Repülőtér ismertető

Repterek a nagyvilágban: Barcelona – El Prat

Spanyolország egyik legnagyobb nemzetközi repülőtere dinamikusan fejlődik, közel 55 millió utas fordul itt meg évente. A reptér nem messze fekszik Barcelona városközpontjától. Tudjon meg többet utazása előtt! Barcelona repülőtér ismertető!

A repülőtérről

Az El Prat Spanyolország második, Európa 9. legforgalmasabb reptere. Az Iberia Regional és a Vueling központja.

A repülőtér forgalmának legnagyobb részét az európai járatok teszik ki, de belföldi és tengerentúli járatok is indulnak innen.

AZ El Pratnak két terminálja van, a fapadosok a 2-esre szállnak le, például a Budapestről érkező Wizz Air és Ryanair járatok is.

barcelona el prat térkép

Barcelona – közlekedés

A repülőtér jól megközelíthető taxival, minibusszal, autóval, elővárosi vonattal (a vonatmegálló a 2-es terminál előtt van), hatféle városi autóbusszal és 2016 óta metróval is. Az Aerobusz A1 és A2 vonala az 1-es és a 2-es terminált köti össze a metróállomással, a Placa de Catalunya térrel. 8-15 percenként jár, jegyet a buszon vásárolhatunk. Egy jegy 5,90 euróba kerül. A városi buszra 2,15 euró, a metróra 4,50, míg az elővárosi vonatra 4,10 euró egy jegy. Tömegközlekedéssel körülbelül fél óra alatt lehet bejutni a repülőtérről Barcelona központjába.

Ha taxival utazunk, jó, ha tudjuk, hogy a csomagok szállításáért is felszámítanak pénzt, általában 1 eurót csomagonként. Taxival amúgy 20-35 euróért jutunk be Barcelonába, céltól függően.

2007-ig Madrid és Barcelona között túlnyomórészt légi úton történt a közlekedés, mára a forgalom jelentős részét átvette a vasúthálózat.

Hasznos tudnivalók

Az 1-es terminál 4 kilométerre épült a 2-estől 2009-ben. Jelenleg a járatok 70 százalékát az 1-es terminál szolgálja ki. Összesen 166 check-in desk található itt, 101 kapu van, 12 ezer autónak tudnak parkolóhelyet biztosítani. A reptéri bevásárlóközpont 20 ezer négyzetméter kiterjedésű.

A Trip Advisor ajánlata szerint a barcelonai reptér közelében több kiváló szabadulószoba is üzemel, amit érdemes kipróbálni, akár addig is, amíg a csatlakozásra várunk tovább utazás előtt. Szintén közel van a Delta del Llobregat természetvédelmi terület. Szintén ajánlják az Estadi Cornella-Prat stadion megtekintését. Nincs messze Gaudí egyik műve, a Colonia Guell Gaudi Crypt sem.

Természetesen számos kitűnő hotel is van a közelben, ha átutazóban megszállnánk.

barcelona el prat boltok

Ha több napra utazunk, érdemes kiváltani a Barcelona Card-ot. Használatával ingyen vehető igénybe a barcelonai tömegközlekedés, kivéve az éjszakai buszokat, valamint ingyenes 30 múzeum. Ezen kívül számos további nevezetesség és múzeum 5-50 %-os kedvezménnyel látogatható vele. A kedvezménykártya mellé térkép is jár. Ára 3 napra 45 euró, 5 napra 60 euró.

    One Response

A hozzászólás letiltva.