Úti cél ajánló

Északi felfrissülés – Top 5 észak-európai város

Bergen – Top 5 észak-európai város

Nem mindenki kedveli a meleget. A hűvös, észak-európai városok kedvelőinek ajánlunk most néhány szuper úti célt, ahol bármikor garantált a felfrissülés.

1. Reykjavík

Izland fővárosa nevét a hévízforrásokból feltörő gőz után kapta. Az észak-európai város házainak többségét ma is a vulkáni hévforrások csöveken keresztül vezetett vizével fűtik. Ha Reykjavíkban járunk, a fürdőzést semmiképp se hagyjuk ki! A helyiek még -5 fokban is megmártóznak a meleg vízben.

A város jellegzetesen skandináv: hűvös és tiszta. A belvárosban kanyargós, sűrűn lakott utcák vannak, míg a külvárosban sok a füves terület.

Reykjavík – Top 5 észak-európai város
Reykjavík – Izland

Az izlandiak „nemzeti gyorsétele” a hot dog. Reykjavík legnépszerűbb hot dog árusa előtt például folyton hosszan kígyózik a sor a kikötő közelében.

Programként a városnézésen túl befizethetünk bálnalesre vagy madármegfigyelésre is. Ha pedig a kilátásban gyönyörködnénk, liftezzünk fel a Hallgrímskirkja tornyába.

>> Amennyiben kedvet kapott egy izlandi kiruccanáshoz, repjegyeket itt talál!

2. Helsinki

Finnország fővárosa nem túl nagy város, így jól bejárható, megismerhető az utazók számára. A környezetvédelem nagyon fontos a finnek számára, ezért a város tiszta és számtalan gyönyörű parkjuk van, amiben érdemes sétálni.

Az észak-európai város építészetét az orosz stílus befolyásolta, de vannak modern, európai stílusú épületeik is. A környéken 315 sziget található, tehát valóban csodaszép tájakon barangolhatunk.

Helsinki – Top 5 észak-európai város
Helsinki – Finnország

Látogassunk el Helsinki híres piacára, a Déli Kikötőben. Vehetünk rénszarvasbőrt, fafaragványokat, vagy a híres finn húsos pástétomot, a lihapiirakka-t. Ha pedig arra vagyunk kíváncsiak, hogyan éltek régen a finnek, látogassunk el a Seurasaari Szabadtéri Múzeumba, ahol népviseletbe öltözött finnek kalauzolják a turistákat.

>> Látogasson el Finnország fővárosába az alábbi járatokkal!

3. Stockholm

Svédország fővárosa 14 szigetre épült, amiket 53 híd köt össze, ezért a várost Észak Velencéjének is nevezik. Május közepétől szeptember közepéig érdemes a leginkább ide utazni, ilyenkor éjszakába nyúlik a nappali világosság.

Stockholm – Top 5 észak-európai város
Stockholm – Svédország

Tegyünk egy nagy sétát az óvárosban, nézzük meg a városházát, a svéd királyi rezidenciát. Ajánlatos megnézni a Vasa Múzeumot is, ahol egy 1600-as években elsüllyedt svéd csatahajó van kiállítva.

>> Bámulatos szigetek, hidak: Ez Észak Velencéje!

4. Bergen

Bergen Norvégia második legnagyobb városa, egész Európa egyik legnagyobb személykikötője. A fjord mentén található Hanza-kereskedőházak az UNESCO Világörökség részét képezik. Az Akvárium Norvégia legnagyobb és legrégibb ilyen intézménye. Érdemes ellátogatni a halpiacra, ahol a tengeri csemegék mellett jávorszarvasból készült kolbászt is ehetünk. A belvárosból panorámasiklóval alig néhány perc alatt feljuthatunk a Floyen-hegyre, ahonnan tökéletes kilátás nyílik a környező fjordokra és szigetekre.

Bergen – Top 5 észak-európai város
Bergen – Norvégia

Érdemes befizetni egy hajókirándulásra is, hogy láthassuk a híres sarki fényt.

>> Ha saját szemeivel szeretné látni, repjegyeit itt találja!

5. Koppenhága

A dán főváros számos látnivalójával várja a turistákat. Kihagyhatatlan A kis hableány szobra, melyet Andersen meséje ihletett. Különösen nyáron érdemes egy sétát tenni a hangulatos régi kikötőben, ahol színes házak, finom fogásokat kínáló éttermek vannak. Nyhavn eredetileg forgalmas kikötő volt, rengeteg kocsmával és helyi örömlányokkal, részeg matrózokkal.

Koppenhága – Top 5 észak-európai város
Koppenhága – Dánia

Ha nem akarunk épp vásárolni, akkor is érdemes megnézni Európa leghosszabb sétálóutcáját, a Strogetet. Valamennyi nagy, nemzetközi márka megtalálható itt. A boltok mellett utcai előadóművészek, akrobaták és zenészek kedvelt helye is a sétálóutca.

Aki kedveli az adrenalintermelő vidámparkokat, az látogasson el Tivoliba. A vad attrakciók mellett tavakat, zöld felületeket, szökőkutakat is találhatnak azok, akik inkább a nyugodt pihenés hívei.

>> Dánia fővárosába itt talál repülőjegyeket!

>> Ha további úti cél ajánlókra lenne kíváncsi, blogunkon tovább böngészve megtalálja őket! <<