Úti cél ajánló

Városnézés vagy tengerpart? Nem kell választani!

Ha nem akar választani a városnézés és a tengerparti pihenés között, akkor az alábbi úti célok minden igényét ki fogják elégíteni.

Nápoly

Dél-Olaszország legnagyobb városában szinte felsorolhatatlanul sok látnivaló van és a legjobb, hogy még strandolhatunk is. Ráadásul Nápoly remek kiindulópontként szolgál a régió legszebb helyeinek bebarangolásához. Nápolyból könnyen és gyorsan eljuthatunk a meseszép Sorrentóhoz, Positanóhoz, az Amalfi-partra, vagy akár az égszínkék vízéről és burjánzó növényzetéről híres Capri és Ischia szigetére.

Nápolyban mindent megtalálhatunk egy helyen, akár kulturális, akár gasztronómiai élményekre, vagy éppen fürdőzésre vágyunk. Nápoly történelmi központja az UNESCO Világörökség része. Itt található a királyi palota és a Galleria Umberto. Nápolyban az ókoritól a modernig sokféle építészeti stílus megtalálható. A kikötőhöz közel lévő Castel Nuovo például reneszánsz kapujával hívogatja a látogatókat. A Castel dell’Ovo-tól gyönyörű kilátás nyílik Nápolyra. Számos templom és katedrális van a városban, és itt található az egyik legnagyszerűbb régészeti múzeum Olaszországban, Pompeii kincseivel.

Nápolyból könnyen eljuthatunk vonattal vagy autóval Rómába és Pompeiibe is, de természetesen repülhetünk is. És ha mindez nem lenne elég, Nápoly az igazi olasz pizza őshazája, így mindenképpen érdemes megkóstolni a helyi különlegességeket. Emellett a sétálóutcákon rengeteg különböző édes péksüteményárus van, finomabbnál finomabb portékákkal.

>> További utazáshoz kapcsolódó információkhoz itt juthat!

Városnézés vagy tengerpart?
Dél-Olaszország legnagyobb városa, Nápoly

Lisszabon

Lisszabon nem feltétlenül jut eszünkbe, amikor egy tengerparti nyaralást képzelünk el, de ha egy olyan utazást szeretnénk, amiben a városnézést a strandolással kombinálhatjuk, akkor nagyon is érdemes Lisszabonnal tervezni. A város közvetlen közelében ugyanis több kellemes és könnyen megközelíthető partszakasz és strand van, ahol akár a szörfösök és a kisgyerekes családok is megtalálhatják számításukat.

A tengerpart mellett számtalan gyönyörű épület, történelmi emlék vár itt felfedezésre. A Bairro Alto színes, hangulatos házaival hívogat, míg az Alfama negyed fado-házaiban élőzenés előadásokat hallgathatunk. A Szent György fellegvárból gyönyörű a kilátás, de kihagyhatatlan a Belém-torony és a Jeromosok kolostora is. Lisszabonban van az egyik legjobb tengeri akvárium is. A portugál fővárostól nem messze található a varázslatos hangulatú Sintra, és a katolikusok zarándokhelye, Fatima is.

>> Érdemes ide ellátogatni!

Városnézés vagy tengerpart?
Portugália nyüzsgő fővárosa, Lisszabon

Barcelona

Barcelonában legalább 4-5 napot el kell tölteni ahhoz, hogy a legfontosabb látnivalókat megnézzük, és kihagyhatatlan a fürdőzés is a Playa de Barcelonetán, ahol ha szerencsénk van, még különleges homokszobrokban is gyönyörködhetünk.

Ha ízelítőt szeretnénk kapni Spanyolországból, akkor a Poble Espanyol kihagyhatatlan látnivaló, csakúgy, mint a közelében található Font a Magica vagy a Nemzeti Palota. Monjuic és Tibidabo mellett mindenképpen látogassuk végig a Gaudi-házakat. Tegyünk egy nagy sétát a Güell Parkban, ne hagyjuk ki itt a Gaudi Múzeumot sem, és természetesen nézzük meg a Sagrada Familiát is. Érdemes a belépőjegyeket online, előre megvenni, fő szezonban például a helyszínen már nem kapható aznapra jegy a Sagrada Familiába.

Focirajongók számára kihagyhatatlan az FC Barcelona stadionjának, a Camp Nou-nak a meglátogatása. És ha már Barcelonában járunk, mindenképpen kóstoljunk meg egy finom paellát egy pohár sangriával, majd desszertnek egy igazi helyi különlegességet fogyasszunk, a churrost.

>> A bőséges látnivalókkal megáldott város meglátogatását nem fogja megbánni!

Városnézés vagy tengerpart?
Észak-Katalónia multikulturális fővárosa, Barcelona

Athén

Athénnak is vannak strandjai, bár nem hasonlíthatók a szigetek első osztályú fürdőhelyeihez, jó tudni, hogy egy athéni kiruccanás alkalmával is van lehetőségünk a tengerparti kikapcsolódásra. A tengerparton szuper tavernákat találunk és akár még szörfözésre is alkalmas partszakasszal is találkozhatunk. Ettől függetlenül Athén elsősorban ókori romjai, történelmi emlékhelyei és templomai révén nevezetes. Az Akropolisz és a Parthenon mellett ne hagyjuk ki az Erekhtheion szentélyt, Héphaisztosz és Zeusz templomát, az Agorát, a Dionüszosz színházat, Artemisz kertjét, valamint az első athéni temetőt. Aki múzeumlátogatásra vágyik, annak ajánljuk a Botanikai Múzeum és a Nemzeti Régészeti Múzeum megtekintését. Ha a mai görög életérzést is megismernénk, feltétlenül látogassunk ki a Monastiraki piacra.

>> Tapasztalja meg testközelből a város kultúráját!

Városnézés vagy tengerpart?
Görögország emblematikus fővárosa, Athén

Nizza

A Francia Riviéra mesés tengerpartja, a Promenade des Anglais egy tökéletes, pálmafás sétány kocogó emberekkel és vijjogó sirályokkal. Emellett azonban szánjunk elegendő időt Nizza látnivalóira is. A látványosságok eléggé szét vannak szórva helyileg, ezért érdemes buszos kirándulás keretében megnézni őket. A Várdomb tetejéről gyönyörű a panoráma. A kulturális élményre vágyóknak ajánljuk a Chagall, a Matisse Múzeumot és a MAMAC-ot, a modern művészetek múzeumát.

Mindenképp nézzük meg a Saint-Nicolas ortodox orosz katedrálist, a Masséna teret, valamint látogassunk el a helyi piacok valamelyikére. Itt található Franciaország legfinomabb fagylaltja is: a Fenocchio fagyizóban közel 100 féle fagylalt kapható.

>> Riviéra, pálmafák, sirályok, azúrkék tenger: Ez Nizza!

Városnézés vagy tengerpart?
A Francia Riviéra gyöngyszeme, Nizza

    One Response

A hozzászólás letiltva.