Úti cél ajánló

5+1 kevésbé ismert tengerparti város

Ha utazni szeretne, de szeretné elkerülni a zsúfoltságot vagy pedig egy turisták által kevésbé felkapott helyet látogatna meg, akkor válasszon az alábbi tengerparti úti célok közül!

1. Bari (Olaszország)

tengerparti város bari

A tengerparti város fiatalos, pezsgő hangulatú, nagy itt az éjszakai élet, mivel sok diák tanul Bariban. Nem feltétlenül Bari miatt érdemes ide utazni, mert ugyan van egy szép óvárosa, de nem rendelkezik különösebb nevezetességgel, és a saját tengerpartja sem az a tipikus tiszta, kellemes, strandolós hely. Amiért mégis megéri Bariba elmenni, az a környéke. A város környékén ugyanis gyönyörű partszakaszok vannak, és Puglia régió csodás kirándulóhelyekkel rendelkezik. Ráadásul Bariból egyszerűen és olcsón bebarangolható. Ez a környék nem annyira felkapott, így főszezonban se zsúfolt, emiatt olcsóbbak a szállások és az éttermek is. Polignano a Mare, Monopoli, Molfetta, Bisceglie és Alberobello mindenképp megér egy kiruccanást.

>> Kóstoljon bele az olasz kultúrába: Irány Bari!

2. Paphos (Ciprus)

tengerparti város paphos

Egész Cipruson itt van a legnagyobb csend és nyugalom. A táj csodálatos, a víz kifogástalan. A sziklákkal övezett homokos partszakaszon több elkülönülő, kék zászlós strand is van (a kék zászlós program egy minőségbiztosítási rendszer, ami a strandok tisztaságát jelzi, egy kék zászlós partszakasz garantáltan tiszta). Paphos-on tömegközlekedéssel és autóval is jól megközelíthetők a strandok és látnivalók.

>> A nyugodt turistacélpontra itt találhat repjegyeket!

3. Eilat (Izrael)

tengerparti város eilat

Eilat minden más izraeli várostól viszonylag távol helyezkedik el, és itt a legnagyobb a közbiztonság az egész országban. Jeruzsálem 309 kilométerre, Tel-Aviv pedig 346 kilométerre található. Ez az egyetlen izraeli város, ami a Vörös-tenger partján található. Egész évben lehet a tengerben fürdeni, és legfeljebb csak télen esik egy kis eső. Nyáron 40 fok felett is lehet a hőmérséklet, télen pedig 20 fok körül van nappal. Eilat mesterségesen kialakított város, Történelmi műemlékek itt nincsenek, ide kikapcsolódni, szórakozni, búvárkodni járnak az emberek, kisgyerekes családok is.

>> Kiváló közbiztonság, egész évben látogatható tengerpartok, tökéletes kikapcsolódás!

4. Faro (Portugália)

tengerparti város faro

Faro Algarve tartomány központja, Portugália legdélebbi városa. A város számtalan sétálóutcával rendelkezik. Buszok, hajók szállítják a turistákat a közeli, homokos strandokra, melyek közül a leghíresebb a Praia de Faro. Az óváros is gyönyörű, a színes, mór stílusú épületek, a macskaköves sikátorok igazán hangulatosak. Néhány múzeum is van a városban, például régészeti múzeum, Faro ugyanis már a rómaiak idejében is jelentős város volt. Körülbelül 15 kilométerre keletre pedig egy természetvédelmi terület található. Változatos és sokszínű utazásban lehet itt részünk!

>> Irány Portugália legdélebbi városa, Európa végpontja!

5. Mikonosz (Görögország)

tengerparti város mikonosz

A görög szigetek közül Mikonosz kevésbé ismert a magyar utazók körében. Mikonosz elit nyaralóhelyként pozicionálja magát, ennek megfelelően itt drágábbak a szállások. Elsősorban fiatalok és nyugati turisták látogatják a szigetet. Ami az időjárást illeti, nyáron nem valószínű, hogy esni fog, viszont arra számíthatunk, hogy szinte állandóan fúj a szél. Az egész sziget körülbelül 100 négyzetkilométer nagyságú, ezáltal könnyedén bejárható. Gyönyörű, fehér házai vannak, mint Santorininek, ami egyébként Mikonosz mellett található, így hajóval oda is el lehet látogatni.

>> Repjegyeit itt találja erre az elit, de könnyen bejárható görög szigetre!

+1: Alicante (Spanyolország)

tengerparti város alicante

Alicantét mindazoknak ajánljuk, akik a tengerparti pihenés mellett egy kis kulturális kikapcsolódásra is vágynak. A csodálatos strandok mellett a művészeti élet és a gasztronómia iránt érdeklődők is megtalálják itt a számításukat. A fürdés mellett látogassunk el többek között a Szent Borbála várkastélyba, Tabarca-szigetére, és nézzük meg a Canelobre-barlang cseppköveit is.

>> Gyönyörű művészeti alkotások, kilátások, tengerpartok!

Hasznosnak találta a cikket? Olvassa el kapcsolódó bejegyzéseinket!

>> Repüljön félelem és stressz nélkül!

>> A legjobb stratégiák a repülőjegy-vásárláshoz

>> Repülés csecsemővel – így készüljön fel!