Tippek a foglaláshoz Utazás előtt

A repülőjegyen túl – mire gondoljunk?

Ha repülővel utazunk, a megvásárolt repülőjegy extrák rengeteg előnyt és kényelmet képesek nyújtani az utazóknak! Számos kiegészítő, valamint utazáshoz kapcsolódó olyan szolgáltatás van, amire érdemes lehet költeni.

Repülőjegy extrák és kapcsolódó szolgáltatások

Számos olyan szolgáltatás van, amit a repülőjeggyel egyidőben olcsóbban vásárolhatunk meg, mint ha utólag döntjük el, hogy szeretnénk igénybe venni. Emiatt érdemes már előre átgondolni, mire lesz szükségünk.

Ülőhely

Aki egyedül utazik, pláne üzleti útra, annak szinte mindegy, hol ül. Azonban a családoknak, főleg, ha kisgyerekkel vannak, érdemes előre megvenni az ülőhelyeket annak érdekében, hogy garantáltan egymás mellett/mögött, de mindenképp egymás közelében utazhasson a család. Ha több gyerek van, lehet, hogy mindegyik az ablak mellett szeretne ülni. Ez esetben praktikus, ha egymás mögötti helyeket foglalunk vagy egy sorban, az ablak melletti és középső helyeket. Gondoljunk arra is, hogy ha valaki rosszul lesz a repülőn, sír a gyerek, akkor jó, ha a szülők közel vannak egymáshoz és tudnak segíteni egymásnak. Ha valaki szeret gyakran felállni, például sűrűn jár a mosdóba a gépen, az válasszon a folyosó mellett ülést.

Repülőjegy extrák - repjegy.hu
Ha kisgyerekkel vannak, érdemes előre megvenni az ülőhelyeket

Általában a járat elejére drágábban kapjuk meg a jegyeket, mint a végére, mivel hátul a legzajosabb a gép, valamint a szárnyak fölötti helyeket tartják a legbiztonságosabbnak. A vészkijáratoknál vannak általában a nagyobb lábterű ülések, ide gyerekkel, vagy nem megfelelő egészségügyi kondíciókkal, vagy akik kisállatot szállítanak, nem ülhetnek. Esetleges vészhelyzet esetén az itt ülő utasoknak fontos szerepük lehet. A WC közvetlen közelébe lehetőség szerint ne üljünk, mert ott gyakran lehet sor.

Feladott poggyász

Mindig előre határozzuk meg, szükségünk lesz-e feladott poggyászra, mert utólag többet kell érte fizetni. Általában egy 4-5 napos útra még elég a kézipoggyász, hosszabb időre már feladott bőrönd is kellhet.

Elsőbbségi beszállás

Ha kisbabával utazunk, vagy a fapados járaton garantálni szeretnénk, hogy felvihessük a kézipoggyászt a fedélzetre, akkor vásároljuk meg az elsőbbségi beszállást. Kényelmesebb, kevesebbet kell sorban állni, és a kézipoggyász mellé egy kisebb méretű kézitáskát is felvihetünk még a fedélzetre.

Útlemondási biztosítás

Ez talán az egyik legfontosabb és leghasznosabb kiegészítő szolgáltatás, amit a repülőjegyünk mellé vásárolhatunk. Mivel a repülőjegyeket általában jóval előre akár 3-4 hónappal is meg szoktuk venni, könnyen megeshet, hogy időközben mégsem tudunk elutazni. Ilyen esetekben jó ha kötöttünk a repülőjegy lefoglalásakor útlemondási biztosítást. Amennyiben a biztosító társaság elbírálja a kárigényt, és az megfelel a biztosító által támasztott feltételeknek, visszatérítik a jegyár egy részét.

Repülőjegy extrák - repjegy.hu
Minden esetben érdemes biztosítást kötnie – ezt a repjegy.hu-n is megteheti

Lounge belépő

Aki exkluzív szolgáltatásra vágyik, vagy elfoglalt üzletember, annak jól jöhet a felszerelt repülőtéri utasvárók kényelme. Business asztalok, fénymásoló, fax, számítógépek, internet, friss újság áll rendelkezésre, míg a pihenésre vágyókat üdítővel, szeszes italokkal, sós és édes falatkákkal várják. A lounge mellé igénybe vehető a gyorsító sáv a biztonsági ellenőrzéskor.

Utazáshoz kapcsolódó szolgáltatások

Amennyiben autóval érkezünk a repülőtérre, érdemes előre parkolóhelyet foglalni. Oldalunk látogatói az alábbi akciós kód használatával 5% extra kedvezményt kapnak a Budapest Airport parkolójában: repjegy.  Ha csak néhány napig leszünk távol, ez olcsóbb megoldás a taxinál. Döntsük el előre, hogyan szeretnénk külföldön közlekedni, szükségünk lesz-e transzferre vagy esetleg inkább bérelt autóval fedeznénk fel a környéket? Foglaljuk le ez esetben előre az autót! Ha tömegközlekednénk, számos jegytípus vagy bérlet esetében van lehetőség online vásárlásra.

Repülőjegy extrák - repjegy.hu
Döntsük el előre, hogyan szeretnénk külföldön közlekedni

Csúcsidőszakban, a turisták által kedvelt helyeken előfordulhat, hogy egy-egy látnivaló előtt gigászi a sor, így nem jutunk be, csak, ha előre megvásároltuk a jegyünket. Ha van lehetőség online belépővásárlásra, mindenképpen használjuk ki! Többek között Barcelonában a Sagrada Famíliába, Rómában a Vatikáni Múzeumba vagy a Villa Borghese-be nem jutunk be másképp, de Pompeiben is többórás sorban állást lehet így kivédeni, valamint a városnéző programokra is érdemes lehet előre befizetni.

    One Response

A hozzászólás letiltva.