Úti cél ajánló

Miért érdemes legalább egyszer az életben meglátogatni Las Vegast?

Miért érdemes legalább egyszer az életben meglátogatni Las Vegast?

Rengeteg indok van arra, hogy miért érdemes meglátogatni Las Vegast. A város vibráló és színes, rengeteg szórakozási lehetőséggel, így a legideálisabb úti cél minden olyan utazó számára, aki a pezsgő éjszakai életet és az egész napos programokat részesíti előnyben utazása alatt.

A Las Vegas-i attrakciókra emberek milliói érkeznek a világ minden tájáról, hogy részeresei lehessenek annak az élményáradatnak, amit ez a város nyújtani képes. Elég, ha már csak egy estét eltölt a világ legnagyobb szórakoztató városában – ami egyszere képes fergeteges élményeket nyújtani gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt szórakoztató parkjaival és pubjaival – és azonnal megérti, hogy miért is érdemes az életben legalább egyszer meglátogatni ezt a várost!

A híres Las Vegas Strip

Ha Las Vegasba repül az ember, egyszerűen nem hagyhatja ki a Las Vegas Stripet. Ez a világ egyik leghíresebb utcája, mely a szintén sokak által ismert Las Vegas Boulvardhoz kapcsolódik. A folyamatosan nyüzsgő utca rengeteg szállodának ad otthont, mint például a Bellagio, a Caesars Palace vagy a Stratosphere. A Bellagio előtti szökőkút-koreográfia a turista fotók egyik kedvenc szereplője, de a világ számos ismert építményének másolata is megtalálható itt. A Bally’s Paris szálloda mellett az Eiffel-torony kicsinyített másolatának tetejéről láthatjuk be az egész várost, a Venetian szálloda előtti téren Velence romantikája elevenedik meg gondolázással, míg az Excalibur hotel a középkori várak hangulatát idézi meg. Akik bevásárló körutat terveznének, azoknak sem kell félniük, hiszen a Shop at Crystalsban a legmeghatározóbb nemzetközi márkákkal is találkozhat, nem is beszélve a Fashion Show Mall-ról, ami a világ egyik legnagyobb bevásárlókomplexuma.

Las Vegasban Velence hanuglatát is megidézik!

A varázslatos Fremont Street

A Fremont Street a második legismertebb utcája Las Vegasnak, ami pont a város másik oldalát mutatja meg. Aki az igazán különleges pillanatokat keresi Vegasban, annak ezt az utcát ajánljuk! Kezdésnek itt van rögtön a lélegzetelállító SlotZilla Zipline, ami egy kifeszített kötélpálya az utca teljes hossza felett. A 23 méteres magasságban történő „repülés” alkalmával az utca minden apró részletét felfedezheti a bátor próbálkozó a közel 1,5 perces csúszás közben. Biztos sokan találkoztak már Vegas esetében a Fények Városa elnevezéssel is, ami a Fremont Street-en kimondottan igazzá válik. A Viva Vision fényshow évente több millió turista állandó célpontja, hiszen a hatalmas felbontású képek, a koncertminőségű hanghatások és a 12,5 millió LED-lámpából álló Viva Vision képernyő egy olyan vizuális élvezetet nyújt az ember számára, amire egy életen át emlékezni fog, ráadásul mindezt ingyen!

A Fremont street a második legismertebb utcája Las Vegasnak, ami a pont a város másik oldalát mutatja meg. A 3.2 kilométer hosszú utca tömegeket vonz a mai napig, köszönhetően az utcán élőben muzsikáló zenészeknek, az éjszakai kluboknak és a hírességek bőrébe bújó hasonmásoknak. Hiszen ki ne akarna egy közös szelfit készíteni magával a királlyal, Elvis Presley-vel? Kihagyhatatlan karnevál hangulat az év 365 napján!
Fremont Street a hétköznapokban

Az időjárás

Ha nem szereti a nyirkos, esős, hideg és rossz időt, akkor Las Vegas-t Önnek találtak ki. A szállodák és a klubok a nyári időszakban megnyitják medencéiket a turisták részére, amely így szinte egy pillanat alatt egy vízi paradicsommá változtatja a várost. A téli időszak pedig tökéletes időpont azoknak, akik egy komolyabb városnézésre szánnák el magukat.

Las Vegasban egész évben nagyon meleg van. A hőmérséklet a melegebb, szárazabb napokon elérheti akár a 40 fokot is a nyári időszakban. A várost meglátogató hatalmas tömeg azonban nyáron sem lankad, így a szállodák és a klubok megnyitják medencéiket a turisták részére, amely így szinte egy pillanat alatt egy vízi paradicsommá változtatja a várost. A téli időszakban a hőmérséklet enyhül, így aki komolyabb városnézésre szánná el magát, annak ilyenkor érdemes ide látogatnia.
Las Vegas egyik közkedvelt medencés szálláshelye

Las Vegas gasztronómiája

A város gasztronómiai felfedezését mindenkinek kiemelten ajánljuk, hiszen igazi különlegességekbe futhatnak bele. Közel megszámlálhatatlan étterem és egyéb bár áll a turisták rendelkezésére, ahol választhatnak akár a legnagyobb luxusban elfogyasztott vacsora, vagy csak egy helyi pizzázó párdolláros, de annál ínycsiklandozóbb menüjei között is. Ha ismert mesterszakács főztjét kívánja megkóstolni, akkor irány a Ceasars Palace, ahol Gordon Ramsay éttermében teheti próbára a nagyszájú chéf főzőtudományát, de igazi nevezetességnek számít a városon belül a francia pékség Payard, vagy a Paris szálloda nevezetes francia büféje is. A város multikulturális mivoltából fakadóan szinte bármely nemzet ételeit megkóstolhatjuk, legyen az egy tradicionális amerikai hot-dog, egy mexikói quesadilla, egy kubai pallea vagy egy kínai Won Ton leves. 

A város gasztronómiai felfedezését mindenkinek kiemelten ajánljuk, hiszen igazi különlegességekbe futhatunk bele. Közel megszámlálhatatlan étterem és egyéb bár áll a turisták rendelkezésére, ahol választhatnak akár a legnagyobb luxusban elfogyasztott vacsora, vagy csak egy helyi pizzázó párdolláros, de annál ínycsiklandozóbb menüje között is. Ha ismert mesterszakács főztjét kívánja megkóstolni, akkor irány a Caesars Palace, ahol Gordon Ramsey éttermében teheti próbára a nagyszájú chéf főzőtudományát, de igazi nevezetességnek számít a városon belül a francia pékség Payard, vagy a Paris szálloda nevezetes francia büféje is. A város multikulturális mivoltából fakadóan szinte bármely nemzet ételeit megkóstolhatjuk, legyen az egy tradicionális amerikai hot-dog, egy mexikói quesadilla, egy kubai pallea vagy egy kínai Won Ton leves.
Gordon Ramsey étterme Las Vegasban

Fesztiválok Vegasban

Rengeteg különböző fesztivált szoktak tartani a városban, mely mind zeneileg, mind pedig kulturálisan képes megszólítani a legkülönbözőbb ízléssel rendelkező embereket is. A teljesség igénye nélkül íme pár híresebb fesztivál, amit minden évben megrendeznek a városban: az Electric Daisy Carnival, az iHeartRADIO Music Festival vagy a Life is Beautiful. Az elektronikus zene rajongói is megtalálhatják számításaikat a városban, hiszen az EDC elnevezésű fesztiválon a világ legjobb lemezlovasai szolgáltatják a felejthetetlen bulihangulatot. A művészetek kedvelőinek pedig az évente megrendezésre kerülő Las Vegas Film Fesztivált ajánljuk, ami a filmkészítők és a filmek szerelmeseinek találkozóhelye.

