Koronavírus

November 8-tól utazhatunk az USA-ba

A szeptemberi előzetes bejelentés után múlt héten közzétették a határnyitás pontos dátumát: eszerint a teljes védettséggel rendelkező személyek számára november 8-tól engedélyezik a beutazást az USA-ba.

Hivatalosan még nem közöltek minden részletet, az eddigi hírek szerint az alábbi feltételek lesznek érvényben az utazók számára:

  • A beutazók számára kötelező lesz a teljes oltottság igazolása, ehhez az FDA (Amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerengedélyeztetési Hivatal) vagy a WHO által elismert vakcinákat fogadják el (Pfizer/Biontech, Moderna, Astrazeneca, Janssen, Sinopharm és Sinovac).
  • Emellett a légi utasoknak egy 3 napnál nem régebbi, negatív COVID-teszttel is kell rendelkezniük.
  • Az oltottságról szóló igazolást az USA-ba induló járatra történő indulás előtt a check-in során fogják ellenőrizni.
  • A vegyes vakcinákkal oltott utazók is jogosultak a beutazásra. Eszerint aki az elfogadott oldóanyagok bármilyen kombinációjával rendelkezik, teljes mértékben beoltottnak tekinthető.
  • Várhatóan a 18 év alatti gyermekek számára nem lesz kötelező az oltás megléte.

A pontos részletszabályokról október végéig fognak tájékoztatást adni.

Az Egyesült Államok 2020 márciusában vezette be a beutazási korlátozásokat, azóta turistaként nem lehet beutazni az országba. A tilalom fenntartását az utóbbi időben egyre többen kritizálták a turizmus visszaesése és a negatív gazdasági hatások miatt. 


Kapcsolódó oldalaink: