Úti cél ajánló

A legnépszerűbb bulivárosok

Úti cél választása során az sem feltétlenül mindegy, hogy a kiszemelt városnak milyen az éjszakai élete. Bár egy metropolisz vagy egy egyetemváros esetén nagy valószínűséggel találunk kedvünkre való szórakozóhelyeket, ha kifejezetten a bulizás a célunk, akkor is több népszerű hely közül tudunk válogatni. Íme a legismertebb bulivárosok!


Ibiza, Spanyolország

Kezdjük Ibizával, elvégre ha egy hely a partijairól híres, akkor az Ibiza. A spanyol város az azonos nevű szigeten fekszik, így itt tényleg kiszakadhatunk a hétköznapjainkból, és egy szó szerint elszigetelt helyen vezethetjük le a fáradt gőzt. Olyan ikonikus szórakozóhelyek találhatók itt, mint a Pacha, az Amnesia és az Ushuaïa. Napközben pedig pihenhetünk a tengerparton, és élvezhetjük a Földközi-tenger vizeit.

Rio de Janeiro, Brazília

Rio de Janeiróban nem lehet unatkozni, az biztos. A szamba városáról lévén szó számtalan táncklubot és egyéb bulihelyet találunk itt. Ha pedig igazán bele akarjuk vetni magunkat a fergetegbe, akkor a híres karneválra időzítsük a látogatásunkat: garantáltan egy életre szóló élményben lesz részünk. És persze ne feledkezzünk meg a város és környékének felfedezéséről sem. A Megváltó Krisztus szobrát nem ajánlott kihagyni!

Las Vegas, Amerikai Egyesült Államok

Ami Vegasban történik, Vegasban is marad. Valószínűleg ennél többet nem is kell tudnunk: a nevadai Las Vegasban minden is megtörténhet. Az éjjel-nappal nyitva tartó kaszinók világában teljesen el lehet veszíteni az idő fonalát: nappal és éjszaka eggyé válik. A játékok mellett persze ki is lehet kapcsolódni a játéktermek bárjaiban és szórakozóhelyeiken – és persze ne feledkezzünk meg a kápolnákról sem. Viva Las Vegas!

Berlin, Németország

A techno fővárosaként Berlin is kiváló választás lehet, ha kedveljük ezt a típusú zenét, és ki akarunk kapcsolódni. Berlin számtalan műemléke (ne hagyjuk ki például annak a bizonyos falnak a megmaradt részeit, vagy a Checkpoint Charlie-t se) nappal rengeteg programmal lát el, éjszaka viszont teljesen más oldalát ismerhetjük meg. A rengeteg klub közül a Berghaint emelnénk ki, amelyet gyakran a világ egyik legjobb szórakozóhelyének tartanak. Berlin ráadásul számtalan szubkultúrának helyt ad, így mindenki megtalálhatja a számára megfelelő közeget.

Bangkok, Thaiföld

Ázsiában is találunk kiváló bulivárosokat. Bangkok például különösen híres a pezsgő éjszakai életéről: az utcák tele vannak bárokkal, kocsmákkal, úgyhogy előbb-utóbb biztosan találunk számunkra szimpatikus helyet. A Khao San Road egy megfizethető, de élénk városrész, de ha tehetjük, érdemes elnézni a Thonglor negyedbe is. Itt valamivel drágább, de stílusosabb koktélbárok és klubok várják a vendégeket.

Tokió, Japán

A japán főváros meglátogatása egyrészt olyan, mintha a jövőbe utaznánk, másrészt viszont ha bulizni akarunk valamilyen extravagáns környezetben, akkor itt biztosan megtaláljuk a számításainkat. Nézzünk el a Shibuya, a Shinjuku és a Shimokitazawa negyedekbe: bármelyikben hamar szembe jön egy hívogató szórakozóhely, ahol teljesen magunk mögött tudjuk hagyni a mindennapok gondjait. A tematikus bárok mellett természetesen itt kihagyhatatlan a karaoke is.

Ezek a tartalmaink is érdekelhetik: