Érdekességek Úti cél ajánló

A legizgalmasabb európai zenei fesztiválok 2024-ben

Szerencsére Magyarországon is rengeteg kiváló zenei fesztivál közül választhatunk, azonban teljesen más az élmény, ha külföldre utazunk egy vagy több előadó kedvéért. A koncertek és a bulik mellett így ugyanis lehetőségünk van közelebbről megismerni egy másik ország kultúráját is. Lássuk, idén milyen húzónevekkel csábítanak minket külföldre a legismertebb európai zenei fesztiválok.


Primavera Sound Barcelona

Parc del Forum, Barcelona, Spanyolország | Május 29 – Június 2.

2001 óta Európa egyik legjobb fesztiváljává nőtte ki magát a Primavera Sound. Idén olyan előadókkal csábítanak Barcelonába, mint Lana Del Rey, Troye Sivan, SZA, Peggy Gou, vagy a The National. Maga a helyszín, a Parc del Forum pedig a tengerparton van, így egyrészt érezhetjük a város nyüzsgését, másrészt a strandokon is ki tudjuk pihenni az éjszakai élet fáradalmait.

Forrás: Primavera Sound

Glastonbury fesztivál

Pilton, Egyesült Királyság | Június 26 – 30.

Ha európai fesztiválokról van szó, a brit Glastonbury megkerülhetetlen. Az elsőt még 1970-ben tartották: azóta egy olyan rendezvénnyé alakult, amely évente általában 200 ezer embert vonz. A 2024-es kínálat se lesz semmi: Dua Lipa, Coldplay, Shanai Twain, Olivia Dian, Disclosure, hogy csak pár nevet említsünk. A Glasto számtalan apró színpaddal, rejtett kinccsel és rengeteg programmal várja a fesztiválozókat: nem csoda, hogy villámgyorsan elfogynak a jegyek és bérletek.

Forrás: BBC Music

Montreux Jazz Fesztivál

Montreux, Svájc | Július 5 – 20.

A Montreux-i Jazz Fesztiválnak igazán festői atmoszférája van, hiszen a Genfi-tó és partvidéke egy semmihez sem hasonlítható helyszín. A tó és a hegyek látványa kiváló kiegészítése a zenének, ami idén is erős lesz.

Többek között a The Smashing Pumpkins, a Kraftwerk, a Massive Attack, valamint Alice Cooper és Lenny Kravitz is fel fog lépni – és ezzel csak pár ismertebb nevet emeltünk ki. Akár egy-két nappal is életre szóló élményeket szerezhetünk – ha pedig sikerül két teljes hétre kijutnunk, akkor pedig megszámolhatatlant.

Forrás: Montreux Jazz Festival

EXIT fesztivál

Péterváradi vár, Szerbia | Július 10 – 14.

Black Eyed Peas, Tom Morello, John Newman, Azariah – változatos nevekkel vár idén az EXIT fesztivál. A Péterváradi várban 4 napon át bulizhatunk július közepén, több mint 1000 fellépővel, körülbelül 40 helyszínen. Az EXIT nemcsak azért lehet jó választás, mert közel van, hanem azért is, mert ebben a különleges „miniállamban” tényleg magunk mögött hagyhatjuk a mindennapok gondjait.

Forrás: EXIT Festival

Parookaville

Weeze, Németország | Július 19 – 21.

Elsősorban az elektronikus zene kedvelőinek ajánlott a németországi Parookaville, amely 2015 óta várja az érdeklődőket. Gyakorlatilag egy 3 napos buliról van szó a Weeze repülőterén létrehozott városban, ahol DJ-k százai szórakoztatják az embereket. Idén többek között Armin van Buuren, Timmy Trumpet, Neelix, Mariana BO és Cristoph vannak a húzónevek között. A helyszín egyedi stílusa és energiái biztos, hogy újra és újra visszacsábítanak.

Forrás: PAROOKAVILLE

Rock en Seine

Parc de Saint-Cloud, Párizs | Augusztus 21 – 25.

Párizsban is találunk egy remek fesztivált: a Rock en Seine 2003 óta várja a rajongókat a kertekkel, szökőkutakkal, szobrokkal teli Parc de Saint-Cloud-ban. A neve ellenére nem csak rockzenekarokkal találkozhatunk itt: idén például a The Offspring, PJ Harvey, Fred Again vagy a Måneskin is fellép. Az évek során a ReS többek között a hip-hop, a metál, az elektronika területére is kiterjedt, és megalapozta pozícióját Franciaország első számú zenei fesztiváljaként.

Forrás: Rock en Seine

Ezek a tartalmaink is érdekelhetik: