Érdekességek

15 éves a repjegy.hu – 15 érdekesség rólunk

15 évvel ezelőtt, 2007-ben kezdte meg működését a repjegy.hu oldal. Az elmúlt másfél évtizedben sokat változott a légiközlekedés világa, a repülőjegy-értékesítés és az utazási szokások is. Légitársaságok indultak és szűntek meg, teret hódított az online vásárlás – és persze maga a weboldal is számos változáson ment keresztül. A születésnap alkalmából kicsit visszatekintettünk az időben és összegyűjtöttünk 15 érdekességet a repjegy.hu elmúlt 15 évéről .


Légitársaságok – Malévtól a fapadosokig

1. Az első repülőjegy-foglalás a repjegy.hu élesítésének a napján, 2007. január 2-án érkezett, Budapest-Helsinki-Budapest útvonalra szólt, a Finnair járatára.

2. Persze azóta sokat változott a világ. Bár már a kezdetektől elérhetőek voltak oldalunkon a fapados társaságok is, 2007-ben még a Malév, az Alitalia és a British Airways járataira foglaltak legtöbbet utasaink. 15 évvel később, 2022-ben már a Ryanair, a Wizz Air és a Lufthansa szerepel az első 3 helyen.

3. A repjegy.hu-n már a kezdetektől fogva célunk volt a lehető legteljesebb kínálatot biztosítani a repülőjegy vásárlóknak. Az indulás óta több mint 200 különböző légitársaság járataira állítottunk ki repülőjegyeket. Az ismertebb cégek mellett olyan ritkán hallott társaságok ajánlatai is megtalálhatók oldalunkon, mint az Air Madagascar, az indiai IndiGo vagy Bahrain nemzeti légitársasága, a Gulf Air is.

4. Igaz, hogy a legtöbben a legjobb árú repülőjegyeket próbálják elcsípni, de nem mindenki gondolkozik így. Az elmúlt 15 évben a legmagasabb jegyárat például egy Budapest-Chicago járatra szóló jegyért fizette egy utasunk. A Lufthansa business osztályra szóló repülőjegy 2 333 800 Ft-ba került.

Hová repülnek utasaink? Ahova csak lehet!

5. A repjegy.hu-n gyakorlatilag bármilyen úti célra foglalhat világszerte repülőjegyet – már ha létezik oda közlekedő repülőjárat. 2007 óta a világ több mint 100 országában 1200 különböző úti célra vásároltak utasaink repülőjegyet nálunk.

6. Az elmúlt 15 év foglalásainak összesítése alapján utasaink körében a legnépszerűbb város egyértelműen London volt, megelőzve Rómát és Barcelonát a képzeletbeli dobogón.

7. A legtávolabbi úti cél, ahová repülőjegyet vásároltak oldalunkon, a Föld túloldalán fekvő Wellington volt. Az új-zélandi főváros mintegy 18 000 km távolságra található Budapesttől, és az utazás – kedvező átszállás esetén is – körülbelül 30 órát vesz igénybe.

8. A legrövidebb repülőútra szóló repülőjegyet két karib-tengeri sziget közötti járatra állítottuk ki, Aruba-Curacao útvonalra. A két sziget repülőtere csupán 107 km-re fekszik egymástól, az utazás pedig menetrend szerint mindössze 30 percig tartott. Igaz, ebben az esetben a vonat nem volt alternatíva.

9. Legtöbb átszállást tartalmazó, többszakaszos repülőjegyet egy kalandos kedvű utasunk foglalta a Budapest-Amszterdam, Amszterdam-Atlanta, Atlanta-San Jose, San Jose-Atlanta, Atlanta-Fort Myers, Fort Myers-New York, New York-Amszterdam, Amszterdam-Budapest útvonalra. Utasunk 23 ezer km-t tett meg a levegőben – egyetlen repülőjeggyel.

Túl a repjegyeken: ügyfélszolgálat és online gondoskodás

10. Az online foglalás mellett kiemelt fontosságúnak tartjuk utasaink tájékoztatását és támogatását bármilyen felmerülő kérdés esetén, így mindig is fontos szerepe volt telefonos ügyfélszolgálatunknak. A pontos hívási információkat is tartalmazó telefonos rendszerünk 2014-es indulása óta érdeklődő ügyfeleink 175 000 alkalommal hívtak fel bennünket. Ha a beszélgetéssel eltöltött időt összeadjuk 9 700 órányi hívásban töltött idő jön ki, azaz összesen több mint 400 napnak megfelelő ideig beszéltek munkatársaink utasainkkal.

11. Leggyakrabban a poggyászokkal és az utasfelvétellel kapcsolatban érdeklődnek kollégáinktól, és gyakoriak az átszállásra vagy a repülőn szállítani kívánt háziállatra vonatkozó kérdések – legyen az kutya, macska, madár vagy valamilyen egzotikus hüllő. De munkatársaink a különleges élethelyzetek megoldására is fel vannak készülve: intéztek már évfordulós, szülinapi köszöntőket és egyéb egyedi bekészítéseket a fedélzetre. Volt olyan utasunk, aki egy ázsiai fogdából módosította a jegyét, és az is megtörtént, hogy a Covid-19 miatti lezárások kezdetekor az utolsó gépekkel menekítettük haza utasainkat.

12. A repjegy.hu Súgójában eddig több mint 150 gyakran feltett kérdést válaszoltunk meg, blogunkban pedig 300 cikkben olvashatnak repülőjegy-foglalásról szóló tanácsokat, utazási tippeket, úti cél ajánlókat. A legtöbb olvasót a pandémia idején íródott “Tudnivalók a karanténról – gyakori kérdések és válaszok” című írásunk érdekelte.

13. 2007 óta 26 milliónál is több alkalommal nyitották meg a repjegy.hu weboldalt látogatóink, összesen több mint 1,4 millió órát eltöltve az oldalunk böngészésével.

14. A repjegy.hu weboldala 15 év alatt 3 jelentősebb designváltáson esett át. Legutóbb 2020 tavaszán újultunk meg. De ami nem változik: mindig is a kényelmes, egyszerűbb és gyors repülőjegy foglalást tartjuk szem előtt!

15. Mi is szívesen játszunk, és szívesen indítunk is játékokat! A repjegy.hu által szervezett nyereményjátékokon a szerencsés nyertesek a világ számos távoli és különleges pontjára repülhettek el: New Yorkba, Szöulba, Lettországba, Ciprusra, Thaiföldre vagy Hawaiira.