Úti cél ajánló

Hétvégi kiruccanás? Ezeket a városokat ajánljuk!

Ugyan a többhetes nyári szabadságok ideje már lejárt, de egy-egy hosszú hétvégét még be tudunk iktatni az év vége előtt. A következőkben olyan külföldi úti célokat ajánlunk, ahol bátran eltölthetünk ősszel és télen pár napot, ha kicsit magunk mögött akarjuk hagyni a hétköznapokat.


London

Londont legalább egyszer látni kell: számtalan programlehetőség vár ránk a brit fővárosban és környékén. Minden nap van lehetőségünk eljutni ide Budapestről, és ha az esős időt sem bánjuk, akkor jól fogjuk magunkat érezni. A londoni Tower, a Buckingham-palota, a Trafalgar-tér, a British Museum csak a leghíresebb látnivalók, messze még a lehetőségek vége!


Dublin

Ha kicsit messzebb mennénk, de még mindig angol nyelvterületen maradnánk, akkor Dublin az ideális választás, ahova szintén minden nap indul járat. Még közelebb van a tengerpart, rengeteg a zöld, a kirándulási lehetőség, ha unnánk az ír főváros felfedezését. És természetesen egy igazi helyi pubot se hagyjunk ki: egy-két pohár Guinness kivételesen jól esik egy nagyobb séta után.


Koppenhága

Igazi kis ékszerdoboz a listán a dán főváros, ahova pénteken, vasárnap és hétfőn indulnak járatok. Élvezhetjük Koppenhága nyüzsgését, sétálva bejárhatjuk a csatornákon átívelő hidakat, hajózhatunk, csónakázhatunk, és természetesen biciklizhetünk rengeteget. Ne hagyjuk ki a Kis Hableány szobrát, vagy a Kastellett erődöt sem.


Prága

Pénteken, szombaton, vasárnap és hétfőn is eljuthatunk Prágába repülővel, ha tényleg nem akarunk messzire menni, de mégis felfedeznénk egy híres várost pár napra. Bejárhatjuk a várat, a hangulatos óvárost, sétálhatunk a Károly-hídon, és természetesen nem telhetnek el az esték némi cseh sör nélkül.


Róma

Róma az örök város, ősszel és télen is gyönyörű látványt nyújt, és turistából is kevesebb van, Budapestről pedig minden nap eljuthatunk oda. Érdemes persze előre megvenni a jegyeket, ha el akarunk menni a Colosseumba vagy a Vatikánba, de a klasszikusokon kívül is megszámlálhatatlan templom, múzeum áll készen arra, hogy felfedezzük őket.


Barcelona

Ha kellemesebb éghajlatra vágyunk a hűvös hónapokban, irány Barcelona! Csütörtökön, pénteken, vasárnap és hétfőn is indul járat a katalán városba. Természetesen nem hagyhatjuk ki a Sagrada Familiát, a Camp Nou-t, az FC Barcelona stadionját, sétálhatunk a Güell Parkban, vagy csak egyszerűen élvezhetjük azt a bizonyos katalán hangulatot – biztosan nem fogunk csalódni!


Korábbi hasonló bejegyzéseink is érdekelhetik: