Érdekességek

Podcast ajánló az utazás és repülés szerelmeseinek

Utazós podcast ajánló | repjegy.hu

Manapság egyre többen fedezik fel maguknak a podcasteket, hiszen könnyű hozzájuk férni, és gyakorlatilag bárhol, bármikor hallgathatjuk őket. Szerencsére magyar nyelven is egyre többen jelentkeznek minőségi adásokkal, számtalan témában. Az alábbiakban olyan utazási podcasteket mutatunk be, amelyeket érdemes figyelemmel kísérni – nem csak utazóknak.


De mi is az a podcast?

Podcast alatt olyan digitálisan rögzített műsorokat értünk, amelyeket különböző internetes felületeken hallgathatunk meg, vagy tölthetünk le későbbi meghallgatásra a számítógépünkre, telefonunkra, vagy más, hangfájlok lejátszására alkalmas eszközünkre.

Maga az elnevezés az iPod és a broadcast (sugárzás, közvetítés) szavak összemosásából ered, és 2004-ben használták először.

Leginkább a rádióhoz hasonlítható, hiszen a podcasteket is hallgatjuk, általában valamilyen más tevékenység mellett, főleg utazás alatt, esetleg házimunka vagy sportolás mellé.

Sok hagyományos rádióműsor is elérhető podcast-formátumban is, hiszen így még több emberhez el tudnak jutni a tartalmak. A podcasteknek ugyanis megvan az a hatalmas előnye, hogy akkor hallgatjuk, állítjuk meg, vagy tekerünk vissza pár másodpercet, amikor mi akarjuk, ha pedig letöltöttük az eszközünkre, internetkapcsolattól függetlenül is élvezni tudjuk a műsorokat.

A podcasteket elérhetjük közvetlenül a készítők honlapjáról, valamint különböző médialejátszókon keresztül, például Spotify, Player FM, Radiopublic, Simplecast, Google Podcasts androidos telefonok, és Apple Podcasts iOS-es telefonok esetében.

Utazási podcast ajánló – melyek a legérdekesebb hazai podcastek?

Utazási podcast válogatás - ezeket ajánljuk

Az Utazási Podcast

Az Utazási Podcastben Mátai András beszélget világlátott emberekkel, és általuk mi is kicsit közelebb érezzük magunkhoz az olyan messzi helyeket is, mint Panama, New York, vagy épp Thaiföld. Az inspiráló beszélgetésekből ráadásul igencsak hasznos tippeket szerezhetünk következő utazásunkhoz.


Hetes Terminál

Elsősorban szakmai tematikájú műsorokkal jelentkezik hetente a Hetes Terminál csapata repülésről és utazásról egyaránt. A legfrissebb adásokban szó van többek között az uniós vakcina-útlevélről, de találhatunk érdekes interjúkat pilótákkal, a MALÉV egykori alkalmazottaival, vagy az űrkutatásért felelős miniszteri biztossal. A repülés szerelmeseinek kötelező!


HungaroControl Podcast

A magyar légiforgalmi szolgálat podcastjét is elsősorban a légiközlekedés iránt érdeklődőknek ajánljuk, hiszen hihetetlenül érdekes információkat osztanak meg a munkájukról. Pilótákkal beszélgetnek, megválaszolják a legizgalmasabb repüléssel kapcsolatos kérdéseket, beszélnek a repülésmeteorológiáról, hogy hogyan maradnak a gépek a levegőben, hogy mi fán terem a zöld repülés, vagy, hogy mi is az a légtérfelderítés. A repülésrajongók imádják!


Világcsavargó

A Radio Here We Go című utazási podcast házigazdája Papdi János, akinek a “hangos lapjai a világkörüli utak élménybeszámolói mellett érdekes interjúkat találunk külföldön élő magyarokkal, bennfentes tippekkel, programajánlókkal.


Okosutas

A Jazzy Rádió utazós műsora is elérhető podcast-formátumban. Informatív és érdekes adásokkal jelentkeznek heti rendszerességgel. Megéri követnünk őket, sok hasznos dolgot megtudhatunk tőlük!


RoadMovie

Szintén érdemes meghallgatnunk a RoadMovie adásait is. Találhatunk többek között interjúkat digitális nomádokkal, világjárókkal – izgalmas élménybeszámolóikból inspirálódhatunk saját utazásaink megtervezéséhez!


Korábbi hasonló tartalmaink is érdekelhetik: