Tippek a foglaláshoz

Átszállási tudnivalók repülős utazásoknál

Magyarországról külföldre utazna, de nincs közvetlen járat a célállomásra? Blog bejegyzésünk kapcsán arra keressük a választ, hogyan tehetjük még zökkenőmentesebbé átszállásunk repülős útjaink alkalmával,  továbbá, mire érdemes odafigyelni nyaralásaink során.

Honnan tudom, melyik terminálról indul a járatom?

A kellemetlenségek elkerülése érdekében, érdemes még az indulás előtt tájékozódni arról, hogy járata az adott reptér melyik termináljáról indul. Erről az utazási iroda, illetve a foglalási rendszerekhez tartozó információs oldalak tudnak segítséget nyújtani. A járatot üzemeltető légitársaságot a jegyeken rendszerint feltüntetjük.

Érdemes még az indulás előtt tájékozódni.
Érdemes még az indulás előtt tájékozódni.

Előfordulhat, hogy a repülőjegyen lévő járatszám szerinti légitársaság nem ugyanaz, mint amelyik az adott járatot valójában üzemelteti. Ennek oka, hogy a jobb menetrend érdekében a légitársaságok többsége helyeket bérel más társaságok járatain is. Például, lehetséges, hogy egy Air France (AF) járatszámon kiállított párizsi repülőjeggyel igazából egy Delta légitársaság által üzemeltetett járaton fogunk utazni, ami a terminál szempontjából igen fontos.

Mit tegyek amikor át  kell szállnom?

A repülőtéren segítségül mindig  jelzőtáblák mutatják merre kell menni azoknak, akik átszállnak egy másik járatra. Átszállásunkat azonban számos egyéb tényező befolyásolhatja.  Az alábbiakban összegyűjtöttük a legfontosabbakat.

Ha átszállásos jegyem van:

Amennyiben átszállással vesszük meg jegyünket, akkor az esetek többségében nem kell felvenni a bőröndünket, mivel a légitársaság átrakja a csatlakozó járatunkra. A csomagokra minden esetben felkerül a célállomás kódja, illetve rövid csatlakozási idő esetén a poggyászokat külön jelzéssel látják el. Általában a beszállókártyánkat a csatlakozó járatokra is kézhez kapjuk már az első bejelentkezés során, így ezen járatokra az átszállási pontokon már nem kell elvégeznünk a check-int, kizárólag azt a kaput kell megkeresnünk, ahol a járatunkra a beszállítást végzik majd.

Check-in
Check-in

Fontos tudnivaló, hogy a nem átszállásos jegyek esetén, vagyis amikor kétszeri foglalással vesszük meg jegyünket, akkor a check-int minden esetben külön-külön kell elvégeznünk a járatokra és a poggyászunkat is csak az adott járatra tudjuk feladni. Amennyiben járatkésés vagy törlés fordulna elő, és a csatlakozó járatot nem érjük el, akkor külön álló foglalások esetén a légitársaság nem téríti meg a felmerülő plusz költségeinket, hanem saját magunknak kell arról gondoskodnunk.

Mire figyeljek oda az átszállásos repülőutak lefoglalásánál?

Átszállási idő kiválasztása: A légitársaságok minden esetben feltöltik rendszereikbe az adott repülőtérre vonatkozó minimum átszállási időt. Ez az idő átszállási pontonként változhat, kisebb reptereken (pl. Prága, Varsó) 35 perc is elegendő, de nagyobb reptereken (Pl. Frankfurt, Párizs) ez az idő egy óra is lehet.  Abban az esetben, ha reptérváltás is történik, akkor bele kell kalkulálni az egyik helyről a másikra történő átjutást, így az átlagosnál hosszabb időintervallumot érdemes választani.

Ha repülőteret is váltunk: Érdemes tájékozódni arról, hogy az esetleges átszállás során az átszállóponton szükséges-e repülőteret is váltani. Ezt úgy tudjuk leellenőrizni online foglalás esetén, hogy a feljövő találatokból történő kiválasztás után, látni fogjuk annak a reptérnek a 3 betűs kódját amire megérkezünk, továbbá az is fel van tüntetve, amire át kell szállnunk. Ha a két kód különböző, akkor repteret is kell majd váltanunk. Ilyen esetben tájékozódjunk, hogy az átszállásnál esetlegesen transzfert, illetve a poggyász átszállítását a légitársaság biztosítja-e számunkra.

Két különböző légitársasággal utazunk: Ne feledjük, hogy repülős útjaink során a ránk vonatkozó szabályok légitársaságonként igen eltérőek lehetnek. Gondolunk itt az eltérő poggyász, kisállatok szállítására vonatkozó szabályokra, de a kisgyermekkel együtt utazás terén is jelentős különbségek lehetnek. Ebben az esetben általában azon légitársaság szabályzata a mérvadó, amelyikkel az első szakaszt repüljük.

Milyen dokumentumokra lesz szükségem átszállásos utazás esetén?

Releváns információt minden esetben a Külügyminisztériumtól kaphatunk.

Ha nem használtam fel a repülőjegyem első szakaszát, akkor attól a többit még felhasználhatom?

Nagyon fontos szabály a normál légitársaság repülőjegyeinek esetében, hogy amennyiben a jegy első szakaszát nem használja fel az utas, úgy a légitársaság automatikusan törli a foglalás többi részét (a tovább-, vagy a hazautazást). Ez alól soha nem tesznek kivételt, még akkor sem, ha az utas előre jelzi szándékát!

Megváltozhat-e a repülőjegyen szereplő menetrend?

A légitársaságok által meghatározott menetrendi időpontok tájékoztató jellegűek, azokat a légitársaságnak jogában áll bármikor módosítani. Szerencsére, ez viszonylag ritkán fordul elő, mégis ajánlott az utazás előtt 1-2 nappal ellenőrizni az indulási időpontokat.

Célszerű a jegyen szereplő indulási idő előtt legalább 2 órával hamarabb a reptérre érkezni
Célszerű a jegyen szereplő indulási idő előtt legalább 2 órával hamarabb a reptérre érkezni.

Ezt megteheti honlapunkról is, amennyiben a “járatinformáció” linkre kattint. Néha előre nem várt események is módosíthatják a menetrendet (pl. kedvezőtlen időjárás, technikai problémák).

Ilyenkor a légitársaságok igyekeznek a lehető legkevesebb kellemetlenséggel eljuttatni az utasokat a célállomásra, felelősséget azonban nem tudnak vállalni a késésből eredő anyagi és egyéb károkért. Ugyanez a helyzet, ha az utas saját hibájából kési le a járatot. Amennyiben a légitársaság bármilyen módon okolható a késésért, úgy kártérítésre kötelezhető.

A megnövekedett légi forgalom, és a szigorodó biztonsági előírások miatt kérjük, hogy ha teheti, már a jegyen szereplő indulási idő előtt legalább 2 órával jelenjen meg a repülőtéren. Ügyeljen arra, hogy a járatra történő bejelentkezés – úti céltól függően – 30-40 perccel a menetrend szerinti indulás előtt végződik! Ezután már senkit nem engednek beszállni!

Kellemes utat kívánunk!

 

 

 

  212 Responses

 1. Nagyon köszönöm az infot, megkaptam a választ a amit kerestem.

 2. T.Cim! Erdeklodni szeretnek, hogy ketszeri atszallasnal van-e lehetoseg a reptereken olyan szolgaltatast igenybe venni, hogy az atszallo utast a leszallast kovetoen atkiserik, atszallitjak a tovabb indulo masik jarathoz? Nem beteg, nem rokkant az illeto, csak szukseg lenne segitsegre az atszallasnal. Fel az eltevedestol, es hogy emiatt lekesne a jaratot. Budapest Kanada utvonal, atszallohelyek meg ismeretlenek. Koszonettel: B

  1. Kedves Babszi,

   Ilyen szolgáltatás kevés társaságnál van, mely díjköteles. Minden ki van táblázva a reptereken, a kint dolgozó kollégáktól bátran kérdezzenek, és nem árt átnézni az adott reptér térképét, melyet a weben megtalálnak. Érdemes ez esetben olyan járatokat választani ahol hosszabb az átszállási idő.

   Üdvözlettel,
   repjegy.hu

   1. Tisztelettel kérdezem, Vancouverbe utazom és Amsterdamban át kell szállnom. Segítséget szeretnék igénybe venni, aki átkisér a vancouveri járathoz. Lehetséges?

    1. Kedves Marika,

     Kérem vegye fel a kapcsolatot azzal az irodával ahol a jegyét kiállították.

     Üdvözlettel,
     repjegy.hu

  2. Tisztelt Repjegy!

   2017 márciusában utazom Phuketre Dubaji átszállással. Soha nem voltam még ilyen hosszú úton, nem szálltam át még soha. Angolul nem beszélek. Eléggé parázok az átszállásnál. Tudni fogom, hogy merre kell mennem? Nem fogok eltévedni ? Amikor a gépről leszállok mondják merre menjek? Szóval ezek lennének az aggályaim…A lányommal megyek ő beszél alap-gyenge középfokon angolul. Ez elég ?
   A választ nagyon köszönöm, Üdv: Moncsi

   1. Kedves Mónika,

    A Dubai DXB reptér a világ legnagyobbjai közé tartozik, mint minden reptéren itt is minden ki van írva, táblák mutatják a irányt. Ha elbizonytalanodna nyugodtan forduljon a reptéri dolgozókhoz, mutassa meg nekik a kapott jegyet és megmutatják a helyes irányt, nagy gyakorlatuk van ebben!

    üdvözlettel,
    repjegy.hu

    1. Köszönöm szépen a választ. Remélem igy lesz… 🙂
     Üdvözlettel: Mónika

 3. T Repjegy!
  Hamarpsan Bécsből utazom Dubrovnikba, Belgradi àtszàllàssal. Együtt vettem meg a jegyem, és poggyàszom nem lesz, csak a kézi.
  A fenti ismertetőből úgy tűnik, hogy màr Bécsben megkapom a két beszàllókàrtyàt, és Belgràdban csak meg kell keresnem, hogy honnan indul a jàratom.
  Úgy gondolom, hogy nem kell kijönnöm a vàmon…
  (Erre lesz màsfél óràm. )
  Milyen kiíràst kell figyelembe vennem?
  Mit kell követnem?
  Köszönöm
  Juci

  1. Kedves Juci,

   A leírtak alapján véleményünk szerint Bécsben megkapja beszállókártyákat az odaútra. A belgrádi reptéren a digitális kijelzőket kell elsőnek figyelni, azokon pedig a járatszámot amivel tovább utazik Dubrovnikba (departures, induló járatok). A járatszám és a desztináció mellett ki lesz írva a kapu száma is egy idő után. A kapuk irányai külön táblákon lesz kiírva, ezt kell már csak követnie! Másfél óra elegendő átszállni, biztonság kedvéért érkezzen minél előbb a kapuhoz!

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 4. Tisztelt Repjegy!
  Két átszállással utazunk San Diegoba,a jegyet egy foglalással vettük.Átszállások:1.BerlinTegel-55 perc-
  2.New York JFK-1 óra 40 perc.Az átszállási idők elég rövidek,de csak ezt a lehetőséget kaptuk.Kicsit izgalmasnak tűnik! Kérdéseim:végigviszik-e a csomagot vagy csak New Yorkig? (Air Berlin és American Airlines)
  Csak Pesten kell becsekkolnunk vagy New Yorkban újra?
  Visszafelé hasonlóan egy foglaláson két átszállás:San Diego-Phoenix-London-Budapest
  Várom a gyors választ!Köszönettel:lldikó

  1. Kedves Ildikó,

   New Yorkban várhatóan ellenőrizni fogják a poggyászt, azonban a beszállókártyákat végig ki szokták adni! A reptéren a poggyász címkén rajta lesz, hogy meddig fog menni pontosan a bőrönd. Berlinben elegendő szokott lenni az 55 perc, New Yorkban pedig ez a minimum csatlakozási idő.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 5. Szia,
  Októberben utazunk Balira és igazából a visszaút lenne az érdekes:
  Baliról Kuala Lumpurba megyünk egy társasággal,ami 23:55-re ér KL-ba.
  És egy másik légítársasággal jövünk tovább hazáig,ami pedig 02:05-kor indul KL-ból.
  Itt gondolom ki kell majd vennünk a bőröndöket és újra be kell majd csekkolnunk,ugye?
  Elég lesz az újra csekkoláshoz,átszálláshoz ez a cca. 2 óra?
  Előre is köszi a választ.

  1. Kedves Emese,

   A bőröndöt fel kell venni, majd ismét feladni, ismét átesni a biztonsági ellenőrzésen! Nagyon rövid ez az idő, ilyen esetekre legalább 3-4 órát javaslunk amennyiben 2 külön jegyben van a foglalásuk.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 6. T. Repjegy!

  Bécsben mennyi átszállási idő a minimálisan szükséges?
  50 perc elég még egy kisebb késéssel is az Austrian járatainál?

  Köszönettel, Krisztián

  1. Kedves Krisztián,

   A minimum csatlakozási idő a globális foglalási rendszer szerint 30 perc és egy óra közt mozog járatoktól függően.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 7. Tisztelt Repjegy !

  Los Angelesbe tervezek repülni. A legtöbb esetben Amszterdam Schiphol, Charles de Gaulle , Zürich, Frankfurt Intl, London Heathrow, Milánó Malpensa átszállással kell számolni.
  Egy ismerősöm belém tette a parát, hogy nagyon figyeljek oda a csatlakozási időre , mert a transzatlanti járatok esetében 1 órával indulás előtt lezárják a chek in-t ( azaz min 2 órát szánjak az átszállásra).
  Tegyük fel hogy végig egy légitársasággal repülök, tehát a bőrönddel nem kell bajlódnom.
  Mennyi idő kell ezeken a reptereken az átszállásra ?
  Rengeteg ajánlat van amikor kevesebb mint 2 óra átszállással kínálják a repjegyeket – érdemes ezekkel foglalkozni, vagy maradjak a 2+ órás átszállásos járatoknál?
  Köszönöm!

  Üdv,
  Zoli

  1. Kedves Zoli

   Általában Európában elég a 2, 2,5-óra az átszállásra, azonban pl. az USA-ba történő első belépési pontján javasoljuk a 3-4 órát minimum. Sajnos hosszadalmas lehet az ellenőrzés és a beléptetés folyamata. Azért is érdemesebb hosszabb várakozási időket hagyni mert járatkésés esetén is lesz esélye elérni a csatlakozó járatát!

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 8. Tisztelt Repjegy!

  Februárban átszállással utazok Budapestről Santorinire, illetve vissza. Hazafele úton több opció is van, 20-17-10 óra várakozási idő Athénben. Nem váltok társaságot és a repjegy tartalmazza az átszállást. Kérdés, hogyha a hosszabb várakozási időt választom, és mondjuk a nap nagy részét és az éjszakát Athénben tölteném, ezt megtehetem? Ha elhagyom a repteret, majd visszatérek, gondolom az ellenőrzésen át kell mennem, de külön nem kell becsekkolni. Emiatt egy kicsit izgulok. Még nem utaztam ilyen hosszú várakozási idővel, ezért nem tudom, mi lenne a legjobb megoldás.

  Köszönettel:

  Timy

  1. Kedves Timy!

   A hosszabb várakozási időre elhagyhatja a repteret, országot sem vált az átszállással, a beutazási szabályok is egyeznek akár Athénig akár Szantoriniig utazik. A poggyászt kiadásáról a reptéri check-in tudna felvilágosítást adni. A szállás költségét – ha lesz – az utazónak kell biztosítania és 2 órával indulás előtt ismét kint kell lenni a reptéren, bejelentkezni a járatra, és ismét átesni a biztonsági ellenőrzésen! Beutazási szabályok magyar állampolgárok részére: http://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?gorogorszag

   Kellemes utazást kívánunk!

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 9. Kedves Repjegy.hu!

  Bp-ről Bangkokba utaznék, majd vissza Isztambulon keresztül egy légitársasággal (turkish airlines). Sajnos oda is és vissza is 1 óra átszállási időm van. Ha csúszás lenne bevárják egymást a gépek? Szerinted bevállalható?
  Nagyon szépen köszönöm előre is a segítséged!
  Üdv, Tamás

  1. Kedves Tamás,

   A minimum csatlakozási idő 1 óra IST reptéren. Amennyiben induláskor tapasztalható olyan mértékű késés ami azt indikálja, hogy lekésné a csatlakozó járatát akkor tájékoztatni szokták az utasokat már a reptéren a lehetőségekről.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 10. Kedves Repjegy,

  szeretném a segitségüket kérni.
  Én október 5-én 2O16-ban megvettem a jegyem Ausztráliába Melbourne-be.
  az volna a problémám, hogy én Bécsből Istambulba a Turkish Airlines-sal a tripsta-n keresztül vettem a jegyemet ahol a menetidő Bécs: O7.OO Istambul 1O.25 reggel és onnan 13.25 kor indulok tovább Quatar Airwaysel Dohaba onnan pedig tovább Melbourne-be. mivel ez két külön foglalás igy istanbulban ki kell vennem a csomagomat, átmenni a passport kontrollon majd becsekkolni a quatarhoz és vissza a biztonsági ellenőrzésen. Erre a 3 óra tökéletesen elég lett volna és meg is kaptam a visszaigazoló email-eket mindkét légitársaságtól az E-ticketekkel együtt a feltüntetett időpontokkal.
  viszont október 1O-én egy barátomnak néztem jegyet és akkor a Turkish Airlines a Bécs Istanbul járatra az érkezési időt 11.25-re irta ki. akkor rögtön hivtam a Tripstat, emaileket küldtem , a turkish Airlinest is többször hivtam és panaszleveleket irtam hogy segitsenek tegyék át a jegyemet az előző napra mert az a két óra nem lesz elég az átszállásomra és a török kormány már szeptember 19-én hivatalosan bejelentette, hogy nem lesz óraátállitás a téli időszakra, mert ez az oka az érkezési idő változásának mivel igy magyarország és törökország között az idő 2 óra különbségre nőtt.
  a Tripsta a turkish airlines-ra mutogat , a turkish airlines a tripstara meg a török kormányra én pedig december 29-én készülök Melbourne-be és addig rengeteget idegeskedek már egy hónapja megy ez a huzavona és senki nem hajlandó segiteni, nem tudom már mit tegyek kérem valaki segitsen nem a szomszédba megyek és a barátommal szeretném tölteni a szilvesztert , nem volt olcsó ez a jegy és tényleg nem érzem magam hibásnak viszont senki nem akar felelősséget vállalni olyan jegyet vettem amii nem átirható még dij ellenében sem mivel azt gondoltam ha én korrektül előre kifizetem a megkeresett pénzemből a jegyem akkor ők is korrekt információkat közölnek és nem hamis jegyet adnak el nekem.
  érdekes módon quatar airways nem változtatott az időpontokon , ők felkészülten közölték az információkat.

  önök szerint elég a két óra kivenni a böröndöt, átmenni a kontrollon istanbul atatürk reptér, becsekkolni vissza securitin? mit tegyek kérem segitsenek könyörgöm.

  köszönöm előre is bármilyen jellegű segitségüket.

  1. Kedves Vicky,

   A két légitársaság egymás jegyeiről nem tud (nem lehet őket egy jegyben kiadni!), így ha módosítható is bármelyik jegy, díjmentes jegycserét sajnos nem szoktak emiatt lehetővé tenni. Véleményünk szerint a 3 óra is kevés lenne két külön jegynél, késés és menetrendváltozás is bármikor előfordulhat. A menetrendváltozás sokrétű lehet és mindkét említett légitársaságnál előfordul.

   A legoptimálisabb az lenne ha valamelyik jegyét – díj ellenében is – módosíttatná az adott légitársasággal.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 11. Kedves Repjegy!

  Velencébe utazom átszállással, ez lesz az első repülőutam. Odafele müncheni, visszafele frankfurti átszállással utazom a Lufthansával. Mivel egyedül leszek, kicsit aggódom, hogy minden rendben legyen.
  – A repjegyet nem én foglaltam, egy rendezvényre hívtak meg, a szervezők intézték és foglalták az egészet, ezért viszonylag kevés infót kaptam az egész útról. Az online check-in-t az átszállásos útra egyben meg tudom csinálni vagy külön-külön kell?
  – Nem találtam infót arra vonatkozóan, hogy az átszállásoknál fel kell-e vennem a csomagomat, vagy a légitársaság átpakolja a csatlakozó gépre (az odaút alkalmával Bp-München Lufthansa, München-Velence viszont Air Dolomiti légitársasággal).
  – Mi történik, ha késik a gépem? Visszafelé csak másfél óra a várakozási idő Frankfurtban.
  – Hogyan fogok eligazodni a reptéren? Minden egyértelműen van kitáblázva?
  – Lesz-e lehetőségem a várakozási időben vásárolni a reptéren?

  Elnézést a sok kérdésért, de mivel ez lesz az első utam és egyedül leszek, ezért nagyon sok ilyen jellegű aggályom van.

  A válaszokat előre is köszönöm!
  Dóri

  1. Kedves Dóri,

   Az odaútra egyben elvégezhető az utasfelvétel a Lufthansa weboldalán a legtöbb esetben, 23 órával indulás előtt nyílik erre lehetőség. Amennyiben nem végzi el úgy a reptéren is díjmentes az utasfelvétel. A poggyászt a reptéri dolgozók átrakják a másik járatra.
   Amennyiben induláskor tapasztalható olyan mértékű késés ami azt indikálja, hogy lekésné a csatlakozó járatát akkor tájékoztatni szokták az utasokat már a reptéren a lehetőségekről. A reptéren minden pontosan és egyértelműen ki van írva, de lehetőség van segítséget kérni a helyszínen is az eligazodásban. A reptéri tranzitban történő vásárlás lehetséges.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 12. Kedves Repjegy.hu!

  Hosszú átszállási időnket (több, mint 14 óra) Abu Dhabiban városnézéssel szeretnénk tölteni. A járat indulása előtt mennyivel kell visszaérni?

  Köszönettel:
  Lendvai Edit

  1. Kedves Edit!

   Minimum 2,5-3 órával indulás előtt érjenek vissza a reptérre!

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 13. Kedves Repjegy. hu!
  December 5-i indulással és két átszállással utazok Costa Rica-ba. Budapestről Párizsba, Párizsból Mexikóba az Air France járataira van foglalásom, Mexikóból pedig az Aeromexico- val tovább. Párizsban 2:33 perces átszállási időm lesz, Mexikóban 16 óra. Visszafelé Atlanta- Párizs – Budapest, Atlantában 5:30 óra várakozással. Az egyik kérdésem a következő lenne: a csomagokat ilyenkor automatikusan átviszik a következő gépre, vagy minden reptéren ki kell csekkolni, felvenni a csomagokat, majd vissza csekkolni? A másik pedig: a budapesti becsekkolás érvényes a többi átszállásra is, vagy pedig előzőleg online csekkolást is meg lehet (vagy kell) csinálni, minden társasághoz? Online csekkoláskor lehet választani ülőhelyet?

  A választ előre is köszönöm!

  Nóri

  1. Kedves Nóri,

   Mexikóban nagy valószínűséggel kiadják a bőröndöt ahol ismét átvilágítják. A poggyászcimkén látni fogja, hogy meddig van a poggyász feladva.
   Online utasfelvétel nem kötelező, azonban van lehetőség elvégezni, ill. ülőhelyet választani a legtöbb esetben. Kérem olvassa el az USA beutazási szabályait, amennyiben csak átszáll akkor is ki kell váltania az ESTA engedélyt, mivel beléptetik az országba! Ennek hiányában a járatra nem fogják felengedni!

   http://konzuliszolgalat.kormany.hu/amerika?egyesult-allamok-usa#c

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

   1. Kedves Repjegy. hu!

    Köszönöm a választ! Az ESTA már megvan, csak a csomag sorsával nem voltam teljesen tisztában. Még egyszer nagyon köszönöm!

    Nóri

 14. Tisztelt Repjegy!
  Lányom utazna Nantesba, de csak átszállásos repülőjegy van.
  Elegendő Brüsszelben 1 óra az átszállásra? Mindkét légitársaság ugyanaz, az Air France.
  Fent olvastam, hogy a csomaggal nem kell foglalkozni, mert jelzik, csak a departuresnél figyelni melyik kapun kell menni?
  Gyors válaszát köszönöm. Nem merem megvenni addig a jegyet amíg nem győződtem meg, hogy elengedhetem egyedül.

  1. Kedves Marianna,

   A minimum csatlakozási idő BRU reptéren 50 perc, így ha nincs késés akkor az 1 óra elegendő! A poggyászt átrakják a csatlakozó járatra.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 15. Tisztelt repjegy.hu!

  November 30-án repülök Miamiba Párizs CDG átszállással. Együtt vásárolták a két jegyem az AF légitársaságnál, de aggályaim merültek fel az átszállási idővel kapcsolatban. 12:10re érnék a CDGre majd 13:45kor indul a következő gép, de az utolsó check in 1 órával indulás előtt lesz így kb. 30 percem marad átszállni. Kellene-e esetleg módosítani a 2. járatot vagy elég lesz ennyi idő?

  Üdvözlettel: Tünde

  1. Kedves Tünde,

   CDG reptéren a minimum csatlakozási idő 1 óra, így az Ön által megadott adatok szerint elegendő idő lesz az átszállásra. A beszállókártyát az induló reptéren már ki szokták adni.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 16. Tisztelt Repjegy!

  Nem vagyok rutinos a repülésben, főleg nem a következő utamat tekintve. Torontóba utazom átszállással. Az Önök oldalán keresztül vásároltam meg egyben a repülőjegyet. A következő kérdések merültek fel bennem:
  odaút: – Air Canada Frankfurtig és szintén Air Canada Torontóig. Az online check in-t csak egyszer kell elvégeznem, és az az egész odaútra biztosítja a beszállókártyát? Illetve a poggyásszal sem kell foglalkoznom az átszállásnál?
  visszaút: – Air Canada Münchenig és Lufthansa Budapestig. Ebben az esetben is elegendő egy online check in? A poggyászomat itt sem kell kivennem?

  Válaszát előre is köszönöm:
  Dani

  1. Kedves Dani!

   Az Air Canada weboldalán tud majd bejelentkezni a járatra a légitársaság foglalási azonosítójával vagy jegyszám megadásával 23 órával indulás előtt a teljes odafelé tartó járatokra, a visszafelé útra szintén ez érvényes. Az online utasfelvétel nem kötelező. A poggyászt átrakják a reptéri kollégák a csatlakozó járatára!

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 17. Kedves Repjegy.hu!

  Ez lesz az első repülőutam és kicsit bizonytalan vagyok. A repülőjegyet a tripsta.hu oldalon keresztül vettem, december 20-án utazom Miamiba, az átszállás Frankfurtban lesz, elvileg kb. 2 órám lesz rá.
  Két kérdésem is lenne:

  A United járatára szól a jegy, (UA9023 Frankfurtig, és UA8849 Miamiig), de az üzemeltető a Lufthansa. Ilyenkor a Lufthansa pultjánál kell bejelentkezni? Online check-inre van lehetőség, ha nem közvetlenül a légi társaságtól vettem a jegyet?

  A másik kérdésem pedig, hogy Frankfurtban a leszállás után már nem kell újra becsekkolni, igaz? Csak megtalálni azt a kaput, ahonnan a következő gép indul… Elég lesz rá a 2 óra?

  Nagyon szépen köszönöm előre is a választ!

  1. Kedves Nola,

   2 óra átszállási idő elegendő szokott lenni Frankfurtban. Online utasfelvételt a légitársaság weboldalán 1 nappal indulás előtt el tudja készíteni, azonban a reptéren is díjmentes és megkaphatja mindkét útra a beszállókártyát így még egyszer nem kell bejelentkezni a járatra.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 18. Kedves Repjegy.hu!

  Kuala Lumpurba utazok Qatar Airways-el, Budapest-Doha-Kuala Lumpur útvonalon. Dohában az átszállásra 1 órám lesz ami kicsit aggaszt. Önök szerint kivitelezhető? Segítségüket előre is köszönöm!

  1. Kedves Valentin!

   Kivitelezhető, azonban célirányosan kérem egyből menjen a csatlakozó járathoz!

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 19. Kedves Repjegy.hu!

  Varsóban a Wizzairrel 13.30-kor kell leszállnom.
  Tovább mennék Ryanairrel Gdanskba 14.15-kor.
  Elegendő-e Önök szerint ez az idő átszállásra?
  (Ugye nem kell kimennem a tranzitból, hanem mehetek egyből a Ryanair kapuhoz?

  Válaszukat várva,
  Köszönettel,
  Rita

  1. Kedves Rita,

   A Ryanair Általános Személy- és poggyászfuvarozási Feltételeiben az alábbi információ szerepel: “A menetrend szerinti indulás előtt legalább harminc (30) perccel meg kell jelennie a beszállókapunál. A beszállás az indulás előtt húsz (20) perccel befejeződik. Amennyiben ez után ér oda a beszállókapuhoz, Ön nem utazhat. Egy későbbi járaton való utazáshoz Önnek a jegyet újra kell foglalnia és újra ki kell fizetnie.”

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 20. Kedves Repjegy, hazafelé Olbia-Velence-Budapest, Velencében 50 perc lenne az átszállásra Budapestre, a jegyünk nem átszállásos. Ez még beleférne, vagy semmi esély? Üdv, Zsuzsi

  1. Kedves Zsuzsi,

   Ha két külön jegyben van akkor ez az idő vélhetően kevés, főleg ha feladott poggyásszal utaznak.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 21. Dubain keresztül repülök Mangaloreba(india)
  Dubaiig Emiratessel onnan pedig az Indiai Jet Airwaysel—fel tudom adni a csomagomat Budapesten úgy ,hogy nem kell Dubaiban felvennem és ismét becsekkelnem azt

  1. Kedves FJI,

   Ha külön jegyben vásárolta meg a jegyeket akkor a poggyászát ismét fel kell adnia.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 22. Kedves Repjegy.hu!
  IBERIA-val utaznánk Mallorcara Madridi átszállással Budapestről,
  Kérdéseim:
  1. Madridban fel kell-e venni a feladott poggyászt?
  2. Elegendő-e egy órát számítani az átszállásra augusztusban?
  Köszönöm!

  1. Kedves Helga,

   Ha egy jegyben veszik a teljes utat akkor átrakják a poggyászt. A minimum csatlakozási idő Madridban 1 óra nemzetközi járatról belföldire, így ha nem késik a járat és célirányosan keresik a további járat kapuját akkor elengedő szokott lenni ez az idő.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 23. Kedves Repjegy.hu!

  Márciusra foglaltunk Önöknél Budapest-Bangkok retúr repjegyet az Air China járatára. Odafelé 1 óra átszállási idő lesz Pekingben. Ez kivitelezhető – átszállás, poggyász ? De ha mégsem, akkor milyen megoldások várhatóak a továbbjutáshoz.
  Előre is köszönöm: Marcsi

  1. Kedves Marcsi,

   Kérem küldje el e-mailben kérdését és repjegyes kollégáink megnézik jegyét amennyiben irodánknál készült a foglalása!

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 24. Kedves Repjegy.hu!

  Bécsből Los Angelesbe utazom és a Heathrow reptéren 2 órám van az átszállásra, miközben Terminált is kell váltani. (3-ról 5-re.) Azonos légitársasággal utazom. Kellene aggódnom az átszállási idő miatt?

  köszönöm!

  1. Kedves Tamás,

   A 2 óra terminál váltással elegendő szokott lenni a Heathrow-n.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 25. Kedves Repjegy.hu

  Amszterdami átszállással megyek Helsinkibe kézipoggyásszal. Budapesten szeretnék venni a reptéren a vendéglátóimnak 1-2 üveg magyar bort. Ezt az amszterdami reptéren fel fogják engedni a repülőre?
  Köszönöm a válaszukat!

  1. Kedves Kata,

   “A biztonsági átvizsgálás után, az úgynevezett tranzit területen az érvényes beszállókártyánkkal ugyanúgy vásárolhatunk, mint eddig. Az ellenőrzési ponton túl, a repülőtéri boltokban továbbra is, korlátozás nélkül vásárolhatunk italt, parfümöt. Ezeket az EU majdnem minden repterén, átszálláskor is magunkkal vihetjük, de csak akkor, ha a boltban speciálisan lezárt zacskót nem nyitjuk ki az átszálló reptér utasbiztonsági átvilágítása előtt, és a csomagoláson belül helyezték el vásárlást igazoló nyugtát.
   Azon nem EU-s országok repülőterei, melyek nem írtak alá bilaterális megállapodást az EU-val a biztonsági rendelkezéseket illetően, hiába csomagolják be a duty-freeben vásárolt termékeket EU előírás szerint, egy EU repülőtéren történő átszállás során a folyadékokat a biztonsági szolgálat elveszi.” http://www.bud.hu/budapest_airport/media/hirek/?article_hid=723

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 26. Kedves Repjegy.hu!
  Majd egy hete érdeklődtem a Zürich-en át történő utazásommal kapcsolatosan, amire sajnos eddig nem kaptam választ. Bízom benne, hogy mielőbb megkapom segítő válaszukat, tanácsukat.

  Üdvözlettel: Boróczkiné B. Katalin

  “Első utazásom lesz repülővel. Budapest – Zürich – Vancouver Swiss. légitársasággal. Nyelvismeret hiányában könnyen tudok-e tájékozódni Zürichben az átszállásnál vagy kitől kérhetek segítséget és a 2 óra elegendő-e átszállásra mint teljesen kezdő, tájékozatlan, repülésben tapasztalatlan utasnak?”

  1. Kedves Katalin,

   Minden reptéren a járatszám és a hozzá kiírt beszállókapu alapján tudja megkeresni csatlakozó járatát, ill. táblák mutatják a helyes irányt. A reptéri dolgozóktól nyelvismeret hiányában is “kérdezhet”, bizonytalanság esetén mutassa meg nekik a jegyét és megpróbálnak segíteni. Két óra a zürichi reptéren elegendő átszállásra.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 27. Kedves repjegy.hu!

  Március 27-én megyünk Budapestről Amszterdami átszállással New York-ba. Amszterdamban 4 óra 45 perc a csatlakozási idő. Ez idő alatt elhagyhatom a repteret? Ha igen, a new york-i járat indulása előtt mennyi idővel korábban érkezzünk vissza, amennyiben online becsekkoltunk?
  Köszönettel: Rami

  1. Kedves Rami,

   Elhagyhatná de nem javasoljuk mivel ismét át kellene esnie biztonsági ellenőrzésen, és minimum 2 órával indulás előtt szintén a reptéren kell lennie.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 28. Tisztelt repjegy.hu!
  Nyáron Krétára utazunk a párommal, de sajnos Budapestről csak két átszállással tudunk menni. Az lenne az egyik kérdésem, hogy két átszállásnál (1: Münchenben 2:25 percünk lesz átszállni az athéni gépre. 2: Athénban pedig 50 percünk lesz átszállni a heraklioni gépre. A visszaúton Athénból a müncheni gépre 2:30 percünk lesz átszállni, Münchenből Budapestre pedig 1:10 perc) ezek az átszállási idők elegek lesznek?
  A másik kérdésem pedig az lenne, hogy az odaútra benne van a jegyben a feladható poggyász, ha jól értelmeztem egészen Heraklionig, a visszaútra viszont már nincs benne a jegy árában. Meg tudom itt venni az oldalon a repülőjegyekkel egyben vagy a légitársaságok oldalán kell külön? És akkor elég egyszer megvenni vagy mindegyik gépre külön kell? Két légitársasággal utaznánk, A Lufthansával Athénig, onnan pedig az Aegean airlines-szal. Tényleg lehetséges, hogy főszezonban nem megy Budapestről közvetlen járat Krétára? Nekem ez olyan furcsa..Egyébként a jegyeket itt néztem az oldalon.
  Nagyon szépen köszönöm a választ!
  Niki

  1. Kedves Niki,

   Az átszállási idők elegendőek. A visszafelé útra lehetőséget szokott adni a rendszer a poggyász feladás előzetes foglalására díj ellenében. Van Wizzair járat Heraklionba közvetlenül, a nyári időszakban: minden héten hétfőn és pénteki napokon közlekedik a közvetlen járat.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 29. Tisztelt Repjegy.hu!

  Budapestről Berlinbe repülök ahol 50 perces átszállással kell továbbmenjünk Abu Dhabi-ba. Air Berlinnel megyünk Bp- Berlin Tegel, Majd Berlin Tegel -ből Abu Dhabiba és tovább. Onnan pedig Mahéra Etihad-al A teljes jegyet az Etihad-tól vettük. Kicsit aggódom, hogy Berlinben el ne tévedjünk, lehet ilyenkor asszisztenciát kérni még Budapesten, hogy leszálláskor gyorsan át tudjon az ember kerülni a megfelelő gate-hez?

  Segítségüket köszönöm.

  Éva

  1. Kedves Éva!

   Az Etihadnek csak az Abu-Dhabi reptéren van Meet & Greet szolgáltatása díj ellenében, Berlinben nincs, azonban minden ki van táblázva, és a digitális kijelzőkön is a járatszám/desztináció szerint ki van írva kapu.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 30. Tisztelt repjegy.hu

  Átszállásos jegyünk van Budapest- New York vonalon, müncheni átszállással, ami 50 perc. Ez elegendő idő ezen a reptéren a csatlakozásra? És ebben az esetben nem kell a feladott poggyászt levegyük és újra feladni? Valamint nem szükséges újbol be chek-in-ni?
  Válaszát köszönöm

  1. Kedves Andrea,

   A minimum csatlakozási idő Münchenben 45-50 perc a globális foglalási rendszerek szerint. A poggyászt a földi kiszolgálás átrakja a csatlakozó járatra, ill. a beszállókártyákat is kiadják végig Budapesten!

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 31. Március 15-én utazom Chicagóba Berlini átszállással.Reggel 6.30kor indul a gép Ferihegyről. Kérdésem : a berlini sztrájk befolyásolja-e az utazásomat?
  Tisztelettel: Gabriella

  1. Kedves Gabriella,

   Jegyére mi nem látunk rá, így kérem vegye fel a kapcsolatot a jegyet kiadó irodával vagy az Air Berlinnel, hogy van-e bármilyen jelzés a foglalásban. Jelenleg a járat az alábbiak alapján nincs törölve:
   Járata állapotáról itt tájékozódhat:
   http://www.bud.hu/utazas/jaratinformacio/indulo_jaratok
   https://www.airberlin.com/en/site/landingpages/flight_information.php
   http://www.berlin-airport.de/en/travellers-txl/arrivals-and-departures/arrivals/index.php

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 32. Tisztelt Repjegy.hu!

  A 12 éves fiamat egyedül szeretnék júniusban Los Angelesbe küldeni rokonokhoz.

  Az a kérdésem, hogy amennyiben bécsi átszállással küldenénk Los Angelesbe (az elfogadható jegyár miatt illetve ha bármilyen gond van Bécsbe ki tudunk menni érte autóval) akkor a gyerek egyedül megtudja-e oldani az átszállást.

  A gyerek megbízhatóan megérteti magát angol nyelven. A reptéren segítenek -e neki az átszállás lebonyolításában? Itt nem konkrét “um szolgáltatásra” gondolunk, hanem útba igazítják-e úgy hogy megtalálja a megfelelő beszállókaput? Az “um szolgáltatás” díja tudomásom szerint ez nagyon drága, majdnem 50%-al megnövelné a jegy árát.

  Gondolkodtunk arra a lehetőségre is, hogy Bécsbe közvetlen járatra rakjuk fel a gyereket, azonban jelenleg a bécsi közvetlen járat jegyárai majdnem kétszer annyiba kerülnek, mint ha átszállással utazna, még akkor is, ha bécsi átszállással utazna.

  Szerintetek mikor, az utazás előtt mennyi idővel érdemes a repülőjegyet megvásárolni?

  Üdvözlettel:

  Klaudia

  1. Kedves Klaudia,

   Egyedül utazó gyermekeknél fontos, hogy közvetlen a foglalás előtt a légitársaságnál érdeklődjenek és ott is foglaljanak. UM nélküli assistance service nincs egyedül utazó gyermekeknek sem. A jegyárak a szabad helyek arányában változhatnak, azonban a nyári USA jegyek gyorsan fogynak így érdemes több hónappal előre megvásárolni!

   Üdvözlettel,
   repjegy.hu

 33. Tisztelt Repjegy.hu !
  A következő kérdéssel fordulok önökhöz.Lagosból a Qatar Airwaysal repülök Dohába.Onnan a Pegasussal tovább Istambul-Budapest.Mivel kettő külön légitársaságot használok ezért Dohában fel kell vennem a gépre feladott poggyászom és újra becsekkolni a Pegasusnál?Vagy Lagosban a Qatarhoz tőrténő becsekkolásnál van rá lehetőségem,hogy jelezzem Dohából mijen járattal repülök tovább és autómatikusan át teszik a csomagom?
  Üdvözlettel :
  Gábor

  1. Kedves Gábor!

   Mivel külön jegyben van ezért fel kell vennie és újra feladnia, a légitársaságok egymás jegyeit nem látják és sajnos kérni sem lehet, hogy automatikusan átpakolják.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 34. Tisztelt Repjegy.hu!

  Olyan kérdésem lenne,hogy Budapestről megyel Vancouverbe,oda fele Münchenbem szállok át(Münchenig Lufthansával megyek)onnan tovább Vancouverbe az Air Canadával.Ugye Münchenben nem kell felvennem a böröndőt hanem egyből átrakják?Meg méh az nem világos,hogy vissza fele kell e vrnn a bőröndöt vagy nem?(Vissza fele Torontóban szállok át,Air Canada lesz csak
  )Jegyet egy foglalással vettem.

  Üdvözlettel:
  Lilla

  1. Kedves Lilla,

   Ha egy foglaláson belül van minden szakasz akkor átrakják a poggyászt.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 35. Tisztelt Repjegy.hu!
  Augusztusban utazunk Isztnbuli átszállással Frankfurt am Mainbol Hurghadaba! Isztambulba 4,5 ora az út, utána 1,5 ora várakozás és ismét ketto ora repülés Isztambulból Hurghadaba! Vissza fele pedig Hurghadabol 5 ora az út Isztambulba és 3 ora Frankfurt am Mainba! Ez miert lehet?

  1. Miert nem kapok választ a kérdésemre?

   1. Kedves Mária,

    Technikailag sajnos a korábbi válaszunk nem jelent meg, ismét válaszoltam rá, ill. idemásolom Önnek:

    “Kedves Mária,

    Az alábbi repülési időkkel teljesíthető az Ön által leírt út. A repülőjegyeken található indulási és érkezési időpontok mindig a helyi időt jelölik, nem a repülési időket egymásból kivonva.

    ——————————————-
    Origin Destination Rep.idő
    ——————————————-
    FRANKFURT-FRA ISTANBUL-IST 03:05h
    ISTANBUL-IST HURGHADA-HRG 02:45h
    HURGHADA-HRG ISTANBUL-IST 02:50h
    ISTANBUL-IST FRANKFURT-FRA 03:15h

    Jelenleg FRA felől IST +1 óra az időeltolódás, IST felől HRG felé -1 óra, (és fordítva) ezért tűnik is úgy mintha a repülőút kevesebb/több lenne. Erre némiképp rásegítenek a futóáramlatok (jetstream) is repülési magasságban.

    üdvözlettel,
    repjegy.hu”

  2. Kedves Mária,

   Az alábbi repülési időkkel teljesíthető az Ön által leírt út. A repülőjegyeken található indulási és érkezési időpontok mindig a helyi időt jelölik, nem a repülési időket egymásból kivonva.

   ——————————————-
   Origin Destination Rep.idő
   ——————————————-
   FRANKFURT-FRA ISTANBUL-IST 03:05h
   ISTANBUL-IST HURGHADA-HRG 02:45h
   HURGHADA-HRG ISTANBUL-IST 02:50h
   ISTANBUL-IST FRANKFURT-FRA 03:15h

   Jelenleg FRA felől IST +1 óra az időeltolódás, IST felől HRG felé -1 óra, (és fordítva) ezért tűnik is úgy mintha a repülőút kevesebb/több lenne. Erre némiképp rásegítenek a futóáramlatok (jetstream) is repülési magasságban.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 36. Tisztelt Repjegy.hu!

  Azzal a kérdéssel fordulok Önökhöz, hogy ha az átszállási idő Abu Dhabiban 19 óra, akkor erre az időre el lehet-e hagyni a repteret, illetve milyen feltételekkel, vízum kell-e.
  A választ előre is köszönöm!

  Üdvözlettel: Gabriella

 37. Kedves Repjegy.hu!

  A következő kérdéssel fordulok önökhöz. 2017 októberében fogunk utazni Budapestről Las Vegasba Londoni átszállással. 1:40 percünk lesz Londonban az átszállásra, jelen esetben nem lesz terminál váltás és ugyanaz a légitársaság (Iberia) lesz .
  A poggyászainkkal nem kell foglalni, azt gondolom egyből viszik a Las Vegasba tartó járatra.
  Kérdésem az lenne, hogy itt ki kell-e csekkolni, majd újra be? (Elvileg nem)
  Továbbá itt egyből lehet menni az érkező oldalról az induló oldalra?
  Vagy számítanunk kell útlevél ellenőrzésre, stb…
  Válaszukat előre is köszönöm: Nagy G.

  1. Kedves Gergely,

   A poggyászokat átrakják a csatlakozó járatukra, azonban útlevél ellenőrzés szokott lenni az érkező/induló oldal közt.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

   1. Köszönöm a választ.
    Annyi érdekelne még, hogy az átszállásra Londonban 1:40 perc lesz. Szerencsére nem kell terminált váltani.
    Ennyi idő alatt lehet teljesíteni?
    Válaszukat előre is köszönöm

 38. Tisztelt repjegy.hu ,kérdésem a következő lenne : Denverbol utazom Mineapolisba onnan Amszterdam,majd Billund . Utazasom megszakitanam Amszterdam ban ,mit kellene tennem hogy hozajusak csomagjaimhoz ? Esetleg chek kolhatok csak Amsterdamig ?

  1. Kedves Gyula,

   A denveri reptéren kell jelezni ezirányú igényét, azonban bővebb információt a légitársaság ügyfélszolgálata tud nyújtani.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 39. Tisztelt Repjegy.hu!

  Budapestről New Yorkba utazom Párizs CDG átszállással AF járataival. Kérdéseim: online chekin-t hol tudom kezdeményezni és mennyi idővel a gép indulása előtt? Illetve a beszállókártyát emailben küldik meg? Vagy a reptéren vehetem majd át? Csomagjainkat Párizsban fel kell-e vennem, vagy átrakják-e a másik gépre?
  Visszaúton a JFK-n is átvehetem a beszállókártyát, és elvégezhetem a csekkolást?
  A repjegy foglaláson mit jelent az a figyelmeztetés, hogy: Rekonfirmálás az utazás megkezdését követően a jegy további szakaszait legalább 72 órával indulás előtt a légitársaságnál kell megerősíteni. ..”

  Előre is köszönöm válaszát! M. Márti

  1. Kedves Márta,

   Az AF weboldalán 23 órával indulás előtt lehetséges az online utasfelvétel. A beszállókártyát letöltheti a folyamat végén, vagy amennyiben elérhető az opció akkor e-mailben is elküldheti, vagy mobil beszállókártyát is letölthet. A poggyászt átrakják a csatlakozó járatra. Az online utasfelvétel az AF esetében nem kötelező, reptéren is átveheti a poggyász feladásakor. A rekonfirmálásról az AF ügyfélszolgálata tud bővebb információval szolgálni.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 40. Tisztelt Repjegy.hu!

  Nyáron utazom Sao Pauloba Budapestről 2 átszállással, a legolcsóbb lehetőségként mindig van egy átszállás az USA-ban. A kinézett repjegy Londoni átszállásra 2 órát, New York, JFK átszállásra 2:25 percet ad, a kérdésem az lenne, hogy ez teljesíthető-e (még nem szálltam át Európán kívül)? Illetve, hogy NY-ban fel kell-e vennem a poggyászom vagy átrakják (végig American Airlines)?

  Válaszát előre is köszönöm!

  Üdvözlettel:
  Viktória

  1. Kedves Viktória,

   Ellenőrzik majd átrakják a csatlakozó járatra. Felhívom figyelmét, hogy az USA területésre beléptetik így az ESTA engedély kiváltása kötelező átszállásnál is. Info: http://konzuliszolgalat.kormany.hu/amerika#c
   A 2:25 ha minden jól megy akkor teljesíthető!

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 41. Kedves Repjegy.hu
  Több helyen, nálad is olvastam, hogy “normál légitársaság repülőjegyeinek esetében, hogy amennyiben a jegy első szakaszát nem használja fel az utas” törlik a jegyet automatikusan. A Cheaptickets.de-n találtam egy olcsó jegyet :
  Zagrab-London(British Airways)-Kuala Lumpur(Malaysia Airlines)-Singapur(Malaysia Airlines).
  Szerinted ebben az esetben van rá lehetőség, hogy Kuala Lumpurnál kiszálljak kézipoggyásszal ? tehát ez nem az első szakasz…. és a visszafelé jegyemet ne töröljék? Ami természetesen Szingapúrból fog indulni.
  Köszönöm előre is!

  1. Kedves Beáta,

   A jegy tarifaszabályától függ, de az esetek 99%-ban amennyiben kedvező díjtételű jegyről van szó akkor nincs lehetőség erre. Ahogy nem száll fel a következő járatra/megszakítja az útját önszántából, úgy törlik a további szakaszokat és úgy jegyet szükséges vásárolni.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 42. Tisztelt Repjegy.hu!

  Jùliusban utazom Budapestről Tokióba, Müncheni átszállással.
  Egy foglalás történt viszont odáig Lufthanzával megyek majd az All Nippon Airways-zel folytatom az utat. A poggyászomat átteszik a csatlakozó járatra? Nem tudom mennyire szokatlan kérdés, fuvolát vihetek magammal valamilyen módon?
  Továbbá Münchenben át kell és nem újra a biztonsági ellenőrzésen vagy csak várnom kell a csatlakozásra?

  Válaszát előre is köszönöm!
  Üdvözlettel: Viki

  1. Kedves Viki,

   Ha egy foglalás történt akkor átrakják a poggyászt a csatlakozó járatra. Amennyiben a fuvola befér a kézipoggyász méretébe, úgy abban elhelyezheti. Más esetben a légitársasággal kell felvennie a kapcsolatot, hogy engedélyezik-e a kézipoggyász mellé. Kézipoggyász ellenőrzés szokott lenni átszálláskor is ha nemzetközi járattal utazik tovább!

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 43. kedves repjegy.hu,
  airberlinnel utazunk BUD-TXL-KEF.
  Külön flight numberrel szerepel a 2 desztináció.
  Kérdés: TXL átszálláskor a leadott poggyászt nekünk kell felvennünk és feladnunk, vagy azt megoldja a légitársaság?

  köszönjük!

  1. Kedves Gabi,

   Ha a két szakasz egy jegyben lett foglalva akkor átrakják a csatlakozó járatra. Minden járatnak más a járatszáma.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 44. kedves repjegy.hu,
  köszönjük a választ!
  Mikor mondhatjuk biztosan, hogy mindez 1 jegy volt?
  Az airBerlin honlapján egyszeri alkalommal lett lefoglalva, s fizetve. Viszont külön kellett rákeresni, s lefoglalni, 2 külön alszekcióban az oldalon. Először BUD-TXL, majd TXL-KEF, s mindez visszafelé is.
  Végül a folyamat végén volt a fizetés. Mindezért a 4 külön szakaszért egy booking numbert kaptunk.
  Tehát mi alapján lenne egyértelmű, hogy 1 jegyünk van-e?
  köszönjük!

 45. kedves blog.repjegy.hu,
  ketten utazunk, nagy csomagokkal, melyeket külön kell feladjunk. + handbagek.

  Ha a légitársaság felajánl 30 órával indulás előtt webcheckint, akkor az
  1) kötelező?
  2) van értelme akkor, ha a reptéren mindenképpen oda kell mennünk a pulthoz, s feladnunk a csomagokat?

  Mi az előnye a webcheckinnek?
  Köszönöm
  Margó

  1. Kedves Margó,

   Az online utasfelvétel nem kötelező a legtöbb hagyományos légitársaságnál. Ülőhely foglalásra van lehetősége és otthon kinyomtatni a beszállókártyát, a reptéren a szabad helyek közül osztanak ki Önöknek helyeket.

   Az online utasfelvétel akkor remek megoldás ha nincs feladott poggyász, mert akkor egyből a biztonsági ellenőrzésre lehet menni.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 46. Kedves repjegy.hu!
  Nagyon jó és részletes a tájékoztatás, megtaláltam a kérdésemre a választ. 2 hét múlva utazom Észak-Ciprusra, Budapestről isztambuli átszállással a Sabiha Gökcen reptéren. Mindkettő jegyemet a Pegasus légitársaságnál foglaltam, akkor ha jól értelmeztem itt minden gördülékenyen fog menni, nem kell csomagot felvenni és különösebb procedúra sincs? Még sosem szálltam át és azt hallottam az isztambuli repülőtér elég nagy..kivan táblázva de néha nem teljesen egyértelmű.
  Köszönöm!

  1. Kedves Odett,

   Ha az odaút két szakasza egy jegy és nem külön került megvásárlásra akkor a poggyászt átrakják. Irányjelző táblákkal ellátott a SAW reptér, és információs pultok is rendelkezésre állnak, ill. figyelje a kijelzőkön a csatlakozó járata számát!

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 47. Tisztelt Repjegy.hu!
  Július 19-en utazom 1 átszállással(Berlin,txl) a new York-ba(jfk). A csatlakozás 1h25perc, Ön szerint ez elengendo idő az atszallasra? És a poggyaszomat automatikusan atrakjak, vagy érte kell mennem és újra becsekkolni? A repülő jegyet a Tripstarol rendeltem meg, de semmilyen információt nem találtam ezekről, a poggyaszom hány kg-os lehet? Mikor tudok becsekkolni? A vissza felé úton is Berlinben kell átszállnom. Köszönöm szépen a válaszát előre is!

  1. Kedves Adrienn!

   A TXL berlini reptéren a minimum csatlakozási idő nemzetköziről-nemzetközi járatra 45 perc. Ha a járat nem késik akkor az 1ó25p elegendő átszállásra. A poggyászt átrakják a földi kiszolgáló-poggyászrakodó kollégák. A jegyét nem látjuk, így általános információt tudunk adni a poggyászról:

   – 1 db 8 kg-os kézipoggyász 55 x 40 x 23cm méretben
   – 1 db 2 kg-os kis kézipoggyász 40 x 30 x 10cm méretben (női táska, laptoptáska)
   – 1 db 23kg-os feladott poggyász USA esetén.
   – Online check-in lehetőség 30 órával a járat indulása előtt az Air Berlin weboldalán lehetséges de nem kötelező, a beszállókártyát a reptéren poggyász feladásnál díjmentesen átveheti!

   Kérjük min. 2 órával indulás előtt legyen a reptéren érvényes útlevelével és ESTA engedélyével (turista célú beutazás esetén)

   Kellemes utazást kívánunk!

   Üdvözlettel,
   repjegy.hu

 48. Kedves Repjegy.hu!

  Novemberben repülünk az Emirates-szel Phuketbe, Dubai átszállással. Mindegyik járatszám Emirates-es. A jegyeket egy foglalással foglaltuk és fizettük, oda-vissza egyaránt
  Odaúton 13 óra a csatlakozás, ami azt jelenti, 23.05-re érkezünk meg a DXB-re, és csak 12.45-kor visz minket az Emirates tovább.
  Az lenne a legfőbb kérdésem, hogy a 13 órás éjjeli váarkozásra való tekintettel ilyenkor biztosít vajon szállást az Emirates?
  Ha nem, hol tudunk pihenni egyet? Kislányunk is velünk lesz, ezért lenne jó tudni, hogy a padokon kell görnyednie majd unatkoznia, vagy mik a lehetőségeink.

  További két kérdésem 🙂 elhagyhatjuk a DXB-t városnézni egy kicsit?

  Mivel egy foglalás, gondolom, a poggyászokat átrakják. Ilyenkor van rá mód, hogy az egyikre mégis szert tegyünk? Gondolok itt arra, hogy a 13 óra éjjel tetemes idő, kellhet friss ruha, fehérnemű, tisztálkodószerek, melyek a kézipoggyászba zűrösen férhetnek bele…

  A választ előre is megköszönve
  Üdv,
  PetyApu

  1. Kedves PetyApu!

   Az ingyenes szállás jegykategóriától, jegy alapártól és desztinációtól is függ, amennyiben ez egy kedvező árú jegy volt, úgy nem valószínű, hogy díjmentes szállást biztosítanak. Ez ügyben a légitársaság tud bővebb felvilágosítást adni Önöknek!

   Éjszakai városnézésre van lehetőség, irodánk is foglalkozik ilyen szolgáltatás értékestésével. 24 órát nem meghaladó átszállás esetén csak kérésre adják ki a poggyászokat – ezt jelezzék az induló reptéren. Ezt a poggyászt ismét fel kell adniuk a check-in pultoknál Dubaiban!

   Érdemesebb a kézipoggyászba váltóruhát csomagolni. A kézipoggyász mérete: 55 x 38 x 20cm/7kg lehet!

   Üdvözlettel,
   repjegy.hu

   1. Köszönöm szépen az alapos választ, kedves repjegy.hu!
    🙂

    Megnéztem, és sajnos túl olcsó a jegyünk a szolgáltatáshoz, a reptéren pedig 55-60e forintos éjszakánkénti árak mennek, úgyhogy marad a váróban szunyókálás.
    Erre létezhet valami alternatív megoldás, kevésbé horror áron?

    Nagyon hasznos infó a kézipoggyász-méret, mert ezt eddig nem kaptam meg. Köszönet érte! A WizzAirnél szokásos 56x45x25-ös nagyméretű kézipoggyász akkor nem fér bele, gondolom… vagy beleszuszakolható esetleg? Csak azért kérdem, mert kislányom kézipoggyász-bőröndje épp ekkora méretű…

    Kaphatok esetleg egy ajánlatot éjszakai/ reggeli-délelőtti városnézésre?
    🙂

    És még egy utolsó kérdés: azt lehet tudni, hogy kb. milyen messze van egymástól az EK-112 érkező- és az EK-378 induló terminálja?

    Ezer köszönettel,
    PetyApu

    1. Kedves PetyApu,

     Kérem ajánlatkérését küldje el e-mailben az info(kukac)repjegy.hu címre és továbbítjuk kollégáinknak.

     A kézipoggyász méreteket kérem tartsák be, lehet ez hátizsák is.

     Az EK 378 ugyanarról a terminálról indul mint ahová az EK 112, vagyis a Dubai Intl. 3-as termináljára, a világ legnagyobbja azonban tele van mozgójárdával és irányjelző táblákkal. Lehetőség szerint vigyenek magukkal egy vékonyabb pulóvert, folyamatosan megy a klíma a reptéren.

     üdvözlettel,
     repjegy.hu

 49. Kedves repjegy.hu!

  New Yorkba utazom augusztus végén müncheni, majd hamburgi átszállással. Münchenben lesz sok időm, viszont Hamburgban csak 1óra 15 percem lesz elérni a csatlakozást. (Hamburgból indul a gép New Yorkba) Kérdésem az lenne, hogy elegendő lesz ez az idő az átszállásra? Előre is köszönöm a választ!

  1. Kedves Tomi,

   Amennyiben a gép nem késik úgy az idő a globális foglalási rendszer szerint elegendő.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 50. Tísztelt cím

  Budapestről New york-Ba repülünk isztambuli átszállással.Nekünk ebben az esetben kell érvényes török vízumnak lennie??

  1. Kedves László,

   isztambuli átszállás esetén nem szükséges török vízummal rendelkeznie!

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 51. Kedves Repjegy.hu!

  Dubajban 10 óra átszállási időm lesz, a kérdésem, hogy elhagyhatom-e a repteret? Egy légitársasággal, egyben vettem meg a jegyem (Emirates).

  Köszönettel,
  Viktória

  1. Kedves Viktória!

   El lehet hagyni a repteret az átszállás esetén, a 10 óra erre még elegendő is:) Arra kell egy kis időt hagyni, hogy a tranzit területére visszajutás újabb biztonsági ellenőrzéssel jár (max 60-70 perc)
   Sokan taxit bérelve jutnak be, azonban vannak olyan kisebb vállalkozók is a reptéren, akik az átszálló utasoknak nyújtanak városnézés lehetőséget.

   Üdvözlettel,
   repjegy.hu

 52. Tisztelt repjegy.hu
  Hongkongból utazom pekingi átszállással Budapestre , előbb Hongkong Airlines , utóbb Emirates . más terminálra érkezik a gép Hongkongból és más terminálról indul Pekingben. az lenne a kérdésem , hogy megoldják az átszállításom illetve kell vízum ? a check-in-t megoldom on-line. köszönöm .

  1. Kedves Szilárd,

   Ha az egész útvonal egy jegyben került kiállításra akkor a poggyászt átrakják a csatlakozó járatra, a terminálváltást pedig az utasnak kell megoldania.
   Beutazási szabályokról az alábbi oldalon kap tájékoztatást (magyar állampolgárok részére): http://konzuliszolgalat.kormany.hu/utazasi-tanacs

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 53. Tisztelt Repjegy.hu!!!!

  A lányommal szeretnénk Punta Canára repülni! Néztem a jegyeket és a legtöbbje Budapest-Zürich-Punta Cana Swiss+Edelweiss ! Utána Budapest-Frankfurt Lufthansa utána Frankfurttol Condor Punta Canára! Melyik átszállást ajánlanà? És melyik légitársaság jobb több szempontból?
  Köszönöm

  1. Kedves Károly,

   Minden említett légitársaság szolgáltatását, és járatait egyaránt kedvelik utasaink. Ajánlatkéréshez kérem írjon info(kukac)repjegy.hu címre az utazás dátumaival és részleteivel.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 54. Tisztelt repjegy.hu!

  Kassáról utazom New Yorkba Lot-tal Varsói átszállással. Aggódom mert 55 percem lesz az átszállásra odafele,visszafele pedig csak 45!! Elég átszállási időm lesz?
  Milyen a Varsói reptér? Ellehet tévedni?! Köszönöm

  1. Kedves Tibor,

   A foglalási rendszer szerint Varsóban (WAW-Chopin airport) nemzetköziről-nemzetközi járatra 40-45 perc a minimum csatlakozási idő. A reptereken sok helyen találhatóak eligazító táblák, digitális kijelzők (utastájékoztató rendszer), figyelje a csatlakozó járat járatszámát melyet repülőjegyén megtalál!

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 55. Tisztelt Repjegy.hu!

  Budapestről Bangkokba utaznék vagy SWISSAIR vagy Emirates járatokat néztem. Az átszállás miatt aggódom, hogy megtalálom- eaz útvonalat, illetve elegendő- e az átszállási ido. Zürichben 1ora 10 perc ; Dubaiban valamivel több idő lenne erre. Az alig több, mint egy órát kevésnek tartom. A feladott csomaggal gondolom nem kell foglalkozni, ha azonos légitársasággal repülök tovább es egyben veszem meg a jegyet oda-vissza. És becsekkolni is Budapesten kell, átszállásnál “csak”a megfelelelo kaput kell megtalálnom. Az utazás előtt mennyivel lehet on-line check? Mit érdemes tudnom még ezzel kapcsolatban? Mivel egyedul utazom es csak keveset beszélek angolul ezért izgulok…es még egy kérdés a beszallokartyan vagy bármin rajta lesz pontosan mit kell keresnem átszállásnál, melyik kapu? Köszönettel: Krisztina

  1. Kedves Krisztina,

   Az egy óra tíz perces csatlakozási idő egy esetleges menetrendváltozás miatt is kevés, utasainknak javasoljuk, hogy ennél több időt hagyjanak az átszállásra. A reptereken minden járattal kapcsolatos információ az utastájékoztató rendszer/digitális táblákon érhető el (pl. Kapu, terminál). Ha minden szakasz egy jegyben került kiállításra akkor a poggyászt átrakják. Utasfelvétel online légitársaságtól függően 23-48 óra közt lehetséges általában vagy a reptéren érhető el indulás előtt.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 56. Tisztelt Repjegy.hu!

  Budapestről Phuketra fogunk utazni, Phuketről pedig tovább Bangkokba, így Phuketen át kell majd szállnunk. Az út kétszeri foglalásos, lesz feladott poggyászunk is, a Qatar gépünk 6.35-kor fog landolni Phuketen, 9.05-kor indul Bangkokba a Lion Thai Air gépe.

  A kérdésem arra vonatkozna, hogy elég lesz-e az idő ebben az esetben az átszállásra?

  Válaszát előre is köszönöm!
  Dóra

  1. Kedves Dóra,

   Ha egyik járat sem késik akkor van esély arra, hogy elérjék a feltehetően külön jegyben lévő járatot. A poggyászt fel kell venni, majd újra feladni, bejelentkezni a járatra. Késés esetén, ha nem érik el a külön jegyben lévő csatlakozást akkor az esetek többségében – mivel a foglalásra nem látunk rá – általában új repülőjegyet kell vásárolni.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 57. Tisztelt Repjegy.hu!

  Ibizáról utazunk Budapestre és Barcelonai átszállásunk van.
  A jegyeket külön kellett megvenni a két járatra.
  Az a kérdés hogy a pogyászt fel tudjuk úgy adni Ibizán hogy át tegyék a másik gépre vagy fel kell venni és újra feladni?
  1,5 óra van a két gép indulása között.
  Köszönöm a választ.
  Vasadi imre

  1. Kedves Imre!

   A leírtak alapján ha két külön jegyük van akkor a poggyászt fel kell venniük, a check-in pultoknál újra fel kell adni. Véleményünk szerint az 1,5 óra kevésnek tűnik, ill. mi ennél sokkal többet szoktunk javasolni kérdés esetén.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 58. Tisztelt Repjegy.hu!
  Februárban utazunk Bécsből a Deltával Arubára. Amszterdamban és Atlantában kell átszállnunk. Online csekkolok. Gondolom elég egyszer?
  A poggyászokat nem kell sehol felvennünk? Arubán kapjuk meg?
  Mivel Atlantában 14 órát kell várakozni, így éjszakára foglaltunk szállást egy reptér közeli (reptérhez tartozó) szállodában. Tranzit Estát kértem és kaptam. A repteret ezzel elhagyhatom?
  Köszönöm válaszukat.

  1. Kedves József,

   Online utasfelvételt elképzelhető, hogy csak Atlantáig fogja a rendszer engedni az éjszakázás miatt. Utóbbi miatt ilyen eseteben a poggyászokat általában kiadják majd újra fel kell adni azt – a poggyászcimkén látszódni fog, hogy meddig tudják feladni. Az ESTA a vízummentes beutazás feltétele, így azt minden USA-n keresztül közlekedő járatnál kérik, így ezzel a dokumentummal elhagyhatja a repteret, és min. 2 órával indulás előtt ismét a reptéren kell lennie.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 59. Tisztelt Repjegy.hu!

  Jövő év februárjában utazunk Az Iberia-val Havannába, Madridi átszállással. Odafelé Madrid – Barajas reptéren 65 perc a csatlakozási idő. A 4 -es terminálra érkezünk és a 4S- ről indulunk tovább. Elég lesz ennyi idő ehhez? A feladott csomagokkal ilyen esetben nincsen teendőnk?
  Köszönöm a választ előre is,
  üdvözlettel:
  Tamás

  1. Kedves Tamás,

   Ha egy jegyben van az egész utazás akkor a poggyászokat érkezés után átrakják a csatlakozó járatra. Az alább csatolt reptéri térkép szerint egymás mellett van a T4 és a T4S terminál, ezek közt vonat közlekedik, a globális foglalási rendszer szerint elegendő a csatlakozási idő, azonban nem árt sietni rövidebb csatlakozásnál.
   A csatlakozással kapcsolatban bővebb információ a reptér weboldalán található: http://www.aeropuertomadrid-barajas.com/transportation/connections-between-terminals.htm

   Reptéri térkép: http://www.aeropuertomadrid-barajas.com/eng/madrid-airport-terminals.htm

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 60. Tisztelt Repjegy.hu!

  Novemberben utazom Afrikába. Fokvárosból lesz egy járat Tanzániába 25 perces csatlakozással a Bole-i reptéren. Elég lesz ez az idő járatváltásra? Milyen nagy ez a reptér?
  Előre is köszönöm válaszukat!

  1. Kedves Andrea,

   A foglalási rendszer szerint elegendő. Késés esetén csak másnap szokott járat lenni általában, ez esetben a helyszínen a légitársaság pultja tud bővebb információt adni a reptéren, ill. ha van lehetőség akkor biztosítanak szállást.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 61. Tisztelt Repjegy.hu

  Október közepén utazok Las Vegasba Londoni átszállással.
  1:40 percem lesz átszállni.
  Kérdésem az lenne, hogy az érkező oldalról ki kell jönnöm és az induló oldalon újra bechekkolni vagy van egy ilyen átszállási útvonal, hogy ki se kelljen menni, csak az indulási oldalon újra átmenni a biztonsági ellenőrzésen.

  Köszönettel: Nagy Gergely

 62. Tisztelt Repjegy .hu !

  Ez év nov 11.én utazom Londonból Seattle-Tacoma érintésével Honoluluba.
  Mivel még átszállással soha nem utaztam,szeretném Önöktől az átszállással kapcsolatban a következőt megkérdezni :
  Amikor megérkezem,-Seattle -Tocama -ra -mindjárt a tranzitba tudok menni,ahonnan a következő gép Hawaii – ra indul ?
  Tehát ott nem kell újabb biztonsági vizsgálatokon átesni ?
  Milyen feliratú tábla vezet a tranzitba ?
  A jegyemet egyszerre vettem meg a teljes szakaszra .
  Tisztelettel : Aleksa István

  1. Kedves István,

   Az első USA belépési ponton fogják ellenőrizni Önt, az ESTA engedélyt*, és beléptetni az USA területére mely általában némi időt igénybe vesz és azt követően tudja megkeresni a továbbutazáshoz a következő járatot.
   Az utastájékoztató tábla repterenként eltérő lehet, Connections, Connecting flights általában a tábla szövege.

   *Beutazási feltételek magyar állampolgároknak: http://konzuliszolgalat.kormany.hu/amerika#c

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 63. Tisztelt Repjegy.hu !

  Szeretném megkérdezni Önöktől,hogy utólagosan foglalhatok -e olyan opciót a jegyemhez,mely az átszállásomat megkönnyíti a Seattle -Tocama reptéren,mivel,, nehezen járok.”
  Átszállás esetén a leszállástól a USA beléptetésen is áttolva juttatnak el a a csatlakozó járatomhoz ?
  Ennek a hozzávetőleges költsége mennyi lehet ?
  Kell e valamilyen igazolást mellékelni ezen szolgáltatás igénylése esetén ?

  Tisztelettel : Aleksa István

 64. Tisztelt Repjegy.hu!

  Januárban utazunk Rovaniembe, Lufthansával érkeznénk Helsinkibe 11:55-kor és onnan 13:10-kor indul a Norvég gép Rovaniembe. Két külön jeggyel megyünk, kézi poggyásszal.
  Az lenne a kérdésem, hogy ez az idő elég lesz-e az átszállásra, ami gondolom nem átszállás lesz hanem, átmenni az indulási oldalra és biztonsági ellenőrzés.
  Sajnos nem találtam semmit arról, hogy a Helsinki reptér mekkora és ez mennyi időt vesz igénybe.
  Válaszát köszönöm
  Kiss Andrea

 65. Tisztelt Repjegy.hu!
  November 8-án indulok Párizsi átszàllàssal Punta Canàra! Szeretnèm megkèrdezni hogy 1 òra 40 perc elèg-e az átszállàsra? A 2F terminálra érkezem és a 2E terminàlról indul Dominikára a gép! Kicsit izgulok mivel úgy láttam hogy az esetek többségében az M kapukhoz kell menni a gèphez. Elég lesz az idő? Vagy inkább nèzzek koràbbi jàratot?
  Előre is kössönöm a vàlaszt!!!

  1. Kedves Veronika,

   Az átszállási idő elegendő a két terminál közt. Az utastájékoztató táblákon és jegyen figyeljék járatszám és célállomás szerint a járatukat és az irányjelző táblákat!

   Kellemes utazást kívánunk!

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 66. Tisztelt repjegy.hu!
  Januárban megyünk Costa Ricára 2 átszállással :
  9.00 BUD-MUC 10.15/ 11.50MUC-Toronto 11.40/16.55 YYZ-SJO 21.05 Szeretném szeretném megkérdezni, hogy ezek az átszállási idők elegendőek e? És kell e valamilyen vizumut (ESTA) igényelnünk. Egy helyen történt a foglalásunk, a jegyet egy összegben fizettük ki.
  Előre is köszönjük a választ

  1. Kedves Henriett,

   A csatlakozási idők elegendőnek tűnnek.

   Az ESTA az USA-ba vagy azon keresztül történő beutazáshoz, az eTA ugyanezt a célt szolgálja a Kanadába vagy azon keresztül történő utazáshoz szükséges, átszállás. Ha mindketét országot érinti átszállással de harmadik országba utazik, akkor is kell az adott engedély!

   Mindkét engedélyt elektronikus úton, bankkártyás fizetéssel kell kiváltani. Bővebb információkat az alábbi oldalakon talál (Vízum bekezdés/és alatta)

   Kanada eTA: http://konzuliszolgalat.kormany.hu/amerika?kanada#c
   USA-ESTA: http://konzuliszolgalat.kormany.hu/amerika?egyesult-allamok-usa#c

   Ha USA-n keresztül Kanadába vagy fordítva történne az utazás akkor mindkét engedély szükséges. Az engedély(ek) hiányában megtagadja a légitársaság a szállítást.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 67. Tisztelt Repjegy.hu!

  Önök szerint a bangkoki repülőtéren elég 1 óra 45 perc arra, hogy a phuketi (belföldi) járatról átszálljunk a dohai (nemzetközi) járatra? Mennyi Bangkokban a minimum átszállási idő? A csomagokat nem kell újra feladnunk.

  Előre is köszönöm.

  Andi

  1. Kedves Andi,

   Bangkok (BKK) nemzetközi reptéren a minimum csatlakozási idő a globális rendszer szerint 1 óra és 15 perc.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 68. Tisztelt Repjegy.hu!

  Az alábbi jegyem van:
  BUD-Cologne-Bonn -> 2,5 óra átszállás -> Cologne-Bonn-LPA
  Mindkét jegyet egyszrre foglaltam az Eurowings oldalán.
  Első járat üzemeltetője: Germanwings
  Másik: Air Europa (UX)

  Fogalalás közben nem volt lehetőség biztosításra.. Tud javasolni olyan külön megköthető biztosítást járatkésés és így a 2. járat lekésése esetére?

  A skyscanner a találat kidobásakor nem “külön foglalású jegy”-ként adta ki.

  Vegyem fel a kapcsolatot az eurowings-zel? (próbáltam 1x, de épp “jelenleg nem elérhető a szolgáltatás” üz-t kaptam, ami érdekes customer service üzenet..

  Köszönöm előre is!
  Üdvözlettel,
  Henrietta

  1. Kedves Henrietta,

   Sajnos a jegyére nem látunk rá, így nem tudjuk megállapítani, hogy egy foglalásban van-e a két szakasz vagy sem. Rengeteg féle biztosítási termék van a piacon, így eredményesebbnek gondoljuk ha a biztosítóknál érdeklődik ilyen termékről.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 69. Kedves repjegy.hu!

  Januárban tervezünk a férjemmel Krabiról hazautazni. Két légitársasággal fogunk utazni:
  1. 15:40-kor tervezünk induluni Krabiról a Thai Smile társasággal. Ha nem késünk, akkor a gépünk 17:00-kor landol Bangkok Suvarnabhumi repterén.
  2. A Qatar Airways gépével indulunk tovább 20:40 perckor ugyanerről a reptérről.
  Kicsekkolással, csomagfelvétellel együtt kényelmesen elérjük a Qatar Airways gépét?
  Továbbá az lenne a kérdésünk, hogy Krabiban és Bangkok Suvarnabhumi repterek esetén érkezés előtt hány órával érdemes kiérnünk? (Mi körülbelül két órával számoltunk mindkét esetben)

  Előre is köszönöm a segítséget és a visszajelzést!

  Üdv.:
  Veronika

  1. Kedves Veronika,

   Amennyiben az első gép nem késik akkor teljesíthető. Krabin elegendő lesz 2 órával indulás előtt kint lenni a reptéren, a Qatar Airways pedig a jegyek kezelését 3 órával az adott járat indulását megelőzően kezdi meg.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 70. Tisztelt Repjegy.hu!
  Köszönöm válaszukat (Bécs-Amszterdam-Atlanta-Aruba) !
  Szeretnék még a fentiekkel kapcsolatban megkérdezni, hogy, amennyiben az atlantai éjszakázás miatt csak eddig enged online csekkolni, akkor a további csekkolást Atlantából Arubára a reptéren kell megtennem?
  Köszönöm válaszukat!
  Üdvözlettel: Juhász József

  1. Kedves József,

   Hosszabb csatlakozásnál igen, vagy érkezés után a transzfer pultnál próbálják meg kikérni!

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 71. Tisztelt Repjegy.hu!
  Bangkokba Emirates-szel érkezünk, és azzal is utazunk tovább Phuketre. Két óra átszállási időnk van.
  Milyen procedúrára számíthatunk a bangkoki reptéren, elég lesz-e ez az idő?

  Köszönettel: Zoli

  1. Kedves Zoli,

   Az Emiratesnek nincs Bangkok és Phuket közt járata, feltételezhetően a járatot más légitársaság üzemelteti Emirates járatszámon. Két óra elegendő átszállni ha egyben vásárolták meg a jegyeket, a csomagokat átrakják ez esetben.

   Üdvözlettel,
   repjegy.hu

 72. Tisztelt Repjegy!

  Júliusban a Turkis Airrel utaznánk Torontóba. Istanbulban kell átszállni, az átszállásra 2 óra 20 perc van, ez elég-e az átszállásra az Atatürk reptéren? Ha kevés lenne, az idő hogyan tudunk eljutni Torontóba. A jegyet még nem vettem meg.
  Köszönöm válaszukat!

  Üdvözlettel,
  Máthéné Szigeti Zsuzsa

  1. Kedves Zsuzsa,

   A 2 óra 20 perc az IST Atatürk reptéren elegendő!

   Üdvözlettel,
   repjegy.hu

 73. Tisztelt Repjegy.hu!
  Február 10-én megyünk Thaiföldre az Aeroflottal Moszkvai átszállással utazási iroda szervezésében.
  3 napot leszünk Bangkokba utána Krabi. Bangkokig viszik a csomagunkat az tiszta, 3 nap Bangkok utána Krabi. Kérdésem az most következik, hogy hazafele így 2 átszállásunk lesz (Bangkok, Moszkva). Ilyenkor is viszik tovább a csomagokat, hogy más légitársaság szállít minket Thaiföldön belül? vagy fel kell venni a csomagokat és újra becsekkolni, mert ha igen akkor szerintem a 2 óra 15 perc kevés lesz az átszállásra.

  Köszönettel, Minya István

  1. Kedves István,

   Ha egy jegyben van a visszaút akkor átrakják a poggyászt. Ha nem akkor újra fel kell adni. Bangkoknak két reptere van: BKK Suvarnabhumi és a DMK Don Muenang. Ha nem kell repteret váltani akkor is újra fel kell adni a poggyászt. Külön jegyben min minimum 3-4 órát javaslunk, sajnos késések előfordulhatnak!

   Üdvözlettel,
   repjegy.hu

 74. Tisztelt Repjegy !
  Olyan kérdésem lenne, hogy októberben utazunk Ponta Delgadába Lisszaboni átszállással és ebben az esetben akkor a poggyászunkat átpakolják majd és nem kell nekünk ezzel foglalkoznunk ? Valamint a visszaútnál csak 45 percünk lesz Lisszabonba,hogy átszálljunk a Budapestre tartó repülőre és ez az idő elegendő lesz e ?
  Válaszát előre is köszönöm .
  Üdv:Ildikó

  1. Kedves Ildikó,

   Ha egy foglaláson belül van minden szakasz akkor átszállásnál átrakodják a poggyászt csatlakozó járatra. A minimum csatlakozási idő 45 perc Lisszabonban, így ha nincs késés akkor elérhető a járat.

   Üdvözlettel,
   repjegy.hu

 75. Tisztelt repjegy.hu!

  Nyaron utazunk a parommal Las Vegasba a turkish airlinessal. 2 kerdes mar is felmerult bennem.

  A foglalásnal ugy kertek, hogy mindent ugy adjunk meg ahogy az utlevelben szerepel. A paromnak ket keresztneve van, en mindkettot beirtam szokozzel a keresztnev mezobe, de az e-ticket adatoknal mar LASZLOZOLTAN-kent egybe irva jelenik meg, ez okozhat-e problemat?
  A masik kerdesem, hogy ha egyben vettem meg a jegyet amerikaban san franciscoi atszallasnal a borondjeinket ki kell venni es ujra fel kell adni?
  Illetve ha nem a mi hibankbol lekessuk barmelyik csatlakozast, a repteren kihez kell fordulni segitsegert?
  Koszonettel
  Fanni

  1. Kedves Fanni,

   A szóköz vagy az ékezet hiánya nem jelent problémát, az a fontos, hogy a karakterek az angol abc betűinek megfeleljenek és az okmányon valamint a jegyen és az ESTA engedélyen lévő név egyezzen.

   A poggyászkezelésről bővebb információt a check-in pultnál kérhetnek. Késés esetén a jegyet kiállító légitársasághoz, reptéri személyzethez kell fordulni a reptéren, út közben Ők kezelik a jegyet, nekik van hatáskörük belenyúlni a jegybe.

   Üdvözlettel,
   repjegy.hu

 76. Tisztelt Repjegy.hu!

  New yorkból jönnék haza Budapestre, Helsinki átszállással! Kérdésem az lenne hogy a Helsinki reptéren elegendő idő a 40 perc átszállásra??

  Nagyon köszönöm a segítséget!

  Üdv:Zsófi

  1. Kedves Zsófia,

   A Helsinki reptéren nemzetköziről nemzetközi járatra a minimum csatlakozási idő 35 perc, amennyiben nincs járatkésés akkor elérhető a csatlakozó járat.

   Üdvözlettel,
   repjegy.hu

 77. Tisztelt Repjegy.hu!!
  Március 1-én indulok a fiammal Punta Canára! Párizsi átszállással, Air France-al! Szeretném megkérdezni h Párizsban elég lesz-e az 1 óra 30 perces átszállási idő? Előre is köszönöm!!

  1. Kedves Nóra,

   A globális foglalási rendszer szerint elegendő 1 óra 30 perc átszállásra Párizsban.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 78. Tisztelt Repjegy.hu!

  Az alábbi kérdésem lenne Önökhöz. Szombati napon érkezem Chicago O’hara reptérre Budapestről 15:05-kor, majd ugyanezen reptérről repülök tovább még aznap este 19:55-kor Phoenixbe, azonban más légitársasággal, külön foglalt jeggyel. A kérdésem az lenne, hogy ezen esetben feladom a poggyászom Budapesten, jelzem hogy a végcél Phoenix (bár másik légitársasággal), és a poggyászt nem kell felvennem Chicagoban, vagy ilyen esetben a külön légitársaság miatt ez nem működik, és fel kell vennem Chicagoban, aztán megint feladnom?

  Kérdésem továbbá, hogy a vízum beléptetési procedúrán már át kell esnem Chicagoban, vagy ez csak Poenixben történik meg?

  Köszönöm a segítségük.

  K.

  1. Kedves Kata,

   Külön foglalt jegynél a poggyászt fel kell venni, majd újra feladni. A beléptetés azon a reptéren történik ahol az utazó először lép be az USA területére.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 79. Kedves repjegy.hu!
  Ha jól értettem a fentebb írtakat akkor ha egy légitársasággal utazom átszállással, akkor ők gondoskodnak a csomagjainkról. Tehát ha Budapesten felszállunk a Turkish Air gépére, Isztambulban nem kelle a csomagjainkat keresgélni, hanem csak a Hurghadai járatot ami szintén Turkish Air. A csomagoknak ott kell lenniük majd Hurghadán amikor leszálltunk.
  Mivel még nem utaztunk igy érdekelne, hogy van-e külön tranzit váró az Atatürk reptéren?

  Üdv:

  Tamás

  1. Kedves Tamás,

   HA egy jegyben van minden szakasz akkor a reptéren átrakják a poggyászt a csatlakozó járatra. Tranzit lounge van az Atatürk reptéren azonban ez általában csak a business class-on utazóknak díjmentes. A járatához kiírt kapu előt tudnak várakozni felszállás előtt.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 80. Kedves Repjegy.hu!
  Royal Jordania-val utaznék Hongkongból Bécsbe két átszállással. Az első átszállás a bangkoki Suvarnabhumi reptéren lenne, de csak 1 óra 5 perc állna rendelkezésemre a transzferhez. Elegendő lehet ennyi idő?
  Továbbá a foglalási oldalon jelzett járatszám a két útnál megegyezik, ez azt jelentheti, hogy az első gép halad tovább a következő állomásra? Ha igen, ez lehet valami befolyással arra, ha késik az első szakaszon a gép?

  Köszönöm előre a segítséget!

  1. Kedves Natália,

   A HongKong-Ammán járatot a Royal Jordanian bangkoki technikai megállóval repüli, mely technikai stop 1 óra 5 percet vesz igénybe és ugyanaz a gép megy tovább. Tehát a HongKong-Bangkok-Ammán járatoton egy gép közlekedik.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 81. Tisztelt Repjegy.hu!

  Amennyiben kifejezetten hosszú átszállási idővel foglalok repjegyet, el lehet hagyni a repülőteret? Vannak-e ennek általános szabályai, kivételei, praktikái? 😉 pl. az éjszakai szállást a légitársaság biztosítja.

  Konkrét példa: Los Angelesbe repülnék Torontón keresztül, ahol az átszállás közti időtartam bő 22 óra. Érdemes / lehetséges beiktatni egy rövid városnézést Kanadában?

  Köszönöm válaszukat!

  1. Kedves Szabolcs,

   Érdemes minden alkalommal utána nézni a tranzit-és a célország beutazási feltételeinek. A légitársaságok legtöbbje nem biztosít szállást, nagyon kevés társaság igen de Ők is szigorú és kötött feltételek mellett. Az Air Canada nem biztosít szállást.
   Kanadán keresztüli USA-ba történő után esetén (vagy fordítva ill bármelyiken keresztül 3. országba) ha csak átszállnak Kanadában/USA-ban akkor is kell Kanadába ETA engedély, ill az USA-ba ESTA engedély mely egyike sem vízum hanem a vízummentes beutazás feltétele, elektronikus dokumentum melyet ki kell nyomtatni. Bővebb információ: konzuliszolgalat.kormany.hu

   Amennyiben nincs meg a megfelelő dokumentum, úgy a járatra az utazókat nem engedik fel.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 82. Belgrád – Bangkok retúr jegyet szeretnék vásárolni, odafelé 1 átszállással (Dubai), visszafelé pedig 2 átszállással (Phuket, Dubai). A kérdésem az lenne, hogy van-e arra lehetőség, hogy a visszaúton csak az 1. átszállási pontnál csatlakozzak a járatra? A visszaút ugyanis Bangkok-Phuket-Dubai-Belgrád, de én eleve Phuketen leszek már! Ha ez így lehetséges és nem okoz gondot, akkor megspórolhatok egy felesleges Phuket-Bangkok utat.

  1. Kedves Alex,

   A repülőjegyén az egyes szakaszokat sorrendben kell felhasználni. Az egyes szakaszok nem sorrendben történő felhasználása, vagy egy szakasz kihagyását követően a légitársaság az esetek legnagyobb részében törli a foglalást és új jegyet szükséges vásárolni. További tájékoztatást a jegyet kiállító irodától vagy a légitársaságtól kaphat.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 83. Kedves Repjegy!
  Athénon keresztül szeretnénk Kefalóniába utazni. A kiírás szerint a haza irányuló úton, az átszállásra Athénban 40 perc áll rendelkezésre. Érdeklődni szeretnék, hogy ez a 40 perc elegendő-e az átszálláshoz, amennyiben a csomagjainkat Kefalóniában Budapestig feladjuk.
  Üdvözlettel: Kovács Réka

  1. Kedves Réka,

   A légitársaságok a foglalási rendszerekbe úgy töltik be a csatlakozó járatokat, hogy a minimum csatlakozási időnek megfeleljen az átszállási idő mely egy jegyben vásárolt belföldiről-nemzetközi viszonylatban általában 40 perc Athén esetében.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 84. Kedves repjegy.
  Budapestről Miami-ba utazom düsseldorfi átszállással, másfél órám lesz az átszállásra. A jegyem Miami-ba szól, és úgy tudom így a nagy poggyászomat automatikusan átrakják a másik gépre.
  Ez igaz?
  Illetve elég a másfél óra, hogy átszálljak a másik gépre?
  Mivel nem beszélek nyelvet és egyedül megyek, ezért szeretnék információt kapni, hogy mennyire bonyolult düsseldorfban megtalálni a terminált ahonnan fog indulni a gép?
  Illetve milyen ellenőrzéseken kell keresztül mennem?
  Vízum, útlevél rendben.
  Az időpont augusztus 1.
  Vissza augusztus 12. frankfurti átszállás de arra lesz 4 óra. A vissza útról is ugyan ezek a kérdéseim.

  1. Kedves Márk,

   A poggyászt Düsseldorfban/Frankfurtban átrakják ha egy foglalásban van minden szakasza az utazásnak. Tájékozódni a jegyéről és a reptéri utastájékoztató táblákról tud például járatszám szerint! Egy járatnak több járatszáma is lehet (közös üzemeltetésű járatok esetén, pl. Lufthansa (LH) járatszáma is lehet egy Eurowings (EW) járatnak annak ellenére, hogy ugyanaz a gép közlekedik). A kézipoggyászokat a csatlakozó reptéren is általában ellenőrzik.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 85. Kedves Repjegy,
  Érdeklődnék, hogy New York John F Kennedy reptéren 13 óra várakozásom lesz, ki tudok menni egy város nézésre, vagy a reptéren kell maradnom?
  Üdvözlettel,
  Gabi

  1. Kedves Gabi,

   Mivel nem csak az USA-ba történő utazáshoz hanem az azon keresztüli továbbutazáshoz (akár más országba átszálláshoz) – is kell ESTA engedély turista célú utazás esetén, így elhagyhatja a repteret, de időben vissza kell érnie minimum 2-3 órával indulás előtt. Amennyiben lesz feladott poggyásza úgy a reptéren kaphat tájékoztatást, hogy kiadják-e vagy sem.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 86. Tisztelt Repjegy!

  Áprilisban utazunk Budapestről New Yorkba egy légitársasággal, Torontói átszállással. un. hosszú várakozás van, kb. 16 óra. Kilehet -e menni Torontóba és ott tölteni az éjszakét, vagy a tranzitban kell maradni ?

  1. Kedves Karola,

   Kérem ellenőrizzék a tranzit ország beutazási feltételeit mindenek előtt. Kanadába vagy azon keresztül általában kell ETA engedély, bármilyen átszálláshoz is. A repteret elhagyhatják városnézésre ha megfelelnek a beutazási feltételeknek.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 87. Tisztelt Repjegy!

  2019 júniusban szeretnénk gyerekekkel utazni Miami-ba. (6 és 8 évesek)
  A repülőjegyet egy oldalon foglalnám (átszállós jegyként)
  Budapest-London(LHR) British Airways
  London(LHR)-Miami Virgin Atlantic
  Átszállási időnk 1 óra 50 perc. Az lenne a kérdésem hogy Londonban ki kell e venni a bőröndünket mivel különböző légitársaság? Illetve ezeknél a légitársaságoknál szokott e késés lenni az átszállási idő miatt?
  Köszönettel Emese

  1. Kedves Emese!

   Amennyiben két külön foglalást készít, mindenképp fel kell venni a feladott poggyászt, becsekkolni a következő járatra és feladni a poggyászokat Ezt követően újból át kell menni az utasbiztonsági ellenőrzésen is. Amennyiben két külön foglalást készít, a foglalások egymástól teljesen függetlenek, egy esetleges menetrendváltozás, késés vagy járattörlés esetén a másik foglalásban szereplő járat(ok) nem érintett(ek)!

   Üdvözlettel,
   repjegy.hu

 88. Tisztelt Repjegy

  Kuala Lumpurban este 22 kor lenne 1h20 perc átszállási idő Isztanbulba. Két légitársaság, Malayasia és turkish. Elég ez az idő repülő késése esetén?

  1. Tisztelt Utasunk!

   Amennyiben egy foglalásban van a két járata, és az utas önhibájából kívül kési le a csatlakozó járatot (pl. járatkésés miatt), a légitársaság általában a legközelebbi szabad hellyel rendelkező járaton helyet biztosít.

   Üdvözlettel,
   repjegy.hu

 89. Kedves Repjegy!

  December 30.án utazom Budapestről Miamiba, Heathrow-i átszállással.
  Egy foglalás történt viszont odáig British Airways -el megyek majd az
  American Airlines-al folytatom az utat. Úgy tudom így a nagy poggyászomat automatikusan átrakják a másik gépre. Ez igaz?
  A 3. Terminálra érkezem majd innen indul tovább Miamiba. 1 óra 15 perc lesz az átszállásra, ez elegendő?
  Mivel egyedül utazom olyan kérésem /kérdésem lenne hogy abban az időpontban utazik e valaki Miamiba?
  Köszi előre is!!

  1. Kedves Veronika,

   A poggyászt átrakják ha egy foglalásban/jegyen van minden járata. A minimum csatlakozási időt a jegyet kiállító iroda tudja ellenőrizni.

   Üdvözlettel,
   repjegy.hu

 90. Gyermekem repülőjegyet kapott az USA-ba, melyet Amerikában vettek meg. (Oda-vissza út egyben) Budapest-Raleigh útvonalra, Párizsban és New York-ban átszállással. Párizsig az Air France-al , Raleigh-ig a Deltával utazik. Hazafelé a Deltával Bostonban átszállással Amszterdamig, onnan a KLM-el Budapestre. Az lenne a kérdésem, hogy lehet-e feladható poggyász az árban, illetve melyik légitársaság poggyász szabályzata az irányadó?

  1. Kedves Katalin!

   A járatot üzemeltető légitársaság kézipoggyász szabályzata az irányadó. A jegyen tudják ellenőrizni a feladott poggyászt, hogy tartalmazza-e vagy sem. (Ha van benne akkor általában az 1PC megjelölést szokták használni)

   Üdvözlettel,
   repjegy.hu

 91. Kedves Repjegy!
  Köszönöm válaszát, sajnos nem találok 1PC megjelölést. Akkor az Air France poggyászszabályzata vonatkozik a kifelé útra. Kérdésem lenne még, ha a feladott poggyász fele annyi súlyú és kisebb, mint a feladható maximális méret, akkor is ugyanannyit kell érte fizetni?

 92. Tisztelt repjegy.hu,Miamiba utaznék Budapestről Párizsi átszállással(CDG) 1,40 óra van atszállni,kézipoggyászom van csak,elegendő lesz ez az idő?

  Köszönöm

  1. Kedves Szisszo!

   Tudomásunk szerint az említett átszállási idő elengedő.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 93. Tisztelt Repjegy. Hu. Az lenne az igen tisztelt kérdésem hogy dubaj átszállásnal Emirates Bankok felé ugyan abban a terminalban történik. Bankokban ki kell tölteni egy bizonyos belépési nyilatkozatot az országba ebben tud valaki segíteni mert nem beszélem csak a magyar nyelvet. Köszönöm szépen szíves válaszukat.

  1. Kedves Ferenc,

   Magyar nylevű aszisztencia nincs a Dubai DXB vagy a Bangkok BKK reptéren. Amennyiben lesz magyar utas a gépen kérje meg őket, hogy segítsenek.

   Kérem használja a google képkeresőt, vagy magát a keresőt utazása előtt: például – thaiföld arrival card magyar/magyarul.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 94. Tisztelt Repjegy.hu!

  Olyan kérdésem lenne ,hogy a beszállókártyán fel van tüntetve az indulási kapu száma?

  Üdvözlettel:Roland

  1. Kedves Roland,

   Nem, a kapu száma változhat így a reptéren lesz kiírva az utastájékoztató táblákon.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 95. Kedves Repjegy.hu!
  Budapest-London Gatwick és Gatwick-Inverness között utazunk. Wizzair ill Easyjet. 2 gyermekkel, csak kézipoggyásszal. 55 perc lesz a leszállás és felszállás között. Elegendő lesz ez az idő?
  Előre is köszönöm a választ.

  1. Kedves Krisztina,

   55 perc nem sok, és nem is javasoljuk külön megvett jegyeknél ezt a rövid időt. A gépből történő kiszállás is időt vesz igénybe, a kapu megtalálása is, így mire odaérnek előfordulhat, hogy a “csatlakozó” járat kapuját bezárják. Kérés esetén nem várják meg az utasokat, egyik társaság nem tud a másik foglalásairól és nem veszik figyelembe a késést.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 96. Tisztelt Cím!

  Bangkokba utaznánk és a Moszkvai átszállásnál 14 óra 20 perc az átszállási idő. Kisgyerekkel megyünk. Érdemes vízumot csináltatni és bemenni a városba? Foglalnék szállást, hogy aludjunk is egy keveset, van esetleg olyan szállás lista amit a repterek ajánlanak?

  Köszönöm
  Ildikó

  1. Kedves Ildikó!

   Moszkvába valóban vízum kell ha elhagyják a repteret és szállást foglalnak. Kisgyermekkel a reptéren történő várakozás kényelmetlen lehet. A reptér weboldalán találhatnak hasznos információkat vagy akár közeli hoteleket.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

  2. Tisztelt Cím!
   17 éves lányom középiskolai cserediák program keretében utazik az USÁ-ba egyedül. Bécsből indul az Austrian Airlines-szal és Chicagóban kell átszállnia, onnan indul Duluth-ba a United Airlines-szal. Chicagóba az 5-ös terminálra érkezik Bécsből és az 1. terminálról indul Duluth-ba. 2óra 15 perc átszállási ideje van. Elegendő ez az idő így? 1 foglaláson van mindene.
   Köszönöma választ: Kati

   1. Kedves Katalin!

    A légitársaságok a járataikat, csatlakozásokat úgy állítják össze, hogy az egy bizonyos minimum csatlakozási időnek megfeleljen, amennyiben ez nincs meg, nem lehet a jegyet kiállítani. Sajnos nem látunk rá a jegyére így bővebb információt a jegyet kiállító iroda tudna mondani.

    üdvözlettel,
    repjegy.hu

 97. Tisztelt Repjegy.hu!

  Budapest-Cayo Coco-ra szeretnék repjegyet venni montreáli átszállással, az érdekelne, hogy tranzitvízum szükséges-e? Ezt Esta oldalon kell vásárolni ha kell?
  Illetve mi a legjobb megoldás: először a repjegyvásárlás, vagy a vízum beszerzése?
  Köszönettel: Anita

 98. Tisztelt Repjegy.hu

  Szeretném megkérdezni, hogy San Juan-ba Puerto Rico utaznék! Két variációt ad fel az odaútra! Kedvezőbb lenne az első, de tartok tőle nem lenne elegendő idő az átszállásra. Haza utazáshoz viszont csak egy lehetőséget ad fel, Madridban 1óra 15 perc lenne csak az átszállásra. Viszont ha késik a járat és nem érem el a csatlakozást, mi a teendőm, újra kell-e megvennem a jegyet? Egyszerre szeretném megvenni az oda-vissza utat a British Airways oldalán. Esetleg van-e ötlete? Merjem-e választani az odautazáshoz az első variációt?

  2020. dec. 13., V Budapest – London – Miami – San Juan

  1:) British Airways

  British Airways BA865
  7:25 BUD Budapest
  9:20 LHR London Heathrow

  1 óra 15 perc csatlakozás a repülőtéren:

  BA1528| Üzemeltető: American Airlines
  10:35 LHR London Heathrow
  15:40 MIA Miami International

  1 óra 55 perc csatlakozás a repülőtéren:

  BA5123| Üzemeltető: American Airlines
  17:35 MIA Miami International
  21:11SJU San Juan Luis Munoz Marin

  2: ) 2020. dec. 13., V Budapest – London – Miami – San Juan

  British Airways BA865
  7:25 BUD Budapest
  9:20 LHR London Heathrow

  3 óra 15 perc csatlakozás a repülőtéren:

  BA1539 Üzemeltető: American Airlines
  12:35 LHR London Heathrow
  17:35 MIA Miami International

  4 óra csatlakozás a repülőtéren:

  BA5319 | Üzemeltető: American Airlines
  21:35 MIA Miami International
  01:09 SJU San Juan Luis Munoz Marin

  Vissza út : Vasárnap, 2021 január 10. San Juan – Madrid – Budapest
  IB6300 Ibéria
  21:30 SJU San Juan Luis Munoz Marin
  10:40 Madrid 4s terminál

  1 óra 15 perc csatlakozás

  IB3278 Ibéria
  11:55 Madrid 4 terminál
  15:05 Budapest

  Csak kézipoggyászt viszek. Ha jól értelmeztem akkor a kézipoggyász szabályzatnál a British Airways-t kell figyelembe venni? Mivel Oda útnál a
  British Airways , American Airlines járataival mennék viszont visszaúton az Ibériával. Mivel nem egyformák a kézipoggyász szabályzatok akkor most melyik? Ha Budapesten Becsekkolok akkor megkapom végig a jegyeket és átszálláskor csak meg kell keresnem a terminálokat nincs más dolgom, és külön kijárat van azoknak akiknek nincs csomagjuk, és átszállásosak? Hol tudom megnézni London, Miami, Madrid terminál elrendezését?
  Ennyi infóm van! Várom a visszajelzésük! Előre is köszönöm a segítséget!

  1. Kedves Erzsébet!

   Kérem vegye fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal az info(kukac)repjegy.hu címen!

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 99. Tisztelt Repjegy.hu!
  Április 3.-án repülünk Mahera, Bécsből Ammanba, Jordánia, onnan tovább Abudhabiba. Kérdésem, hogy kell e átszállási vízum? (az országba való belépés esetén kell), és 1.5 óránk lesz az átszállásra! Másik kérdésem, hogy a nőkre vonatkozó öltözködési szabályok a repülőtéri átszállásokra is vonatkoznak, vagy csak az országba való belépésnél?

  Köszönettel: Rita

 100. T. Repjegy.hu!

  Szintén átszállással kapcsolatos kérdésem van. Még sosem repültünk átszállással, de most márc.6-án egy ajándékba kapott utazás során ez így lesz. Budapestről indulunk Tenerifére, de Madridban át kell szállnunk. Egy foglalás, ugyanaz a légitársaság (Iberia). Odafelé 1 óra 5 perc, visszafelé 1 óra 30 percünk lesz az átszállásra. Nagyon aggódós vagyok egyébként is, ezért próbálok minél több fórumon utána nézni, hogy vajon ez az idő elegendő lesz-e az átszállásra. Nagyon köszönöm, ha válaszolnak.

  1. Kedves Piri!

   Tudomásunk szerint az említett átszállási idő elengedő.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

A hozzászólás letiltva.