbol kicsekkolunk ,es a Ryanair meg sem megy ,van nem tud helyet biztositani akkor ulhetunk tobb mint 24 orat a repteren ami alig mukodik.
  Udvozlettel,

  Krisztina

  1. Tisztelt Krisztina!

   Amennyiben nálunk történt a foglalása, úgy kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot oldalunkon!

   Tisztelettel,
   repjegy.hu

 54. Tisztelt repjegy.hu!

  A Ryanair-rel szeretném felvenni a kapcsolatot, de egyszerűen nem találok megfelelő telefonszámot.
  Az oldalukon lévőket próbáltam, de nem működnek. A Chatbot nem tud megfeflő információt adni.
  Tud esetleg telefonszámot ajánlani?
  Előre is köszönöm!
  Arnold

  1. Tisztelt Arnold!

   Próbálja meg az alábbi telefonszámon: + 44 871 500 5050
   Ezen kívül mi sem tudunk Önnek más elérhetőséget nyújtani!

   üdvözlettel:
   repjegy.hu

 55. Tisztelt repjegy.hu!

  A Ryanair légitársaságnál vásároltunk kedvezményes repülőjegyet családunknak. Sajnos nem vettük időben észre, hogy egyben is lehetett volna intézni a foglalást, ezért egyesével foglaltunk és külön-külön fizettük a jegyekért. Két 15 éves gyermekemnek ráadásul felnőtt jegyet vásároltunk. Azt már tudjuk, hogy az online utasfelvétel nem engedi a születési évük beállítást, és ezt módosítanunk kell, de attól tarunk, hogy abból is gond lehet, hogy nem egyszerre történt a foglalás. A férjem ryanair fiókjában megjelennek a foglalások és a profiljában is beállítottuk utastársakként a családot, de nem tudom, hogy ez elég lesz-e, vagy további összerendezésre lenne szükség, mivel két gyermekem még kiskorú?

  1. Kedves Zita,

   Javasoljuk, hogy a légitársaság ingyenes chat szolgáltatását használva vegyék fel a kapcsolatot a légitársasággal.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

A hozzászólás letiltva.