Utazási tanácsok

Útmutató kézi- és feladott poggyászokhoz!

Mit lehet felvinni a repülőre kézipoggyászként és mit kell feladott poggyászként kezelni, mennyit és mikor kell fizetni? Segítségként az alábbiakban összegyűjtöttünk pár hasznos információt, azonban kérjük Önöket, hogy minden esetben nézzenek utána az adott légitársaságokra vonatkozó eseti szabályozásoknak!

A csomagfeladásra vonatkozó szabályok légitársaságonként változnak.
A csomagfeladásra vonatkozó szabályok légitársaságonként változnak.

Általános szabályok

feladott poggyászra vonatkozó szabályokat elsősorban az határozza meg,  hogy hagyományos vagy fapados légitársaságnál vásároljuk-e meg repülőjegyünket. Utóbbi esetén ugyanis mindig térítéses lesz a feladás.

Ha hagyományos társaság mellett döntünk, akkor aszerint változhatnak a feltételek, hogy milyen osztályon, illetve melyik légitársasággal utazunk.

Kézipoggyász esetén, a méret és a csomag tartalmát illető előírásokat betartva, mindig térítésmentes a szolgáltatás.

 

Feladott poggyász: mit érdemes tudni?

A feladni kívánt csomagokat a jegykezelők látják el a megfelelő jelzésekkel.  A sérülésveszély elkerülése érdekében a csomagszállító szalagon nem leengedhető csomagokat (pl. babakocsi, hangszer, sportszerek) a rakodószolgálat alkalmazottjai viszik tovább a repülőgéphez.

A repülőtér területén vállalnak csomagfóliázást is, ami segít épségben tartani a csomagot, emellett lehetetlenné teszi, hogy észrevétlen maradjon az esetleges lopás a csomagkezelés során.

A bőröndön és a bőrönd belsejében is érdemes feltüntetni a nevet és elérhetőséget. Erre akár a repülőtéren is beszerezhető egy speciálisan a célra nyomtatott matrica, de természetesen bármilyen címke megfelelő, amin a pontos adatok szerepelnek.

Feladott poggyász mérete: Általában 158 cm = magasság + szélesség + hosszúság.

Feladott poggyász súlya:  A feladandó poggyászok megengedett súlyát minden esetben a fuvarozó légitársaság határozza meg, erről érdemes előzetesen az adott társaság honlapján tájékozódni.  Általában egy darab feladott poggyász megengedett utasonként, melynek darabonkénti súlya nem haladhatja meg a 23 kg-ot.

Feladott poggyász díjszabás: Repülőjegyünk minden esetben tájékoztatást nyújt számunkra, hogy milyen költségeket foglal magában, illetve tartalmazza-e vagy sem a feladott poggyász árát, és azt is, milyen súlykorlátozások vonatkoznak ránk.

Milyen esetekben kell fizetnünk?

 1. Túlléptük a súlykorlátot: A légitársaságok minden esetben korlátozzák a repülőgépre feladható poggyász tömegét. Ez a súlykeret légitársaságonként és úti célonként is különböző.  Amennyiben csomagjának súlya meghaladja az előírt limitet, a légitársaság bizonyos mértékben és felár ellenében lehetőséget biztosít túlsúly feladására is, azonban ennek mértéke nem haladhatja meg a 32 kg-ot.
 2. Méret túllépés esetén: Ilyenkor szintén felárat kell fizetni.
 3. További feladott poggyász után: Bepakoláskor gondoljunk arra, hogy két poggyász megengedett súlya nem vonható össze.

Fontos tudnivaló, hogy a fapados légitársaságok esetében a csomagfeladás mindig díjköteles! A díjazás társaságonként eltérő. Célszerű a poggyászdíjat még a repülőjegyünk megvásárlásakor jelezni, mivel a repülőtéren annak összege akár a duplája is lehet.

Súlytöbblet esetén külön díjat számolnak fel a légitársaságok.
Súlytöbblet esetén külön díjat számolnak fel a légitársaságok.

 

 

Mit érdemes tudni a kézipoggyászról? Mit pakolhatunk be és hogyan?

A felvihető folyadékokról: Folyadékok alatt nem csak  az ivóvízre, üdítőitalokra gondolunk, hanem gélekre, kenőcsökre, tonikokra és aeroszolokra is. Ide tartozik még a fogkrém, a borotválkozó krém, a hajzselé, az ajakápoló és az arckrém is. Érdemes ezen tárgyakat a kézipoggyászon belül egy helyen tartani, mivel a biztonsági vizsgálatnál ezeket ellenőrizhetik.

Folyadékot csupán 100 ml-es vagy ennél kisebb tartályban szállíthat!

Kivételek:

 • Ha gyógyszert szeretnénk a fedélzetre felvinni legyen róla orvosi igazolásunk, mivel ezt minden esetben szükséges bemutatnunk.
 • Ha kisgyerekkel utazunk és tápszerét is magunkkal visszük számítsunk rá, hogy a biztonsági ellenőrzés során ezt megkóstoltatják a szülővel.

Reptéren vásárolt termékek: Továbbra is engedélyezett az adómentes termékek vásárlása. (Útlevél-ellenőrzés után az európai reptereken és az európai légitársaságok repülőin.) Azokat a folyadékokat és géleket, amelyeket a reptéren vagy a repülőn vásárolt, szükség esetén becsomagolják és lepecsételik a boltban vagy a fedélzeten. Ezen pecsét 24 óráig érvényes. Biztonsági ellenőrzéskor a folyadékokat külön kell bemutatni.

Kézipoggyász mérete: Az általánosan elfogadott méret: 55x40x20 cm

Kézipoggyász súlya: A súlykorlátozás mértéke függhet az út hosszától, az útvonal hosszától, légitársaságtól,  jegy vételi díjától. Súlya legfeljebb 6-10 kg között mozoghat (légitársasága válogatja).  A pontos súly- és méretkorlátozással kapcsolatban a légitársaságnál vagy ügyfélszolgálatunkon tud érdeklődni.

Kézipoggyász díjszabás: Minden esetben térítésmentes. Itt az eseti súly és méret korlátozásokat kell betartani. Hosszabb utak esetén, praktikus  egy napi váltás ruhát készíteni, felkészülni egy esetleges járattörlésre vagy késésre.

Amit repülős utazáskor tilos magunkkal vinnünk!

Az Ön és mások biztonsága érdekében a következőket sem a feladott bőröndben, sem a kézipoggyászában ne tartsa:

 • továbbra sem vihetők fel a repülőgépre szúró- vágóeszközök, spray-k, tűzgyújtásra alkalmas eszközök, valamint szigorúan korlátozzák a gépre felvihető folyékony és viszkózus halmazállapotú anyagok mennyiségét és tárolásának módját,
 • gyúlékony tárgyakat vagy melyek folyadék hatására azzá válhatnak,
 • oxidáló anyagok (mint a fehérítő por, peroxidok),
 • mágneses anyagok,
 • bénító eszközök, mint buzogány, gázspray, irritáló anyagok.

(A repülőtéren elkobzott legérdekesebb tárgyakról “Csillagszórót ne próbáljon felvinni a repülőre!” című bejegyzésünkben olvashat részletesen.)

 

Nem találom a csomagom mit tegyek?

Amennyiben megérkezéskor nem találjuk csomagunkat vagy az megsérült, haladéktalanul forduljunk még a repülőtéren a megfelelő légitársasági képviselethez, és vetessünk fel jegyzőkönyvet!

Fontos, hogy sérülés esetén mindig törekedjünk arra, hogy még a helyszínen vegyék fel a jegyzőkönyvet és megfelelően dokumentálják kárunkat. Később ugyanis nehezen bizonyítható annak eredete!

A poggyász sérülését vagy elvesztését azonnal jelezzük a reptéren!
A poggyász sérülését vagy elvesztését azonnal jelezzük a reptéren!

 

 

  656 Responses

 1. A kézi poggyász teljes méretei: m-h-sz és kg
  A feladott poggyász méretei: m-h-sz és kg
  elörei köszönöm

  1. Ha csak kezi poggyaszt szeretnek magammal vinni,egy kisebb utazotaska,azert a nöi valltaskam meg lehet külön nalam?

   1. Kedves Magdolna!

    A légitársaság szabályaitól függ, hogy engednek-e külön retikült vinni vagy sem. A diszkont társaságok általában 1db táskát engedélyeznek, női táskát nem.

    Üdvözlettel,
    repjegy.hu

  2. Ismerősöm azt mondta, hogy ellenőrzéskor aranyfülbevaló, aranynyaklánc és kartötőt levetették. Ez igaz? … rajtam maradhat az ellenőrzőkapunál?

   1. Kedves Gyöngyvér,

    Igen, az ékszereket le kell vennie ellenőrzésnél.

    üdvözlettel,
    repjegy.hu

  3. Harcművészeti eszközöket, életlen gyakorló fém szamurájkardokat és fakardokat, hogyan lehet repülővel szállítani? Feladott bőröndben lehet, vagy engedélyeztetni kell valahol?

   Köszönöm!

   1. Kedves Bogi,

    Légitársaságonként változó lehet a speciális tárgyak feladott poggyászban történő szállítása, így javasoljuk, hogy a légitársaság utazási feltételeiben a veszélyes tárgyak listáják tekintse meg, ill. a repteret is érdemes megkérdezni.

    üdvözlettel,
    repjegy.hu

 2. A kézi poggyász általános mérete: 55x40x20 cm
  A feladott poggyász általános három dimenziós mérete: 158cm=magasság+szélesség+hosszúság.
  A megengedett poggyász pontos méretét és a súlyát minden esetben az adott légitársaság határozza meg, így érdemes a légitársaság weboldalán tájékozódni, vagy amennyiben küldje el nekünk, hogy mely társasággal utazik és elküldjük Önnek a pontos korlátozásokat.

  1. Quatar? nagyobb gépek Thaiföldre?
   köszönöm!

   1. Kedves Beáta,

    A Qatar Airways a Doha-Bangkokot jelenleg a Airbus A380-800-as 517 székkel ellátott, valamint Boeing 777-300ER típusú: 358 és 412 db üléses verziókkal repüli. A Doha-Phuket közvetlen járat BOEING 787-8 DREAMLINER típussal teljesítik mely 254 üléssel rendelkezik. A Budapest-Doha járat Airbus A320-as 132/144 üléses géppel teljesítik. Nincs információnk arról, hogy a Doha-Budapest járaton típuscsere történne, a Doha-Bangkok/Phuket járatot a Qatar flottájának legnagyobb gépei repülik.

    Üdvözlettel,
    repjegy.hu

  2. Tisztelt Hölgyem/Uram!
   Érdeklődni szerenék a feladható poggyász magasságáról, szélességéről és hosszúságáról a Finnair légitársaság esetében a 158 cm-es megadott poggyászméret vonatkozásában.
   Köszönöm szépen előre is!

   1. Kedves Réka,

    A három élhossz összege nem lehet több mint a 158cm, hosszúság+szélesség+magasság= max. 158cm

    üdvözlettel,
    repjegy.hu

  3. Tisztelt Cím!

   Török légitársadág Onur Air-al utazok.
   Mennyi a kézitáska méret és mellette egy ridikült fel lehet- e vinni a gépre.
   American tourism böröndöm vam,ami 55x40x25 cm.

   ÜdvözletemHársfalvi Mária

 3. Skyscanner-Ryanair
  Előre is Köszönöm szépen minden tájékoztatást

 4. A ryanair légitársaságnál a kézipoggyász felvitele minden esetben díjmentes. Ez legfeljebb 10 kg súlyú és 55 cm x 40 cm x 20 cm méretű lehet.
  A feladott poggyászért minden esetben fizetni kell, amiben 2 súly kategória van: 15 kg, illetve 20 kg. Mindkét típus esetén 81 cm (magasság), 119 cm (szélesség) és 119 cm (mélység) méretben vannak meghatározva.

 5. esetleg valami rajzzal nem e tudná el küldeni

 6. Gurulós Bőröndről lenne szó ennek a méreteire lenne szükségem

 7. Sajnos rajz nem áll rendelkezésünkre a ryanair légitársaságtól.
  A méretek meghatározásához a legegyszerűbb, ha a poggyász minden oldalát leméri (kereket, fogantyút is beleszámítva) és ezen méreteket veti össze a már korábban írt méretekkel.

 8. rendben köszönöm akkor pl: 90*110*100
  cm az jó

 9. Nekem a kézipoggyásszal lenne további kérdésem. A repülőre csak egy darab kézipoggyászt vihetünk fel, arra vonatkozólag van-e kikötés, hogy mi kell legyen ez a poggyász? Azaz, ha egy reklámszatyorba beteszem a hátizsákom és a válltáskám az egynek minősül, és felengedik a repülőre mindenféle pótdíj nélkül?

  1. A fedélzetre valóban csak egy poggyászt lehet felvinni, de ebbe akár több táskát is beletehetnünk. Az a fontos, hogy a méret és a súly korlátozást ne lépjük túl!

  2. Többféle gyógyszert szerek, ezeket 1-1 level kiszerelesben fel lehet vinni a fedélzeti csomagba?

 10. Ha átszállással utazunk és kifizetjük az első check-in-nél a túlsúly díjat, azt a átszállásnál is ki kell fizetni vagy elég egyszer?

  1. Cigarettát kézi poggyászban,vagy feladott poggyászna kell-e tenni ,és mennyi a megengedett darab?
   A Tarom légitársasággal utazom.

 11. Amennyiben átszállással utazik és a csomagját a check-in során a végcélig feladja (azaz nem szükséges átszálláskor felvennie azt), akkor abban az esetben egyszer kell a túlsúlyért fizetnie.
  A poggyászt általában abban az esetben kell átszálláskor felvennie, illetve újra feladnia, ha például fapados járatokkal utazik, vagy az átszállási pontról charter járatot vesz igénybe, ebben az esetben a túlsúlyért az átszálláskor is szükséges fizetni.

 12. Tehát, ha összesen 158cm jön ki, de 58x 37×19-es a bőrönd, akkor megfelel a ryanairnek?

  1. A légitársaság jelen pillanatban érvényben lévő poggyász szabályzata szerint:
   Biztonsági és egészségügyi okok miatt a Ryanair fuvarozásra nem fogad el összesített méretét tekintve 81 cm (magasság), 119 cm (szélesség) és 119 cm (mélység) nagyságot meghaladó egyéni tételt.

 13. Minden légitársaság saját szabályzatot alkalmaz a poggyásszállításra. A pontos információkat a litársaságok a honlapjaikon teszik közzé.

   1. MILYEN SÚLYÚ LEHET A POGGYÁSZ,A WIZZ AIR GÉPEN? 15 VAGY 20 KG????

    1. A feladott poggyász súlya 32 kg lehet a Wizz Air járatokon.

 14. A következő kérdésem lenne; a kinyomtatott beszállókártyámon az áll a Cabin bag-nél, hogy: -maximum size – 55x40x20 cms -10 kgs Plus 1 small bag up to 35x20x20. Tehát vihetek fel még egy táskát? Előre is köszönöm!

 15. Kedves Evelin!

  Amennyiben Ryanair jegye van, úgy ez azt jelenti, hogy kézipoggyászból 1 db táska lehet (55x40x20 cm), a kisebb, amely még Önnél lehet, az a Duty Free shop-ban vásárolt lezárt zacskó (35x20x20).

  1. Szép jó napot! Kézi pottyászba csomagolhatok képkeretet aminek üveg az eleje?(wizz air)
   Előre is köszönöm.

   1. Kedves Noémi!

    Irodánk szerint nem, de kérjük vegye fel a kapcsolatot a Wizzair ügyfélszolgálatával!

    üdvözlettel,
    repjegy.hu

    1. A Tarom légitársasággal utazom.Mennyi cigarettát vihetek,és kézi poggyászban,vagy feladott pogyászba kell tenni?

 16. Olyan kérdésem lenne mivel még sosem utaztam repülővel,hogy szendvicset lehet e felvinni a gépre?Valamint a sminkkészlet közül a szemceruza faragó éles tárgynak számít-e?
  Előre is köszönöm a választ.

 17. Kedves Klaudia!

  A légitársaságok nagy általánosságban nem tiltják az étel felvitelét a fedélzetre, de érdemes ellenőrizni az Ön jegyében szereplő légitársaság(ok) weboldalán tájékozódni indulás előtt a pontos kézipoggyász előírásokról. A szemceruza faragó már határeset, amennyiben feladandó poggyászt is visz magával, javasoljuk, inkább abba csomagolja.

 18. A kérdésem az,hogy ha a Ryanair-rel utazok,a kézipoggyász mérete 50*30*30 nem is lehet?

  1. Lehetséges ezen kézipoggyász szállítása is. Arra szükséges ügyelni, hogy a poggyász háromdimenziós (magasság, szélesség, mélység) mérete nem haladhatja meg a 115 cm-t.

 19. Ryanair-el utazom, a kézipoggyász mellett még egy retikül felvihető-e a gépre, vagy nem?

  1. A légitársaság szabályzata alapján a kézipoggyászon kívül kizárólag 1 db Duty Free shop-ban vásárolt lezárt zacskó (35x20x20) vihető fel a fedélzetre. A retikül a kézipoggyászba eltéve szállítható

 20. Hello ! Jövőhét pénteken utazok a ryanairral. Vettem 1 kis utazót kézipoggyásznak. kézipoggyász mérete 55x40x20 cm én lemértem persze itthon. 50×28×26 cm . Vajon ez felmenni kézipoggyászként ? Lehet e összenyomni rajta annyit hogy beférjen a ellenőrző dobozba ? Köszönöm válaszát !

  1. A kézipoggyász szállítása lehetséges. Arra szükséges ügyelni, hogy a poggyász háromdimenziós (magasság, szélesség, mélység) mérete nem haladhatja meg a 115 cm-t.

  2. Csomagolt élelmiszert mit vihetek fel? Sonka,kolbász?? zöldpaprika ? európai diszkont repülővel kézipoggyászban

   1. Kedves Zsuzsa!

    Kézipoggyászban húsárú kizárólag vákuumcsomagolt lehet. Zöldségek szállítását nem javasoljuk.

    Üdvözlettel,
    repjegy.hu

 21. Érdeklődnék, hogy RyanAir-el utazom és a kézipoggyászomba szorultak a rajz eszközeim. ceruzák, ecsetek, filcek stb… Mennyi esélye van hogy belekötnek majd? Illetve mi a helyzet például a szakálnyírómmal 🙂 Olyan mint egy férfi hajvágógép, csak kisebb.
  Köszi!

  1. A rajz eszközök rendben vannak, azonban a szakálnyíróra vonatkozóan már nehezebb a kérdés. Mindenképpen javasolt a repülőtéri biztonsági személyzetet megkérdezni a reptér honlapján található telefonszámon, hogy ezen eszköz szállítása engedélyezett e a kézipoggyászban.

 22. Azt szeretném kérdezni, hogy a feladott poggyászban lehet-e folyadék? Konkrétan 1,5 literes ásványvíz? És ebből mennyi lehet? Wizz Air-rel utazom Izraelbe.
  Előre is köszönöm

  1. A feladott poggyászban lehetséges a folyadék szállítása, a mennyiségre vonatkozóan a légitársaságnak nincsen külön megkötése.

 23. Szeretném kérdezni, hogy nyakba akasztható fényképezőgépet is be kell tenni a kézipoggyászba, vagy felvihető a nyakban a gépre?

  1. Légitársaságok szerint eltérő lehet ennek kezelése, mivel vannak olyan fapados társaságok, ahol szigorúan veszik, hogy a kézipoggyászon kívül más nem lehet az utazónál. Ilyen esetben javasoljuk, hogy a járatra való beszállításkor a fényképezőgépet csomagolja a kézipoggyászába.

 24. Az lenne a kérdésem hogy a kézi poggyászban lehet e vinni alkoholos töltelékű csokoládét (bon-bon) . Az átvilágításnál át engednek vele?
  Köszönöm előre is a választ.

  1. Ja és még egy kérdésem lenne:
   A ryanair gépen fogok utazni most először nem lesz fel adott poggyászom tehát nem kell mennem a check in pulthoz. Azt olvastam hogy a gépre csak 90db kézi poggyászt lehet felvinni a többit a feladott bőröndökkel szállitják, és itt jön a kérdés hogy hogyan tehetik ezt meg hiszen nem lesz rajta olyan cimke mint amit a feladott poggyászokra tesznek. Meg ugye a kézi poggyászba vannak pakolva az olyan dolgok amik értékesek. A kézi poggyászt is a szalagon fogom vissza kapni ha a gépnél elveszik tőlem?
   Hú ezt most jól leírtam 🙂 remélem azért érthető mit szerettem volna kérdezni…
   Köszönöm.

   1. Igen, érthető:-)
    Ezt az adott járat személyzete dönti el. Amennyiben a kézipoggyászát a kapunál elveszik, hogy a fedélzetre nem viheti fel a limitálás miatt, akkor azt megérkezéskor a repülőgép ajtajában fogja visszakapni.

  2. Lehetséges annak szállítása, az átvizsgálásnál nem lesz belőle probléma.

 25. Azt szeretném megtudni hogy kézi poggyászba lehet e tenni egy csík cigarettát + egy 130 g-os dohányt? Easyjet-ről van szó. Előre is köszönöm.

  1. Igen, mivel ez nem kereskedelmi célból, hanem személyes fogyasztásra fogja szállítani

   1. Cigarettaval kapcsolatosan. Hany kartus cigarettat vihetek at kezipongyaszba 4et lehet? Vagy csak 2 ot?

    1. Kedves Orsi,

     A kérdés függ a célország vámszabályától. Vámszabályokkal kapcsolatban a konzuliszolgalat.kormany.hu oldalt javasoljuk.

     üdvözlettel,
     repjegy.hu

 26. Arról szeretnék érdeklődni, hogy gyógyszereket vihetek e feladott poggyászban? Fájdalomcsillapítókról van szó, és gyermeknek való lázcsillapító kúpról. Köszönöm

 27. Kedves Rajczi Veronika!

  Természetesen a feladott poggyászban vihet ilyen gyógyszereket, de korlátozott mennyiségben egyéni felhasználásra, nem kereskedelmi célokra.

  Tisztelettel:

  Repjegy.hu

 28. Kedves Repjegy.hu!

  Ryanairrel utazom. Tavaly volt feladott poggyászom, idén csak fedélzeti lesz. Kérdéseim. A folyadékokkal kapcsolatosan lehet-e bontott termék, ha az előírt zacskóban van ml-ben megfelelő? (Régebben azt olvastam hogy nem), továbbá, hogy a sorrend változatlan, Check-in pult, bizt ell, várakozás, feladott poggyász nélkül is? A Ryanair tájékoztatóban az szerepel hogy “egy kézipoggyász maximum 10kg súlyú és 55 cm x 40 cm x 20 cm méretű, illetve egy darab maximum 35 x 20 x 20 cm méretű kisebb táska” Az nem amit itt olvastam,hogy egy 35X20X20-as méretű lezárt zacskó a duty free-ből. Tehát ezzel mi a helyzet? Egy női kis táska felvíhető vagy sem, illetve ebben a zacskóban lehetséges? Köszönettel: Viktória

  1. Kedves Viktória!

   A feladott kézipoggyászban a folyadékot tartalmazó kiszerelés nem haladhatja meg a 100 ml-t és ez akár bontott állapotban is szállítható.
   A repülőtéren az ügyintézés sorrendje változatlan, annyi hogy amennyiben az előre kinyomtatott beszállókártyával rendelkezik és csak kézipoggyásza van, egyből lehet a biztonsági ellenőrzéshez menni.
   A plusz egy darab maximum 35 x 20 x 20 cm méretű kisebb táskát amiatt vezették be, mert sokan a Duty Free-ben vásárolt dolgokat “szabályszerint” nem vihették fel a fedélzetre. Azonban természetesen ez a kisebb poggyász lehet egy női táska is.

   Üdvözlettel

   A repjegy.hu csapata

   1. Köszönöm a választ! Amennyiben rám ez vonatkozik, vagyis nincs feladott poggyász de van kinyomtatott beszállókártyám is, és az biztonsági ellenőrzéssel kezdek, ez esetben is 2 órával a gép indulása előtt már a reptéren célszerű lennem?

    1. Csak érdeklődnék: végül mennyivel korábban ment ki a reptérre? Hasonló kondíciókkal októberben utazom Londonba. Köszönöm!

     1. Kedves Márta!

      A megnövekedett utasforgalom miatt javasoljuk, hogy 2,5 órával előbb érjen a reptérre!

      üdvözlettel,
      repjegy.hu

 29. AirFrance-el utazom Amerikába és az lenne a kérdésem hogy a feladott poggyász méretét lemérik ? A honlap szerint 158 cm a megengedett kerület ha ezt pár centivel meghaladom akkor még van esélyem túlfizetés nélkül megúszni vagy mindenképp lemérik ?

  1. Kedves Eszti,

   általában nem mérik a poggyászt centivel a pultnál, azonban sok múlik a check-in személyzetén. 1-2 centi miatt valószínűleg nem fognak bajlódni, azonban ha szemmel láthatóan nagyobb a csomag, mint a megengedett, akkor fogják leellenőrizni.

   Jó Utat Kívánunk!

   A repjegy.hu csapata

 30. Hello. Engem az erdekelne hogy a kézi csomagban a gépre fel e vehetem a parfümömet?

 31. Kedves Ani,

  amennyiben nem haladja meg a kiszerelése a 100 ml-t, akkor fel lehet vinni a fedélzetre a kézipoggyászban is.

  Üdvözlettel

  A repjegy.hu csapata

 32. Kézipoggyászhoz: a pl. 2-3 darab 100 ml alatti folyadékot mindenképp visszazárható zacskóba kell összecsomagolnom, és úgy betennem a kézipoggyászba? (Ryanair)

  1. igen, mindenképpen.
   Amennyiben nincsen kéznél ilyen zacskó a reptéri újságosoknál lehet ilyet vásárolni.

 33. Kedves Repjegy.hu!

  Ryanair-rel fogok utazni Angliába, ez lesz az első repülésem, úgyhogy nem igazán vagyok tisztában a repülőtéri dolgokkal. Ha jól tudom a kézipoggyász mellé lehet a gépre vinni egy női kis táskát. Azt szeretném megkérdezni, hogy beleköthetnek-e abba, hogy nekem ez a kis táska 35cm x 33cm x 10cm méretű? Érdekelne még az is, hogy mit tartalmazhat ez a kis táska az irataimon kívül? (Fényképezőgép, parfüm, telefon stb. ?)

  Előre is köszönöm a választ!

 34. Kedves Zsuzsanna!

  A Ryanair légitársaság hivatalos szabályoza értelmében felnőtt utasonként egy kézipoggyász maximum 10kg súlyú és 55 cm x 40 cm x 20 cm méretű, illetve egy darab maximum 35 x 20 x 20 cm méretű kisebb táska szállítható díjmentesen.
  Az extra/túlsúlyos kézipoggyász felvitelét a beszállókapunál a légitársaság megtagadhatja, vagy ahol elérhető, egy £50/€50 díj ellenében a repülőgép rakterébenhelyezik el. Ennek elbírálása csak és kizárólag a légitársaság hatásköre, sajnos nem tudjuk megmondani, hogy gond lesz-e a repülőtéren, ha valamelyik poggyásza kicsivel nagyobb méretű.
  A kézipoggyászokban nem szállítható por- hab- gél állagú és folyékony anyag, amely meghaladja a 100 ml össz űrtartalmat.

 35. Kedves Repjegy.hu!

  Ryanairrel utazunk. Kézipoggyászt viszünk, ami 55*40*20cm lehet. A táskánk pont ilyen méret, viszont a fogantyú, a láb és a kerekek túllógnak ezeken a méreteken. Főleg a magasság ami így 60cm. Beleszámítanak ezek a kilógó műanyag alkatrészek a méretbe vagy sem? Jobban járok ha szerzek egy sporttáskát, hátizsákot ami kisebb és összenyomható szükség esetén?
  Köszönöm a választ!
  Üdv.

  1. A ryanair szigorúan veszi a méreteket, így a kilógó alkatrészek, mint a kerekek, fogantyúk is beleszámítanak a méretbe.
   Javasoljuk, hogy kézipoggyásznak egy “jól formálható” sportzsákot válasszon az utazásához.

  2. érdeklődöm, hogy ketten utazunk a ryairrel, 1 db 20 kg-os csomagot fizettünk be, elsőbbségi beszállással mindkettőnknek, ezen felül ketten mennyi kézi poggyászt vihetünk fel , KÖSZÖNÖM a segítségüket.

   1. Kedves Mária,

    Max. 10 kg súlyú, 55 cm x 40 cm x 20 cm méretű kézipoggyász és egy, maximum 35 cm x 20 cm x 20 cm méretű kis táska vihető a fedélzetre utasonként.

    üdvözlettel,
    repjegy.hu

 36. Kedves Repjegy.hu!

  Arról szeretnék érdeklődni, hogy ha kézipoggyászban szeretnék pl. fogamzásgátló tablettát vinni, akkor arról orvosi igazolásnak is kell nálam lennie?
  Előre is köszönöm!

  1. Kedves Anna,

   a tabletták szállításánál nem szükséges orvosi igazolással rendelkezni.

   Üdvözlettel

   A repjegy.hu csapata

 37. Tisztelt Repjegy.hu!

  Én azt szeretném megtudni, ha 2 repülővel utazom de egy a légitársaság(ryanair) és nem átszállásos a jegyem, hanem 2x vásároltam meg(Pest-London, illetve London-Biarriz)akkor nekem 2x kell feladnom a csomagom? És ki kell csekkolnom, illetve újból vissza? A csomagomat átrakják vagy azt is fel kell vennem és újra leadni?
  Válaszukat előre is köszönöm!

  1. Kedves Pepo,

   amennyiben két külön repülőjeggyel rendelkezik a járatokra, minden esetben a poggyászt az átszálláskor fel kell vennie a poggyász-szalagnál és újra fel kell adnia azt a repülőtéri check-in pultoknál.

   Üdvözlettel

   A repjegy.hu csapata

 38. Tisztelt Címzett!

  Feladott poggyaszba lehet tenni autoalkatreszt? par fem darabrol van szo es par tomitesrol ami lemez. sulyban osszesen 2 kg

  1. Kedves Sándor,

   a feladott poggyászban lehetséges a szállítás.

   Üdvözlettel

   A repjegy.hu csapata

 39. Protein fehérjét vinnék ajándékba egy barátomnak.
  Felvihető e a csomagban a repülőre?

  1. Kedves Erika,

   feladott poggyászban megoldható a szállítás, azonban javasoljuk, hogy tartsa magánál a blokkot, amennyiben kinyitják a poggyászt, akkor igazolni tudja annak eredetét.

   Üdvözlettel

   A repjegy.hu csapata

 40. Azt szeretném kérdezni,hogy a 35x20x20-as kézipoggyászba összesen lehet 100ml folyadék vagy darabonként? Pl. 100ml tusfürdő +100ml naptej

  1. Kedves Ani,

   a 100 ml-es megkötés darabonként értendő, azonban összesen a folyadékok nem haladhatják meg az 1 litert.

   Üdvözlettel,

   A repjegy.hu csapata

 41. Az ügyben érdeklődöm hogy a 35x20x20 és az 55x40x20 poggyász mellé kúlön még vehető 150 Ft-ért zacskó? És személyenként hány ilyet lehet venni? Elöre is köszönöm válaszát.(ryan air)

 42. Kedves Rita,

  az Ön által említett poggyászok mellett már más zacskó, táska nem vihető fel a fedélzetre, kizárólag a poggyászokba csomagolva.

  Üdvözlettel

  A repjegy.hu csapata

 43. Azt szeretném tudni, hogy a kézipoggyász feladható-e díjmentesen? Eldöntheti az utas, hogy nem viszi az utastérbe, hanem inkább feladja és ez díjmentes?
  Köszönöm válaszát!

  1. Kedves Katalin,

   a légitársaságoknak eltérő szabályzata van a poggyász feladásra. Amennyiben a feladott poggyászért meghatározott díjat szükséges fizetni, így minden egyes csomag, mely feladásra kerül a check-in pultnál díjköteles, méretétől és súlyától függetlenül.

   Üdvözlettel

   A repjegy.hu csapata

 44. Air Serbia-val megyünk, ha jól tudom vihetek fel egy gurulós poggyászt, és egy kis női táskát is. ÍGy van? Mekkora lehet a női táskám mérete, illetve a plusz gurulós bőröndömé, amit magammal viszek a repülőre?

  1. Kedves Emőke,

   jók az információi, a gurulós poggyászon kívül, egy női táskát is magával vihet a fedélzetre. A kézipoggyász mérete 55 x 40 x 20 cm lehet, illetve maximum 8 kg. A női táskára kizárólag az a megkötés van, hogy az ülés alatt el lehessen helyezni.

   Üdvözlettel,

   A repjegy.hu csapata

   1. Köszönöm válaszát. Érdeklődnék, hogy melyek azok a dolgok, amiket nem leget felvinni a repülőre. Illetve vizet vagy kekszet, ilyesmit tehetek e akár a táskámba, akár a poggyászomba..
    Válaszát előre is köszönöm. Önök tényleg felkészültek! Pontos választ adnak.

    1. Kedves Emőke!

     Folyadékot a kézipoggyászban a tranzit területére kizárolag max 100 ml kiszerelésben lehetséges. Amennyiben a fedelzetre szeretne magával vinni vizet, akkor azt a tranzitban található üzletekben tud magának vásárolni. Az ételekre nincsen korlátozás.
     Javasoljuk, hogy a kézipoggyászban szállítható tárgyak részletes listáját a bud.hu weboldalon tekintse meg.

     Üdvözlettdl

     A repjegy.hu csapata

 45. Azt szeretném kérdezni,hogy a feladott poggyász 32 kiló lehet,de a méretei mekkorák lehetnek?

  1. Kedves Beáta,

   amennyiben a Wizzair járataival utazik, akkor abban az esetben a légitársasági előírás:
   Szélesség: 1,499 m
   Magasság: 1,194 m
   Hosszúság: 1,715 m

   Üdvözlettel

   A repjegy.hu csapata

 46. Azt szeretném kérdezni,hogy a szemceruzát be lehet tenni a kézipoggyászba ha azt is visszazárható csomagba teszem a folyékony kozmetikai termékek mellé? Vagy azt hová kell tennem?(ryanair)

  1. Kedves Anett,

   igen, bele lehet tenni akár a kézipoggyászba egymagába, vagy a visszazárható tasakba.

   Üdvözlettel

   A repjegy.hu csapata

 47. Fényképezőgépemet melyik poggyászba tegyem vagy a kezemben is felvihető a gépre( ryanairrel utazom)? Köszönöm válaszát.

  1. Kedves Gábor,

   mindenképpen a kézipoggyászban szállítva javasoljuk, mivel azt Ön kezeli, így nem érheti sérülés annak tartalmát.

   Üdvözlettel

   A repjegy.hu csapata

 48. Mi az air berlinnel utazunk és az lenne a kérdésem hogy mekkora a kézi és a feladandó poggyász méretei és súlya?Illetve női táska mérete mekkora lehet,amit még fellehet vinni dijmentesen a fedélzetre?

  1. Kedves Gábor,

   mivel az Air Berlin-nél díjszabása válogatja a feladható poggyászra vonatkozó előírásokat, így a legegyszerűbb, ha az alábbi linkre kattintva tájékozódik a tudnivalókról:
   http://www.airberlin.com/hu-HU/site/flug_gepaeck_luggage.php

   A megvásárolt díjtétel elnevezése a repülőjegyen minden esetben feltüntetésre kerül.

   Üdvözlettel

   A repjegy.hu csapata

 49. Holnap este utazom Ryanair-rel es azt szeretném megkérdezni,hogy összecsukható kicsi tükrös fésűt felengednek a repülőre?

  1. Kedves Nett!

   Igen, fel lehet vinni, korlátozás nélkül.

   Jó Utat Kívánunk!

   A repjegy.hu csapata

 50. Jó estét! Azt szeretném meg kérdezni hogy Wizzair-el utazom nem lesz feladott poggyászom. Kézi poggyászom lesz 50×35×20 és erre kell e külön díjat fizetni? Meg ezzen kívül vihetek e még fel egy kicsi kézi táskát ? Köszönöm előre is válaszát. Szép estét.

  1. A Wizzair esetében ez a kézipoggyász már díjköteles, amit javasolt online fizetni náluk, mert a reptéren elég húzós annak ára.
   Sajnos ezenkívül más táskát, szatyor felvitele nem lehetséges a fedélzetre.

   Üdvözlettel,

   A repjegy.hu csapata

 51. Jó napot!Az lenne a kérdésem,ha a férjemmel utazunk és kettőnknek csak egy bőröndöt viszünk,akkor sem haladhatja meg a bőrönd súlya az egy főre jutó súlyt?Válaszukat előre is köszönöm : Andrea

  1. Kedves Andrea,

   pár légitársaság kivételével a meghatározott súly a poggyászra és nem az Utazóra vonatkozik, így amennyiben a repülőjegyében 1 db poggyász és annak súlya van megjelölve, akkor addig a súlyhatárig lehetséges annak díjmenetes szállítása.

   Üdvözlettel

   A repjegy.hu csapata

 52. Turazashoz vinnek magammal a feladott poggyaszban kismeretu tabori fejszet, osszahajthato tabori asot, meg gozfozot. Megengedett, vagy vmilyen spec szabaly vontatkozik rajuk mint a pl a lofegyverre?

  Koszonom!

  Udv,

  lordoff

  1. Kedves Lordoff,

   a tábori ásó és fejesze feladott poggyászba való csomagolása megengedett, azonban a gázfőző felvitele sajnos repülés biztonsági okokból nem megengedett.

   Üdvözlettel

   A repjegy.hu csapata

 53. Tisztelt repjegy.hu!

  Ryanairrel utazom Rómába. Feladott poggyászom nem lesz, csak a kézi illetve egy kisebb női táska.
  Azt szeretném kérdezni, hogy ezek bármelyikében lehet-e szállítani szemceruzát, folyékony sminkterméket, parfümöt?
  Valamint, hogy igazolás nélkül felvihető-e a gépre orr-spray (allergia miatt szükséges)?

  Köszönettel

  L. Bernadett

  1. Kedves Bernadett,

   ezek bármelyikében lehetséges a szemceruza, illetve a 100 ml-nél kisebb kiszerelésű folyékony sminktermék, illetve parfüm szállítása. Ugyanez érvényes az orrspray-re is.

   Üdvözlettel

   A repjegy.hu csapata

  1. Tisztelt cím
   Szeretném megkérdezni hogy átszállásra elég -e 2 ó 40 perc, mert Sevillából érkeznénk a párizsi reptérre és indulnánk tovább innen Budapestre ugyan azzal a légitársasággal /Ryanair/
   a kiírás szerint ennyi idő van a két gép indulása között.
   Feladott csomagjaink is lesznek azokat átpakolják-e automatikusan egyik gépről a másikra?
   A foglalásnál külön külön kellett a szakaszokra megvenni a jegyeket Budapest-Charleroi-,Sevilla-, vissza ugyan így Sevilla-Charleroi-Budapest.
   köszönettel
   Marika

   1. Kedves Marika,

    Amennyiben két különálló repülőjeggyel utazik, akkor a poggyászt az átszállás során fel kell venniük, illetve újra fel kell adniuk a csatlakozó járatra.
    Amennyiben a járatok időben közlekednek és nincsen késés, akkor az átszállás megoldható véleményünk szerint 2 óra 40 perc alatt.

    Üdvözlettel

    A repjegy.hu csapata

 54. Tisztelt repjegy.hu!

  Hétvégén utazunk Alitáliával. A lányom szeretne magával hozni egy makettet amihez kicsi tubusos ragasztót és makett festéket akar magával hozni. Érdeklődnék, hogy csomagba fel lehet-e adni?

  Köszönettel: Bea

  1. Kedves Bea,

   a feladandó poggyászba minden gond nélkül be lehet tenni a ragasztót és a makett festéket.

   Üdvözlettel,

   A repjegy.hu csapata

 55. Tisztelt repjegy.hu!
  Hány doboz cigarettát lehet nálunk a poggyászban? 🙂 személyenként 10db lehetséges?
  Üdv 🙂

  1. Kedves Edina,

   személyenként 200 szál cigaretta minden esetben vámmentesen szállítható. Amennyiben Európai Unión belül utazik, akkor a kereskedelmi mennyiséget meg nem haladó darab szállítható, ami a cigaretta esetén 800 szál.

   Üdvözlettel,

   A repjegy.hu csapata

 56. Tisztelt repjegy.hu

  Az lenne a tiszteletteljes kérdésem, hogy Bécsből először indulok repülőútra a Kanári szigetekre. Tudna nekem abban segíteni, hogy kb, mennyi lehet ott a poggyász megengedett súlya. Sajnos nem tudom még milyen repülővel utazok, de jó lenne tudni, hogy kb hány kiló lehet egy -egy poggyász súlya!

  Üdvözlettel:

  1. Kedves Gyuri!

   Sajnos minden légitársaság más és más poggyásszabályzatot alkalmaz, ezért sajnos csak akkor tudjuk megírni Önnek a pontos méreteket, ha tudjuk a légitársaság nevét.

   Ha lehetősége van írja meg, és szívesen segítünk.

   Tisztelettel:

   Pethő Zsolt
   Repjegy.hu

 57. Jó napot kívánok!
  érdeklődni szeretnék, hogy az orvos előírt nekem gyulladáscsökkentőt, ami gyárilag kevert folyadék, 140ml-es kiszerelésben van, kicsi, egyhasználati tubuskákban csomagolva. Ha csak kézipoggyászom van, nem fogják elvenni ellenőrzéskor?
  Köszönöm, Szilvia.

  1. Kedves Szilvia!

   Sajnos az előírás szerint a kézipoggyászban nem lehet 100ml-es nagyobb kiszerelésnél folyadék. Az ennél nagyobb mennyiséget a reptéren elveszik és megsemmisítik.
   Kérem a fent említett gyógyszert a kézipoggyász helyett a feladandó poggyászba tegye csomagoláskor.

   Tisztelettel:

   Pethő Zsolt
   Repjegy.hu

 58. Jó napot kívánok!
  Azt szeretném kérdezni, hogy a Norwegian légitársaságnál mik a kézipoggyászra és a feladandó poggyászra vonatkozó méreti előírások (L+H+W) ?
  Előre is köszönöm !

  1. Kedves Regina!

   A Norvegian Air Shuttle járatira az alábbi poggyász szabályzatok vonatkoznak:

   Kézipoggyász: (max 10kg – 55x40x23cm)
   Feladott poggyász (ha előre megvásárolták): max 20kg és a háromdimenziós méret nem lehet nagyobb mint 158cm

   Pontos szabályzatot a légitársaság honlapján talál.

   Tisztelettel:

   Pethő Zsolt
   repjegy.hu

 59. Kedves Repjegy.hu!

  Szeretnék rákérdezni pár tárgyra, amiben nem vagyok biztos a repülőre való felvitel kapcsán.
  Párizsba fogunk utazni, a Ryanair légitársasággal. Amire kíváncsi lennék, hogy esernyőt, cigarettát és lakatot lehet felvinni az utastérbe? Csak kézipoggyásszal fogunk utazni. Illetve, ami érdekelne még, hogy gyógyszer felvitele esetén minden esetben kell hozzá igazolás, hogy miért szállítom magammal?

  Előre is köszönöm a segítséget, üdvözlettel,

  Sz. Dóra

  1. Kedves Dóri!

   A gépre az Ön áltatl írt termékeket fel lehet vinni a kézipoggyászban. Folyadékot 100ml felett, fegyvert, szúró vágó szerszámot nem engednem feladni.
   A gyógyszerekről kérem az orvosától kérjen igazolást angol nyelven, hogy ne legyen probléma.

   Tisztelettel:

   Pethő Zsolt
   Repjegy.hu

 60. Üdv!

  Azt szeretném kérdezni, hogy létezik olyan légitársaság, ahol fel lehet adni két poggyászt is? Vagy ha esetleg nem, akkor melyik társaságnál a legkisebb a díjszabás? Négy hónapos útra megyek és félő, hogy hazafele már két bőrönddel jönnék. Ha esetleg érdekes a Szöuli Incheon reptérről utaznék Budapestre vagy a Bécsi reptérre.

  1. Kedves Veronika!

   Egyre jobban terjed el hogy minden légitársaság csak 1db poggyászt szállít díjmentesen. A 2. feladott poggyászt lehet szállítani felár ellenében.
   Kérem keresse fel a http://www.repjegy.hu oldalt, ahol ajánlatkat kaphat. Átutalásos fizetési móddal történő foglalás esetén meg tudjuk írni a pontos, a jegyre vonatkozó szabályokat.

   Tisztelettel:

   Pethő Zsolt
   repjegy.hu

 61. Üdvözlöm!
  Érdeklődni szeretnék!
  Barátom RYANAIR légitársasággal fog utazni. Megleptem egy kézipoggyásszal (50 x 35 x 20,5), viszont nem tudom, hogy a méretei miatt megfelel e a légitársaság szabályainak. Számít e az a fél centiméter, hogy nem 20 cm hanem 20,5 cm a mélysége?
  Olvastam, hogy a légitársaságnál a kézipoggyász felvitele minden esetben díjmentes. Ez legfeljebb 10 kg súlyú és 55 cm x 40 cm x 20 cm méretű lehet. Válaszát előre is köszönöm!

  1. Kedves Enikő!

   Ha a RYANAIR szabályzata kimondja hogy 55 cm x 40 cm x 20cm-es poggyászt lehet vinni a járaton kézipoggyászként, akkor ettől a mérettől nem lehet eltérni. 0,5cm különbséget akár fel is engedhetnek, de ez a reptéri alkalmazottól függ. Fontos, hogy a fapados járatokon minden szabály betartása kötelező, mert ellenkező esetben díjakat számolnak fel.

   Tisztelettel:

   Pethő Zsolt
   repjegy.hu

 62. Jó estét!
  Segítségét szeretném kérni. Lányom pénteken Wizzair-el utazik és csak kézi poggyásza lesz, 48×28×28 sporttáska. Ezt ugye felviheti díjmentesen a gépre. Még ezen kívül vihet magával egy fényképezőgépes táskát (fényképezőgéppel) ? Valamint gyógyszereket: fájdalomcsillapítót, fogamzásgátlót és inzulin rezisztenciára orvosságot?. Nagyon várom a válaszát.
  Szép estét.
  Ancsa

  1. Kedves Ancsa!

   Kérem nézze meg a beszállókártyát, amin rajta vannak a poggyászra vonatkozó szabályok, méretek. Az e-jegyen is megtalálja azt. A Wizzair megkülönböztet kis és normál méretű kézipoggyászt. Előbbi díjmentes, utóbbi díj köteles. Pontos információért forduljon bizalommal a jegykiállító irodához ahol a jegyet vásárolta, vagy a légitársasághoz.
   A Wizzair szigorú szabályzata kimondja, hogy csak 1db kézipoggyásza lehet az utazónak.
   Gyógyszereket csak angol nyelvű orvosi igazolással érdemes vinni kézipoggyászban, nehogy kidobassák azt a reptéren. Az inzulint fel lehet vinni a gépre, de fontos, erről mindenféleképpen kell angol nyelvű igazolás orvosi pecséttel ellátva.

   Tisztelettel:

   Pethő Zsolt
   repjegy.hu

 63. Kedves Repjegy.hu
  Hétfőn utazom a KLM légitársasággal Amsterdamba és az lenne a kérdésem, hogy a feladott poggyász lehet-e sporttáska, vagy inkább bőröndöt vigyek? Illetve a feladott poggyászban a 100ml térfogatot meghaladó kiszerelésben vihetek-e tusfürdőt, borotvahabot, stb. ?
  Üdvözlettel:
  Gábor

  1. Kedves Gábor!

   Nem szükséges bőröndöt vinnie magával, vihet sporttáskát is. Azt azért vegye figyelembe hogy a bőröndöket dobálják, és a puha falú sporttáskákban található dolgok összetörhetnek.

   Termesztésen a feladandó poggyász tartalmazhat 100ml-nél nagyobb flakont tubust stb. A szigorú korlátozás csak a kézipoggyászra vonatkozik.

   Kellemes utazást kívánok.

   Tisztelettel:

   Pethő Zsolt
   repjegy.hu

 64. Üdvözlöm!
  Befizetett útra megyünk a lányommal. A kérdésem pedig az, hogy a repülőre felvihetem-e a műanyag bőröndjét, amelyben a játékait utaztatjuk? Valamivel, mint egy átlagos kisbőrönd, amit kézinek szoktak felvinni, de a tartalma miatt nem vagyok benne biztos. Babák, ceruzák, rajzlap, füzet, ilyesmik lennének benne.
  Válaszát előre is köszönöm!
  Üdv
  Lia

  1. Kedves Lia!

   A repülő fedélzetére nem ajánlatos ennyi játékot felvinni, mert a repülő út során a gyermek nem játszhat velük.
   Ami fontos hogy csak olyan dolgot tegyen ebbe a kézipoggyászba amit biztosan nem vesznek el a reptéren. Szúró vágó eszköznek minősölő tárgyakat, és folyadékot tartalmazó cikkeket ne tegyenek bele.
   Én személy szerint azt javaslom, hogy adják fel a felnőttek bőröndjébe a legtöbbet, és mivel a kicsi is szeretne vinni gondolom valamit, ezért csak nagyon kevés dolgot szállítsanak így.

   Tisztelettel:

   Pethő Zsolt
   repjegy.hu

 65. Jó estét!
  Érdeklődni szeretnék, hogy ha a kézi poggyászom 55x40x21-es méretű, de viszont nem kemény falú és nem pakolom meg (lenyomva belefér a 20-as méretbe) akkor felengednek? Ryanair géppel utazom.
  Válaszát előre is köszönöm!

  1. Tisztelt Anna!

   Ryanair Szabályzata:
   Max. 10 kg súlyú, 55 cm x 40 cm x 20 cm méretű kézipoggyász és egy, maximum 35 cm x 20 cm x 20 cm méretű kis táska vihető a fedélzetre utasonként*.

   A reptéri alkalmazottól függ hogy elengedik-e az az egy cm-t(ha a keretbe bele tudja tenni akkor nem lesz probléma.

   Tisztelettel:

   Pethő Zsolt
   repjegy.hu

 66. Kedves repjegy.hu!

  Szeptember 3-án utaznék Budapestről Londonba egy fapados ryanair géppel.
  Láttam, hogy 15 vagy 20 kg-ig lehet poggyászt vinni (plusz árért), de csak kg-ra láttam megadva a feltételeket. Esetleg tudna segíteni abban, hogy szélesség, magasság, mélység tekintetében hogyan kell számolni?
  Köszönöm a választ!

  Üdv: Petra

 67. T. Cím!
  Az alábbi kérdéssel fordulok önökhöz, mivel a Ryanair ügyfélszolgálata teljesen elérhetetlen. A honlapon az szerepel, hogy súlyos betegség esetén egyéni elbirálás alapján esetleg visszatérítik a jegy árát, amennyiben megfelelő igazolást visz az utas. Október 3-ára vett a rokonom jegyet, de sajnos szeptember 8-án komoly hasi műtétje lesz, és előfordulhat, hogy utókezelésre lesz szüksége /kemo, sugár stb./ és nem fog tudni utazni. Hogyan tudhatnám meg, hogy ez esetben visszakaphatja-e a pénzét? Hogyan lehetne ezzel kapcsolatban elérni a Ryanairt? Nincs arra kötelezve a cég, hogy elérhető ügyfélszolgálatot kell működtetnie? Előre is köszönöm a segítségüket. Üdv. Éva

  1. Kedves Giglioli Éva!

   A Ryanair Magyarországi ügyfélszolgálata:
   Új foglalások / Általános Információk
   Ryanair útvonalak
   Útiokmányok
   Ryanair Üzletszabályzata 0690 982 213 – A hívás díja bruttó 155 Ft/perc.
   A mobilhálózatból vagy más hálózatból kezdeményezett hívások többe kerülhetnek. A telefonszám hétfotol péntekig 08:00-18:00 CET, szombaton 10:00 – 17:00 CET és vasárnap 11:00 – 17:00 CET között hívható.
   Elsobbségi segítség
   Ha problémája van az oldal használatával kapcsolatban, vagy segítségre van szüksége az online foglalás intézéséhez, vagy munkatársunkkal szeretne beszélni, hívja a következo számot: 0690 900 753 – A hívás díja bruttó 458 Ft/perc.
   A mobilhálózatból vagy más hálózatból kezdeményezett hívások többe kerülhetnek. A telefonszám hétfotol péntekig 08:00-19:00 CET, szombaton 10:00 – 18:00 CET és vasárnap 10:00 – 17:00 CET között hívható.

   A visszatérítési szabályzat az alábbi linken érhető el: https://refundclaims.ryanair.com/
   A visszatérítést igénylő lap az alábbi linken érhető el: https://refundclaims.ryanair.com/?lg=HU

   Tisztelettel:

   Pethő Zsolt Repjegy.hu

 68. Üdvözlöm, azt szeretném megkérdezni, hogy milyen kitételek vonatkoznak a konzervekre. Fémdobozos és aluminiumtálkás konzerveket /maximum 80 gramm, húskrém, pástétom/ szeretnénk személypoggyászban felvinni a gépre. köszönöm

  1. Kedves Mária!

   Meglátásom szerint ezt kézipoggyászban nem szállíthatja. Kérem tegye a feladott bőröndbe.

   Tisztelettel:

   Pethő Zsolt
   repjegy.hu

 69. Üdvözlöm. Azt szeretném tudni, hogy a napi rendszerességgel szedett gyógyszereket melyik poggyászba kellene tenni? A nagy adagot, orvosi igazolással beteszem a feladandó poggyászba, de nálam is kell maradjon pár napra való a kézi poggyászban, mert mi van, ha eltűnik a csomag, akkor gyógyszer nélkül maradok, ameddig az elő nem kerül?
  Mennyibe kerül a második bőrönd feladása az Aeroflotnál Dél Koreába? Ha az első a megengedett 20 kg, milyen súlyú lehet a második? Köszönöm.

  1. Tisztelt Pethő Zsolt!

   Októberben az Önök jóvoltából Londonon keresztül New Yorkba megyünk. A visszafele úton valószínű súlytöbbletünk lesz. A szabályok értelmében ezért plusz pénz kell majd fizetni. A kérdésem az, hogy ezt csak egyszer, vagy minden átszállásnál újra meg kell tenni? Bár az én logikám szerint a csomag másodszorra csak a két repülő között lesz szállítva. Ezek szerint talán nem.
   A másik, hogy az oda útnál mindössze egy óránk lesz arra, hogy átszálljunk a Budapest-London járatról a New York-London járatra. Igaz ugyanazon a terminálon belül. Van-e esetleg tapasztalat, hogy ennyi idő alatt a poggyászunk is át fog érni?
   Harmadik: az Önöknél vásárolt repülőjegyekre hol tudok biztosítást kötni?

   Köszönettel várom válaszát!
   Borsy Katalin

   1. Kedves Katalin!

    A poggyász díjat a légitársaság határozza meg.

    Ha nálunk vásárolta a jegyet, kérem írjon egy e-mailt az info@repjegy.hu címre a foglalási azonosítóval és megnézem Önnek az árakat lehetőségeket.

    Átszállásnál a hazaúton elegendő szokott lenni az 1 óra, de erre sem tudok válaszolni, ha nem látom a foglalást.

    Várom levelét e-mail címünkre.

    Tisztelettel:

    Pethő Zsolt
    repjegy.hu

  2. Kedves N. Ági!

   Köszönöm levelét.

   Pontos információt a jegykiállító iroda tud adni. Kérem keresse fel őket.

   Tisztelettel:

   Pethő Zsolt
   repjegy.hu

 70. Jo napot!
  Az lenne a kerdesem, hogy szempilla spiralt, szolozsirt esetleg szemceruzat pl. kulon teve egy neszeszerbe fel kell mutatni a biztonsagi ellenorzesnel? Az elso ketto folyadeknak szamit? (Kezi poggyasszal utazom) A legitarsasag: Wizzair
  Elore is koszonom a valaszt!

 71. Tisztelt Pethő Zsolt!

  Érdeklődni szeretnék, hogy a cigarettához öngyújtót nem lehet vinni a feladott poggyászban sem? Gondolom, kézi poggyászban egyiket sem, de mi a helyzet a feladott bőröndnél? A feladott csomagnál pl hajlakkot lehet szállítani? Köszönöm előre is a válaszát!

  1. Kedves Szekeres Klári,

   egy-egy öngyújtóért nem szólnak a kézipoggyászban. Feladott poggyászban szállítható öngyújtó és hajlakk is.

   Kellemes utazást kívánok.

   Tisztelettel:

   Pethő Zsolt
   repjegy.hu

 72. Kedves repjegy.hu!

  A feladott poggyászban a folyadékok, gélek, kenőcsök stb. maximális mennyiségére van-e bármi megkötés?
  Ezt légitársaságtól függetlenül kérdezem, és ha van, akkor milyen elosztásban kell legyenek? (pl. max. 100ml-100ml)

  Hogyan célszerű ezeket a termékeket becsomagolni (pl. 400ml-es kupakos arclemosó, sampon)? Kell-e ‘extra csomagolást’ alkalmazni, vagy csak annyit érdemes tenni, mint egy hosszabb útnál (pl. leragasztás, fólia, külön zacskó, stb.) – mit javasolnak?

  Válaszukat előre is köszönöm!

  1. Kedves Jud

   A feladott poggyászban nincs megkötés. Csak a kézipoggyászban van a 100ml.

   Kellemes utazást.

   Tisztelettel:

   Pethő Zsolt
   repjegy.hu

 73. Kedves repjegy.hu!

  Abban az esetben, ha mustárt, italt stb.-t tartalmazó kisméretű poggyászt vinnék a gépre a Wizzairnél, akkor ez már a sima “poggyász” kategóriába tartozik, és 11.200 Ft-ba kerül? Nem lehet “kézi poggyászként” (vagy “nagy méretű kézi poggyászként”) bevinni, és valami csekélyebb összegért feladni? (Mintha hallottam volna ilyen megoldásról régebben.)

  Válaszuk előre is köszönöm!

 74. Kedves repjegy.hu!

  Úgy tudom, hogy a Wizzair-nél a csecsemők részére utazókosarat fel lehet vinni a fedélzetre.
  Azt szeretném megtudni, hogy az utazókosár alatt mit értenek. Konkrétan a babahordozó az felvihető vagy nem?

  A választ előre is köszönöm!

 75. Kedves repjegy.hu!

  3 éves gyerkőccel utazunk Londonba Raynair géppel.
  Milyen és mekkora babakocsit vihetünk neki díjmentesen?
  Köszönettel:Szilvi

 76. Tisztelt repjegy.hu,
  A segítségüket, tanácsukat szeretném kérni.
  Esküvőre megyünk No-ba. Igazi, jó magyar gulyáslevest
  vinnék nekik ajándékba. 🙂
  Az biztos, hogy a feladott poggyászba teszem,
  Jelenleg egy műanyag dobozban van és 2 zárható zacskóban.
  Mit gondolnak, ez kibírja az utazás, vagy számítanom kell arra,
  hogy a ruháim felszívják a levét?
  Kissé tamácstalan vagyok miben és hogyan vihetném ez ki hozzájuk.
  Előre is köszönöm; Zita

  1. Kedves Zita!

   Köszönöm levelét.

   Őszinte leszek, én még soha nem szállítottam gulyást repülővel. Annyi biztos azonban, hogy a bőröndöket nem kímélik, tehát dobálják, és a szállítószalag sem kíméli azokat. Kérem ha ilyen finom ételt kíván kivinni, mindenféleképpen jól csomagolja be azt.

   Kellemes utazást kívánok.

   Pethő Zsolt
   Repjegy.hu

 77. Malmo es Budapest -i WIZZ AIR jaratara szeretnek 2 drb 32 kg-os feladando poggyaszt szallitani,lehetseges e?;es mennyibe kerul a repteren fizetendo osszeg a plusz 32 kg-ra?

  1. Kedves Klára!

   Kérem forduljon a jegykiállító irodához, vagy ha nálunk a http://www.repjegy.hu oldalon foglalta a jegyét akkor írjon nekünk az info@repjegy.hu mail címre egy levelet, és megnézzük Önnek a foglalását, és küldünk ajánlatot. Kérem ne felejtse el a foglalási azonosítót és az utasok nevét megadni.

   Tisztelettel:

   Pethő Zsolt
   Repjegy.hu

 78. Szia !

  En wizz airrel utaznek , es az lenne a kerdesem ha tullepem 32 kg mennyit kellene rafizetrnem?

  1. Kedves Edina!

   A WIZZAIR szabályzata:
   Egészségügyi és biztonsági megfontolásokból az egyes feladott poggyászok tömege nem haladhatja meg a 32 kilogrammot.

   Tehát ha meghaladná, akkor a poggyászt nem szállítják el.

   Tisztelettel:

   Pethő Zsolt

 79. Tisztelt Pethő Zsolt!

  Először utazom fapados járattal, eddig csak Malévval volt szerencsém. Most Easyjettel megyek, online fizettem a jegyért és foglaltam is helyet odaútra és visszaútra is. Két (három?) kérdésem van, kezdő létemre kérem az elnézését, ha bugyuták vagy más számára egyértelmű. Az első: ha foglalt helyjeggyel rendelkezem, akkor nem maradok le a járatról, igaz? (30 nappal korábban check-in otthonról, utána már csak be kell mennem a biztonsági kapun, jól értem?) A második: A garantált csomagméretet ha betartom, kézipoggyász mellé felvihetek még egy kisméretű hátizsákot vagy kézitáskát (retikül) a személyes irataimmal?
  És még egy: kézipoggyászban vihetek túrórudit és más magyar hungarikum-édességet Londonba?
  köszönöm a válaszát!
  Noémi

  1. Kedves Nomi,

   az Easyjet járatairól is le tud maradni az utazó, ha nem érkezik meg időben a repülőtérre. Szinte minden járatra érvényes, hogy az indulás előtt 2 órával ki kell érkezni a repülőtérre.
   Ha nincs feladott poggyásza és online checkint készített, akkor át kell menni a biztonsági vizsgálaton, majd a kapunál várni, hogy be lehessen szállni a gépre.
   A poggyászra vonatkozó szabályzatot az EASYJET esetében az alábbi linkre kattintva találja:
   http://www.easyjet.com/hu/rolunk/baggage

   Kellemes utazást kívánok.

   Tisztelettel:

   Pethő Zsolt
   Repjegy.hu

 80. Kedves repjegy.hu!

  Ryanair-rel utazom. 1 felnőtt és 1 gyermek.
  Kérdésem:
  1.) Hány kézipoggyászt vihetünk fel a fedélzetre? Azaz a gyermek is felvihet-e külön kézipoggyászt.
  2.) Olvastam, hogy csak 90 db-ot lehet a fedélzetre felvinni, de ha pl tőlem elveszik, mert már nem fér fel, akkor mit vihetek fel a fedélzetre? 2 db retikült kettőnknek? Csak hogy a telefon, személyes dolgok, iratok nálunk maradjanak.
  3.) Fiam gyógyszerei (cseppek) felvihetők?

  Köszönettel: Móni

  1. Kedves Móni,

   A légitársaság pontos kézipoggyászokra vonatkozó szabályzatát az alábbi linkre kattintva érhető el.
   Itt magyarul pontosan leírják a lehetőségeket, szabályokat. http://www.ryanair.com/hu/feltetelek/regulations-cabinbaggage/
   Azt tanácsolom, a gyógyszerről mindenféleképpen kérjen angol nyelvű orvosi igazolást, nehogy probléma legyen a reptéren.

   Kellemes utazást kívánok.

   Tisztelettel:

   Pethő Zsolt
   Repjegy.hu

 81. Jó Napot Kívánok!

  Air France járatával utazom Párizsba, onnan pedig Boeing 777-el Amerikába. A kérdéseim a következők lennének. Párizsban 1 órám van az átszállásra, a feladott poggyászomat továbbítják a következő repülőre. Elegendő-e ez az időtartam az átszállásra? Továbbá, a kézipoggyászban telefont, mp3lejátszót fülhallgatóval, egy váltás ruhát, könyvet vagy újságot vinnék. Ezek megengedettek? Illetve feladott poggyászba mehet tusfürdő, hajzselé, sampon, dezodor(zselés)? Amerikai vámon beleköthetnek ha kivinnék pár doboz cigit magammal, esetleg egy üveg zárjegyes magyar pálinkát, pár darab túrórúdit? Előre is köszönöm válaszukat!

  1. Kedves Tibor,

   A feladott poggyászt a kiindulási reptértől a célállomásig tudja feladni. A légitársaság és a rendszerek szerint a minimális átszállási időbe belefér az 1 órás átszállás.

   A felsoroltakat kézipoggyászban felviheti a járatra.

   A feladott poggyászra vonatkozó hivatalos vámszabályzatot csak az USA vámhivatala, vagy a követség tudja megadni.

   Kellemes utazást kívánok.

   Tisztelettel:

   Pethő Zsolt
   Repjegy.hu

 82. Kedves Repjegy.hu!

  Kézi poggyászba vagy poggyászba lehet e szállitani 300g dohányt? (saját felhasználásra) Ryanairrel megyek.

  Tisztelettel:
  Brigi

 83. Kedves Repjegy.hu!

  Két hétre utazunk az USAba, de nem merem a kötelező gyógyszereket a feladott kézipoggyászba rakni, mert ha eltűink csa 2 napra is, az végzetes lehet. Így 2 db gyógyszeradagolót viszek kézipoggyászban, angol igazoló papírral. Nem fogják elvenni?

  Köszönettel,
  Otilia

  1. Kedves Otilia!

   Gyógyszereket csak angol nyelvű orvosi igazolással érdemes vinni kézipoggyászban, nehogy kidobassák azt a reptéren.

   Üdvözlettel,
   a repjegy.hu csapata.

 84. Kedves repjegy.hu!

  Azt szeretném kérdezni, hogy a kézipoggyászba tehetek-e szemöldökcsipeszt és kis méretű hajlakkot valamint gyufát vagy öngyújtót? Olvastam, hogy öngyújtót esetleg lehet, de újabban láttam a reptéren a kukáknál erre utaló ikont, hogy ki kell dobni, így nem merek felvinni. A szemöldökcsipeszről meg nem tudom eldönteni, hogy szúróeszköznek minősül-e,- van, aki rendszeresen felviszi a gépre de én nem merek kockáztatni. Eddig mindig volt feladott poggyászom, de most csak kézi lesz. Jellemzően a Wizz-zel vagy Rayanairrel utazom.
  Előre is köszönöm a választ!
  E

  1. Kedves Evelin!

   Az éles, vagy veszélyes tárgyakat (például a bicska, kés, olló, manikűrkészlet, tű, reszelő, stb.) a feladandó poggyászba kell csomagolni mivel ezek semmilyen körülmények között nem vihetők fel a fedélzetre. Az aerosolokat, géleket szintén a feladható poggyászban kell elhelyezni.

   A biztonsági ellenőrzésről bővebben az alábbi oldalon talál információkat: http://www.bud.hu/utazas/indulas_elott/biztonsag

   Üdvözlettel,
   a repjegy.hu csapata.

  2. Kedves Evelin!

   Az éles, vagy veszélyes tárgyakat (például a bicska, kés, olló, manikűrkészlet, tű, reszelő, stb.) a feladandó poggyászba kell csomagolni mivel ezek semmilyen körülmények között nem vihetők fel a fedélzetre. Az aerosolokat, géleket is a feladható poggyászban kell elhelyezni. A vámmentes területen vásárolt termékeket felviheti a fedélzetre.

   A biztonsági ellenőrzésről bővebb információt az alábbi oldalon talál: http://www.bud.hu/utazas/indulas_elott/biztonsag

   Üdvözlettel,
   a repjegy.hu csapata.

 85. Tisztelt repjegy.hu!

  November 26-án fogok utazni Londonba, a Ryanair gépével.
  A kérdésem az lenne, hogy hogy tudnám kivitelezni valahogy, hogy egy 50ml-es parfümöt felvigyek a gépre, kézipoggyászban? Szeretném igazból kihagyni azt a zacskós megoldást. Van rá lehetőségem, mert 100ml alatti, hogy csak szimplán berakjam a kézipoggyászomba?

  További szép estét!

  Üdv.: Dudorgo

  1. Tisztelt Dudorgo!

   A nemzetközi biztonsági szabályoknak megfelelően folyadék csak kis mennyiségben és különleges csomagolásban juthat a repülőgép fedélzetére.

   A fedélzetre felvinni kívánt folyadékot egyenként 100 milliliteres tárolóedényekben lehet szállítani. A kis tégelyeket egy maximum 1 literes űrtartalmú, átlátszó és újrazárható műanyag zacskóban kell elhelyezni.

   A folyadékokat átlátszó műanyag zacskóban kell átvilágítani. Amennyiben Ön nem rendelkezik átlátszó műanyag tasakkal, így azt az Utasbiztonsági csatornák előtt lévő újság árusító pontokon tudja megvásárolni.

   A 100 milliliternél nagyobb mennyiségű folyadékot a biztonsági személyzet elkobozza és megsemmisíti.

   Üdvözlettel,
   a repjegy.hu csapata.

 86. Kedves repjegy.hu Munkatársa,

  Érdeklődni szeretnék, hogy kézi poggyászban (WizzAir, Ryanair) szállítható-e por állagú termék (konkrétan: száraz sampon, 100g), s ha igen, milyen csomagolásban?

  Válaszát előre is köszönöm,

  V.Gyöngyi

 87. Kedves repjegy.hu Munkatársa4

  Érdeklődni szeretnék,hogy fapados gépre Németországba, feladott csomagba tehetek -e saját házilag
  termesztett őrölt pirospaprikát? Ajándék az öcsémnek 2-kg-ot.
  Várom válaszát:Csicsainé

  1. Kedves Csné,

   a feladott poggyászba tehet.

   Tisztelettel:

   Pethő Zsolt
   repjegy.hu

 88. T.Repjegy.hu!

  Raynair géppel fogok utazni.Kérdésem lenne,hogy a feladott poggyászban lehet egyéni fogyasztásra házi készítésű hurkát illetve kolbászt csomagolni?

  Válaszát előre is köszönöm!

  1. Kedves Sipike,

   Elvileg igen, de kérem tájékozódjon a célország vámszabályairól, illetve arról hogy a célállomásra lehet-e húskészítményeket szállítani.

   Tisztelettel:

   Pethő Zsolt
   repjegy.hu

   1. Köszönöm válaszát de sajna nem írtam,hogy konkrétan Írországról van szó.Erről valami infót előre is köszönöm!

 89. Kedves repjegy.hu csapat!

  Munkához szükséges szerszámokat (csavarhúzók, imbuszkulcsok, stb) hogyan lehet kézipoggyászban felvinni a repülőre?

  Köszönettel,

  Ferenc

  1. Kedves Ferenc,

   A kézipoggyászban nem szállítható, csak a feladott csomagban.

   Tisztelettel:

   Pethő Zsolt
   Repjegy.hu

 90. Udvozlet! Szamitogep alkatresz. 3 kilos tapegyseg, kabelek, dvd meghajto stb.. Hogyan szallithato? Kezipoggyaszban, vagy feladott poggyaszban? Valaszat elorre is koszonom.

  1. Tisztelt Aurel,

   Kézipoggyászban semmiféleképpen nem lehet vinni ilyen alkatrészeket, ajánljuk hogy a feladandó csomagba szállítsák.

   Tisztelettel.

   Pethő Zsolt
   repjegy.hu

 91. Kedves repjegy.hu!

  Érdeklődnék, hogy Ryanairnél a női táska mérete lehet-e eltérő a 35*20*20 mérettől? Pl.45*15*20cm?
  Köszönöm

  1. Kedves Adriana,

   A Ryanair szabályzata:
   KÉZIPOGGYÁSZ

   Max. 10 kg súlyú, 55 cm x 40 cm x 20 cm méretű kézipoggyász és egy, maximum 35 cm x 20 cm x 20 cm méretű kis táska vihető a fedélzetre utasonként*.

   Kellemes utazást kívánok.

   Tisztelettel:

   Pethő Zsolt
   repjegy.hu

 92. Tisztelt Ügyfélszolgálat!

  A kérdésem az lenne, hogy Budapest-Amsterdam-New York vonalon utazok a KLM-el, de Amsterdamban át kell szállnom egy másik KLM gépre. Kérdés, hogy a poggyászt fel kell-e vennem, vagy automatikusan átrakják, mert olvastam már olyat, hogy az USA-ba tartó járatoknál fel kell venni.
  Illetve még egy kérdés, a KLM-nél mekkora lehet a kézipoggyász mérete/súlya?

  Köszönettel,
  Szabó Ádám

  1. Kedves Szabó Ádám,

   a poggyászokat Európában a legtöbb esetben, így a KLM esetében is átteszik egyik járatról a másikra.
   A kézipoggyász: A piece of hand baggage may measure max. 55 x 25 x 35 cm / 21.5 x 10 x 13.5 in (l x b x h), and max 12 kg.

   Kellemes utazást kívánok.

   Tisztelettel:

   Pethő Zsolt
   repjegy.hu

 93. Kedves repjegy.hu csapat!

  Arra lennék kíváncsi, hogy az 55cm x 40cm x 20cm kézipoggyász megengedett méretéhez képest egy 57 cm × 37 cm × 19 cm táska felvihető-e? Olvastam, hogy a 115cm- ne haladja meg, de nem értem az mit jelent. http://www.etaska.hu/borond_55/kabin_borond_106/dunlop_alloborond_kabinmeret__51_cm_es_2572
  Erről a táskáról lenne szó. Kérdés, hogy mennyire centizik ki? Megfelel-e ez a bőrönd?

  Előre is köszönöm a segítséget!
  Gábor

  1. Tisztelt Gábor,

   ha az előírás 55cm x 40cm x 20cm akkor sajnos ennek meg kell felelni. A fapados légitársaságok ezt nagyon szigorúan veszik, és a hagyományosok is egyre jobban ellenőrzik.

   Tisztelettel:

   Pethő Zsolt
   Repjegy.hu

 94. Kedves repjegy.hu csapat !

  Szeretném kérdezni hogy laptopot kézipoggyászként fel lehet vinni a gépre ?

  Köszönettel :

  Zsombók Tibor

  1. Kedves Tibor,

   ha a laptop mérete megfelel a légitársaság kézipoggyászokra vonatkozó szabályzatával akkor igen.

   Kellemes utazást kívánok.

   Tisztelettel:

   Pethő Zsolt

 95. Tisztelt repjegy.hu válaszadói!

  Barátomnak vinnék videokártyát, processzort és alaplapot, repülővel Budapestről Belgiumba Ryanair-el. Lehetséges ezeket kézipoggyászban elvinni? Nem találtam egyértelmű tiltást számítógép alkatrészekre.

  1. Kedves Ádám,

   Meglátásom szerint ha a kézipoggyászba beleteszi, majd az átvizsgáláskor ahogy kérik kiveszi, átvilágítják, akkor vihet magával. Pontos információnk nincs nekünk sem erre, de ha laptopot, tabletet, telefont lehet vinni akkor szerintem ezt is fel kell hogy engedjék.

   Kérem figyeljen hogy a kézipoggyász méreteket, súlykeretet ne lépje túl.

   Kellemes utazást kívánok.

   Tisztelettel:

   Pethő Zsolt
   Repjegy.hu

 96. A kérdésem a következő Amerikába szeretnék utazni a feladandó bőrönd súlya hány kiló lehet? A választ előre is köszönöm

  1. Kedves Lajos,

   Sajnos pontos információval nem tudok szolgálni, kérem vegye fel a kapcsolatot a jegykiállító irodával, vagy a légitársasággal.
   Minden légitársaság más és más szabályzatot használ.

   Tisztelettel:

   Pethő Zsolt
   Repjegy.hu

 97. Üdvözletem! Én azt szeretném megtudni, hogy menyi cigi és ital vihető ki Angliába 2 embernek bőröndben feladva.

  1. Kedves Erzsi,

   Kérem vegye fel a kapcsolatot az illetékes ország követségével, vagy a Kormányhivatallal, mert pontos információt csak ők tudnak adni.

   Tisztelettel:

   Pethő Zsolt
   repjegy.hu

 98. Kedves Repjegy.hu
  Azt szeretném kérdezni,hogy ha a repjegyem oda vissza szól,akkor a feladott poggyászt mindkét útra meg kell venni?Wizz airrel utazom,de erről nem találtam infot.
  Válaszukat köszönöm!
  Krisztián

  1. Kedves Krisztián,

   minden foglalási oldal másként regisztrálja a bőröndöt. A repjegy.hu rendszerünk oda vissza útra veszi, de a Wizzair irányonként mutatja.

   Ha vásárolt jegyet, kérem vegye fel a kapcsolatot a jegykiállító irodával, vagy a légitársasággal.

   Kellemes utazást kívánok.

   Tisztelettel:

   Pethő Zsolt
   Repjegy.hu

 99. hogy lehet jelölni a ryanair oldalon a kézipoggyászt??? nem találtam rá semmi jelet és már megvettem a jegyet, de utólag szeretném jelenzni,ha tudnám hol kell

  1. Kedves Réka!

   A kézipoggyászt külön nem lehet jelölni, a feltüntetett ár már tartalmazza. Mérete: 55x40x20cm, 10kg lehet.

   Üdvözlettel,
   repjegy.hu

 100. Wizz Airral utazom es azt szeretnem kerdezni mennyi lehet a kezipoggyasz sulya? Illetve hany db. 100 ml-es dobozt vagy uveget vihetek magammal a kezipoggyaszba? Az atlatszo tasakok kotelezo modom visszacsukhatoak kell legyenek??

 101. Kedves Repjegy.hu

  Érdeklődnék, hogy az Air France járaainak fedélzetére felvihető-e a legkisebb szabványméretű bőrönd, továbbá egy női kézi táska, melyben elektronikai készülék van? (telefon, laptop)

  Válaszukat előre is köszönöm,
  Rebeka

  1. Kedves Rebeka,

   Az AirFrance szabályzata szerint turista osztályon 1db kézipoggyászt szállíthat, mérete: 55x35x25 cm. Ezen felül lehetőség van felvinni egy darab kézitáskát vagy laptopot, tehát egy kisebb kiegészítőt. A két csomag együttes súlya nem haladhatja meg a 12kg-t.

   Üdvözlettel,
   repjegy.hu

 102. Az lenne a kerdesem, hogy a 10kg-os kezipoggyasz melle felviheto e a gepre laptop taska v egy noi taska? Ha nem, akkor kell e fizetni azert, hogy a kezipoggyaszukat feladjuk es ezeket tudjuk helyette magunkkal vinni a gepre? Jet2-vel utazunk.

  1. Kedves Adri,

   A Jet2 járatain egy kézipoggyászt engedélyezett 56x45x25cm-es méretben. Díj ellenében lehetőség van feladni a poggyászt a légitársaság által meghatározott díjak alapján.

   Üdvözlettel,
   repjegy.hu

 103. Kedves repjegy.hu csapat!
  AKlm légitársasággal utazom Budapestről. 30 ml parfüm felvihető e a kézipoggyászban, függ-e ez az alkoholtartalomtól?
  A repjegy nem helyre szól? On line becsekkolásnál foglalható hely?
  Előre is köszönöm.
  Eszter

  1. Kedves Eszter!

   100 ml-t nem meghaladó űrtartalmú üvegben szállíthat folyadékot, alkoholtartalomtól nem függ.

   Az ülőhelyek kiosztása légitársaságonként eltérő. Az utasfelvétel során általában van lehetőség kiválasztani az ülőhelyet, majd kinyomtatni a beszállókártyát. Amennyiben nem jelentkezik be a járatra online, úgy a reptéren fog megtörténni az ültetés.

   Üdvözlettel,
   repjegy.hu

 104. Kedves repjegy….! Gondolom, már ezren megkérdezték, én lennék a következő 🙂 A Ryanair megengedett kézipoggyász méretéből kilóghat-e a kerék illetve a fogantyú? Csak azért kérdezem, mert mintha valami cirkusz lett volna nemrég emiatt. Köszönettel: Hajdu Sándor

  1. Tisztelt Hajdu Sándor!

   Az 55x40x20cm befoglaló méret, lehetőség szerint ne lógjon ki belőle kerék vagy fogantyú!

   Üdvözlettel,
   repjegy.hu

 105. Kedves repjegy csapat!

  A kérdésem a következő lenne: Wizzair járattal utazunk és 1 db 32 kg-os feladott poggyászt kértünk illetve fizettünk. Ha összekötök 2 drab hátizsákot (heveder vagy gumipók) és egyben próbálom feladni, úgy hogy a 32 kg-ot nem lépi túl, illetve a méretkorlátozást sem (1,5X1,2X1,7m), akkor fel fogják engedni egy csomagként ezt az összekötözött “szörnyet”? Nyilvánvalóan a második poggyászdíjat szeretnénk megspórolni…

  Előre is köszönettel, Zsolt

 106. Egy kis segitseget szeretnek kerni.
  Nem teljesen vilagos, hogy akkor most ryanairra felvihetem feladhatom e a bőröndömet. Azt hiszem ugy van meghatarozva hogy 81 magassag 119 melyseg es 119 szelesseg. Az en borondom magassaga allo helyzetben 84 cm akkor ezt most nem vihe

  1. Kedves Péter,

   A Ryanairnél díj ellenében adhat fel poggyászt, ajánlott a szolgáltatást hozzáadni előzetesen! A feladható poggyász 3 élének összege ne haladja meg a 158cm-t.
   Biztonsági és egészségügyi okok miatt a Ryanair fuvarozásra nem fogad el a 32 kg-os súlyhatárt vagy az összesített méretét tekintve 81 cm (magasság), 119 cm (szélesség) és 119 cm (mélység) nagyságot meghaladó egyéni tételt.

   A kézipoggyász max. 1db, 55x40x20cm/10kg-os poggyász lehet.

   Üdvözlettel,
   repjegy.hu

 107. WizzAirnél a kézipoggyász mikor vihető fel díjmentesen (méretek, súly), és ha egy utazótáskát viszek feladottként, az még díjmentes? Ha igen annak mennyi a a méret és súly határa?

  1. A Wizzair jegyeknél az ár tartalmaz egy darab 42x32x25cm/10kg-is pogggyász, ez lehet utazótáska is.
   A nagyobb méretű kézipoggyász díjköteles, szezonalitás és járatfüggő a díjtétele. Méretei: 56x45x25/10kg.

   A feladott poggyász minden esetben díjköteles, szezonalitás és járatfüggő a díjtétele.
   Üdvözlettel,
   repjegy.hu

   1. Wizzairnél a feladott poggyászokban mi az amit nem vihetek?
    Spary-t, vágóeszközt, konzerv élelmiszert, gyógyszereket,elektromos borotvát , stb. vihetek-e a feladott poggyászban?

 108. Kedves Repjegy Csapat!

  Kabinbőrönd tartalmával kapcsolatban olvastam ezt az infót: “A jelenlegi rendelkezések alapján 6 cm alatt felvihető bicska, kés illetve olló.” Ez egy 2010-es hír, elképzelhető, hogy azóta már párszor megváltoztak a szabályok, szerintetek mehet a körömvágó olló, vagy ez már tiltólistás tartozék? Köszönettel, T. Ági

  1. Kedves Ágnes!

   A biztonsági követelmények változásai miatt kérem, hogy vegye fel a kapcsolatot a Budapest Airport biztonsági szolgálatával.
   A reptér központi száma: 06-1/296-96-96

   Üdvözlettel,
   repjegy.hu

   1. Köszönöm az információt!

 109. Abban szeretnék segítséget kérni, hogy ha az Australian airlines-szal utazom, a feladandó poggyász méretei pontosan mekkorák?
  Előre is köszönöm a segítséget!

  1. Kedves Bernadett,

   Az Austrian járatain utasonként egy darab 23kg súlyú (méretei 158cm a 3 élhossz összege) poggyász adható fel, valamint egy darab kézipoggyász, mely 55x40x23 cm és max. 8kg súlyú lehet.

   Üdvözlettel,
   repjegy.hu

 110. Üdv!

  Az lenne a kérdésem, hogy Angliába utazom a Jet2-vel és szeretnék a feladandó poggyászba vinni festő szerszámot (glettvasat, spaklit teddy hengert stb.) Feladhatom így a csomagomat, vagy számítsak rá, hogy vissza dobják az ellenőrzéskor?

  Köszönöm a választ előre is!

  Telek Gábor

  1. Kedves Gábor,

   Kézipoggyászban nem lehet, feladható poggyászban ha jól becsomagolja akkor elvileg nem lesz baj. Bővebb információt a Budapest Airport biztonsági szolgálata tud adni, mivel Ők ellenőrzik a poggyászok tartalmát. Központi telefonszám: 06-1/296-96-96

   Üdvözlettel,
   repjegy.hu

 111. Kedves Repjegy.hu csapat! A nyáron tervezem első repülőutamat New Yorkba. Austrian járattal szeretnék utazni. A következő kérdéseim lennének: mekkora súlyú és méretű poggyászokat vihetek magammal díjmentesen; illetve a feladandó poggyászban vihetek-e csokoládét /kb. 1 kg-ot/? Köszönettel, Ilona

  1. Kedves Ilona,

   Az Austrian járatain utasonként egy darab 23kg súlyú (méretei 158cm a 3 élhossz összege) poggyász adható fel, valamint egy darab kézipoggyász, mely 55x40x23 cm és max. 8kg súlyú lehet. Csokoládét lehet szállítani a feladható poggyászban.

   Üdvözlettel,
   repjegy.hu

 112. Ha hangszert viszek a gépre/hegedű/, mellette vihetek kézipoggyászt? Mindenképpen szükségem lenne rá, gyógyszerek miatt. A Wizz Air-nél iszonyú cirkusz volt.

  1. Kedves Krisztina,

   Az adott légitársaság szabályai alapján lehet hangszert szállítani. Van aki ebben a méretben felengedi, van, hogy külön szolgáltatásként kell megvenni a hangszerszállítást. A jegy vásárlását megelőzően tájékozódjon a légitársaság poggyászszabályairól. Diszkont társaságok általában 1 db kézipoggyászt engedélyeznek.

   Üdvözlettel,
   repjegy.hu

 113. Üdv!

  Fogamzásgátlót lehet felvinni kezipoggyaszban? Arra szükséges orvosi igazolás?

  Körömollot, reszelőt a feladott poggyaszba lehet?

 114. Kedves Repjegy!
  Arra lennék kiváncsi, hogy felvihetek-e a kézipoggyászombam gyufát illetve gyógyszert
  a repülőre.A niki fly légitársasággal utazunk.
  Köszönettel:Dom

 115. Érdeklődöm, hogy kézipoggyászomban -mert csak az lesz- csomagolhatok-e házi őrlésű pirospaprikát ? A ryanair járaton a 56 x 36 x 18 -as bőrönd elfogadható?
  Üdvözlettel.

  1. Kedves Margó,

   A pirospaprikával véleményünk szerint nem lesz gond, azonban felhívom figyelmét, hogy a Ryanair járatain a kézipoggyász maximális mérete 55x40x20cm/10kg lehet.

   Üdvözlettel,
   repjegy.hu

   1. Kedves repjegy.hu!

    Köszönöm a tájékoztatást, a kézipoggyász méretének megfelelő táskát beszereztem.

    Szeretném még tudni, hogy férfi-női desodort, vagy parfümöt rakhatok-e a kézipoggyászunkba? /max 75 ml./

    Üdvözlettel: Margó

    1. Kedves Margó,

     100ml a limit, ha ebbe belefér az a folyadék mennyiség amit szállítani szeretne akkor azt egy könnyen nyitható-zárható átlátszó zacskóban helyezze el.

     Üdvözlettel,
     repjegy.hu

 116. Kedves Repjegy.hu!

  Gyógyszereket lehet a feladott poggyászban szállítani? Több hétig lennék külföldön és alapvető gyógyszereket (fejfájáscsillapító, lázcsillapító stb.) nem szívesen hagynám otthon.

  Üdvözlettel: Kristóf

  1. Kedves Kristóf,

   Az említett gyógyszereket szállíthatja a feladott poggyászban.

   Üdvözlettel,
   repjegy.hu

 117. Tisztelt repjegy!

  Az volna a kérdésem, hogy elektromos cigit és hozzá folyadékot fel vihetek e a gépre kézipogyászban?

  1. Kedves Gaga!

   A terméket felengedik, a folyadék nem haladja meg a nemzetközi előírásoknak megfelelő mennyiséget. Természetesen ma már minden járat “nemdohányzó”, így a termék használata tilos a fedélzeten.

   Üdvözlettel,
   repjegy.hu

 118. Kedves Repjegy.hu!
  A Ryanair kézipoggyász-szállítási megszorításaival kapcsolatban szeretnék érdeklődni. A társaság honlapján az szerepel, hogy egy 55x40x20-as kézipoggyász, illetve egy 35x20x20-as kis táska vihető fel kézipoggyászként a fedélzetre. A folyadékokat, krémeket, stb. azonban egy kis átlátszó tasakban kell szállítani. Ez utóbbi a 2 táskán felül értendő?
  Üdvözlettel,
  Zoltán

  1. Kedves Zoltán,

   A folyadékokat a megadott méretű táskába kell elhelyezni úgy, hogy könnyen hozzáférhető helyen legyen.

   Üdvözlettel,
   repjegy.hu

 119. Kedves repjegy.hu csapata!

  Az Iberia Airlines-sal fogok utazni a Kanári-szigetekre. A repülőjegyem egy kézipoggyász és egy nagyobb méretű bőrönd feladására jogosít, viszont mivel 5 hónapra megyek, szükségem lesz még egy bőröndre. Befizettünk egy plusz 2500 ft-os ügyfélszolgálati csomagot, amiben azt írják, hogy extra csomagok illetve speciális csomagok feladására is jó,ez azt jelenti, hogy a plusz bőröndöt is vihetem ingyen? Vagy ettől még lesznek többlet költségek?(pl ha egy plusz 15 kg-os csomagról lenne szó). Ezen kívül még egy UV lámpát szeretnék vinni illetve körömlakkokat,közmetikai szereket. Ezek engedélyezettek?

  Előre is köszönöm a segítséget!

  1. Kedves Dóra,

   A poggyásszal kapcsolatban kérem vegye fel a kapcsolatot azzal az irodával ahol készült a foglalás. Az UV lámpát és a kozmetikai szereket a feladható poggyászba helyezze jól becsomagolva.

   Üdvözlettel,
   repjegy.hu

 120. Kedves repjegy.hu csapata!

  Az ETI Nesma Airlines gépével fogunk utazni a párommal Budapestről-Hurkhadára.
  Az lenne a kérdésem,hogy hány kg lehet a feladott csomag illetve a kézi poggyász fejenként? Mert erről leírást sehol nem találtam.. válaszukat előre is köszönöm!

  1. Kedves Csilla!

   ETI Nesma Airlines charterjáratokat üzemeltet, nincs információnk poggyászokkal kapcsolatban. Kérem forduljanak ahhoz az utazási irodához ahol vásárolták a nyaralást.

   Üdvözlettel,
   repjegy.hu

 121. Augusztus végén utazom Ryanair járattal Rómába pár napra. Ez az első utam, hogy nincs feladandó poggyászom, csak kézipoggyászt viszek. A visszaigazoláson, foglaláson az áll, hogy: “A foglalására vonatkozóan a légitársaság a következő feltételeket adta meg:
  – Kézipoggyász: Max. 55 x 40 x 20 cm (max. 10 kg) + max. 35 x 20 x 20 cm (női kézitáska vagy a repülőtéren megvásárolt árucikkeket tartalmazó táska). A foglalás UTASONKÉNT 2 KÉZIPOGGYÁSZ.”
  Kérdésem, hogy akkor a méreteknek megfelelő kis válltáskát (papírzsebinek, okmányoknak, pénztárca, ilyesmi) felvihetek a fedélzetre még a nagyobbik mellett?
  Előre is köszönöm a felvilágosítást, a választ!

  1. Kedves Mónika,

   Az 55x40x20cm/10kg mellé valóban engedélyez a Ryanair egy kisebb táskát amibe az okmányokat, kisebb dolgokat tehet.

   Kellemes utazást kívánunk!

   Üdvözlettel,
   repjegy.hu

 122. Kedves Repjegy.hu!

  Germanwings-sel fogok repülni, és a feladott poggyásznál csak súlylimitet (23 kg) láttam feltüntetve az oldalon. Ezek szerint a bőrönd mérete nem számít?
  Illetve az lenne még a kérdésem, hogy a feladott poggyászban lehet-e alkohol? (Ajándéknak szánnám.)

  Előre is köszönöm a választ!
  Dóra

  1. Kedves Dóra!

   A hossz+szél+mag összege ne legyen több mint 158cm. Alkoholt szállíthat csak jól csomagolja be nehogy kellemetlen meglepetés érje.

   Üdvözlettel,
   repjegy.hu

 123. Jó napot kívánok!

  Glenda vagyok és azt szeretném kérdezni, hogy milyen bőrönd vagy táska az, ami belefér a Wizzair-nél meghirdetett 42*32*25-ös kézipoggyász keretbe? Mert nem nagyon találok olyat az interneten. Erre a méretű kézipoggyászra ugye még nem kéne plusz pénzt fizetni .

  Köszönettel:
  Glenda

  1. Kedves Glenda!

   Nagyon nehezen lehet ekkora gurulós bőröndöt találni, de nem feltetlen kell annak lennie. Ez a 42x32x25cm-es méret leginkább egy hátizsáknak, utazótáskának felel meg.

   Üdvözlettel,
   repjegy.hu

 124. Sziasztok! Wizzair-el utazom csak kezipoggyászom van az lenne a kerdesem, hogy felvihetek fogamzásgátlot a fedelzetre? köszönöm Noemi

 125. Kedves repjegy.hu csapata!

  Az lenne a kérdésem, kézipoggyászban vagy a feladott poggyászban lehet-e dohányt és élelmiszert vinni valamint fogkrémet tusfürdőt? Ryanair járatról lenne szó.

  Tisztelettel:
  László Péter

  1. Kedves László Péter!

   A dohánnyal nincs gond, az élelmiszer sok féle lehet. Pl. súlyárút (szalámi) hivatalosan vákuumcsomagolásban lehet csak szállítani. A fogkrém, tusfürdő folyadéknak minősül, ha meghaladja az előírásokat akkor nem viheti magával őket.

   Üdvözlettel,
   repjegy.hu

 126. Kedves repjegy.hu csapata!
  A Wizz Air-el utazom.Az a kérdésem,hogy a nagyméretű kézipoggyász mellett felvihetek e a fedélzetre kézitáskát dijmentesen.Ha igen,akkor mit tehetek bele? A választ előre is köszönöm.

  1. Kedves Rozi,

   A Wizzair járatain 1db kézipoggyász engedélyezett (2 méretű van belőle).
   Üdvözlettel,
   repjegy.hu

 127. Kedves Repjegy Csapat!

  Érdeklődni szeretnék az alábbiak felől. Szeptember 8-án Budapest-Amsterdam-Los Angelesbe utazunk a KLM Royal Dutch Airlines járattal a turistaosztályon. Mivel a jegyeket ajándékba kaptuk elektronikus ticket formájában, így sajnos nem derül ki, hogy 1 fő hány kg és hány darabot csomagot vihet fel magával.
  Illetve még azt szeretném kérdezni, hogy a csomagokat az Amsterdami átszállásnál automatikusan továbbszállítják a Los Angelesi járatra?

  Köszönettel:

  Kesike

  1. Kedves Kesike!

   Amennyiben a repjegy.hu-n vásárolta jegyét kérem keresse ügyfélszolgálatunkat. Általánosságban: 1x23kg feladott, és 12kg kézipoggyászt engedélyez a KLM. Mivel nem látom a foglalás részleteit (esetleg van-e benne plusz poggyász) így pontos információkért tekintse meg foglalását a KLM.com weboldalon. A poggyászt néhány órás átszállási idő esetén átrakják.

   Üdvözlettel,
   repjegy.hu

 128. Kedves repjegy.hu!
  Kérdezném, hogy a Rynair fedélzetére a kézipoggyászon kívül a 35-20-20 méretű kézitáska helyett, egy 45x35x5 laptoptáska felvitele is engedélyezett?
  Köszönöm a válaszukat!

  1. Kedves Csilla!

   A Ryanair szabályzatának megfelelő méretű, vagy annál kisebb táska vihető fel a fedélzetre.

   Üdvözlettel,
   repjegy.hu

 129. Kedves repjegy.hu!

  Érdeklődni szeretnék arról, hogy a KLM mennyire veszi komolyan azt, hogy a feladott poggyász mérete (A+B+C) nem lépheti át a 158 cm-t. A weboldalukon kint van ez, de többen mondták, hogy csak a tömeget (23 kg) nézi, a bőrönd egyéb méretét nem figyelik.

  Köszönöm,
  Alexandra

  1. Kedves Alexandra!

   Bármilyen légitársasági szabályról van szó, komolyan kell venni. Extrém méretű poggyász szállítását megtagadhatják.

   Üdvözlettel,
   repjegy.hu

 130. Kedves Repjegy.hu
  Hamarosan repülünk csak személyi poggyászunk lesz . Azt szeretném megtudni , hogy mi legyen a melltartómmal ki kell szerelnem belőle a merevítőt ?
  Előre is köszönöm Éva

  1. Kedves Éva,

   Nem kell a merevítőt kiszedni. Amennyiben a kapu jelezne a fémre abban az esetben átvizsgálják kézi fémkeresővel, mely kb 2 percet vesz igénybe. Hölgyeket természetesen hölgy vizsgálhatja át kizárólag.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 131. Helyesbíteni szeretnék csak kézi poggyászunk lesz én pedig személyi poggyászt írtam .
  Várom a választ Köszönöm
  Éva

  1. Kedves Éva,

   Csak ismételni tudnám Önmagam: Nem kell a merevítőt kiszedni. Amennyiben a kapu jelezne a fémre abban az esetben átvizsgálják kézi fémkeresővel, mely kb 2 percet vesz igénybe. Hölgyeket természetesen hölgy vizsgálhatja át kizárólag.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 132. 20015 aug.24 én utazok Amerikaba, lufhanza járattal, kérdésem e feladott bőrönd sulya mennyi lehet 20, vagy 23 kg. Köszönettel

  1. Kedves Katalin,

   Interkontinentális járatok esetében 1db 23kg-os poggyász tartozik a jegyhez.

   Kellemes utazást kívánunk!

   Üdvözlettel,
   repjegy.hu

 133. Kedves Repjegy!

  Oroszországba utazom és lenne egy plusz feladott borondom a megengedetten kívül és a yorkimat is viszem fel magammal az utasterbe. A kérdésem az lenne hogy a plusz borond és a kutya utáni tulsulyt hol kell majd kifizetnem? A check-in-nél vagy esetleg máshol?
  Előre is köszönöm!

  1. Kedves Moncsi,

   A plusz feladott bőröndöt és a kutyát a légitársaság ügyfélszolgálatán tudja intézni. Utóbbit kizárólag akkor szállíthatja ha a légitársaság visszaigazolja/engedélyezi ennek lehetőségét és megfizeti az erre vonatkozó díjat. Üzenetéből nem derül ki, azonban felhívom figyelmét, hogy fapados járatokon nem lehet ebet szállítani.

   Üdvözlettel,
   repjegy.hu

 134. Kedves Repjegy!
  Lenne meg egy kérdésem. Hétfőn utazom Bécsből Ulyanovskba, Moszkvai atszallassal. Mivel csak 20kgos borondot lehet feladni ami nekem biztos hogy kevés lesz lenne meg egy plusz borondot ami kb 15kgos lesz és fizetnem kell a kutya túl súlyát is ami meg 6kg. Kérdésem az lenne hogy mekkora plusz díjjal kell számoljon? Megjött a foglalás visszaigazolas hogy a kutyus is jöhet velem a kabinban.

  Köszönöm

 135. Ausztráliába utazom három hónapra. Három havi gyógyszeremet vinném magammal. Ez 6 dobozt jelent. kivihetem simán, vagy kell hozzá valamilyen engedély? Várom válaszukat köszönettel Margó.

 136. Tisztelt Repjegy!
  Kézi poggyászról szeretnék érdeklödni, Wissairrel utazom .Amit bele szeretnék rakni: 20 db sportszelet, 10 db túrórudi, kis hütötáskában, üvegpohár,fém leheggesztett dobozban desszert (capris).injektios tű, fecskendő, ampuula orvosi igazolással. Köszönettel.

  1. Kedves Judit,

   Csokit alapesetben lehet vinni, a többi termékkel kapcsolatban hívja a repteret, ők ellenőrzik a csomagok tartalmát. Kérem, hogy a Wizzair kézipoggyászokra vonatkozó szabályzatot is olvassa el!

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 137. Szép jo estét! A kérdésem az volna ha pàr cm -rel szélesebb a kézipogyàsz viszont nem tömjük nagyon meg akkor felvihetö a gépre? Ez egy M méretü utazo tàska! Köszönettel: Ircsi

  1. Kedves Ircsi,

   Kérem, hogy az adott légitársaság kézipoggyász szabályzatát vegyék figyelembe, tartsák be. Az utazótáskát ha össze tudják nyomni és belefér a poggyászketrecbe akkor továbbengedik.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 138. Tisztelt Cím!

  Érdeklődni szeretnék, hogy Rynair-el utazunk és az Online becsekkolás irja a visszaigazolásban.
  Viszont van egy db feladott 15 kg-os pogyász is, ilyenkor is kell az Online chek?
  És ha a pogyászt leadjuk, ott a kinyomtatott beszállókártyát kell használnunk, vagy ez hogyan működik?

  1. Kedves Dupi!

   A Ryanairnél minden esetben kötelező az online utasfelvétel, ennek elmulasztása 70EUR pótdíjat von maga után.
   A poggyász feladásnál már ellenőrzik a beszállókártyát, melyet tartson magánál a beszállás végéig.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 139. 50 ml-es parfümöt kézipoggyászban vihetek fel repülőre? A választ előre is köszönöm!

  1. Kedves Katalin,

   50ml-es parfümöt vihet mivel 100ml-t nem haladhatja meg az üveg és a folyadék mennyiség.
   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 140. Kedves repjegy.hu csapata!
  Az lenne a kérdésem, kézipoggyászban lehet-e Pirospaprikát poralakban felvinni és menyit? Ryanair járatról lenne szó.

  1. Kedves János,

   Lehet, kereskedelmi mennyiséget nem meghaladót.
   Üdvüzlettel,
   repjegy.hu

 141. A feladott bőröndben ha italt szeretnék vinni ajándékba és az ugyebár üvegből van az szét durranhat a légynyomás változás során? Öntsem át műanyag üvegbe vagy maradhat a gyári üvegben. előre is köszönöm a választ.

  Üdv: Gábor

  1. Kedves Gábor,

   Majdnem minden kollégánk szállított már ajándékba különböző italokat, nem szükséges átönteni, nem törik szét a légnyomáskülönbség miatt.

   Üdvüzlettel,
   repjegy.hu

 142. Tisztelt Repjegy!

  Tartós élelmiszert lehet felvinni kézipoggyászban perforált zacskóban ( kolbászt, füstölt árut) ? Nem látom a Ryanir tiltó listáján.

  Köszönettel: Deákné Emília

  1. Kedves Deákné Emília!

   Húsárut kézipoggyászban szállítani kizárólag vákuumcsomagolt állapotban lehet szabály szerint.

   Üdvüzlettel,
   repjegy.hu

 143. Azt szeretném kérdezni hogy az Rynair nél lehet nèhány pástétomot ilyen konzerves dobozban vinni a nagy bőrőnbe, valamint műzli tasakokat? Előre köszönöm a választ!

  1. Kedves Alexandra,

   Nyugodtan vigye magával a fent említett termékeket.

   Üdvözlettel,
   repjegy.hu

 144. Sziasztok. Egy olyan kèrdèsem lenne,hogy autò kormàmy kereket amiben van lègzsàk,lehet-e vinni repülön? Jet2-vel utazok mindig,Manchester-Budapest jàraton. Elöre is köszönöm a választ! (Esetleg e-mail ben is elküldhetitek a vàlaszt)

  1. Kedves Zoltán,

   Kérem vegye fel a kapcsolatot a légitársaság és a reptér ügyfélszolgálatával is. Minden egyéb olyan tárgy utazásból kizártnak minősül, amely a légitársaság és a nemzetközi előírások szerint felhasználható arra, hogy veszélyeztetni lehessen vele a repülőgépet vagy annak bármely utasát.

   Üdvözlettel,
   repjegy.hu

 145. Sziasztok!

  Na most ilyenkor mi van! Ryanairral utazom, majd vissza a Transaviaval. Ryanar kézipoggyász:55x40x20x, plusz kis kézipoggyász – akár retikül -35x25x20. Transavia kézipoggyász 40x25x20x, kis kézipoggyász nem lehet.
  Az repülőjegyet a gyerekeim rendeltél online a bravofly.hu -n.
  Üdvözlettel, Erzsébet

  1. Kedves Erzsébet,

   Mindig a légitársaság által meghatározott méretet/súlyt kell betartani. Ha Ön két különböző társasággal utazik akkor mint a fentiek mutatják, eltérő méret is lehet, így javasolt sporttáskát vinni mely lehetőség szerint összenyomható (vászon vagy poliészter táska)

   Üdvözlettel,
   repjegy.hu

   1. Kedves Repjegy!

    A válaszuk érkezéséig megjártam az utam oda-vissza. Saját magamra hagyatkozva, természetesen a kisebb paramétereket választottam.

    Üdvözlettel, Erzsébet

 146. Tisztelt Cim!
  Erdeklodni szeretnek,hogy 14-en megyunk Miamibol-Budapestre,a Delta airlinnal.Szeretnek egy kisebb tesztakeszitogepet vinni,ami szetszedheto,srofos(hasonlo,mint a hurka-kolbasztolto).Melyik csomagba vigyem?Ferjem meg a feladott csomagban sem engedi beletenni,nehogy ptoblema legyen.Koszonom a valaszukat

  1. Kedves Judit,

   Kérem egyeztessen a légitársasággal és a reptéri biztonságiakkal, hogy ilyen termékre milyen szabályok vonatkoznak.

   Üdvözlettel,
   repjegy.hu

 147. Üdv Wizzair el utaztam a börönd 3 cm el vol magasabb mint a megadott… ezt centivel mèrte meg a “kedves ès toleráns ” kollegina majd megvàgott 45 euróra… plussz a felesègem is… mivel mindketten a direkt erre a cèlra vàsàrolt es nem 55 cm es börönddel indultunk útnak… azaz 90 euró ktg el jàrt az út. Van lehetősèg jogorvoslatra.. hiszen a kèzipoggyàsz tàrolóba befèrt a csomag ès egyedül fel tudtam tenni… csak kedvem nem volt 3cm el kissebbre összetörni!!!
  Köszi elöre is… 2 nap múlva hazaút! Vegyek hàtizsàkot??

 148. Üdv. Azt szeretném megkérdezni, hogy Wizzer el megyek Lisszabonba és csak kézi pogyászom lesz. Szeretnék motort bérelni és ehez vinnék egy láncos motorzárat. A zár gyári Krypton zár, de elég vastag talán a legvastagab amit lehet venni. Ön szerint felvihetem e a fedélzetre??? Köszönöm a választ.

  1. Kedves János,

   Kérem vegye fel a kapcsolatot a Budapest Airporttal/biztonsági szolgáltattal bővebb információért. Ők ellenőrzik a poggyászok tartalmát.

   Üdvözlettel,
   repjegy.hu

 149. Udv. Erdeklodni szeretnek hogy a jet2-nel egy 14 eves gyermek hozhat-e kezipoggyaszt? Elore is koszonom

  1. Kedves Dóra,

   Igen, neki is lehet kézipoggyásza mely 56 x 45 x 25cm és 10kg lehet maximum.

   Üdvözlettel,
   repjegy.hu

 150. Üdv. Wizzairral utazunk, kérdésem a kézipoggyászon kívúl ridikült fel lehet e vinni ( Kis női táskát) Köszi

  1. Tisztelt Gál László!

   Sajnos csak 1 táska lehet az utazónál, így női táska pluszban nem.

   Üdvözlettel,
   repjegy.hu

 151. Tisztelt Repjegy! Az USÁ-ba utazom majd, a kérdésem az lenne, hogy gyógyszert miként tudok felvinni magammal a fedélzetre? Félek, hogy a nagy bőröndben baja lesz, ha eltűnik késve kapom meg, stb. Kell hozzá valami igazolás? És ha igen, kitől tudom beszerezni? Válaszát nagyon köszönöm!

 152. Tisztelt Repjegy!

  A wizz air társasággal utazom németországból Budapestre és érdeklődni szeretnék, hogy van e információjuk arról hogy a kézipoggyászba felvihetem e a gépre a laptopot? Külön laptoptáskába nincs, csak a hátizsák laptopnak kialakított részébe szeretném felvinni a gépre!
  Válaszát előre is köszönöm!

  1. Kedves Melinda!

   A hátizsákban viheti, külön táskában sajnos nem lehetséges alapesetben. Úgy célszerű csomagolnia a kézipoggyászba, hogy a laptop/táblagép, egyéb elektronikai termék könnyen hozzáférhető legyen, mert a biztonsági ellenőrzésnél azt ki kell pakolnia. Minden elektronikai termék legyen feltöltve!

   Üdvözlettel,
   repjegy.hu

 153. Tisztelt Repjegy.hu!

  Érdeklődnék, hogy a ryanairnél, ill. wizznél üres műanyag palackot (akár másfél litereset, de ha az sok, akkor 0,5-0,75-öst) be lehet-e vinni, majd az ellenőrzés után a mosdóban vízzel feltölteni? Kikerülve az 500 forintos vízvételt a duty freeben.

  Köszönöm!

  1. Kedves Andrea,

   A reptéri biztonsági szolgálat ellenőrzi a kézipoggyászok tartalmát, véleményünk szerint üres műanyag flakonnal nem lesz probléma.

   Üdvözlettel,
   repjegy.hu

 154. Tisztelt Repjegy.hu!
  Azt szeretném kérdeznin Norwegianal utazunk Londoba, Vihetünk e a kézi poggyászon kívül
  kézi táskát?Mi vonatkozik a gyógyszereke és vihetünk e házi szalámit sonkát?

  1. Kedves Pál,

   a Norwegian járataira a 10 kg-os kézipoggyászon túl, fejenként egy kisméretű táska vihető fel a fedélzetre, ami lehet reklámtáska, női táska, vagy egy vékony laptop táska.
   Gyógyszereket lehet vinni, azonban ha folyadék formában van Önöknél, akkor arról mindenképpen orvosi igazolás szükséges. Ételek kisebb mennyiségben (pl. 1 rúd szalámi) ugyancsak szállítható a fedélzeten.

   Üdvözlettel,
   repjegy.hu

 155. Kedves repjegy.hu,

  Wizzair-rel fogok utazni, egy darab nagy méretű kézipoggyászom lesz (tehát feladott nem) és mivel napi kontaktlencsét hordok, így 5 pár lencsét vinnem kell magammal az eredeti csomagolásában. Ezt beletehetem a kézipoggyászba? Illetve hajvasalót bele lehet tenni a nagy méretű kézipoggyászba?

  Köszönöm,
  Reni

  1. Kedves Reni,

   amennyiben a kontaklencse kiszerelése darabonként nem haladja meg a 100 ml-t, akkor fel lehet vinni a fedélzetre a kézipoggyászban és a hajvasalót is nyugodtan be lehet mellé csomagolniJ

   Jó Utat!

   Üdvözlettel,
   repjegy.hu

 156. Tisztelt repjegy.hu!

  Érdeklődni szeretnék, hogy a
  1. Transavia légitársaságnál a feladott poggyásznak (15 kg) csupán súlyhatárként szabtak korlátot, vagy van maximum méret szabályozás is? Keresgéltem a társaság honlapján erre adatot, de sehol sem találtam a mérethatárt. Valamint
  2. kell -e a kézi-és feladott poggyászban tárolt pl. 10 napra elegendő gyógyszerről orvosi igazolás (+megelőzés esetén fájdalomcsillapítók)?
  3. a feladott poggyászba csomagolható -e bármilyen űrtartalmú és mennyiségű kozmetikum (pl. tisztálkodási szerek, naptej stb)?
  4. A feladott poggyász tartalmazhat -e simán csak egy női nesszeszerbe “bedobált” sminkszereket? (tehát nem egyenként csomagolva)
  Megtisztelő válaszukat előre is nagyon köszönöm!

  Ani

  1. Kedves Ani,

   a feladott poggyász méretére az általános szabály érvényes, miszerint a háromdimenziós mérete (magasság+szélesség+mélység) nem haladhatja meg a 158 cm-t. Az általános gyógyszerekre nem szükséges orvosi igazolást vinni, azonban amennyiben egy kezelés miatt szükséges egy adott gyógyszert magánál tartani, akkor érdemes a diagnózisról egy másolatot magánál tartani.
   A feladott poggyászba nyugodtan lehet folyadékot csomagolni, annak űrtartalma nincsen korlátozva, illetve a sminkszerekre sincsen külön szabályozás, amennyiben a poggyász a raktérbe kerül szállításra.

   Üdvözlettel,
   repjegy.hu

 157. Tisztelt repjegy.hu csapata!
  Elbizonytalanodtam a folyadékokat illetően…ha jól értem a folyedékok mennyiségi korlátozása csak a kézipoggyászra vonatkozik ugye? Szóval ha van egy 200 ml-s naptejem azt nyugodtan betehetem a feladandó poggyászomba nem lesz belőle probléma ugye?

  1. Kedves Piroska!

   A feladott poggyászban szállíthatja a 200ml-es naptejet, kézipoggyászban nem.

   Üdvözlettel,
   repjegy.hu

 158. Tisztelt repjegy.hu!
  Wizzair utazom. Érdeklődni szeretnék 23kg-os feladott poggyász méretei iránt

  1. Tisztelt Sk!

   A csomagtérben elhelyezhető poggyász maximális méretei:

   Szélesség: 1,499 m
   Magasság: 1,194 m
   Hosszúság: 1,715 m

   Ilyen méretű poggyászt nem gyártanak, általában a poggyászok méreteinek összege nem haladja meg a 158-164cm-t.

   Üdvözlettel,
   repjegy.hu

 159. Tisztelt repjegy.hu csapata!

  Feladott poggyászba szállítható-e mennyiségi és kiszerelési korlátozás nélkül gyógyszer,konttaktlencse folyadék,egyéb krémes állagú szer? Szúnyorriaszó aerosol? Érdemes-e lakattal lezárni a feladott bőröndöt?

  1. Kedves Ildikó!

   Gyógyszerekkel kapcsolatban az alábbi oldalt javaslom: http://www.bud.hu/utazas/gy_i_k/-a-name-top-biztonsaggal-kapcsolatos-gyakori-kerdesek-a-12251.html#gyogy

   Kontaktlencse folyadékot kézipoggyászban sajnos a kiszerelés mérete miatt nem szállíthat. A kézipoggyászban max 1 dl folyadék szállítható, azt nem meghaladó űrtartalmú üvegben. A folyadék és szilárd halmazállapot keveréke is folyadéknak minősül, így a krémekre is ez a szabály vonatkozik.

   Üdvözlettel,
   repjegy.hu

 160. Tisztelt repjegy.hu!
  Öcsémékkel utazunk Görögországba Travel Service járattal. Öcsém a feladott poggyászba szeretne egy elektromos kávéfőzőt vinni. Lehetséges lenne?
  Válaszukat megköszönöm

  1. Kedves Izabella,

   Véleményünk szerint szállíthatja, azonban kérem, hogy a biztonság kedvéért a Budapest Airport központi számán (3612969696) is járjon utána a biztonsági szolgálatnál hiszen Ők ellenőrzik a kézipoggyászok tartalmát!

   Üdvözlettel,
   repjegy.hu

   1. Köszönöm, telefonálni fogunk!

 161. Érdeklődni szeretnék, hogy a “szokásos” hajvágó-hajnyíró gépet, ami dobozban van, fel lehet-e vinni kézipoggyászban a gépre? (Ryanair) Válaszukat köszönöm!

  1. Kedves Beáta,

   Véleményünk szerint szállíthatja (ollót nem), azonban kérem, hogy a biztonság kedvéért a Budapest Airport központi számán (3612969696) is járjon utána a biztonsági szolgálatnál hiszen Ők ellenőrzik a kézipoggyászok tartalmát!

   Üdvözlettel,
   repjegy.hu

 162. Üdvözlöm!
  Szeretném megtudni, hogy az USÁ-ba mennénk és a feladott csomagban lehet-e körömreszelőt, illetve Svéd cseppes üveget betenni?

  1. Kedves Anna,

   Feladott poggyászban ezeken termékeket szállíthatja.

   Üdvözlettel,
   repjegy.hu

 163. Tisztelt Repjegy.hu!

  Látom van egy előttem kérdező a Transavia légitársaságra vonatkozóan, ám én a pontosítás kedvéért mégis szeretném megkérdezni, hogy akkor megfelelő a 15 kg feladott poggyász méreteit illetően, ha a bőröndöm 31x49x76 cm paraméterekkel rendelkezik? Nem szeretnék meglepődni a reptéren 🙂
  Szíves válaszát előre is nagyon köszönöm! Az eddigi válaszait látva Ön igazán nagyon segítőkész!!
  Üdvözlettel: Péter

  1. Kedves Peter Taylor!

   A Transavia szabályzatában nincs nyoma pontos méretnek, azonban a Nemzetközi Légiszállítási Szövetség (IATA) által meghatározott 158cm-es körméretnek a fent említett poggyászméret megfelel.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 164. Az lenne a kérdésem, hogy a jelenleg érvényes szabályok szerint a wizz air -nél a kézipoggyász méreteknél a gurulós bőröndök kerekem fogantyúja beleszámít – e mértbe? A honlapon a Szabályzatban nem találtam erre vonatkozóan semmit, a korábbival ellentétben, a világhálón meg össze-vissza ír mindenki. Köszönöm a segítséget!

  1. Kedves Andrea,

   Beleszámít a méretbe a zseb, kerék és a húzófül is. Amennyiben nincs a méretnek megfelelő táskája, javaslom, hogy kisebb utazótáskát vagy hátizsákot vigyen az utazásra.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 165. Tisztelt Repjegy.hu!

  A Turkish Airliness-el fogunk utazni. A repülő jegy szerint 2 poggyászt vihetünk magunkkal. Ebbe bele számít a kézi poggyász is, vagy 2 bőröndöt adhatunk fel fejenként. Illetve a légitársaság honlapján nem találtam a méretre információt, csak annyit, hogy max. 20 kg. Amennyiben beleférünk az általános 158 cm-be, akkor megnyugodhatunk a poggyász mérete felől?
  Segítségét előre is köszönöm,
  Ildikó

  1. Kedves Knapcsekné Szosznyák Ildikó!

   Desztinációnként eltér a Turkish Airlines poggyászszabályzata melyet a légitársaság weboldalán talál. A belföldi és európai járatokra utasonként 1x20kg adható fel díjmentesen. Budapesti indulással, átszállással USA/Kanada, Dél-Amerika, és rengeteg desztinációra Afrikba max 2x23kg/fő adható fel díjmentesen, melynek mérete/db 158 cm. (hosszúság+szélesség+magasság, tehát az élhosszok értékei összeadva nem lehet több mint 158cm).

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 166. Szeretnem megkerdezni, hogy turmix gepet, aprito gepet nagymeretu kezipoggyaszban szallithatok-e a Wizz Airnel?
  Koszonom szepen a segitseget!

  1. Kedves Marcsi,

   Amennyiben ezen termékek (feltehetően) pengét is tartalmaznak, abban az esetben sajnos nem. Célszerű megkérdezni a repteret is, hiszen a biztonsági szolgálat ellenőrzi a kézipoggyászok tartalmát!

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 167. Azt szeretném kérdezni, hogy a feladott poggyász lehet hátizsák típusú is? Adódhat belőle probléma?

  1. Kedves Bernadett,

   Nagyobb hátizsák is lehet azonban a légitársaság által megadott súly és mérethatárt ne lépje túl, valamint nagy értékű tárgyat (ékszer, iratok, készpénz, bankkártya, elektronikai terméket, stb) ne adjon fel benne. Célszerű pl. a túrahátizsákokat befóliáztatni a reptéren.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 168. Tisztelt Repjegy.hu!

  A Wizz air -rel fogok utazni 4 napra Milánóba. Csak kézipoggyászom lesz ,feladott nem. Alapbetegségemből kifolyólag orvosi igazolással véralvadásgátlót kell magammal vinnem, 4db 0,4ml clexane-t előretöltött fecskendőben. Megengedik-e, hogy ezt a kézipoggyászban felvigyem magammal, ha nem mit tegyek?
  Válaszát megköszönöm!

  Üdvözlettel: Gyöngyi

  1. Kedves Gyöngyi,

   Kérem keresse a reptér biztonsági szolgálat ellenőrzi a kézipoggyászok tartalmát!

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 169. Kedves Repjegy.

  Az lenne a kérdésem hogy Qatar airways-el utaznék Dohába. és szeretném munka céljából kivinni nagy értékű M-ATX Számítógépemet. Mivel házzal együtt vinném ezek a méretei. (Sz:397mm x H:260mm x M:320mm Súlya kb:15kg) Az a kérdésem hogy a legcélszerűbb szállítanom? Nem tudom hogy díj ellenében feltudom e vinni a fedélzetre?
  Vagy célszerűbb a feladott poggyászba beletenni mert belefér és a törékeny díjat kifizetni rá?!

  Előre is köszönöm .

  Üdv,Bence.

  1. Kedves Bence,

   Ezen termék esetében a legjobb ha egyeztet a légitársaság ügyfélszolgálatával.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 170. A kérdésem az lenne,hogy az expander, 5 rúgóval, felvihető-e az aerlingusra kézipoggyászban,vagy bénító tárgynak számít-e mint a buzogány.

  1. Kedves István,

   Nem javasoljuk a tárgy kézipoggyászban történő szállítását.
   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 171. Tisztelt repjegy.hu!
  Eltűnt a 8.20-ai írásom. Lehet moderáció áldozata lett, vagy a világháló játszik velem?
  Köszönöm. Attila

  1. Kedves Attila,

   Nem található Öntől hozzászólás, kérem küldje el ismét kérdését!

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 172. Tisztelt Repjegy.hu!
  Ha jól értem, iskola táska vagy hátizsák lehet kézipoggyász. Jól gondolom?
  A másik problémám hogy kaptam egy repülő jegyet, meg vettem is egyet. Ryanair applikációban, vagy honlapon se tudom neki elmagyarázni hogy csekkolhassak, ott csak a saját rendelèsem látszik. Lehet hogy csak az tudja megcsinalni aki vette nekem?
  Utolsó kérdésem hogy Londonba elég lesz még az új személyi igazolvány októberben?
  Köszönöm szépen. Üdv Attila

  1. Kedves Attila,

   Igen, iskolatáska vagy hátizsák is lehet kézipoggyász amennyiben a légitársaság által előírt méretet és súlyt nem haladja meg.
   Minden foglalás külön azonosítót kap. A jegyet amit kapott azzal kapcsolatban azzal a személlyel szükséges felvenni a kapcsolatot aki készítette, vagy ha minden adata megvan akkor desktopon (pc, laptop) keresse meg a foglalását a légitársaság weboldalán! A ryanairnél az online utasfelvétel kötelező, a reptéren magas díj ellenében lehetséges!
   Beutazási szabályokról itt tájékozódhat: http://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?nagy-britannia

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 173. Szeretném megkérdezni,hogy kézi poggyászban 250 gramm dohányt vihetek e?
  És azt,hogy két kisméretű teleszkópos horgászbotot (egyik sem lóg ki a táskából)orsóval fel szabad e vinni a gépre? Nem lesz feladott csomagunk.

  1. Kedves Annamária,

   Horgászbotot tudomásunk szerint nem lehet kézipoggyászba elhelyezni, azonban erről bővebb felvilágosítást a reptér biztonsági szolgálata tud adni, Ők ellenőrzik a poggyászok tartalmát. Az említett dohány mennyiség vihető!

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 174. Abban kérnék segítséget, hogyan kell értelmezni azt, hogy az egyik Zürichhbe menő Swiss járathoz rendelnék jegyet és a megengedett poggyász limithez az van írva, hogy “Nincs feladott poggyász”, Kézi poggyász lehet 8 kg, de nem lehet feladni csomagot? Ráadásul innen tovább mennék egy másik Swiss géppel, ahol már oda van írva a 23 kg-os csomag feladási limit.
  Tényleg nem lehet feladni csomagot egy járatra, vagy rosszul értelmezem a kiírástT?

  1. Kedves Zoltán,

   A Swiss Európán belüli járataira (ami onnan indul és Európán belül érkezik pl Budapestről Londonba Zürichen keresztül) díj ellenében lehetséges a feladott poggyász szállítása melyet a foglalási folyamat során vagy utólag is megvásárolhat! Ez a szabály az interkontinentális járatokat is tartalmazó jegyek esetében nem igaz, a teljes jegy és összes szakasza tartalmazza a feladott poggyászt (Pl. Budapestről New Yorkba Zürichen keresztül)

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

  2. T. repjegy.hu!

   Segítséget kérek: 2 db vászora nyomtatott Budapest-posztert szeretnék magammal vinni a gépen. A képek 50×70 cm-es méretűek, de a készítők a sérülés elkerülése végett a keretlécekkel együtt egy 100x14x14 cm-es hosszú dobozba csomagolták. A súlya 3 kg.
   Mit tegyek? Így szállítható? Vagy csomagoljam át kevésbé biztonságos módon, és tuszkoljam a bőröndömbe?
   Válaszukat köszönöm!

   1. Kedves Terézia!

    Amennyiben meghaladja a poszter mérete a kézipoggyász méretét, úgy sajnos nem viheti a fedélzetre. Érdemes felvennie a kapcsolatot a légitársasággal, elképzelhető, hogy külön poggyász díjért feladhatja megfelelően becsomagolva!

    Üdvözlettel,
    repjegy.hu

 175. Abban szeretnék segítséget kérni hogy Barcelonában vásároltunk egy üvegkorsót és egy bögrét.Szombaton utazunk haza Magyarországra Wizzairrel viszont nincs feladott poggyászunk csak egy kisméretű és egy nagyméretű kézipoggyász.Felvihetjük az utastérbe a korsót és a bögrét? Nem találtam egyértelmű szabályt erre.Előre is köszönöm a választ.

  Üdv
  Rita

  1. Kedves Rita,

   Pontos információt a reptér tudna adni, saját véleményünk szerint ezeket a tárgyakat megfelelően becsomagolva kézipoggyászban szállítja.

   Üdvözlettel,
   repjegy.hu

 176. Kedves Repjegy!

  A kezipoggyaszoban szeretnek vinni 990g dohanyt es egy csik cigit. Ha jol tudom ez meg megengedett.
  A kerdesem: A vam mentes teruleten ezen felul vasarolhatok meg? Ugy tudom dohanybol 1000g a megengedett de ha a repteren a vam mentes teruleten vasarolnek meg hozza.. azt most lehet vagy nem?

  A valaszt elore is koszonom! 🙂

  Zsofi

  1. Kedves Zsófia,

   A reptéri tranzitban lehet dohánytermékeket vásárolni, azonban kérem egyeztessen a reptérrel a vámszabályokkal kapcsolatban!

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 177. Az lenne a kerdesem hogy wizz air kezipoggyaszba felvibeto e a gepre szelfibot????

  1. Kedves Reni,

   Amennyiben nincs rajta éles felület és vágásra alkalmatlan úgy felviheti a fedélzetre!

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 178. Tisztelt Repjegy.hu !
  Érdeklődni szeretnék h Wizzairral utazunk a feladott poggyászba szeretnénk kivinni élelmiszert (kolbász, szalonna és hasonlók ) ezeket be lehet rakni? ezek nem vákum csomagolt áruk lennének… Köszönettel Jennyfer

  1. Kedves Jennyfer!

   Kizárólag vákuum csomagolt húsáru szállítható kézipoggyászban!

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 179. Kedves Repjegy!
  Norwegian légitársasággal fogok utazni , ez az első utazásom repülővel , szeretnék érdeklődni,hogy a kézi poggyászon kívül fel vihetek-e egy kisebb női táskát melynek magassága kb 23 cm, valamint 20 x 10 cm széles.
  Előre is köszönöm !

  1. Kedves Adrienn,

   A jegy kategóriájától függ a Norwegian esetében.

   LowFare, Lowfare+, Premium jegy esetén: 1db 55x40x23 cm + 1 25x33x20 cm kisebb táska díjmentesen felvihető, a kettő együtt max 10kg-ig.
   Flex, PremiumFlex jegy esetén: 1db 55x40x23 cm + 1 25x33x20 cm kisebb táska díjmentesen felvihető, a kettő együtt max 15kg-ig

   Így bármilyen kategóriájú jegye is van, felviheti a női táskát a fedélzetre a kézipoggyászon felül!

   Kellemes utazást kívánunk!

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 180. Kedves Repjegy.hu!

  A Turkish Airlines-szal utazok Isztambulon keresztül Miami-ba.
  A jegyet nem én vettem és azon az szerepel a csomagoknál, hogy ‘2 piece plan’.
  Arra lennék kíváncsi, hogy ez azt jelenti, hogy 2 csomagot lehet be-check-olni, vagy ennyit felvinni kézipoggyászként?

  Segítségüket köszönöm!

  1. Kedves Róbert!

   A Turkish Airlines USA-ba közlekedő járatain 2db egyenként 23kg poggyász feladására van lehetőség felnőtt utasonként.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 181. Tisztelt Repjegy!
  Személyi poggyászban kb 1 kg mandulát, mogyorót, kesu diót vihetek-e?

  1. Kedves Erzsébet,

   Eredeti csomagolású termékeket engednek, amennyiben ez más jellegű lenne úgy kérem vegye fel a reptérrel a kapcsolatot, ők ellenőrzik a poggyászok tartalmát. Szigetországba/másik kontinensre (főleg USA, Kanada) nem szokták beengedni ezen termékeket.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 182. Tisztelt Repjegy! Norwegian légitársasággal fogok utazni, először BUD-OSL, OSL-KRS . Az iránt érdeklődöm, hogy az önöknél vásárolt jegyen lowfare kategória-, és 2 db ingyenesen feladható poggyász, ill 1db kézipoggyász szerepel, viszont a norvég légitársaság honlapján a lowfare jegyekhez csak a kézipoggyász ingyenes. Számítanom kell arra, hogy mindkettő repülőtéren a két bőröndért felárat kell fizetnem, még akkor is, ha a súlyhatáron belül maradok? Ha igen, kb mennyire számítsak 40 kg- nál? ( a norvég légitársaság honlapján nem találtam számszerü adatot, hozzávetőleges ősszeg is megfelel)! Elektromos cigaretta mehet a kézipoggyászba? Elektromos cigaretta utántöltőfolyadék pedig a bőröndbe ( kb 300ml)?
  Gyors válaszukat előre is köszönöm!

  1. Kedves Béla!

   Amennyiben a repjegy.hu-n vagy irodánk által üzemeltetett weboldalon vásárolta a Norwegian jegyét akkor valóban a LowFare jegyekhez is 2 db feladott poggyász jár útvonaltól függetlenül – mely információ a jegyen megtalálható! Amennyiben szeretné jegyét ellenőriztetni kérem hívja ügyfélszolgálatunkat!

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 183. Tisztelt Pethő Zsolt!
  A Wizzairnél hogyan lehet poggyászmódosítást végrehajtani? Teljesen tapasztalatlanok vagyunk.
  Nagyméretű kézipoggyászt jelöltem, utólag szeretném módosítani feladott poggyászra. A feladott poggyászt engedi hozzáadni, viszont a nagyméretű kézipoggyászt nem engedi kivenni (ez is fizetős). A gyakori kérdéseknél olvastam, hogy a járatösszesítő oldalon ezt meg lehet tenni, és a különbözetet természetesen fizetni kell.
  De amikor módosítani szeretném, akkor nem a módosítást ajánlja fel, hanem a hozzáadást.
  Válaszát előre is Köszönöm:
  Szabó Gabriella

  1. Kedves Gabriella,

   A webes felület régebben engedte módosítani a nagyméretű készipoggyászt feladott poggyászra, ahogy írta helyesen, különbözet megfizetésével. A régi oldalukat itt találja: https://book.wizzair.com/hu-HU/FlightSearch
   Amennyiben itt sem sikerül kérem hívja a Wizzair ügyfélszolgálatát. Ha irodánknál vásárolta jegyét akkor a repjegy.hu ügyfélszolgálata is tud segíteni a módosításban!

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 184. Kedves Admin,

  Lufthansa és Germanwingssel repülök jövő héten, illetve visszafelé. Meg tudná mondani mekkora és milyen súlyú poggyász vihető fel, illetve adható fel? (+ női táska?)
  Lehet-e tablettás gyógyszert a kézipoggyászba felvinni?

  Köszönöm szépen

  1. Kedves Niki,

   A kézipoggyász mindkét társaságnál 55x40x23cm/8kg lehet. A feladott poggyász 23kg lehet amennyiben a jegye tartalmazza a szolgáltatást.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 185. Tisztel. repjegy.hu. Az lenne a kérdésem hogy a lufthansaval utazom és nem lenne kézipoggyászom csak a retikülöm azt magamal vihettem a fedélzetre.

  1. Kedves Hajnalka,

   Ez esetben a retikül lesz a kézipoggyásza, melyet magával vihet a fedélzetre, 55x40x23cm/8kg súlyhatárig!

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 186. Jo estet. Raynairral utazom haza Angliabol. Vihetek haza a kezipoggyaszomba kemenysajtokat?? Pl. Cheddar…koszonon

  1. Kedves Éva,

   Igen, szállíthat keménysajtot kézipoggyászban!

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 187. Szép napot kívánok
  wizzer géppel fogok utazni és az lenne a kérdésem hogy házi piros paprikát vihetek e ki Angliába ?? a másik meg van orvosi igazolásom de csak magyarul mert az orvos nem tud angolul ezért nem irta le azt angolul miklyen gyógyszerek lesznek nálam remélem ez nem probléma
  a válaszukat előre is köszönöm szépen
  Attila

  1. Kedves Attila,

   Pirospaprikát jól becsomagolva, lehetőleg eredeti csomagolásban vihet. Az orvosi dokumentumot célszerű lefordítani pl. ha komolyabb, életmentő gyógyszerek is lesznek Önnél.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

   1. annyi lenne hogy ez házi piros paprika nem bolti csomagolás ? az probléma?,a választ előre is köszönöm

 188. Helló!

  Az én kérdésem az volna, hogy tehetek-e házu pálinkát a feladott poggyászomba es ha igen akkor mi az a mennyiseg ami nem szúr szemet? A Jet2-val utaznék Budapestről East Midlands-re.
  Köszönöm

  1. Kedves Gábor,

   Jól becsomagolva beteheti, 1 üvegnél többet nem javaslunk.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 189. Tisztelt Repjegy!
  Elöször utazom repülővel, wizzair-al megyek. Érdeklődnék, hogy a repülőn adnak e egy pohár vizet, ha a férjemnek a gyógyszerét be kellene vennie. Valamint hogy a kézipoggyászba beleszámit e a női táskám, vagy azt a kézipoggyászon kivül felvihetem e. Köszönöm.

  1. Kedves Judit,

   A Wizzair járatain díj ellenében van fedélzeti ellátás. A tranzitban/duty-free boltokban vásárolt vizet azonban felviheti a gépre.
   A kézipoggyászba beleszámít a női táska is, ha nincs elsőbbségi beszállás szolgáltatás a jegyhez akkor 1db kézipoggyászt szállíthat.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 190. Qatar légitársaság kézipogyász mérete kisebb az átlagnál, ha jól látom.
  Budapest-Doha-Seychelles útvonalon repülök.

  Szabvány szerinti kézipogyászom van (55-40-20)

  Lehet ebből problémám? Vagy ez belefér?

  Köszönöm.

  1. Kedves Imre

   A Qatar Airways kézipoggyász mérete: 1db 50x37x25cm mely max. 7kg lehet. Kérjük a megadott méretet ne lépje túl!

   Üdvözlettel,
   repjegy.hu

 191. Tisztelt Repjegy.hu!

  Törökországba fogok utazni, odafele Pegasus Airlinesal, vissza pedig a Turkish Airlinessal.
  Nem utaztam még, így a kézipoggyászról érdeklődnék.
  Ha vinni szeretnék kozmetikumot, azt 100 ml-es tubusba téve, mennyit rakhatok belőlük a kézipoggyászba? Illetve ezeket a tubusokat még külön el kell zárni (mindkét társaságnál)?
  Ezen kívül még a kézipoggyász méreteiről érdeklődnék, illetve hogy ezen kívül kézi kistáskát vihetek-e fel a gépre?

  Köszönöm a választ előre is!

  Üdvözlettel: M.N.

  1. Kedves M.N.

   A folyadékot és krémeket egyenként max. 100 ml-es tégelyekben lehet szállítani. A kis tégelyeket egy max. 1 literes űrtartalmú, átlátszó és újrazárható műanyag zacskóban kell elhelyezni. Az össz. folyadék ne haladja meg a 100ml-t.

   Kézipoggyász méretek:
   Turkish Airlines: 55x40x23 cm/8kg
   Pegasus: 55x40x20 cm/8kg
   Kisebb női táskát szoktak engedélyezni még a fedélzetre.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 192. Érdeklődni szeretnék hogy a fogamzásgátló tabletta gyögyszernek minősül e? És fel lehet e vinni a kézi poggyász ban

  1. Kedves Andrea,

   Gyógyszernek minősül, kézipoggyászban szállítható.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 193. Tisztelt Repjegy.hu.

  Jövőhéten fogunk utazni párommal Manchesterbe Ryanair-rel. Az lenne a kérdésem, hogy ha házi pálinkát szeretnék vinni ajándékba a feladott poggyászban azt szabad? Müanyag kulacsba tenném illetve az előírt zacskóba. Nem tudom lehet-e egyáltalán szállítani, illetve ha igen akkor a feladott poggyásznál is van megszabva max kiszerelés, vagy csak a kézipoggyászra vonatkozik? Előre is köszönöm.

  1. Kedves Lindy,

   A kulacs helyett inkább jól lezárható üveget javasolnánk, feladott poggyászban szállíthatja a pálinkát – természetesen nagyon jól becsomagolva, pl. ruhák közé, egy régi pólóba csavarva + nylon.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 194. Tisztelt Repjegy!
  A WizzAiron a kézipoggyászba az egy literes, visszazárható, átlátszó nylon zacsiba 10 db, egyenként 100 ml űrtartalmú folyadékot/krémet tartalmazó tubust tehetek, vagy annyit, amennyi el nem éri az 1000 ml-es határt? (pl. 2×50 ml és 9x100ml)

  1. Kedves Gyula,

   Az egy literes gyors záras műanyag zacskóban összesen 100ml folyadékot helyezhet el.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 195. A Rayner géppel utazom, vihetek-e kézipogyászban gyökeres virágot,jól becsomagolom zacskókba, aloe vera és szanzavéra.Csak 1-2 db-ról van szó

  1. Kedves Klára,

   A legtöbb ország (vagy EU tagállam) szabályozza a növényfajok szállítását. Lista nem áll rendelkezésre irodánknál, hogy mely fajokhoz szükséges engedély a szállításhoz, így javaslom, hogy vegye fel a kapcsolatot a reptér biztonsági szolgálatával is. Reptér központi telefonszám: 06 1 296 96 96.

   A Ryanair az alábbi termékeket nem engedi a fedélzetre felvinni kézipoggyászban: https://www.ryanair.com/hu/hu/hasznos-informacio/sugo/gyik/poggyasz#0-17

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 196. Az lenne a kérdésem, hogy törökorszàgba utazunk és szeretnénk pàlinkàt vinni ajàndékba lehetséges-e a kézi poggyàszba

  1. Kedves Molnárné!

   Kézipoggyászban sajnos nem lehet pálinkát szállítani, meghaladja a lehetséges folyadék mennyiséget!

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 197. Tisztelt Repjegy!

  A Ryanair légitársaságnál az 1 darab kézipoggyász és az 1 db személyi táska összsúlya nem haladhatja meg a 10 kg-ot? Vagy a személyi táska súlya(sz.iratok,…) mennyi lehet? Illetve akkor a kézipoggyászban maximum csak 1 db 100ml folyadék vihető fel(mindegy hogy az krém, víz, parfüm) tartályban az 1 literes zárható zacskóban?

  1. Kedves Emili,

   A Ryanairnél 1db 55x40x20cm/10 kézipoggyászt és egy 35x20x20-as személyes táskát engedélyeznek. Utóbbi súlya nincs meghatározva de a 2-3kg-nál magasabb súlyt ne haladja meg. A folyadékmeghatározást helyesen írta!

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 198. Kedves Repjegy.hu!

  Segítséget kérnék hétvégén utazunk Londonba wizzairel. Nem látok arra információt, hogy a feladandó 23kg-os poggyász mekkora lehet?

  Köszönöm

  1. Kedves Brigitta,

   Feladott poggyász max. méretei: 149 × 119 × 171 cm, súlya 23 vagy max.32 kg lehet – ezt a két fajta súlykeretet tudja megvásárolni a foglaláshoz.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 199. Kedves Repjegy.hu!

  Hétvégén wizzairel utazom. 23kgos feladandó poggyászom lenne. Maga a bőrönd mekkora méret lehet amit felvihetek?(magasság, hosszúság,szélesség)

  Köszönöm

  1. Kedves Brigitta,

   A kisméretű kézipoggyász mely díjmentes: 42x32x25cm/15kg, díj ellenében nagyméretű kézipoggyász: 56x45x25cm/15kg-ig.

   Feladott poggyász méretei: 149 × 119 × 171 cm, súlya 23 vagy max.32 kg lehet – ezt a két fajta súykeretet tudja megvásárolni a foglaláshoz.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 200. Kedves Repjegy.hu!
  Travel service-vel utazunk nyaralni.A feladott poggyászban szeretnék vinni jegeskávékat (9-10db-ot,0,33l-es) illetve fél literes kristályvizeket (5-6db) Van mennyiségi megkötés,vagy feladhatóak?

  1. Kedves Norbert,

   Az említett mennyiség véleményünk szerint nem fog gondot okozni.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 201. Kedves Repjegy.hu!

  Lufthansával utazunk Amerikába. A feladott bőröndöm “hivatalos” mérete a samsonite honlapján 78.0 x 52.0 x 31.0 cm, valósában azonban 77x51x28 cm. Le fogják mérni pontosan a check-in-nél, vagy csak szemrevételezéssel döntik el, hogy belefér-e 158cm-es előírásba?
  Köszönöm. Üdv Anikó

  1. Kedves Anikó,

   Szemrevételezik a feladott poggyászt, a valós mérete alapján belefér a mérethatárba.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 202. Tisztelt Repjegy. hu!

  Júliusban utazom Airfrance-szal. Mekkora súlyú és méretű lehet a feladott poggyász mérete, hogy a legkevesebb plusz költséget fizessem? A kézipoggyász tömege mennyi lehet maximum?

  Üdvözlettel: Klári

  1. Kedves Klára,

   Az Air France kézipoggyász mérete turista osztályon: 1 db kézipoggyász 55 x 35 x 25cm, 1 db kiegészítő táska 40 x 30 x 15cm méretben, max. 12 kg-ig. A feladott poggyász célállomástól függően díjköteles, kivétel a tengerentúli járatokat. A feladott poggyász max.23kg és a hossz+szélesség+magasság összege, tehát a három élhossz értékeinek összege max. 158cm lehet.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 203. Kedves Repjegy.hu!
  Travel Service-vel utazunk Görögországba, a kérdésem az lenne, hogy a feladandó csomagban lehet-e 1 liter tartós laktózmentes tejet, valamint nescafét és stevia tablettát szállítani?
  Köszönöm: Éva

  1. Kedves Éva,

   Elhelyezheti ezen termékeket a feladott poggyászban, kérem jól csomagolja be mert a poggyászokat általában lendületesen pakolják!

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 204. Sziasztok!
  Rutin hiányában érdeklődöm, hogy WizzAir Olaszországi járatára kézipoggyászként normál, puha hátizsák felvihető-e? Köszönöm, ha válaszoltok!

  1. Kedves Zsuzsa!

   Igen, puha anyagú hátizsák is felvihető! Kérem ellenőrizze a poggyász méreteit, minden reptéren ellenőrzik!

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 205. Kedves Repjegy.hu!

  Idén augusztusban megyek Máltára a Wizzair-el. Egy kisméretű poggyászt (42*32*25) és egy Priority beszállóval vihető (40*30*18) táskát viszek magammal. A Duty free-ben vásárolnék 3 karton cigarettát. Ezt csak a poggyászokba csomagolva vihetem fel, vagy ez nem számít bele és a saját zacskójában felvihetem?

  1. Kedves Péter!

   A Wizzair weboldalán elérhető információ szerint:

   “A WIZZ járataira minden utas az alábbiakat hozhatja magával:

   -a biztonsági ellenőrzést követően, a repülőtéri „duty free” üzletekben vásárolt tárgyak.”

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 206. Tisztelt Repjegy.hu!

  Travel Service légitársasággal utazunk Bulgáriába egy hétre. Érdeklődni szeretnék, hogy a kézipoggyászba hány doboz cigarettát lehet felvinni?
  A megengedett mennyiséget Duty freeben kell megvásárolnom, vagy vihetem otthonról is?
  Segítségeteket előre is köszönöm.
  Edit

  1. Kedves Edit,

   A célország beutazási szabályaitól függ a vámmentesen szállítható cigaretta mennyisége. A dohányterméket viheti itthonról is. Javasoljuk, hogy osszák el egymás közt a mennyiséget.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 207. Tisztelt Repjegy.hu!

  Nem kereskedelmi mennyiségre gondoltam, összesen 5-6 dobozról lenne szó :):):)

  Nagyon szépen köszönöm a gyors a választ és a hasznos tanácsot.
  További jó munkát kívánok!
  Üdv: Edit

 208. Tisztelt Repjegy.hu!

  Azt szeretném megkérdezni, hogy elosztós hosszabbító felvihető e a kézipoggyászban a repülőgépre?
  Válaszukat megköszönve, tisztelettel,
  Tamás

  1. Kedves Tamás,

   Véleményünk szerint szállíthatja azonban bővebb információt/megerősítést a reptértől tud kérni.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 209. Sziasztok 🙂
  én meg a párom vettünk repülőjegyet Budapestről Londonba de csak egy- egy 56x45x25 méretű csomagra fizettünk. Ezen kivül külön kell fizetni a laptop táskára és a női táskára amit fel szeretnénk vinni magunk mellé?

  1. Kedves Andrea,

   A megadott méret a Wizzair nagyméretű kézipoggyász méretére utal, amennyiben még egy táskát vinnének fel a fedélzetre úgy javasoljuk, hogy vásárolják meg az elsőbbségi beszállás szolgáltatást mellyel még egy táska felvitelére jogosultak lesznek, 40x30x18cm méretben. Enélkül csak egy kézipoggyászt engedélyez a légitársaság.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 210. Tisztelt Repjegy.hu!
  A kérdésem az hogy nagyméretű kézipoggyászban szállítható-e számítógép?Egy kisebb méretű HP Compaq gép. (monitorral és minden tartozékával) Nem laptop!
  Wizzair légitársaságról lenne szó.

  1. Kedves Ferenc,

   Javasoljuk, hogy vegye fel a kapcsolatot a reptérrel és a Wizzair-vel is, nincs sajnos információnk vagy tételes listánk tiltott tárgyakról.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

  2. Kedves Ferenc!
   Érdeklődnék, hogy ki sikerült-e derítenie, hogy monitort lehet-e a gépre felvinni. Mi is hasonló problémával kűzdünk.
   Köszönettel
   László

 211. érdeklődöm cigarettát bontatlanul hány dobozzal lehet a repülőre vinni kézibe vagy feladottba? Illetve algoflex gyógyszerből hány dobozzal lehet vinni szintén feladottba vagy kézibe köszönöm Ildikó

  1. Kedves Ildikó!

   Ez függ a célország vámszabályától, pontos információért kérjük keresse a repteret!

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 212. Jó napot kívánok!
  Érdeklődni szeretnék, hogy Ryanair gépre fel vihetek-e kézi poggyászban alkoholt. Konkrétan 3 darab 50 ml-es kis üvegekről lenne szó, kis ajándékdobozba csomagolva.

  1. Kedves Andrea,

   folyadékot csak lezárt, átlátszó tasakban vihet a kézipoggyászában, így amennyiben az ajándékdobozból kivehetőek az üvegek és az említett tasakba beletehetőek, akkor lehetséges a szállítás.
   Amennyiben ez nem megoldható, akkor csak a feladott poggyászban lehet szállítani az üvegeket.

   Üdvözlettel,
   repjegy.hu

 213. Tisztelt Repjegy.hu!Azt szeretném kérdezni,hogy a Wizzair 42x32x25-ös kézipoggyászába ami ingyenesen felvihető a fedélzetre,rakhatunk-e 11 éves gyermekre való Dechatlonban vásárolt bákatalpat,búvárszemüveggel.A békatalp mérete kb. 40cm.Köszönettel,Béla!

  1. Kedves Béla,

   Amennyiben az említett tárgy elfér a légitársaság által meghatározott méretű kézipoggyászban, szállíthatják!

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 214. Tisztelt Repjegy.hu!
  Érdeklődni szeretnék, hogy a kézipoggyászban lévő általános gyógyszereket (láz és fájdalomcsillapító) eredeti dobozban lehet csak felvinni, mert sok helyet foglal a csomagolás?
  Előre is köszönöm, Edit

  1. Kedves Edit!

   Az általános gyógyszereket az eredeti csomaglás nélkül is tudja szállítani a kézipoggyászban.

   Üdvözlettel,
   repjegy.hu

 215. Nagyon szépen köszönöm a jó hírt és a gyors választ!!!
  További sikeres munkát kívánok!!!
  Üdv: Edit

 216. Üdvözlöm!
  Debrecen – London viszonylatban – fapados járaton – 20 kg csomagot szeretnék feladni ! Mennyi ennek a bekerülési költsége ? 500 fontról szólnak a pletykák ! Igaz lehet ?

  1. Kedves Julianna,

   A pontos összeget a foglalásába belépve tudja megtekinteni a légitársaság weboldalán. Az 500 font irreálisan magas összeg 20kg poggyász szolgáltatásért!

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 217. Üdvözlöm!
  Az Easyjet járatán utazok hamarosan. Érdekel hogy a kézipoggyászon kivül kisméretü válltáskát amiben csak az iratok -utlevél stb. és a pénztárca elfér felvihetö-e.

  1. Kedves Veronika,

   A FLEX árkategóriát vagy nagyobb lábterű ülést választó utasok vihetnek plusz egy táskát a fedélzetre az Easyjet járatain. Ha nagyon pici a táska és szorít a normál kézipoggyászban (56cm x 45cm x 25cm) annyit helyet benne, hogy kérés esetén beletegye akkor vihet természetesen az iratainak egy kisebb táskát.

   http://www.easyjet.com/en/help/baggage/cabin-bag-and-hold-luggage

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 218. Üdvözlöm!
  A kérdésem az lenne,hogy hány doboz cigarettát lehet felvinni Wizzair gépre(Angliába utazom)kézipoggyászban? Illetve,ha nekem a kézipoggyászom mérete nem 42x32x25 hanem 49x25x25 akkor pótdíjat számítanak fel?
  Válaszát előre is köszönöm.

  1. Kedves Viktor,

   A dohánytermékek bevitele a vámszabályok szerintit ne haladja meg, erről a reptér tudna tájékoztatást adni. A kézipoggyász méretét a Wizzair szigorúan veszi és pótdíjat számítanak fel a reptéren vagy előzetesen a nagyméretű kézipoggyász szolgáltatást tudja hozzáadni jegyéhez mellyel a kisméretűt cseréli le a nagyméretű kézipoggyászra (56x45x25cm/15kg, október 29-ig!)

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 219. Üdvözlet!
  Még egy olyan kérdésem lenne,hogy a kézipoggyász mellé lehet vinni hátitáskát?

 220. Üdvözlöm!
  Air France géppel utazom Párizsban. A kérdésem az lenne, hogy a megengedett kézipoggyász mellett felvihetek-e a gépre egy olyan pici női táskát, amiben csak a pénztárcám, illetve a személyes irataim vannak?

  Válaszát előre is köszönöm!

  1. Kedves Ágnes,

   Igen, az Air France kézipoggyász szabályzata jelenleg az alábbi tételeket engedi felvinni a fedélzetre:

   1 db kézipoggyász 55 x 35 x 25cm, 1 db kiegészítő táska 40 x 30 x 15cm méretben, a két táska össz súlya max. 12 kg.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 221. Tisztelettel szeretném megkérdezni, hogy mechanikus(nincs elem)óragyüjteményem,felvihető kézipoggyászban?
  köszönöm válaszát

  1. Kedves Krisztián,

   Javasoljuk, hogy a reptéri biztonsági szolgálatot a biztonság kedvéért kérdezze meg amennyiben nagy értéket képvisel az óragyüjtemény. Sajnos nem áll rendelkezésünkre olyan lista amin óra, vagy óragyűjtemény feltüntetésre került volna.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 222. Erdeklodnek Ryanerrel.utazom,a kezi poggyasban mennyi csak magolt elelmiszert vagy hetek fel a gepre.
  Koszonettel; Meggyes Judit

  1. Kedves Judit,

   Az utazás idejére elengedő élelmiszer, szendvics, pékárút szállíthat. Szalámit eredeti vákuumcsomagolásban szállíthat, kérjük, hogy a nyers húsok, zöldségek szállítását kerülje.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 223. Jó napot, több kérdésem van,amiket közvetlen a RYANAIRtől szerettem volna megtudni a chatvonalukon ami sajnos a náluk lévő felfordulás miatt jelenleg használhatatlan.

  1.Ha már kinyomtattam a beszállókártyámat(az utazás nov. eleje)és utólag hozzáadok 1 feladott poggyászt ki kell e nyomtatni újból a beszállókártyát?

  2. Észrevettem hogy a beszállókártyán a Tamás névről hiányzik az ékezet, pedig a FOGLALÁSON HELYESEN SZEREPEL.
  Nyiván nem az én hibám ( ha egyáltalán annak számít) de remélem hogy a reptéren főleg hazafelé a (Marrokkói reptéren) nem kell magyarázkodjak.

  3.Lehet e a feladott poggyász hátizsák tipusú?
  Egy ismerősöm aki szerint igen azt tanácsolta folpakkozzam be hogy jobban egyben legyen a sérülések elkerülése végett. Azt javasolta hogy ezt nem csak a reptéri csomagolóautomatával tehetem meg hanemhogy vigyek vagy 3 tekercs folpakkot és én magam is megtehetem. Ez tényleg megengedett ugye?

  4.A fedélzetre csak egy 40 cm x 30 cm x 23 cm -es puha kishátizsákot vinnék FÉLIG MEGPAKOLVA ami ily módon lehet hogy még a kis kézitáska ellenőrző keretébe is beleférne de a nagyobbikba biztosan.Ez így rendben lenne?

  5. Lehet e a fedélzeti poggyászban 2 elektonikus eszköz: telefon és kamera?

  6.vihetek e 5 csomag dohányt (200 gram = 5 x 40 gramm)

  7. A Ryanair járattörlések érinthetik még a :
  Nov 3 /Budapest Marrakesh és a Nov 24 / Marrakesh Budapest járatokat?
  Ha van rá esély legkésőbb mikor teszik közzé? Vagy Ön esetleg már tud valami megnyugtatót tényt ezzel kapcsolatban?

  Nagyon köszönöm a válaszukat : J. Tamás

  1. Kedves Tamás,

   Pontokban szedve küldöm a kérdésekre a választ:

   1.:Igen, hogy frissüljön a beszállókártyán lévő adat. A feladott poggyász a négyfelé osztott beszállókártya jobb felső panelének alján lesz feltüntetve (súly)
   2.:Ékezetes betűt elfogad a rendszer, de a check-in rendszer csak angol betűket használ, így az ékezettel nem lesz probléma.
   3.:A fóliázást javasoljuk hátizsák esetében mi is. Arról nincs információnk, hogy a házilag folpakkozott táskákat hogyan kezelik, de vélhetően nem probléma.
   4.:A Ryanair járatain két kézipoggyász szállítható: 55x40x20cm/10kg, és egy kiegészítő táska: 35x20x20cm méretben.
   5.: Igen, a kamerát és a telefont csak kézipoggyászban szállíthatja, kérem, hogy mindegyik legyen feltöltve, ellenőrizhetik, bekapcsoltathatják!
   6.: A vámszabályokkal kapcsolatban vágott dohányra nem tér ki a Konzuli Szolgálat weboldala a “Vám” bekezdésnél, érdemes egyeztetni a konzulátussal: http://konzuliszolgalat.kormany.hu/afrika?marokko
   7.: Nincs információ egyelőre a novemberi járattörlésekkel kapcsolatban, kérem, hogy figyelje az alábbi oldalt vagy az angol nyelvű ryanair oldalt: https://www.ryanair.com/gb/en/useful-info/help-centre/travel-updates/flight-cancellations7

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 224. jó napot kívánok! Először utazom repülővel az AIRBERLIN -l Szeretném megkérdezni milyen méretű legyen a kézipoggyászom és lesz egy amit fel adok is ennek a méreteit is szeretném tudni. Köszönöm! Ági

  1. Kedves Ágnes,

   A kézipoggyász mérete az Air Berlin járatain:
   – 1 db 8 kg-os kézipoggyász 55 x 40 x 23cm méretben
   – 1 db 2 kg-os kis kézipoggyász 40 x 30 x 10cm méretben (női táska, laptoptáska)

   Amennyiben jegye tartalmaz feladott poggyászt akkor az 23kg lehet és a három élhosszt összeadva (szélesség+magasság+mélység) a méret a 158cm-t nem haladhatja meg.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 225. Üdvözletem!
  Kérdésem a következő, elektromos kávéfőző gépemet kézi poggyászban bele tehetem-e, a rayinernél,és álltalános gyógyszereket , mint savközömbösítő, enyhe nyugtató, fájdalomcsillapító lehet vinni a kézi poggyászba?
  Köszönettel

  1. Kedves Edit,

   A leírt gyógyszereket szállíthatja kézipoggyászban. Tudomásunk szerint a kávéfőzőt is, de erről érdemes a repteret megkérdeznie, ők ellenőrzik a poggyászokat!

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 226. Kedves Repjegy,hu
  Air France jàrattal készülök Párizsba! Szeretnèm kérdezni hogy a táblagèpet(TABLET) tehetem feladott poggyászba? Vagy inkàbb vigyem fel repülőre? Előre is köszönöm!!

  1. Kedves Márton,

   Feltöltött állapotban szállíthatja a kézipoggyászban. Kérjük, hogy nagy értékű tárgyat, elektronikai terméket ne szállítson feladott poggyászban.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 227. Üdvözletem.
  Az lenne a kérdésem hogy, kézi poggyásznak nagy sport táskát fel vihetek-e ha sokkal nagyobb mint a méret korlát viszont csak par dolog lesz benne és könnyeden bele fog férni a fém keretbe a reptéren?!
  Szép napot

  1. Kedves László,

   Amennyiben bele tudja tenni az ellenőrző keretbe a nagyobb sporttáskát – össze tudja hajtani a kívánt, meghatározott méretre akkor el szokták engedni. Biztonság kedvéért azonban javasoljuk, hogy egy hátizsákba még tegye bele, így egyszerűbben fogja tudni kezelni a poggyászát!

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 228. Kedves Repjegy.hu
  Egyiptomba utazom hamarosan.Poggyászomba vihetek e pl ajándékba szemes kávét.Természetesen nem nagy tételben.Első utam lessz repülövel ,nemvagyok tisztában mit vihetek magammal.

  1. Kedves Katalin,

   Eredeti csomagolásban szállíthatja a kávét!

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 229. Kedves Repjegy.hu!

  Wizzair járattal utazunk és az lenne a kérdésem, hogy két éven felüli gyermekemnek hogy szállíthatom a babakocsiját? Fel kell adnom, vagy ugyanúgy tolhatom a repülőig? Természetesen neki is kellett vegyünk saját jegyet. A babakocsi az ő kézipoggyásza terhére megy?
  Üveges bontatlan bébiételt és Sió 2 dl-es üdítőt szállíthatok a kézipoggyászban a számára? Ez be van maximalizálva?
  Köszönöm,

  Zsuzsa

  1. Kedves Zsuzsa,

   A 2 év alatti gyermekek estén a poggyász helyett babakocsi vihető fel ingyenesen a fedélzetre. 2 év feletti gyermekeknél már a megvásárolt poggyász súlykeret helyett szállíthatják a babakocsit. Folyadékokat kizárólag 1dl-t nem meghaladó űrtartalmú üvegben szállíthat, az ennél nagyobb kiszereléseket nem engedik tovább a biztonsági ellenőrzésen. A fenti szabályozás a krémes állagú termékekre is vonatkozik.

   Gyermekek utazásáról:
   https://wizzair.com/hu-hu/informaciok-es-szolgaltatasok/foglalasi-informaciok/gyermekek-es-csecsemok

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 230. Kedves Repjegy.hu!

  Köszönöm, ám a Wizzair oldalán az alábbi információ is szerepel:

  Méret és tömeg

  A feladott poggyász maximális méretei:

  Minden kisgyermek utas esetén ingyenesen feladható egy darab babakocsi vagy egy autós gyerekülés.

  Itt nem szerepel kormeghatározás, így tényleg nem tudom eldönteni.

  Köszönettel,

 231. Kedves Repjegy.hu!

  A feladott csomagban lehet 2-3 üveg sör és egy üveg fehérbor? Sajt és hűtőmágnesek?

  Köszönettel: József

  1. Kedves József,

   Igen, szállíthatja ezen termékeket. Kérjük jól csomagolja be, sok esetben nagy lendülettel pakolják a poggyászokat!

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 232. Kedves Repjegy.hu!
  Ryanair gépre felvihető-e a női táskába vérnyomáscsökkentő gyógyszer, valamint cigaretta és öngyújtó?

  Köszönettel: Andrea

  1. Kedves Andrea,

   Mindhárom termék felvihető a fedélzetre!

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 233. Tisztelt repjegy,hu!

  RyanAir-rel fogok repülni és feladhatok egy poggyászt.. Akárhogy keresem a weboldalukon a táska méretére nem találok utalást, csak a súlyára.
  Jelenleg van érvényben a táska méretére megkötés? A korábbi hozzászólásokban olvasott 158 cm még mindig érvényes?
  Elviekben 30 kg-ig lehet megpakolni a táskámat (L-es méret), mivel nekem csak 20kg ig lehet így max. annyi lesz benne…

  1. Keves kriss,

   Amennyiben a feladott poggyász mérete a 81 cm (magasság), 119 cm (szélesség) és 119 cm (mélység) nagyságot nem haladja meg akkor szállíthatja, maximum 20kg-ig. Amennyiben max 32-ig szeretne poggyászt feladni akkor a túlsúly után Ön az utazás napján érvényben lévő tarifák alapján túlsúly díj megfizetésére köteles. Az aktuális díjszabás 3,400 Ft/€10 per kg (vagy az ennek megfelelő helyi valutában megállapított összeg) és az esetleges reptéri adminisztrációs díj.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 234. Kedves Repjegy!
  Először megyek repülővel Lufthansa val.Economyn
  4 napra megyek. Vihetek pluszban bőröndöt a kézi poggyászon kívül?
  Illetve valóban csak 8kg lehet a kézipoggyász sullya?
  De abba hogyan pakolok be 4 napra?

  1. Kedves Pasybp,

   A Lufthansa kézipoggyász szabályzata szerint jogosult a fedélzeten szállítani egy darab 55 x 40 x 23 cm / 8kg-os kézipoggyászt és egy kiegészítő táskát 30x40x10cm-es méretben.

   4 napra ha csak a legszükségesebb tárgyait, ruháit viszi akkor általában elegendő a kézipoggyász, amennyiben nem akkor feladott poggyásszal egészítse ki a foglalását.

   Üdvözlettel,
   repjegy.hu

 235. Kedves “repjegy.hu”,

  Ausztráliába utazunk, az Air China társasággal Londonból. A Heatrow repülőtérre a British Arways Budapest- London járatát választottuk. Az eSky.hu internetes oldalon vásárolt repülőjegyen az áll:
  Feladott poggyász nincs.
  Feltételezem, ez azt jelenti, hogy külön díj megfizetése ellenében tudunk csomagot feladni?!
  Miután hosszabb időre és messzire utazunk, szükségünk lenne rá.Hol és hogyan tudnánk ezt biztosítani, még az utazás előtt?

  1. Kedves Versss Györgyné,

   A British Airways-nek van olyan díjtétele mely poggyász nélküli így utólag díj ellenében adható hozzá a foglaláshoz, melyet a jegyet kiállító iroda vagy a ba.com oldalon tud megvásárolni.

   Üdvözlettel,
   repjegy.hu

 236. Üdv. Peti vagyok.
  Bécs-London-Doha és vissza utazunk hamarosan.
  Olyan kérdésem lenne hogy ha Londonban veszünk a vámmentes boltban szeszes ital akkor azt be lehet vinni Katarba? Vagy az így is tilos?
  Előre is köszönöm.

  1. Kedves Péter,

   Amennyiben a célország szabályai tiltják a szeszesitalok bevitelét akkor ez esetben sem lehetséges a szállítás.

   Üdvözlettel,
   repjegy.hu

 237. Kedves Repjegy.hu!
  Spanyolországba utazom és házi pálinkát valamint füstölt árut szeretnék kivinni a feladott csomagban. Lehetséges?
  Köszönöm!
  Bea

  1. Kedves Bea,

   Házi pálinkát jól becsomagolva szállíthatja a feladott poggyászban, füstölt áruk közül leginkább a szalámikat, kolbászt javasoljuk szállítani lehetőleg vákuumcsomagolásban!

   Üdvözlettel,
   repjegy.hu

 238. Milyen szabályok vonatkoznak a sminkekre és ehhez szükséges egyéb illatszerféleségekre? Ha 100 ml alatt vannak, akkor is elvehetik őket?
  (Például 30 ml alapozó, nem folyékony korrektor, púder (az por, csak nem tekintik folyadéknak…..), szempillaspirál)
  És nem, nem az átlátszó csomagolás érdekel, mert azt 189195-szer megtaláltam, meg a mindenki számára kulcsfontosságú lőfegyverre vonatkozó szabályokat is, de semmilyen fontos és értelmes szabályt nem találtam közöttük sehol.

  1. Tisztelt Kérdező,

   A folyékony vagy krémes állagú smink termékek folyadéknak minősülnek, a szilárd állapotúak nem tartoznak ezen szabályozás alá.

   Üdvözlettel,
   repjegy.hu

 239. Kedves Repjegy!

  Szeretném megkérdezni, hogy saját készítésű cigarettát (ami természetesen nem zárjegyes) –
  napi 1 csomagra számolva – feladhatok-e kézipoggyászként a Ryanair, ill. a Wizzair fapados járatára? Másik kérdésem, hogy a saját részre szükséges gyógyszereket a kézipoggyászba, vagy a kistáskába pakoljam?

  1. Kedves Erika,

   Saját készítésű cigarettát, vágott dohányt is szállíthat kézipoggyászban. Gyógyszert javasoljuk, hogy a kézipoggyászban szállítsa!

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

  2. Kedves repjegy.hu!
   Ryanairral utacom és a kérdésem az lenne,hogy az 52*26*26-os sporttáskát díjmentesen fel fogják-e engedni kézipoggyászként? Válaszukat előre is köszönöm!

 240. Tisztelt repjegy.hu!

  Ryanair gèppel utazunk màrciusban Londonba. Èrdeklődni szeretnèk, hogy a feladott poggyàszban szàllithatóak-e a következő dolgok:
  -előre csomagolt kenyèr
  -szàraztèszta (spagetti)
  -fèlkèsz üveges spagettiszósz
  -egyèb èlelmiszer: ropi, stb.
  -hajvasaló-göndörítő
  -fàjdalomcsillapitó ès egyèb rendszeresen szedett gyógyszerek, sportkrèm

  Vàlaszukat előre is köszönöm!

  1. Kedves Adrienn,

   Feladott poggyászban a felsorolt termékek szállíthatók.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 241. Tisztelt Repjegy.hu

  Ha poggyászom a kézi poggyász méreteinek megfelel,de nem akarom felvinni a fedélzetre, mert lesz
  velem két gyerek is , akkor leadhatom azt térÍtésmentesen sima poggyászként vagy ezért külön kell fizetni? (Brusselairlines)

  Üdv Lee

  1. Kedves Lee,

   Amennyiben feladná kézipoggyászát azért díjat szükséges fizetni és a feladott poggyász szabály vonatkozna rá tartalmát tekintve, így nem javasoljuk, hogy a kézipoggyászát – melyben nagy értékű tárgy is lehet – feladja.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 242. Jo napot azt szertnem kerdezni hogy a wizz airal repulok kolozsvarol memmingembe hogy a laptopt es ket darab 350 ml schot wiskyt szeretnek ajandekba vinni es meg sajat magamnak nemi hazi szalonat es kolbaszt ezeket a feladot pogyaszba rakjame koszonom a valaszt

  1. Kedves Szilveszter,

   Az italokat és a hústerméket a feladott poggyászban helyezze el, a laptopot a kézipoggyászban!

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 243. Lisszabont érintve mennék Kanadába. Oda-és vissza is 24 órás átszállással kell kalkulálnom. Ilyenkor elhagyhatom a tranzitot, hogy megnézzem a várost, illetve ott aludjak? Mi történjen a feladott poggyásszal? Ki kell vennem, vagy bent maradhat?

  1. Kedves Vándor,

   Amennyiben a beutazási feltételeknek eleget tesz elhagyhatja a repülőteret. A poggyász feladásnál kap bővebb információt, arról hogy hosszabb átszállásnál fel kell-e vennie a bőröndöt vagy automatikusan átteszik a csatlakozójáratra.

   üdvözlettel
   repjegy.hu

 244. Tisztelt Repjegy.hu!

  Jövő héten utazom Angliába (Gatwick airport) az Easyjet gépével. A kérdésem az lenne, hogy a kézipoggyászba, ha gyógyszert szeretnék felvinni minden esetben kell-e orvosi igazolás? Nem nagy adagról van szó, amire gondolok, az kb egy levél algoflex, illetve mivel gyulladt a fogam vészhelyzet esetére kivinnék egy doboz augmentin duo-t, amit a fogorvosom írt fel. Elnézést, ha figyelmetlen voltam és volt már hasonló kérdés, de nem pörgettem végig az összes hozzászólást.

  Köszönöem válaszukat előre is,
  Üdv,
  Rolesz

  1. Kedves Rolesz,

   Amennyiben ezek nem folyékony gyógyszerek úgy valószínű nem lesz probléma, de a repülőtér tudja ezt pontosan megerősíteni. Az alábbi telefonszámon kaphat bővebb információt: 06 1/296 96 96.

   üdvözlettel:
   repjegy.hu

 245. Tisztelt Repjegy.hu!
  A Norvegien légitársasággal utazom, csak kézipoggyásszal. Kérdésem, hogy házi szalámi otthoni vákumcsomagolásban, chiamag, instant chailatte, konzerv pástétom (nem a keményfalú), dió vihető-e a kézipoggyászban?
  Üdvözlettel: Zsuzsa

  1. Kedves Zsuzsa,

   Valószínű nem lesz probléma az alábbiak szállításával, de javaslom vegye fel a kapcsolatot a repülőtérrel az alábbi telefonszámon (06 1 296 96 96) és ezt ők fogják pontosan megerősíteni.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 246. Az a kérdésem, hogy műanyagból készült evőeszköz (kés, villa) felvihető-e kézipoggyászban a gépre?
  Ryanair-el utazom Írországba.

  1. Kedves Imre,

   Véleményünk szerint nincs akadálya, azonban a pontos információt a reptér tudja megmondani, ők ellenőrzik a poggyászok tartalmát.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 247. Azt szeretném kérdezni hogy a swiss, united airlines és az eurowings légitársaságoknál lehet e plusz táskát felvinni a gépre a kézi poggyász mellett?

  1. Ugyebár ezzel a 3 társasággal fogok utazni, de nem találtam hiteles információjat sehol.

   1. Kedves Noémi,

    A poggyászméreteket és kiegészítő táska információkat az imént megírtam Önnek!

    üdvözlettel,
    repjegy.hu

  2. Kedves Noémi,

   A Swissnél és az Eurowingsnél a kézipoggyász 55x40x23cm 8kg, és a kiegészítő táska 40x30x10cm lehet.
   A United Airlines járatain a kézipoggyász 56x35x22cm, és a kiegészítő táska 43x25x22cm lehet. Súly nincs meghatározva.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 248. Kedves repjegy.hu!

  Végig olvastam a hozzászólásokat, de pár dologgal kapcsolatban teljes képzavarban vagyok, illetve amit rám vonatkozónak találtam, 2014-15-ből valók, azóta sok dolog változott.
  Ryanair-rel fogok utazni, van feladott és 2 kézipoggyászom is. A csomagolásnál tartok, pár dolgot viszont nem tudom hova, vagy nem tudom lehet-e repülővel vinnem… A listám:
  Ezeket a feladós poggyászba szánom:
  – műköröm kellékek (zselék, folyadékok, mind kis körömlakkos üvegben vannak, kb 20db)
  – UV led lámpa töltővel (és ide sorolnám az összes más egyéb töltőt is)
  – akkumulátoros hajnyíró
  – 200ml-es micellásvíz (sminklemosó folyadék és egyéb hasonlók)
  – hajszárító és hajvasaló
  – borotvahab (150ml)
  – hajhab (50ml)
  – elemes orrszőrnyíró (a páromé :D)
  Ezeket pedig magammal vinném:
  – smink cuccok (alapozók, ceruzák, szájfények, rúzsok, ecsetek stb)

  Köszönöm szépen!

  1. Kedves Lea,

   A lakkokat, krémes állagú termékeket a feladott poggyászban célszerű elhelyezni, jól becsomagolva. A műszaki termékeket javasoljuk, hogy a kézipoggyászban helyezze el.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 249. Érdeklődni szeretnék, hogy a Wizzair esetében mi a tapasztalat?

  Van egy sporttáskám, ami 54x38x24 centi, tehát 1 centivel tér el az 55x40x23 centis szabványtól. Kérdésem az lenne, hogyha nem pakolom meg, akkor kicsit összenyomva el szokták fogadni?

  1. Tisztelt Szajci,

   Amennyiben összenyomható puhafalú/sporttáska akkor tapasztalatunk szerint elengedik.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

   1. köszönöm szépen a válaszukat!

 250. Tisztelt repjegy.hu!
  Az lenne a kérdésem, hogy átszállásos jegyünk van Budapest-Athén-Korfu (1 jegyen szerepel, Aegean airlines), csak ingyenes kézipoggyásszal utaznánk, és amennyiben már nincs hely az utastérben, hanem a gép alsó csomagterébe teszik be a kézipoggyászunkat, azt Athénban fel tudom venni, vagy csak Korfun fogom megkapni?

  1. Kedves Andi,

   Abban az esetben ha a beszállító kapunál a helyhiány miatt feladni szükséges a kézipoggyászt akkor díjmentesen feladott poggyászként fog utazni, és a célállomáson fogja azt felvenni. Ez esetben az értékes tárgyakat ki kell venni és magával viheti őket a fedélzetre.

   https://en.aegeanair.com/travel-information/baggage/cabin-baggage/
   (Important notes regarding cabin baggage)

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

   1. És amennyiben így utazik a kézipoggyászunk nincs mód Athénban felvenni azt? Tekintettel arra, hogy az átszállási idő nagyon hosszú (közel 20 óra), Athénban egy rövid városnézés után szállást foglaltunk éjszakára, reggel indulunk tovább a célállomásra, így szükségünk lenne a kézipoggyászra.

 251. Tisztelt Repjegy.hu!

  Drónt szeretnénk szállítani, azt olvastuk feladott poggyászként vihetjük fel a gépre Budapest Airport nem engedi kézipoggyászként. Átszállással utazunk Budapestről júniusban Wizzair-rel Liszabonba majd onnan Ryanair-rel Pontadelgádába. Mivel csak a magyar hatóságok nem engedik ha jól értelmeztük a drón szállítását a fedélzeten, akkor csak a Wizzair gépre kell feladni poggyászként, Liszabonnból már vihetem akár kézipoggyászként? Köszönöm válaszukat.

  1. Kedves Beatrix,

   A liszaboni repülőtér biztonsági szolgálata tudna bővebb tájékoztatást adni drónnal kapcsolatban. Budapesten kézipoggyászban tudomásunk szerint nem szállítható drón, ill. a légitársaságot is érdemes megkérdezni, hogy a feladott poggyászban elszállítják-e.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 252. USA-ba repülünk 7 hónapos babával. AIR FRANCE járattal. Tápszerhez vizet és üveges bébiételt mennyit lehet felvinni a gépre? A babának lehet 1 kézi poggyásza? Babakocsit nem viszünk. Hol lehet a gépen tisztába tenni?

 253. Udvozlom onoket

  Erdeklodni szeretnek a feladott poggyasz ha tobb mint 23 kg ( pl 24- 25kg) mennyi is kell rafizetni kb. (Finnair legitarsasag)
  Illetve gyumolcsot kezipoggyaszban lehet-e szallitani ( 2-3kg-ot)

  Elnezest az ekezetek hianya miatt.

  Elore is koszonom a valaszt.

  1. illetve megy kerdes

   Hol ellenorzik a kezipoggyasz sulyat? Utana van meg lehetoseg ki venni belole valamit ha kell illetve beletenni, ha vasarolnek valamit a beszallas elott?

   1. Kedves Viktor,

    Az utasfelvételi pultoknál ellenőrzik. A kézipoggyász a fedélzeten utazik így a duty-free boltokban vásárolt termékeket a kézipoggyászban elhelyezheti.

    üdvözlettel,
    repjegy.hu

 254. Üdvözlöm!
  A közeli napokban Ryanair-rel utazom Olaszországba. A kérdésem az, hogy a kézipoggyászban vihető-e fel a gépre tabletta-gyógyszer, valamint szükséges-e orvosi igazolás az Inzulinos injekciós tollra. Köszönöm a választ

  1. Kedves Barbara,

   Gyógyszert szállíthat kézipoggyászban, az inzulin injekciós tollal kapcsolatban javasoljuk orvosi igazolás meglétét angol nyelven.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 255. Üdvözlöm ismételten.
  Kérdésem, hogy lehet-e gyerekjátékot elhelyezni a kézipoggyászban (pld. csörgő, plüss-figura). Köszönöm a választ.

 256. Tisztel repjegy.hu!
  Érdeklōdnék hogy eljegyzési gyūrūt melyik poggyászba érdemes elhelyezni? A feladósba tartok a reptéri szarkáktòl, a kéziben pedig biztonsági ellenōrzéskor kivetethetik amit meglátna a leendō menyasszonyom. A légitársaságok brussel airlines és tuifly.
  Köszönöm a válaszát elōre is!

  1. Kedves Péter,

   Ékszert feladott poggyászban nem lehet szállítani, a kézipoggyászból valószínűleg kivetetik majd így érdemes úgy csomagolni, hogy a hölgy ne vegye észre.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 257. Tisztelt Rejegy.hu szeretném megérdeklődni,hogy otthon előre lefóliázhatom e a bőröndömet vagy csak a reptéren van rá mód? köszönöm

  1. Kedves István!

   Tudomásunk szerint otthon is lefóliázhatja. A reptéren díj ellenében van erre mód!

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 258. Tisztelt repjegy.hu szeretném megkérdezni hogy fogamzás gátló tablettát fel lehet e vinni a repülőgépre? Válaszukat előre is köszönöm.

  1. Kedves Rita,

   Az említett gyógyszert szállíthatja kézipoggyászban.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 259. Tisztelt Repjegy.hu!
  Először utazok repülővel( Eurowings), és a poggyásszal kapcsolatban érdeklődnék. Milyen előírások vannak pontosan,kézipoggyásznak jó pl.egy 48*31*17-es méret? Feladandó kg.,méret?Kell fizetni a feladandó csomagért?Köszönöm

  1. Kedves Renáta,

   Az Eurowings kézipoggyász szabálya, hogy szállíthat 1 db 8 kg-os kézipoggyászt 55x40x23cm méretben és 1 db kiegészítő táskát 40x30x10cm méretben. Az alap “Basic” jegy árkategóriát választva külön szükséges fizetni a feladott poggyászért, a Smart és Flex kategória esetében az ár tartalmazza, mely 1db és 23kg lehet.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 260. Tisztelt Cím!

  Eurowings társaság esetében a repülőre felvihető gurulós bőrönd görgőit és fogantyúját is be kell számítani az 55 cm-be, vagy lehet 3-4 cm-rel több, mint a megadott méret?
  Mennyire elnézőek? Köszönöm, Sz.Márta

  1. Kedves Márta,

   A 3-4cm már egy nagyobb eltérés, a szabályzat szerint a nagyobbakat feladathatják akár díj ellenében! Sajnos információ nem állrendelkezésre az Eurowings esetén, hogy beleszámolják-e vagy sem a kiálló részeket. A legtöbb légitársaság befoglaló méretként adja meg a méreteket, így beleszámít.

   Az Eurowings kézipoggyász szabálya, hogy szállíthat 1 db 8 kg-os kézipoggyászt 55x40x23cm méretben és 1 db kiegészítő táskát 40x30x10cm méretben. Az alap “Basic” jegy árkategóriát választva külön szükséges fizetni a feladott poggyászért, a Smart és Flex kategória esetében az ár tartalmazza, mely 1db és 23kg lehet.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

   1. Nagyon köszönöm a választ!

    1. Szép napot! Még egy kérdésem lenne: kézi poggyászban fel lehet-e vinni a gépre porcelán ajándéktárgyat (kulacs)? köszönöm

     1. Kedves Márta,

      Véleményünk szerint igen, azonban bővebb információt a reptér tudna adni mivel ők ellenőrzik a poggyászok tartalmát!

      üdvözlettel
      repjegy.hu

 261. Jet 2 vel utazom Edinbourh-ba. Kérdésem, hogy a fedélzetre felvihetek-e kis méretű kézitáskát. A bőröndömet gondolom a csomagtérbe teszik.

 262. Tisztelt repjegy.hu!

  Sehol nem találtam határozott választ erre a kérdésemre, a Finnair szabályzatában sem és a már repülővel utazott ismerőseim is eltérő válaszokat adtak. Kézipoggyászban szemöldökcsipeszt fel lehet vinni a gépre? Egyik vége sem “szúrós”, le van kerekítve illetve egyenesítve, viszont 8 centi és fém.

  A másik kérdésem, hogy olvastam, hogy mágneses dolgokat nem lehet felvinni kézipoggyászban, viszont nekem csak kézipoggyászom lesz. Ebbe a kategóriába tartoznak a szuvenírnek szánt hűtőmágnesek is? Darabra korlátozva van vagy úgy egészében tiltott a kézipoggyászban?

  Illetve a vény nélküli fájdalomcsillapítók engedélyezettek(szintén kézipoggyászban) vagy ahhoz is kell valamilyen orvosi igazolás? 1 levél (8 db) tablettára (Advil ultra) gondolok. Köszönöm a választ előre is! Kitti

 263. Kedves Címzett,
  Érdeklődnék, hogy lehet -e olyan bőröndöt feladni, ami néhol kicsit sérült, pl. a fogantyúja törött, de a benne lévő dolgok nem eshetnek ki, csak külsőleg sérült.
  (Finnair-re)
  A választ köszönöm előre is, Petra

  1. Kedves Petra,

   Érdemes befóliáztatni ill. a törött fül nem lehet éles/balesetveszélyes. A poggyászokat a reptér kezeli, érdemes őket is megkérdezni.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 264. Érdeklődni szeretnék hogy lehet-e pálinkát illetve pirospaprikát tenni a bőröndbe? Köszönöm a segítséget előre is.

  1. Kedves Zoli,

   Feladott poggyászba jól becsomagolva szállítható. Néhány arab országba ill tengerentúli utazás során azonban ezeket kivetethetik az utazókkal!

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 265. Tisztelt repjegy.hu!

  Easyjettel utazunk majd Berlinbe. A sporttáskánk méret 54*43*27cm. Tehát 2cm-et szélesebb a megadott maximális méretnél. Sajnos az alja merevítős, elég nehéz összenyomni, talán csak egy cm-t maximum. Ezenkivül viszünk még – ketten utazunk – egy 53*35*23cm-es sporttáskát is.
  Első kérdésem, a 27cm széles táska beleférhet még a kézipoggyász kategóriába?
  Valamint a párom a női táskáját hozhatja a vállán, vagy gyömöszöljük bele a kisebbik táskába?
  Végül, vérnyomás és pulzus gyógyszeremhez kell orvosi igazolást kérni, vagy nálam lehet az egy hétre kellő adag? Ha kell orvosi papír, azt magyarul elfogadják?
  Köszönöm szépen! Zoltán

  1. Kedves Zoltán,

   Az Easyjet poggyász szabályzata 56x45x25cm-es kézipoggyászt engedélyez, kerekekkel, húzófüllel együtt. Ennél nagyobbakat feladathatnak. A fedélzetre 70db kézipoggyász kerülhet, a többit díjmentesen leviszik a feladott poggyászok közé, így értékeiket a fedélzetre egy kisebb táskában vihetnek.

   Gyógyszereket kézipoggyászban szállíthatnak, ha van eredeti dobozában és igazolást is érdemes magával vinnie, melyet javasolt világnyelven is megírni.

   http://www.easyjet.com/en/help/baggage/cabin-bag-and-hold-luggage

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 266. Üdvözlöm!
  Ryanair-rel utazunk hamarosan. Lesz feladott poggyászunk. Azt szeretném kérdezni, hogy ebbe a feladott poggyászba alufóliával bevont műanyag dobozokat, amikben étel van lehet tenni? Köszönöm a válaszukat előre is!

  1. Kedves Csaba,

   Feladott poggyászba tehetnek ételt de jól be kell csomagolni mert nagy lendülettel pakolhatják a poggyászokat. Romlandó ételt, nyers húst (kivétel szalámi) ne szállítsanak!

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 267. Kedves Címzett !

  Szeptemberben utazunk wizzair-el. Kismama vagyok és napi szinten kell clexane vérhígítóval szúrni magam. Ez kis fecskendőkbe van előre betöltve pár milliméteres tűvel ellátva. Csak kézi poggyászt viszünk. Hogy vihetem fel a gépre?

  1. Kedves Tímea!

   Angol-Magyar nyelvű orvosi igazolással mindenképpen rendelkezzen, illetve további információért kérem keresse fel közvetlenül a budapesti repülőteret a 06-1-296-7000, illetve a Wizzair légitársaságot a 06-90-900-555-ös telefonszámon.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 268. Szeretném megkérdezni finnair járattal megyek lehet -e vinni kézipogyászként egy 40×15×31 méretüt és feladó pogyászként 1db 42×67×20ast?köszönöm a választ

  1. Kedves Ferenc,

   A Finnair által üzemeltetett járatokon a kézipoggyász mérete turista osztályon: 56 cm x 45 cm x 25 cm és egy kiegészítő táska: 40 cm x 30 cm x15 cm méretben, és a kettő össz. súlya max. 8kg.

   A feladott poggyász mérete amennyiben a jegye tartalmazza: hossz+szélesség+magasság cm-ben vett értéke összeadva = max 158cm.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 269. Üdv! Olyan kérdésem lenne, hogy piercinget is ki kell venni? Mi a helyzet akkor, ha nem tudom kivenni? Köszönöm!

  1. Kedves Gréta,

   A reptéri biztonsági személyzet az illetékes ebben a kérdésben, azonban vannak helyzetek amikor nem megoldható a testékszer gyors eltávolítása. Manapság már fejlett ellenőrző rendszereket alkalmaznak így véleményünk szerint nem kell kivennie.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 270. Kedves Cím!

  Kanadába utazunk Budapestről. A csomagtérbe leadható 23 kilogrammos poggyászon felül még szeretnénk egy bőröndöt feladni. A kérdés: lehetséges-e ez, hány kilogrammos lehet a poggyász, mennyibe kerül?
  Üdvözlettel:
  Ede

  1. Kedves Ede,

   Sok esetben a reptéren lehetséges megvásárolni a második feladott poggyász szállításának lehetőségét. A díjak légitársaságonként eltérnek. Kérem vegye fel a kapcsolatot a jegyet kiállító irodával vagy a légitársasággal!

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 271. Tisztelt repjegy.hu!

  Érdeklődni szeretnék, hogy amikor megveszem a jegyet jet2-re és ott beállítom, hogy 1 poggyászt viszek amit feladok és amiért fizetek is. Akkor most ezen kívül amit feladok vihetek magammal fel a gépre poggyászt, ami ingyenes alapból is vagy 2 db poggyászt kell beallítanom hozzá (ami viszont duplaár)?

  1. Kedves Nóri,

   A feladott poggyászt vásárolhatja meg díj ellenében, mely a csomagtérbe kerül. A kézipoggyász melyet a fedélzetre vihet az díjmentes és 56cmx45cmx25cm méretű, max 10kg súlyú táskát jelent a kerekekkel, húzófüllel együtt.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 272. Jó estét! Egy kérdés! Kis méretű horgász botot felvihetem a kézi poggyászba a gépre? Előre is köszönöm a választ!

  1. Kedves Artúr,

   Légitársaságonként eltérhet a szabályozás, hogy milyen speciálisabb tárgyat engednek a fedélzetre kézipoggyászban. Általában a weboldalukon az Ő felhasználási feltételeiben olvashatók azon tárgyak melyeket nem lehet kézipoggyászban szállítani. Javasoljuk továbbá, hogy az induló reptér biztonsági szolgálatával is vegye fel a kapcsolatot.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 273. Üdv!

  Brussels Airlines-sal fogok utazni Briminghamből Vudapestre, Brüsszelben át kell majd szállni.
  Az lenne a kérdésem, hogy a feladott poggyász ilyenkor átkerül automatikusan a másik gépre, vagy fel kell adni a másik gépre is külön?

  1. Kedves László!

   Amennyiben egy foglalásban van a két járat, tehát átszállásos a jegye akkor a reptéri kollégák a csatlakozó járatra átrakják a feladott poggyászát!

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 274. Tisztelt Repjegy.hu!
  Két fontos kérdésem szeretnék választ kapni:
  Hétfőn utazom Ryanair-rel és a megszigorított kézipoggyász méretek miatt aggódom. A kisebb kézipoggyász mérete: 35x20x20, ezt hogyan mérik le? Kalodába kell tenni? Ha az egyik méret néhány centivel több az belefér-e?
  Előre is köszönöm a válaszát.

  1. Kedves Anita,

   A Ryanairnél változott a kézipoggyász szabályzat, kérem a légitársaság oldalán ill. a beszállókártyáján ellenőrizze a ráírt méreteket. Általában van minden utasfelvételi pultnál és kapunál is egy poggyász mérő keret amibe kérés esetén bele kell tennie a kézipoggyászt! Javasoljuk, hogy a méretek egyezzenek a szabályzatnak megfelelően.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 275. Tisztelt repjegy.hu!

  Nemsokara Angliaba utazom az Easyjet jarattal. A szabalyok szerint folyadek csak 10 x 100 ml-es kiszerelesben viheto fel a fedelzetre. Mezet szeretnek kivinni kristalyos allapotban,muanyag “uvegben”.. vajon ebben az esetben is ervenyes a 100 ml-es kiszereles, vagy lehet 1kg?
  Valaszat elore koszonom.
  Udvozlettel , Veronka

  1. Kedves Veronka,

   Javasoljuk, hogy a reptér biztonsági szolgálatával vegye fel a kapcsolatot. Szilárd/folyékony keverék, pl. krémek, folyadéknak minősülnek.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 276. Tisztelt repjegy.hu!

  Eurowings légitársasággal szeretnék utazni Németországba, és az lenne a kérdésem, hogy ha 1db 23kg-os feladott poggyászt kérek, akkor lehet-e 2 bőröndöt feladni, amelyeknek együttes súlya nem haladja meg a 23 kg-t, vagy külön kell vennem a két poggyászt?

  Köszönettel:
  Mary

  1. Kedves Mary,

   Amennyiben második feladott poggyászt szeretne, díj ellenében tudja megvásárolni és a táskák darabonként nem haladhatják meg a 23kg-ot.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 277. Kedves Midannyian!

  Thaiföldre utazunk januárban , megvettük a repjegyeket 30kg-os csomagot adhatunk fel.A kérdésem 5nap múlva repülnénk tovább Bangkokból Phuketre /Air Asia-val utaznánk / ott ez a súlyhatár elfogadott -e vagy pótdíjat kell fizetni.A honlapukon nem tudtam teljes biztonsággal tájékozódni.Tisztelettel:Rótáné

  1. Kedves Irén,

   Az Air Asia weboldalán díj ellenében foglalhat poggyászt repülőjegyükhez!

   Üdvözlettel,
   repjegy.hu

 278. Kedves repjegy.hu
  Air Cairo társaságnál mennyi a súly és méret a kézi és feladott poggyásznal?
  Köszönettel várom válaszát.
  Tisztelettel Zsike

  1. Kedves Zsike,

   Az Air Cairo charterjáratokat teljesít Budapestre, így az utazási iroda tudja pontosan megmondani, hogy az általa bérelt járaton milyen feladott és kézipoggyász szabályok érvényesek!

   Üdvözlettel,
   repjegy.hu

 279. Tisztelt repjegy.hu!

  A feladott poggyász tartalmazhat-e olyan gyógyszereket (természetesen csak olyan mennyiségben melyet a saját felhasználás indokol) amire orvosi igazolás nincs kiállítva.
  Gondolok itt elsősorban a vény nélkül kapható készítményekre fájdalomcsillapítókra, vitaminokra, egyéb “étrend kiegészítőkre”, kenőcsökre?
  Illetve a vényköteles – rendszeresen szedett – gyógyszerekre mindenképpen kell-e kérni orvosi igazolást, ha azok nem a kézipoggyászban, hanem a feladott poggyászban kerülnek elhelyezésre?

  Köszönettel:
  Jani

  Köszönettel:
  Jani

  1. Kedves János,

   Javasoljuk, hogy gyógyszereket kézipoggyászban szállítson, lehetőleg eredeti dobozában, fájdalomcsillapítókat, vitaminokat szállíthat igazolás nélkül is.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 280. Tisztelt repjegy.hu!

  Svédországba utazok a Lufthansa-val . A feladott poggyászban vihetek: zöldséget, gyümölcsöt ill. házilag készített hústerméket?
  Köszönettel: Kata

 281. Tisztelt repjegy.hu!
  Az a kérdésem lenne, hogy a Ryanair légitársaság fedélzetére magammal vihetek-e 1 db 40x20x20 méretű kis kézipoggyászt. Más csomagom nem lenne, mivel csak 2 napos utazásra indulok,amihez ebbe a méretbe bele fér a váltóruha, és még a női válltáskám is. Vagy ehhez is kell elsőbbségi jegyet váltani? Nem szeretném, ha a csomagtérbe kerülne egy ilyen kicsi utazótáska! A csomag kb 2-3 kg lenne.
  Válaszukat előre is köszönöm!
  Csilla

  1. Kedves Csilla,

   A Ryanair járatain a kiegészítő táskát lehetséges felvinni elsőbbségi beszállás nélkül melynek mérete 40x20x25cm. Ezen kívül más táska nem vihető a fedélzetre.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 282. Tisztelt repjegy.hu!
  Easyjet járattal utazom a közeljövőben egy éves babával, kézipoggyász plusz babakocsival, Genfbe.
  Számomra legkedvezőbb megoldás az lenne, ha nem kellene sorban állnom a “feladott poggyászok” sorában és a babát babakocsiban tolhatnám egészen a repülőig, a beszállásig.
  Ez járható út?
  Vagy a babakocsi feladott poggyásznak minősül és sorba kell állnom valamilyen bilétáért?
  Mit “lehet” és mit “kötelező”? Mi az eljárás?
  Válaszukat előre is köszönöm.
  Üdvözlettel
  Erzsébet

 283. Tisztelt repjegy.hu!
  Eurowings járattal utaznék. A kérdésem az lenne,hogy a kézipoggyász mellett egy női válltáskát fel lehet-e vinni?
  Válaszát előre is köszönöm

  1. Kedves Andrea,

   Az Eurowings járatokon a kézipoggyászok mérete: 1db max. 8kg-os 55x40x23cm-es kézipoggyász és egy kiegészítő táska mely 40x30x10cm lehet, súlya nincs meghatározva.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 284. Tisztelt repjegy.hu!
  A Türkish Airlines tengerentúli járataira a kézipoggyászom mellé (kishátizsák) laptoptáskát benne laptopot felvihetek?

 285. Tisztelt Cím!

  Ryanair-rel(Lauda Motion) utazunk Mallorcára Bécsből. A kérdésem az lenne, hogy az 55x20x40-es ingyenes poggyászméretbe beleszámít-e a bőrönd kereke vagy csak maga a bőrönd test?

  Köszönöm gyors válaszukat,

  Xénia

  1. Kedves Xénia,

   Igen, befoglaló méretet ellenőriznek!

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 286. Szeretném megkérdezni, van-e olyan szolgáltatás valamely légitársaságnál, hogy elviszik tőlem a csomagomat és a megjelölt szállodába szállítják? Ez tökéletes lenne?

  1. Kedves István,

   A legtöbb légitársaságnál ilyen szolgáltatás nincs.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 287. Hello olyan kérdésem lenne hogy laptopot xboxot és annak eszközeit lehet e kéti pogyászban (laptoptáskában) szállitani ? köszönöm elöre is !

  1. Kedves Dominik,

   Az adott légitársaság weboldalán ellenőrizze, hogy mit nem engednek fel a fedélzetre. Általában ezen termékek nem jelentenek problémát.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 288. Tisztelt repjegy.hu!

  Ryanair gèppel repülök Dublinba. Csak kèzipoggyàszom lesz (10kg-os), ès egy kis tàska.
  Több kèrdèsem is lenne:
  -A folyadèkot tartalmazó tasakot elő kell venni az ellenőrzès alkalmàval ès fel kell mutatni?
  -Szappant lehet vinni magammal az útra? Nem folyèkonyat, sima szappant. Ezt is a kis tègelyek közè kell betenni, a folyèkony dolgok mellè?
  -A labello ajakbalzsam is folyadèknak szàmít?
  -Golyós dezodort is ebbe a tasakba kell beletenni?
  -Mindenkèppen kell orvosi igazolàs a szedett gyógyszerekről?
  -A vèny nèlkül kapható fàjdalomcsillapítót, ètrend kiegèszítőt felvihetem a gèpre kèzitàskàban?
  -A bechekkolàs utàn vàsárolt ètelt, italt felvihetem a fedèlzetre?

  Vàlaszukat előre is köszönöm!

 289. Tisztelt repjegy.hu
  Szeretnék érdeklõdni,nem rég gerinc mûtétem volt. Titànium van a gerincemben. Kell kérnem orvostòl külön papírt,vagy esetleg elég ha viszem a zàròjelentésem magammal?
  Elõre is Köszönöm a vàlaszt!
  Üdvözletem!

  1. Kedves Edit!

   A problémamentes utazás érdekében javasoljuk, hogy vegye fel a kapcsolatot közvetlenül a légitársasággal, illetve szerezzen be egy angol nyelvű orvosi dokumentumot!

   Üdvözlettel,
   repjegy.hu

 290. Tisztelt Repjegy!

  Az orvosi igazolásról szeretnék érdeklődni. Inzulinos cukros és szklerózis multiplexes vagyok. Nem utaztam még repülőn 🙂 az inzulin toll és egy plusz toll valamint a vércukorszint mérő mindig nálam kell, hogy legyen illetve több fajta gyógyszert is kell magammal vinnem. Ezekhez milyen igazolás kell? Elég a háziorvostól egy lista amit aláír vagy szakorvosi igazolás kell? A repülőtéren az átvizsgálásnál kell ezeket jeleznem? Válaszukat köszönöm.

  1. Kedves Gabriella!

   Egy angolul írt orvosi igazolás elengedő kezelőorvosától!

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 291. Tisztelt Repjegy.hu!
  Azt szeretném megkérdezni, hogy a kézipoggyászban lehet-e felvinni fájdalomcsillapítót magam és gyermekeim részére, görcsoldót, hányingerre gyógyszert (néhány szem mindegyikből)? Továbbá vannak fém implantátumok a hátamban a csigolyámhoz erősítve már 15 éve. Van magyarul zárójelentés nálam és angolul egy orvosi igazolás erről. Ez elegendő? Kérni fogják hogy megmutassam a vágás hegét a hátamon? Köszönettel!

  1. Kedves Njerika!

   Fájdalomcsillapító, görcsoldó szállítható a fedélzeten. Ha folyadék akkor a folyadékokra vonatkozó szabály vonatkozik a gyógyszerekre is. Nem feltétlen kérik az igazolást, de ha tudja vigye magával!

   üdvözlettel
   repjegy.hu

 292. Még annyit szeretnék, hogy cigaretta felvihető-e vagy leszálláskor újat kell venni, amit a kijelölt dohányzóhelyen el lehet szívni? Köszönöm

  1. Kedves Njerika!

   A dohánytermék felvihető a fedélzetre, de felhívjuk figyelmét, hogy a világon az összes járat már nemdohányzó, elektromos cigarettát sem lehetséges használni.

   üdvözlettel
   repjegy.hu

 293. Üdvözletem!
  Az Easyjet légitársasággal utazom 2 hónapra külföldre. A bőröndöm méretei: mélysége: 30 cm, magassága 75 cm, szélessége 50 cm. Megfelelő a mérete, vagy fizetnem kell érte? Sajnos a légitársaság ezirányú tájékoztatójában csak angol nyelven találtam felvilágosítást! Köszönöm válaszukat!

  1. Kedves Éva,

   Amennyiben feladott poggyászt szeretne a leírt méretben szállítani az lehetséges a szabályzatuk szerint mivel a három élhossz összege maximum 275 cm vagy az alatt lehet. A leírt méret kézipoggyászra nem vonatkozik.

   üdvözlettel
   repjegy.hu

 294. Üdvözlöm.
  A szabványos kézipoggyász mellet 1 laptop ot felvihetek az utastérre?

  1. Kedves Zoltán!

   A kézipoggyász szabályzat légitársaságonként eltér, kérem írja meg melyik társaság járatára vásárolta meg jegyét!

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 295. Tiszteletem.
  WizzAir géppel utaznék, s érdekelne, hogy a kézipoggyászban lehet e pl bonbonokat szállitani, vagy érdemes feladottban? Illetve a feladottban szeszes ital (pl vörös bor, stb) szállithato-e?
  Köszönöm

  1. Kedves Attila!

   Kézipoggyászban szállítható bonbon, feladottban pedig a vörösbor, vagy egyéb alkoholos italok!

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 296. Tisztelt Légitársasági Ügyintéző!

  Online vásároltam önöknél repülőjegyemet Budapest-London-Dallasés vissza útvonalra, április 2. felében.
  Glutén érzékeny vagyok. Milyen módon és hol jelezhetem ezt az utazást megelőzöen, hogy az ellátás során ez ne okozzon zavart

  Köszönettel és üdvözlettel

  1. Tisztelt Utaunk!

   Kérem jelezze ügyfélszolgálatunkon speciális étkezési igényét a visszaigazolásban válaszként vagy telefonon keresztül!

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

   1. Skóciába utaznák. Érdeklődnék hogy hány kilós csomagot vihetnek magammal. Két csomag lenne. Köszönöm

    1. Kedves András,

     A légitársaságok poggyásszabályzata eltér, a kapott visszaigazoláson általában a poggyászinformáció megtalálható.

     üdvözlettel,
     repjegy.hu

 297. Tisztelt repjegy.hu!
  Vásároltam ezen az oldalon Rainer gépre repülőjegyet és véletlenül nem jelöltem az elsőbbségi beszállást (így nem tudok csomagot felvinni a gépre),hogyan tudom ezt megoldani a legegyszerűbben.
  Köszönöm segítségüket!

  1. Kedves BB!

   A foglalásba belépve tud hozzáadni kiegészítő szolgáltatást a légitársaság weboldalán. Az elsőbbségi beszállás szolgáltatás 80-90 utasra limitálva van!

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 298. Chiba Airlinessal utazunk Tokióba ès a kèzipoggyàsz mèretèt szeretnèm tudni; de sajnos tobbfèle egymàssal nem egybecsengő informàció van. Kèrem szíves tàjèkoztatàsukat erre vonatkozóan. Köszönettel; Terèzia

  1. Kedves Terézia!

   A China Airlinesnál a kézipoggyász mérete: 56 x 36 x 23 cm és 7kg lehet. Ezen felül egy kis személyes táskát még engedélyzetnek a személyes tárgyaiknak, ennek mérete és súlyáról nincs információ (Pl fényképezőgép, kisebb női táska)

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 299. Hello azt szeretnem megkérdezni hogy a rayner -nal a 10 kilós feladod poggyászban lehet e palinkat szilatani ha igen hány litert előre is köszönöm a választ

  1. Kedves Viktória,

   Lehetséges, a mennyiségről felvilágosítást nem tudunk adni.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 300. Az lenne a kérdésem, hogy hajlakkot fel lehet e vinni feladott poggyászban? Lufthansa-val utazunk.

  1. Kedves Szabina,

   Hajtógázas termékek szállítását mi nem javasoljuk feladott poggyászban. Bővebb információért kérjük látogasson el a Lufthansa weboldalára, légitársaságonként szabályozzák a veszélyes árucikkek szállítását.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 301. Kedves repjegy.hu
  Ha a repuloter teruleten vásárolok több 100ml.
  Parfümöt, akkor azt a kézipoggyászban fel vihetem A gépre?illetve 1 karton cigaretta és egy 1L szörp szállítható a feladott bőröndben?
  Köszönöm

  1. Kedves Klaudia,

   A Duty-Free boltokban vásárolt termékeket felviheti a fedélzetre, a feladott poggyászban a másik két terméket szállíthatja.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 302. Hello. Az lenne a kérdésem ,hogy a fel adott pogyászban lehet 6cm-nél nagyobb pengéjű bicska?

  1. Kedves Szilvi,

   Feladott poggyászban lehet, csak jól csomagolja be!

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 303. Üdvözlöm!
  A feladott nagy poggyászban szállítható 1 üveg unicum és 1 üveg bor?
  Köszönöm

  1. Kedves Timi,

   Igen, jól becsomagolva.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

  2. Üdvözlöm!

   Elnézést kimaradt: 150g-os Voltaren kenőcs tubusban a nagy poggyászban feladható?
   British Airways

   köszönöm

 304. Kedves repjegy.hu !

  Gyermekeim és unokáim hamarosan repülővel Bulgáriába utaznak! Kérdésem az, hogy a fedélzetre kézipoggyászként milyen játékok vihetők fel. Gondolok kis autókra, babákra. További kérdésem, hogy szendvicset vihetnek-e fel kézipoggyászként.
  Köszönettel:
  Julianna

  1. Kedves Julianna!

   A kisebb játékokkal általában nem szokott probléma lenni, a táskák tartalmát a reptér ellenőrzi. Szendvicset vihetnek az utazók a kézipoggyászban.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 305. Wizzair-rel utazunk. A kézi poggyász ingyenes feladására van-e mód az utasfelvételnél, hogy elkerüljük az újabban általánossá váló eljárást, hogy a beszálló kapunál “vegyék el” és helyezzék el a kézipoggyászt a csomagtérben. Tavaly volt erre mód, most nem találom az erre vonatkozó tájékoztatót a légitársaság oldalán.

  Válaszukat köszönöm:

  Szabó Emőke

  1. Kedves Emőke!

   Ez, mint régebben általános gyakorlat, megszűnt.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 306. Tisztelt repjegy.hu!

  Ryanair gépre körömvágó olló, szemöldökcsipesz, körömreszelő felvihető kabinbőröndben?

  Köszönöm!

  Dóra

 307. augusztus 17-én utazom a Wizz errel Stokcholma .Elsőbbségi beszállásom van 1db.kézi és 1db kis méretű bőröndöt viszek.A kérdésem az,hogy a bőröndöt nem szeretném az utastérbe szállítani,feladhatom-e a gépre? Már többször utaztam repülővel,s tudom,hogy elég sok mindent nem lehet az utastérben szállítani. Valamint mennyit kell a géphez gyalogolni,mivel elég rosszul megyek.Botot ugye fel lehet vinni a gépre?

  1. Kedves Érdeklődő!

   Az elsőbbségi beszállással rendelkező utazók a fedélzetre vihetik a poggyászaikat, díj ellenében adhatják le a csomagtérbe. Járást segítő eszközt tudomásunk szerint felviheti a fedélzetre és a fej feletti tárolóba kell elhelyezni.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 308. TIsztelt Repjegy.hu!

  Szeptemberben megyek Londonba 13 éves gyermekemmel, akinek édesapja meghalt. Mindenki mást mond (konzulátus, Ryanair légitársaság). Ön szerint a halotti anyakönyvi kivonaton (fénymásolaton, személyi igazolványon) kívül kell valamit vinnem? Másik kérdésem, hogy elsőbbségi beszállással megyünk. A bőröndöm 56x37x20 méretű. Ön szerint ezt így megengedik felvinni a gépre? mik a tapasztalatok?
  További szép napot kívánok

 309. Easyjet járatain normál jeggyel milyen és mekkora kézipoggyász szállítható? felvihető-e a kispoggyász mellé női retikül?

  köszönöm

  1. Kedves Zsófia!

   Az Easyjet járataira egy darab 56x45x25cm-es poggyász vihető fel, beleértve a kiálló részleket, kerekeket. További egy táskát 45x36x20cm méretben abban az esetben tud felvinni ha Flexi, Upfront, Extra Legroom ülőhellyel rendelkezik, melyet utólag is megvásárolhat.

   http://www.easyjet.com/en/help/baggage/cabin-bag-and-hold-luggage

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 310. Érdeklődni szeretnék, hogy fájdalomcsillapító, hányinger elleni gyógyszer felvihető e kézipoggyászban? A receptköteles gyógyszerhez kell igazolás vagy a fájdalomcsillapítóhoz is kell?
  Üdvözlettel
  Kiss Andrea

 311. Transavia géppel utazunk Párizsba. A kabinbőrönd mellett lehet felvihető a gépre egy női kézitáska is?
  Ha szeretnénk mégis feladós poggyászt is vinni, azt hogy kell intézni?

A hozzászólás letiltva.