Koronavírus

A Budapest Airporton is életbe lépett a határzár

Március 17-én, kedden lépett életbe az a kormányrendelet, amely külföldi állampolgárok részére megtiltja a Magyarországra való belépést, azaz a határzár. A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren mától minden érkező utas okmányait ellenőrzik – áll a repülőtér üzemeltető közleményében!

Okmányellenőrzés után Magyarországra csak a magyar állampolgárok léphetnek be a bejelentett határzár életbe lépése után. A külföldi állampolgárokat a hatóság visszafordítja, és elutazásukig az erre a célra kijelölt tranzit részen várakozhatnak.

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér nem zár be, ezután is fogad és indít járatokat, azonban 2020. március 17-től Magyarországra csak magyar állampolgárok léphetnek be. A repülőtérről bárki – külföldi és magyar állampolgár is – elutazhat a következő napokban is.

Határzár
A Budapest Airport nem zár be

A Repülőtéri Rendőri Igazgatóság minden járat minden utasát a határellenőrzési pontnál okmányellenőrzésnek veti alá. Családok együtt utazása esetén, amennyiben legalább az egyik fél magyar állampolgár, a külföldi állampolgársággal rendelkező hozzátartozója (gyermek, szülő, nagyszülő, házastárs) beléphet Magyarországra.

Magyar állampolgárral azonos megítélés alá esik azon EGT-állampolgár, aki állandó tartózkodásra jogosult, és ezt a jogát állandó tartózkodási kártyával igazolja. 

Továbbra is érvényben van az a rendelkezés, hogy azok a magyar állampolgárok, akik Dél-Koreából, Iránból, Izraelből, Kínából, vagy Olaszországból érkeznek haza, a belépésnél kötelező egészségügyi szűrésen esnek át.

Forrás: Budapest Airport

Azok a külföldi állampolgárok, akik nem léphetnek be Magyarország területére, az erre a célra kijelölt tranzitban várakoznak elutazásukig. A tranzitban várakozó utasoknak a Budapest Airport takarót, élelmet, ásványvizet, és igény esetén arcmaszkot biztosít.

A Budapest Airport a Repülőtéri Rendőri Igazgatósággal együtt felkészült a határellenőrzés végrehajtására. A zökkenőmentes folyamat érdekében ezt követően minden légijárat a 2B Terminálra érkezik majd, és az okmányellenőrzés is itt történik.

  4 Responses

 1. Amennyiben a vírus miatt nem szeretném igénybe venni az utazást a Rainer vissatéríti a foglalás om?

  1. Kedves Éva!

   Kérem vegye fel a kapcsolatot a légitársaság ügyfélszolgálatával!

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

   1. Vírus miatt mi sem utaztunk Wizz Aiir teljesen elérhetetle se telefon se e-mail.Londonba megy napi 2 járatuk de úgy tudjuk Nagy Britanniába is cssk brit állampolgárok léphetnek be . Akkor én hogy utazhatnék oda ? Akkor buktam 68 ezer forintot?

    1. Kedves Anita!

     Kérjük vegye fel a kapcsolatot a jegyet kiállító irodával.

     üdvözlettel,

     repjegy.hu

A hozzászólás letiltva.