Rengeteg különböző fesztivált szoktak tartani a városban, mely mind zeneileg, mind pedig kulturálisan képes megszólítani a legkülönbözőbb ízléssel rendelkező embereket is. A teljesség igénye nélkül íme pár híresebb fesztivál, amit minden évben megrendeznek a városban: az Electric Daisy Carnival, az iHeartRADIO, a Life is Beautiful, a MAGIC és a Mr. Olimpia.
iHeartRADIO fesztivál Las Vegas városában

A Hoover gát

A Las Vegastól mindösszesen 30 perc autóútra, Boulder Cityben található Hoover gátat sokan az amerikai mérnöki teljesítmény csúcsának tartják. A közel 220 méter magas gátat azonban nem csak a mérnöki teljesítmény megcsodálása végett érdemes meglátogatni. A múzeumokat kedvelőknek kötelező meglátogatniuk a Boulder City Hoover gát múzeumot, ahol a gát és a város történelmével ismerkedhetnek meg közelebbről is. A filmművészet rajongóinak a Builder City mozit ajánljuk megtekintésre, ahol a gát dolgozói régen 25 centért tekinthették meg a vetítéseket, manapság pedig a Dam Rövid Film Fesztiválnak ad otthont, ahova helyi művészek adhatják le műveiket. A Mead-tó, mely a gát mögött létrehozott mesterséges tó további szórakozási lehetőségeket kínál az odalátogatóknak. Búvárkodás, wakeboarding és jet ski is szerepel a palettán.

A Hoover gátat sokan az amerikai mérnöki teljesítmény csúcsának tartják. A közel 220 méter magas gát megépítése után az ország legnagyobb víztározója alakult itt ki, míg a kaliforniai Oroville-gát és a kínai Jining-I-gát után a 3. legnagyobb gát is egyben a világon.
A mérnöki csoda, Hoover gát

További, kihagyhatatlan nevezetességek és látnivalók a városban és annak környékén

Igaz, egy hónap is kevés lenne a teljes várost, és annak összes nevezetességét felfedezni és megtekinteni, de érdemes minél többet betervezni a napi programokba. Ha különleges múzeumra vágyik, akkor a Neon múzeumot Önnek találták ki. Az 1996-ban alapított múzeumban Las Vegas hőskorának jelképeit, relikviát és neonjait gyűjtötték össze a látogatók legnagyobb örömére. A múzeum azonban nem csak megmutatja, hanem történeti kontextusba is helyezi a neonokat. Az udvarában kialakított szabadtéri kiállításon túravezetők elevenítik fel a város és a benne működő cégek történetét, összekötve a műszaki újítások, az építészet, a tipográfia és a grafikus dizájn történetét. Minden darabnak egyedi története van, többnyire ismertek a tervezőik, a gyártó cégek és a megrendelőik nevei is.

Ha egy kicsit megszabadulna a nyüzsgő város minden zajától, akkor irány az alig két órányi autózásra található Grand Canyon vagy a 30 percre található, zöld oázisnak is nevezett Mount Charleston. Különösebben senkinek sem kell már bemutatni a Grand Canyont, de íme néhány érdekes programlehetőség, amit itt csinálhat az ember: egy közel hat emeletes IMAX kivetítőn megismerkedhet a Grand Canyon történetével egy 34 perces rövid film segítségével. A hangrendszer és a képivilág biztosan el fogja kápráztatni. Lehetősége van bebarangolni a régiót egy helikopter vagy egy kisrepülő fedélzetéről is, ahonnan biztosan felejthetetlen képekkel fog hazatérni, de ha az igazi, klasszikus felfedező túrára vágyik, akkor válassza a Jeep túrát. A már klasszikusnak mondható rózsaszín Jeep-ekkel történő túrán körbejárják a Grand Canyon legismertebb és legszebb pontjait, miközben egy túravezető segíti az útjukat. Biztosan állítjuk, hogy ez egy kihagyhatatlan program.